Help Topic Hardver/Szoftver

Started by Nakahara, 2002-11-13, 20:06:43

Previous topic - Next topic

Fazék

Kezdek megõrülni. IRC-re eddig a Chatzilla-t használtam, mint kézenfekvõ ingyenes opciót. Sajnos nincs benne dcc auto-receive file (legalábbis én nem találtam módot rá), vagyis gondoltam teszek egy próbát az überszuper mirc-cel... és megöl az ideg.

edit: középsõ rész törölve.

utolsó próba, vszleg most már menni fog. örülök, hogy felkészítik a programokat a hülye felhasználókra és a maximális biztonságra törekednek, de ha egyszer beállítok valamit az átkozott options-ben, ahol ott van az elolvasható figyelmeztetés, akkor ne kérdezzen már rá légyszíves többet, mert jelenleg már a falkaparásnál tartottam majdnem...

Kayama

Elég rég voltam utoljára netközelben, de most, amikor próbáltam az ftp-t elérni, nem találom, illetve nem tudok belépni. Arra rájöttem, hogy az uldal url-jébõl eltûnt az "uw", de semmi egyéb. Plíz, világosítsatok fel, mi változott még. 2-3 hete még minden frankón ment. Köszi!

Damnatus

Nézd meg a következõ topikot: FTP v2.0

TurboK

Quote from: TutegalAkkor a D-Link oldalán nézz rá erre
A ZA tûzfal okozta problémákra ajánlja a 3.51 firmware-t.
D reviziós a tûzfal, aka európai modell. dlink.huról leszedtem a legfrissebb firmwaret (mostani 3.09, legfrissebb 3.09b1....), de az semmi ehhez kapcsolódót nem említ, csak egy SP2 hotfix.
Zonealarmot lelõve sem kerültem beljebb.

Most annyit csinálok hogy egyszerûen a LANra dugom rá a bejövõ kapcsolatot is, aztán egyszerûen fellépek a netre mintha nem lenne ott a router. Elvileg még így is fel lehet lépni 2 másik géppel (4 slot a routeren, abbol 1 a bejövõ, 1 az én gépem, 2 szabad).
Illetve csak 1 gépen, mert az Axelero szerzõdésben az áll hogy egyszerre max 2 kapcsolatot létesíthetünk evvel a felhasználóval.

A lényeg az hogy pont ez volt a cél. =) mûködik.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Alkyra

Lenne egy gondom.
Éppen a Hand Mai May-t nézem, s 3. résznél tartok. Furcsamód a felírat elõbb jelenik meg mint a szöveg.
Hogyan tudom ezt korigálni? A többi animénél s az elõzõ részeknél tökéletesen ment minden.

Valaki tudd segíteni?

Xipe

Quote from: AlkyraLenne egy gondom.
Éppen a Hand Mai May-t nézem, s 3. résznél tartok. Furcsamód a felírat elõbb jelenik meg mint a szöveg.
Hogyan tudom ezt korigálni? A többi animénél s az elõzõ részeknél tökéletesen ment minden.

Valaki tudd segíteni?

ha mplayerrel nezed akkor be tudod allitani a kesleltetest.
X es Y(vagy Z) gombokkal ha jol emlekszem.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Alkyra

Xipe

Quote from: Alkyraköffi. :jee:

sikerult?
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

noriko

Segítség kéne!

Hogyan lehet e-mail-ben elküldeni egy 294Mb-os videót? Lehet ilyet?

Ha nem, akkor valaki tudna biztosítani tárhelyet neki kb két hétig?

Lécci!!! Nagyon fontos lenne!! És holnapig mindenképp!

Örök hála és köszönet a megmentõmnek!!!!!!
"I wish I could, but I don't want to."

Moha

Quote from: norikoHogyan lehet e-mail-ben elküldeni egy 294Mb-os videót? Lehet ilyet?
Szerintem felejtõs a dolog. Az email encode miatt a végsõ méret lenne vagy 400 MB, azt meg nem hiszem, hogy egyben át tudod küldeni.
A legjobb, ha beállítasz egy ftp szervert a gépeden és megkéred az illetõt, hogy szedje le onnan. Vagy esetleg DC-n is átadhatod.

Xipe

Quote from: norikoSegítség kéne!

Hogyan lehet e-mail-ben elküldeni egy 294Mb-os videót? Lehet ilyet?

Ha nem, akkor valaki tudna biztosítani tárhelyet neki kb két hétig?

Lécci!!! Nagyon fontos lenne!! És holnapig mindenképp!

Örök hála és köszönet a megmentõmnek!!!!!!

vagy szerzel magadnak egy gmail accountot.
2GB limittel es azt kuldessz emailben amit akarsz.
de szerintem legjobb ha tomorited es darabokra szeded es ugy tovabbitod.
esetleg probalkozz egy atw ftp accountal.
//www.atw.hu
_(๏̯͡๏)_

noriko

DC nem jó, mert ez egy "motivációs video" egy szervezetnek..
Hétfõ a beküldési határidõ, szóval postán már semmiképp nem érne oda :(
Ha pedig Ftp-t állítok be, ahhoz menni kéne a gépemnek ugye? De nem leszek itthon..
Freewebes tárhelyem van, viszont oda max 20Mb videot lehet tölteni
Szóval meg vagyok lõve...

noriko

Quote from: Xipeesetleg probalkozz egy atw ftp accountal.
//www.atw.hu
...ohó!!..ez eddig szimpi megoldásnak tûnik!..megyek böngészem tovább...

Moha

Quote from: norikoDC nem jó, mert ez egy "motivációs video" egy szervezetnek..
Szétnéztem gyorsan tárhely-ügyileg, esetleg nézd meg ezt a hostot Totál ingyenes, és elvileg bármennyi adatot felrakhatsz.

noriko

Quote from: MohaSzétnéztem gyorsan tárhely-ügyileg, esetleg nézd meg ezt a hostot Totál ingyenes, és elvileg bármennyi adatot felrakhatsz.
Nagyon szépen köszönöm! Nem is értem én miért nem tudtam utánajárni... :rolleyes:  Valamiért leragadtam a freewbnél, és azt hittem az ottani korlátozás mindenütt megvan. De nem :)
Most épp az atw-vel barátkozom. Ugye külföldrõl is hozzáférhetõ szerintetek is..

edit: a Host Ultra amúgy kilõve:
"#  Limitations. The Service is subject to the following limitations:
1. File Size. Files larger than 1 Mb cannot be uploaded to the hostultra.com servers, such files will be deleted automatically without notice to User."

Xipe

Quote from: norikoNagyon szépen köszönöm! Nem is értem én miért nem tudtam utánajárni... :rolleyes:  Valamiért leragadtam a freewbnél, és azt hittem az ottani korlátozás mindenütt megvan. De nem :)
Most épp az atw-vel barátkozom. Ugye külföldrõl is hozzáférhetõ szerintetek is..

edit: a Host Ultra amúgy kilõve:
"#  Limitations. The Service is subject to the following limitations:
1. File Size. Files larger than 1 Mb cannot be uploaded to the hostultra.com servers, such files will be deleted automatically without notice to User."

hat, kulfoldrol mennyire hozzaferheto az egy erdekes dolog, csinalj neki egy weblapot es oda linkeld be a filmet hogy ugy tudjak letolteni.
_(๏̯͡๏)_

Fazék

Esetleg tudom EZT ajánlani. 1 GB mérethatárig tudsz úgy küldeni, hogy beírod a mail-címet, akinek akarnád küldeni.  Ezután feltöltöd hozzájuk a file-t, amihez megadják a link-et a címzettnek, és le tudja tölteni 7 napig a tárhelyükrõl. Remélem ez beválik. :)

Fazék

Esetleg tudom EZT ajánlani. 1 GB mérethatárig tudsz úgy küldeni, hogy beírod a mail-címet, akinek akarnád küldeni.  Ezután feltöltöd hozzájuk a file-t, amihez megadják a link-et a címzettnek, és le tudja tölteni 7 napig a tárhelyükrõl. Remélem ez beválik. :)

edit:
Quote from: norikoHa nem, akkor valaki tudna biztosítani tárhelyet neki kb két hétig?
Oh. Ezt a részt nem olvastam el... akkor mégse segít az általam küldött cím, mert õk 7 nap után törlik ugyebár...

noriko

Nahát mik vannak! Köszönöm a javaslatokat! :)

Van újabb kérdésem ám! /me ultraLAME számítógépek terén...
szóval

be lehet állítani a Windows XP-t hogy magától kikapcsoljon bizonyos idõpontban?
nagyon hasznos lenne!
:)

segítségeket elõre is köszönöm és a szokásos hálálkodások tömkelege... :D

Fazék

Quote from: norikobe lehet állítani a Windows XP-t hogy magától kikapcsoljon bizonyos idõpontban?
nagyon hasznos lenne!
:)
tudtommal alapból a Windows-ok ilyet nem támogatnak, de rengeteg ingyenes program létezik a témában :)
Elsõ , Második , Harmadik , Negyedik , Ötödik .
Hogy ezek közül melyik felhasználóbarát, és jól mûködõ már nem tudom, mert még egyiket se próbáltam, de hátha rajtad segít valamelyik :)

edit: most látom, hogy az elsõ ráadásul magyar nyelvû is, lehet hogy azzal már elégedett is leszel :)

TurboK

Ütemezett Feladatokkal nem lehet megoldani?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

Quote from: TurboKÜtemezett Feladatokkal nem lehet megoldani?
Átnéztem most az általa felajánlott listát, de nem találtam benne ilyen lehetõséget. Mondjuk ha van olyan parancs, vagy indítható file alapból a windows-ban, ami a leállítást idézi elõ, akkor megoldható, de ebben a témában már nem vagyok ismerõs... :)

Moha

Quote from: TurboKÜtemezett Feladatokkal nem lehet megoldani?
Lehet, hogy megoldható egy kis rundll ügyeskedéssel. Van valami parancssor, amivel le lehet lõni a gépet, és ha azt adod meg az ütemezett feladatnál célként, akkor lehet, hogy mûködik.
De szerintem jobb valami normális programot használni hozzá.

Edit: Asszem ezzel a kóddal meg lehet oldani: (az említett program is ezt hívja, ahogy a forrását nézem. :))rundll32.exe user32.dll,Exitwindows

noriko

Elsõ utam nekem is az Ütemezett feladatokhoz vezetett, de ott elbizonytalanodtam, ezért kanyarodtam át ebbe a topicba inkább :)

hát, köszi Blimp, leírás alapján tényleg pont erre valók, de inkább nem kísérletezek velük elsõként.. :o  Megvárom, hátha akad valaki akinél már bevált valami..
olyan ijesztõen hangzik hogy Shutdown Monster....:p eszembejuttatja a blaster vírust, amikor kb fél percenként magától leállt a gép..

Fazék

Quote from: MohaEdit: Asszem ezzel a kóddal meg lehet oldani: (az említett program is ezt hívja, ahogy a forrását nézem. :))
pfujj! Hát így könnyû, aki ért hozzá! :haha:

noriko

Quote from: MohaEdit: Asszem ezzel a kóddal meg lehet oldani: (az említett program is ezt hívja, ahogy a forrását nézem. :))rundll32.exe user32.dll,Exitwindows
gulp...olyan félelmetesen néz ki...
másnap tuti beindul a gépem ha kipróbálom?...

edit: megpróbáltam az ütemezett feladatoknál ezt megadni, de nem lehet.
na mindegy.

Kérdezhetek mást? :D
Ha a hugom laptopja kontakthibás (nem fogja fel a 'dugót'), akkor azt egy laptop-szervíz elvileg meg tudja szerelni vagy ott csak a gép belsejével foglalkoznak?
Jóapám szerint tekerjünk a 'zsinór' köré szigetelõ szalagot..de ez valahogy olyan barbár megoldásnak hangzik... :rolleyes:

Moha

Quote from: Blimppfujj! Hát így könnyû, aki ért hozzá! :haha:
Ehhez igen, mert Delphi-ben írták, de c++-szal keveset foglalkoztam, szóval ha abban írták volna, akkor nemigen tudnék belenyúlni. :)
Quote from: norikoHa a hugom laptopja kontakthibás (nem fogja fel a 'dugót'), akkor azt egy laptop-szervíz elvileg meg tudja szerelni vagy ott csak a gép belsejével foglalkoznak?
Szerintem meg tudják csinálni.
De hát: vidd el és legfeljebb azt mondják, hogy nem tudnak vele mit kezdeni... laptopot nem nehéz hurcolni. ;)

noriko

hurcolni nem nehéz, de az idõ pénz!
meg gondoltam ha már itt vagytok, akkor megkérdezem ;)

---
upload complete! na, manuálisan kikapcsolom a gépem és megyek végre aludni!:p

Thomasson88

Quote from: norikoKérdezhetek mást? :D
Ha a hugom laptopja kontakthibás (nem fogja fel a 'dugót'), akkor azt egy laptop-szervíz elvileg meg tudja szerelni vagy ott csak a gép belsejével foglalkoznak?
Jóapám szerint tekerjünk a 'zsinór' köré szigetelõ szalagot..de ez valahogy olyan barbár megoldásnak hangzik... :rolleyes:
Én a legjobb tudomásom szerint ugy tudom hogy igen, megjavítják.Amugy ez teszik. "barbár megoldás". Ha azzal is jó akkor sztem ne vigyétek el szervizbe hisz igy csak kidobtok fölösleges pénzt az ablakon.Az meg hogy barbár megoldás. Hát legyen. "Who cares?" :D
Jól kezdõdött ez a nap is, csak kár, hogy felébredtem.

noriko

megpróbáltuk a barbár megoldást de nem mûködött sajna.
holnap irány szervíz!
*sóhaj*