Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Xaga

Quote from: Inkvisitorerre meg csak annyit mondok, hogy keress egy kicsit a linuxforum.hu UHU-s részlegében. egy teljes téme foglalkozik az ati driverrel. Sajna a driver Xorg alá nem tökéletes, de az xfree86-os már egész jól muzsikál.

Sikerült rá fölimádkozni de megszenvedtünk vele. De nekem szerintem anyi az UHUs pályafutásomnak nagy szenvedés az egész inkább kipróbálom Slackware-t :)

Alkyra

Valaki meg tudná nekem mondani légyszíves, hogy rssfeed mire jó, s hogy hogyan kell használni?
Mozilla Thunderbird-et használok.

Karma XXL

Quote from: BonciMi az a .flac kiterjesztés? Elvileg zenei fileokat töltök...

Gyakorlatilag is :) Ahogy Stairan mondta, nagyon jó minõségû, mert a FLAC egy veszteségmentes tömörítési mód - eddig nem volt szerencsém meghallgatni, de biztosan jó, hisz 10 audiofilbõl min. 9 ezt ajánlja :)

Quote from: AlkyraValaki meg tudná nekem mondani légyszíves, hogy rssfeed mire jó, s hogy hogyan kell használni?
Mozilla Thunderbird-et használok.

Az RSS feed egyfajta hírszolgáltatás, amit böngészõvel vagy e-mail klienssel vagy RSS aggregátorral lehet olvasni. Általában az oldalak a frissítéseiket szokták RSS-en is bejelenteni, de pl. én a Slashdotot is RSS-sel szoktam olvasni.

.Attila

Quote from: SysOP XXLGyakorlatilag is :) Ahogy Stairan mondta, nagyon jó minõségû, mert a FLAC egy veszteségmentes tömörítési mód - eddig nem volt szerencsém meghallgatni, de biztosan jó, hisz 10 audiofilbõl min. 9 ezt ajánlja :)
Igen igen, már letöltöttem a codec-eket és megy, :merci:

Thomasson88

Quote from: StairanSzerintem azt itt nem lehet feltölteni, máshova kell feltöltened, és onnan kell belinkelni.
Ajánlom az iaro -t vagy az imageshack -et.

Köszi örök hálám.Igy végre van már :)
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

TurboK

Quote from: SysOP XXLGyakorlatilag is :) Ahogy Stairan mondta, nagyon jó minõségû, mert a FLAC egy veszteségmentes tömörítési mód - eddig nem volt szerencsém meghallgatni, de biztosan jó, hisz 10 audiofilbõl min. 9 ezt ajánlja :)
Hibátlanul tömörít, ugyanugy szól mint az origi CD. Csak azért ajánlják annyian mert ingyenes és van hozzá hardware support is (pl hordozható lejátszók közül van ami kezeli). Monkeys Audio pl hatékonyabb, mégha valamivel lassabb is.

És nem kodek kell hozzá hanem winamp plugin. Vagy egyszerûbb ha felteszed a Foobar 2000t, ami a zenejátszók mplayer-je.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Karma XXL

Quote from: TurboKHibátlanul tömörít, ugyanugy szól mint az origi CD. Csak azért ajánlják annyian mert ingyenes és van hozzá hardware support is (pl hordozható lejátszók közül van ami kezeli). Monkeys Audio pl hatékonyabb, mégha valamivel lassabb is.

És nem kodek kell hozzá hanem winamp plugin. Vagy egyszerûbb ha felteszed a Foobar 2000t, ami a zenejátszók mplayer-je.

Ismerem a foobart, és én is csak ajánlani tudom mindenkinek, az az egyetlen dolog vindóz alatt, ami igazából tetszik :)

Persze, azóta linux alatt is van hasonló erejû lejátszóm, az amaroK, de az integrált Masstagger és FreeDB masstagger hiányzik... (Van rá külön progim persze.  :3x3: )

HVp213

Quote from: StairanSzerintem azt itt nem lehet feltölteni, máshova kell feltöltened, és onnan kell belinkelni.
Ajánlom az iaro -t vagy az imageshack -et.
Én is kössz a segítséget!!!! :jee: (segítetség jön mielött kérném a legjobb :rolleyes: )
Quote from: Thomasson88Köszi örök hálám.Igy végre van már :)
És persze neked is köcc, hogy megkérdezted... :p
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Kraivan

Az ftp csatlakozással nekem van egy olyan gondom, hogy amikor 1 hete kipróbáltam simán ment. Most viszont akármit x-elek be, nevezek át, kapcsolathívási hba -üzivel levág.  :bruhuhu:
Történ tvalami az utóbbi 1 7ben amirõl nem tudok, mert az ftp témában semmi ilyesmit nem láttam.

HVp213

Quote from: KraivanAz ftp csatlakozással nekem van egy olyan gondom, hogy amikor 1 hete kipróbáltam simán ment. Most viszont akármit x-elek be, nevezek át, kapcsolathívási hba -üzivel levág.  :bruhuhu:
Történ tvalami az utóbbi 1 7ben amirõl nem tudok, mert az ftp témában semmi ilyesmit nem láttam.
Egy kis olvasni való a történtekkrõl s a megoldásáról:
http://usteam.hu/forum/showthread.php?t=592
http://usteam.hu/forum/showthread.php?t=588
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Fazék

Kezdek picit durcás lenni a Firefox-ra... jelenleg nem hajlandó megtartani az usteam-es sütiket, olyan beállításokkal, hogy 'sütik eng - csak eredeti kiszolgálótól' és 'amíg le nem járnak'. van hogy mire végignézem az összes új hozzászólást, már lejártnak tekinti és törli... és hiába teszem be a kivételek közé, hogy usteam.hu süti engedélyezés, akkor is ugyenezt csinálja... de ha egyszerûen bezárom az összes usteam-es ablakot, és 10mp-re rá visszanézek, már akkor is újból be kell jelentkeznem.

Valamit nagyon eltoltak ebben az 1.04-es FF-ben, vagy én vagyok a béna, de a lényeg, hogy nem vagyok túl boldog pillanatnyilag...

edit: látom nem vagyok egyedül problémámmal :) szupííí, így talán hamarabb lesz megoldás :D

HVp213

Quote from: ShierrUdv!

Tud valaki segiteni, hogy a Blue Gender 7-12 resze milyen kiadasu xvid codeccel mukosik rendesen?

En probalgattam egy parat, de azzal szaggat (stroboszkóp effekt).

Barmilyen segitseget elore koszonok!

Shierr-dono
:zen:
Én a VLC lejátszót próbálnám ki a helyedbe abba nagyon ritkán csalódok...

HVp213

Quote from: HVp213Én a VLC lejátszót próbálnám ki a helyedbe abba nagyon ritkán csalódok...
Help! Tudom még mindig  :lame:  vagok de ezt most még a szokásosnál is jobban benéztem... : véletlünül egy igencsak régi postra válaszoltam (tudom tudom figyeljek oda mit irogatok s hova...) Hogy lehet kiszedni a postomat? Én is kitudom törölni vagy kell segítséget kérni valamelyik gurutól???

Karma XXL

Quote from: HVp213Help! Tudom még mindig  :lame:  vagok de ezt most még a szokásosnál is jobban benéztem... : véletlünül egy igencsak régi postra válaszoltam (tudom tudom figyeljek oda mit irogatok s hova...) Hogy lehet kiszedni a postomat? Én is kitudom törölni vagy kell segítséget kérni valamelyik gurutól???

Ki tudod törölni, használd az Edit gombot, és a szerkesztés oldal tetején keresd a törlést.

HVp213

Quote from: SysOP XXLKi tudod törölni, használd az Edit gombot, és a szerkesztés oldal tetején keresd a törlést.
Kössz! Most már nem kell aggódnom ha elszúrok megint valamit :merci:

Thomasson88

Quote from: BlimpKezdek picit durcás lenni a Firefox-ra... jelenleg nem hajlandó megtartani az usteam-es sütiket, olyan beállításokkal, hogy 'sütik eng - csak eredeti kiszolgálótól' és 'amíg le nem járnak'. van hogy mire végignézem az összes új hozzászólást, már lejártnak tekinti és törli... és hiába teszem be a kivételek közé, hogy usteam.hu süti engedélyezés, akkor is ugyenezt csinálja... de ha egyszerûen bezárom az összes usteam-es ablakot, és 10mp-re rá visszanézek, már akkor is újból be kell jelentkeznem.

Valamit nagyon eltoltak ebben az 1.04-es FF-ben, vagy én vagyok a béna, de a lényeg, hogy nem vagyok túl boldog pillanatnyilag...

edit: látom nem vagyok egyedül problémámmal :) szupííí, így talán hamarabb lesz megoldás :D
Nekem sajna az IE vel is ez volt.Vmiért nem szereti a cookiekat a gépem :) Ott is véletlen bezártam az ablakot és ujra log in meg ilyesmik voltak. FF el is ez van de ez mégis jobbantestzik.

Necrid^

Tudja vki hogy mivel kell játszani a .m3u formátot?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

HVp213

Quote from: NecridTudja vki hogy mivel kell játszani a .m3u formátot?
VLC-vel is kompatibilis!

Necrid^

Quote from: HVp213VLC-vel is kompatibilis!

ok köszönöm.

TurboK

A cookie-kal valami nagyon el van menve az oldalon.

QuoteWelcome, TurboK.
You last visited: 05-19-2004 at 17:29

Van jó sok "new post" =)

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Alkyra

Lenne, egy kérdésem.
Szabad-e Flashgettel tölteni az ftprõl?
Mert tegnap egy csomó ideig nem tudtam feljuttni(nem érte el) s
még az oldalra se tudtam felmenni.
Ez az én hibám, vagy csak a net hülyült meg?

Cobra

Tegnap volt valami a szerverrel (este a fórumot se értem el)
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Necrid^

Quote from: CobraTegnap volt valami a szerverrel (este a fórumot se értem el)

Detto,erre sem akart mülködni tegnap este.

Foirec

Lenne 1 nagy problémám, rémélem tudtok segíteni :) Nagyon sok .avi fájlom miatt kiakad vmiért az explorer.exe, error cuccot ír ki.Ez egyaránt elõfordul miközben már nézem, meg akkoris ha csak az azt tartalmazó mappát nyitom meg és meg kéne jelenítenie a fájlt.Érdekes pl. hogy ez szinte csak a 600Mb-nál nagyobb avikkal fordul elõ.Ha egyszer rájön ez, próbálkozhatok windows intézõbõl megnyitni-->annak is annyi, sajátgépbõl-->annakis.PLZ mondjatok vmit!!!!

Necrid^

Quote from: FoirecLenne 1 nagy problémám, rémélem tudtok segíteni :) Nagyon sok .avi fájlom miatt kiakad vmiért az explorer.exe, error cuccot ír ki.Ez egyaránt elõfordul miközben már nézem, meg akkoris ha csak az azt tartalmazó mappát nyitom meg és meg kéne jelenítenie a fájlt.Érdekes pl. hogy ez szinte csak a 600Mb-nál nagyobb avikkal fordul elõ.Ha egyszer rájön ez, próbálkozhatok windows intézõbõl megnyitni-->annak is annyi, sajátgépbõl-->annakis.PLZ mondjatok vmit!!!!

vmi miatt naon megsirült az explored..tedfel ujból az explorer,és sztem megöldödik a probléma.ha nem akkor FORMAT C:  :mad:

Darkstar

Quote from: AlkyraLenne, egy kérdésem.
Szabad-e Flashgettel tölteni az ftprõl?
Mert tegnap egy csomó ideig nem tudtam feljuttni(nem érte el) s
még az oldalra se tudtam felmenni.
Ez az én hibám, vagy csak a net hülyült meg?
Lehet tölteni vele, de állítsd be, hogy csak egy szálon menjen.
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Thomasson88

Quote from: DarkstarLehet tölteni vele, de állítsd be, hogy csak egy szálon menjen.
Nem. 2szálon is mhet.Annyi a max engedélyezett.Én mniidg 2rõl töltök:)

Darkstar

Quote from: Thomasson88Nem. 2szálon is mhet.Annyi a max engedélyezett.Én mniidg 2rõl töltök:)

Igaz. De akkor már nem nézheted a mappákat, én meg letöltés közben szoktam keresgélni.  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

TurboK

Quote from: FoirecLenne 1 nagy problémám, rémélem tudtok segíteni :) Nagyon sok .avi fájlom miatt kiakad vmiért az explorer.exe, error cuccot ír ki.Ez egyaránt elõfordul miközben már nézem, meg akkoris ha csak az azt tartalmazó mappát nyitom meg és meg kéne jelenítenie a fájlt.Érdekes pl. hogy ez szinte csak a 600Mb-nál nagyobb avikkal fordul elõ.Ha egyszer rájön ez, próbálkozhatok windows intézõbõl megnyitni-->annak is annyi, sajátgépbõl-->annakis.PLZ mondjatok vmit!!!!
Lehet hogy azért mert a Windows xp alapjáraton megpróbálja beolvasni az avi tartalmát és bedobni azt a bal oldali menübe, viszont a te géped nem képes erre ezért szimplán kifagy.
próbálj egy ilyet; start menü, futtatás:
regsvr32 /u shmedia.dll
aztán reboot. Ez kiüti a média fájlok elõreolvasását (mp3, avi, etcetera).

Thomasson88

Quote from: DarkstarIgaz. De akkor már nem nézheted a mappákat, én meg letöltés közben szoktam keresgélni.  :)

Hát  ööö. Az igaz:D De ondjuk általában én neekm már megvan az elképzelésem hogy mit akarok tölteni.Amugy meg ha meg nincs még elképzelés akkor valóban én is nézek de nem közben hanem elõtte.:)