Miről mesélnek az animék?

Started by Ramiz, 2004-04-18, 17:54:42

Previous topic - Next topic

Soridan

Amit legutóbb felfogtam értelemként, az az, hogy a kíváncsiság veszélyes dolog, s könnyen kezelhetetlen helyzeteket teremthet :T
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Shadowolf

Quote from: SoridanAmit legutóbb felfogtam értelemként, az az, hogy a kíváncsiság veszélyes dolog, s könnyen kezelhetetlen helyzeteket teremthet :T

Ajvé, ezzel most kíváncsivá tettél...:hopp:

Raggie

Quote from: RamizAzért volt ott az "azt hiszem"... a kiskapu... :D
(Azért 2 "kedves" családtagom is rásegített. Örülj, hogy neked épeszűekkel kell együtt élned.)
no jó  :tezsvir: egye fene... Azért én sem éppen épeszűekkel élek együtt, de ez más tészta!

Egyébként a Hellsingből ki mit vont le?? Eléggé kíváncsi lennék rá!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Feldin

Köszönöm a sok Excel Saga értelmezést!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moha

A Kimi-ről mit tudtok mondani?
Én valami olyasmit szűrtem le belőle, hogy: "Bármennyire is szeretnéd, a múltat nem lehet visszahozni. Tragédiák bármikor történhetnek, és egycsapásra minden megváltozhat. Ezért addig kell mindent megtenni, amíg lehet, mert többé sosem lesz már olyan, mint volt."  :beken:

Kilteh

Quote from: Raggie Gordonno jó  :tezsvir: egye fene... Azért én sem éppen épeszűekkel élek együtt, de ez más tészta!

Egyébként a Hellsingből ki mit vont le?? Eléggé kíváncsi lennék rá!
Együk meg a napi véradagot, különben gyengék leszünk  :lol: Komolyra fordítva: ott maximum a hűséget tudnám kiemelni, mint jellemvonást (Ahogy ragaszkodik a pirosba öltözött bácsi a jó nénihez...  :rotflol: ), de hogy levonni valamit... (Ne kötözködj Alucard-dal, mert baj lesz...  :rotflol: )
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Feldin

Quote from: MohaA Kimi-ről mit tudtok mondani?
Én valami olyasmit szűrtem le belőle, hogy: "Bármennyire is szeretnéd, a múltat nem lehet visszahozni. Tragédiák bármikor történhetnek, és egycsapásra minden megváltozhat. Ezért addig kell mindent megtenni, amíg lehet, mert többé sosem lesz már olyan, mint volt."  :beken:

Ez biza egy jó nehéz kérdés.
Talán hogy...
Á... Ezen majd még gondolkodom, mert kemény dió. Majd megfogalmazom amit gondolok.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Kvikveg

Quote from: Kilteh(Ahogy ragaszkodik a pirosba öltözött bácsi a jó nénihez...  
Nem egészen önként... :bsd:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Raggie

Quote from: KiltehEgyük meg a napi véradagot, különben gyengék leszünk  :lol:
Az biztos!  :rotflol:
És, hogy addíg nem vagy az igazi amíg nem tudsz regenerálni, denevérré és köddéválni! :gevumezs:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

.Attila

Quote from: MohaA Kimi-ről mit tudtok mondani?
Az "Ezért"-ig igaz, onnantól nagyon nem értek egyet. Erről nem szólt a Kimi szvsz. Vannak közben általános igazságok az érzelmekkel kapcsolatban. De a végén a végkifejlet, amit Haruka értelmezett a keresett könyvből, hogy tudni kell elbúcsuzni másoktól, mert ha valaki képtelen rá, akkor az csak szenvedést okoz mindenkinek.

Moha

Ez csak az én véleményem volt. Szerintem természetes, hogy nem mindenkinek jelenti egy történet teljesen ugyanazt.
Persze lehet, hogy nem a legjobb volt a megfogalmazásom. Így visszaolvasva most már az "addig kell mindent megtenni, amíg lehet" egy kicsit kezd nekem is sántítani. Tudjátok be annak, hogy már hulla fáradt voltam :)

.Attila

Quote from: MohaTudjátok be annak, hogy már hulla fáradt voltam :)
Egy android is elfáradhat? :confused: ;) :D
Amit én mondtam, az sem a végső konklúzió, tanulság. Igazából nincs is egy egy mondatban megfogalmazható tanulság, és ebben tükröződik az egész történet -> nem egy vonalon megy, hanem egy sajátos rendszert alkot az egész, és talán pont ettől különleges, és valósághű.

Moha

Quote from: TriviEgy android is elfáradhat? :confused: ;) :D
Legalább is lemerül a telepe. :D Amúgy te vagy az első, aki észreveszi az aláírásomat. ;) Vicclap.hu kiborgizátor rulez! :)
Quotenem egy vonalon megy, hanem egy sajátos rendszert alkot az egész, és talán pont ettől különleges, és valósághű.
Igen. Engem is elsőre főleg az életszerűsége fogott meg. Az, hogy ez a valóságban is megtörténhet, nem pedig fikció. Mostanában jobban bejönnek az ilyesmik. (Félre ne értsetek, ez nem azt jelenti, hogy csak a "real life" történeteket szeretem - pl. egyik kedvencem a Star Trek - de ez már :_off: lenne a javából. :) )

Feldin

Quote from: TriviAz "Ezért"-ig igaz, onnantól nagyon nem értek egyet. Erről nem szólt a Kimi szvsz. Vannak közben általános igazságok az érzelmekkel kapcsolatban. De a végén a végkifejlet, amit Haruka értelmezett a keresett könyvből, hogy tudni kell elbúcsuzni másoktól, mert ha valaki képtelen rá, akkor az csak szenvedést okoz mindenkinek.
Akkor én már nem is fogalmazok.
Valami ilyesmi.
Tudni kell elengedni és megbocsájtani.

topok:

Ramiz

Ha már dr Moha felhozta az "addig tedd meg, amíg lehet"-témát, ez a mondanivaló még a Ninja Scrollba is belefért a sok vér mellé.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizHa már dr Moha felhozta az "addig tedd meg, amíg lehet"-témát, ez a mondanivaló még a Ninja Scrollba is belefért a sok vér mellé.
Na és a jó védelme mindenek felett mellé.
Egyébként ebben a filmben érdekes szálak vannak csak nem olyan nyilvánvalóan. Pl.:az öreg pacák megbízójáról(és valódi céljáról) semmi sem derül ki! No meg az aranybányás történetben is vannak homályos pontok.

Well, do ya, punk?"

Kilteh

Quote from: MohaVicclap.hu kiborgizátor rulez! :)
:_off: EZ KAMU!!! Kutatásra és Ismeretszerzésre Létrehozott Többfunkciós Erőszakos Humanoid... Ehh... :morci:
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Soridan

Quote from: ShadowolfAjvé, ezzel most kíváncsivá tettél...:hopp:

:D Remek. A titokzatosság védőpáncélként borul köréd, ne hagyd fellebbeni ködös fátylát. Ez is kiszűrhető mondanivaló animekből :D (ergo hiába csigázódtál fel)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Relunx

Ha az összeségét nézem, hogy az összes animéből amit eddig láttam, hogy mit szűrtem le, ill. miről mesélnek, nos:

A szerelem jó dolog is meg rossz.
Átsegít a nehéz pillanatokon, ill segít erőt meríteni.
Árnyoldala az, hogy ha már nincs a másik fél...akkor előtérbe kerülnek az evil tulajdonságok vagy legalábbis ahhoz hasonló.

Fura dolog a szerelem...mindenkiből mást hoz ki...de ez az amitől annyira különleges lenne? Ki tudja...

Relunx

Ramiz

Azaz olyanok, mint az alkohol. Bár arról ritkán szólnak animék, legfeljebb egy-egy humoros jelentet erejéig. Vajon azért, mert Japánban ez nem akkora nagy probléma?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!