Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

White SeeD

Grandia1

A  legnehezebb rpg amivel valaha dolgom volt. RPG elején még sosem haltam meg ilyen hamar. Irreálisan kevés HP-nk van, amit irreálisan gyorsan lecsapkodnak a dögök.
A 3. bossnál akadtam ki legelőször. ellenfelünk egy polip, 3 részből áll. Ilyenkor jön a taktika: csápokat ignorélni, középső részt ütni.
Első menet: legerősebb támadóvarázslatok a közepébe, összhp-ja 10-15%-a elszáll, 3 karim letudva, polip jön: egy shockwawe, hp 30% elszáll 3 karinál, mivel térre hat, 0,1 secre rá howl, 40% elszáll, leggyengébb kari meghal, howl a csápból, midenki meghalt :eek:
Második menet: ugyanez. ::)
Harmadikat rábízom a gépre. Polip kezdett, első körben meghal mindenki úgy hogy mozdúlni sem tudtak  :3x3:
Negyediknél már eljutotam addig, hogy egy csoporthelat nyomok, amivel túlélek egy howl-al tovább, polipot ez nem érdekli mert lasser eye átlő mindenkit, KO.
Úgy a 7-8 próbálkozásra sikerült leölni, a jobb kéz leütése után 1 halott karival.
De a többi harc sem semmi. Ha lerohannak 30% az esélye, hogy úgy megpusztulsz, hogy labdába sem rúghatsz a csatatéren.

Viszont ezek ellenére a leganimabb amivel valaha találkoztam. Ősi anime humor fogásai lépten nyomon. a kis képernyős karakterprofilok nagyon jól eltaláltak. Nagyon jó kis game, nem hiába, a 2 elődje :cool:
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Zen

A 2-t leszedtem úgy egy éve, de nem volt hajlandó elindulni  sajna. :/
Ejj, pedig de kíváncsi voltam rá..
Satan isn't the answer when one's in pain. It's god and candy.
In short, sex is great for the species, and it made me who I am today... as in, alive.
&fmt=1

White SeeD

A 2-vel nekem is adódott némi gondom. Régi gépemen simán ment, az újon nem volt hajlandó elindúlni, aztán megvettem valami 800ft-ért eredetiben, na, az megy rendesen.
A 2 sokkal könnyebb volt, és gyorsabban is lehetett benne haladni.

Az 1 elég nehézre sikeredett, ráadásúl rengeteg a monsta már az elejétől fogva.
De most egész jól kihasználtam a game fejlődési rendszerét.
Mocskos módon mikor mászik fel az ember a falon, van egy hely, ahol kockák paszíroznak be a földbe.. Egy save point van 10 secnyire tőlük, azaz unlimited manna.
Itt lehet ingyen, totálgyorsan felhúzni a water elemetet. 1 óra alatt 2 karinál gyakotrlatilag 0-ról 20-ra felhúztam. :D
Eredeti windóz 7 aktiválások száma: 6

Próféta

TLJ megvolt. Majd egyszer nyilván sort kerítek a Dreamfallra is, most viszont ők vannak elől a listán:

Fallout 3
A Vampyre Story
Gothic 3
Deus Ex 2
Grim Fandango
Monkey Island valamelyik része, kivéve a második, az már volt

A sok állástól némelyik elég poros ugyan, de a kalandjáték olyan, mint a jó bor :)
Mit tanácsoltok, merre tovább?

Fazék

Kérdésed arra vonatkozik, hogy ezen címek közül milyen sorrendben végezd ki őket, vagy esetleg további címekkel szeretnéd, ha bővítenénk a listádat? :)
Amennyiben az utóbbi, akkor így hirtelen még a The Dig c. játékot tudnám nagyon melegen ajánlani.

TLJ-t már egy jó ideje tervezgetem, hogy újrajátszom, mert már alig emlékszem rá, csak az maradt meg, hogy kb all-time-favorite kalandjáték, és nem akarnék így belevágni a Dreamfall-ba, hogy semmi előzményre nem emlékszem...

most az Arcanum-nak ugrottam neki (nálam fönt van a top3 rpg listán). szerencsére HW-n megemlítette valaki a játékot, én kitértem a hibáira, hogy Troika-tól megszokott módon tele van hibákkal, és anno 40-50 órányi játékom veszett el emiatt, erre szólt, hogy már évek óta van unofficial fan patch hozzá, amit még a mai napig is frissítenek. egy kicsit meglepődtem, hogy ez elkerülte a figyelmemet és azonnal belevágtam ismét a játékba :) imádom ezt a steampunk világot  :whoah:

chilip

Quote from: Fazék on 2009-02-14, 09:10:44
Kérdésed arra vonatkozik, hogy ezen címek közül milyen sorrendben végezd ki őket, vagy esetleg további címekkel szeretnéd, ha bővítenénk a listádat? :)
Amennyiben az utóbbi, akkor így hirtelen még a The Dig c. játékot tudnám nagyon melegen ajánlani.

TLJ-t már egy jó ideje tervezgetem, hogy újrajátszom, mert már alig emlékszem rá, csak az maradt meg, hogy kb all-time-favorite kalandjáték, és nem akarnék így belevágni a Dreamfall-ba, hogy semmi előzményre nem emlékszem...

most az Arcanum-nak ugrottam neki (nálam fönt van a top3 rpg listán). szerencsére HW-n megemlítette valaki a játékot, én kitértem a hibáira, hogy Troika-tól megszokott módon tele van hibákkal, és anno 40-50 órányi játékom veszett el emiatt, erre szólt, hogy már évek óta van unofficial fan patch hozzá, amit még a mai napig is frissítenek. egy kicsit meglepődtem, hogy ez elkerülte a figyelmemet és azonnal belevágtam ismét a játékba :) imádom ezt a steampunk világot  :whoah:

asszem én is felpakolom  :Kiraly:

Kvikveg

TLJ szimpatikus, megjott hozza a kedvem.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: chilip on 2009-02-14, 10:09:07
asszem én is felpakolom  :Kiraly:
arcanum-ot?
mert akkor itt van az oldal címe: http://www.terra-arcanum.com/
patch-ek meg itt vannak az oldalon belül: http://drog.terra-arcanum.com/uap.html
érdemes fölrakni a HQ Town és HQ Music patch-eket is :jee:

de persze lehet hogy ezt az oldalt mindenki ismerte rajtam kívül :haha:

Próféta

Quote from: Fazék on 2009-02-14, 09:10:44
vagy esetleg további címekkel szeretnéd, ha bővítenénk a listádat? :)
Neeee  :aaa:

Én

Tudnátok segíteni? A The Longest Journey-ben, még az elején, mikor a forrás vizét rávezettem a halott fára. Az utána következő animációnál, mikor nytja a lombját a fa, mindig lefagy a játék. HW gond elméletileg nincs, és a manual-ban a troubleshooternél se volt ilyen. WTF?

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 14:11:13
Tudnátok segíteni? A The Longest Journey-ben, még az elején, mikor a forrás vizét rávezettem a halott fára. Az utána következő animációnál, mikor nytja a lombját a fa, mindig lefagy a játék. HW gond elméletileg nincs, és a manual-ban a troubleshooternél se volt ilyen. WTF?
ez a patch sem segített?
http://www.longestjourney.com/help/patches/

én már előbb mondtam mindent

Kuroi Tenshi

a.) vedd meg :hehe: (ha még kapható valahol...)
b.) töltsd le újra, máshonnan
c.) a héten a közgáz könyvtárban leszek nagyrészt,
pm és hozz egy pendrive-ot amin van 1.3G hely

Fazék

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-23, 14:25:54
a.) vedd meg :hehe: (ha még kapható valahol...)
b.) töltsd le újra, máshonnan
c.) a héten a közgáz könyvtárban leszek nagyrészt,
pm és hozz egy pendrive-ot amin van 1.3G hely
azt hiszem gamestar újságmelléklet volt vmikor jó régen, kb az egyetlen újság volt, amit megvettem az elmúlt 4 évben. lehetett választani a 2CD-s/1 DVD-s változat között, én a CD-s mellett döntöttem.
szerk: szóval nincs kizárva, hogy párszáz forintért megkapta vhonnan eredetiben, ne légy rosszindulatú :D

Én

Quote from: Fazék on 2009-02-23, 14:18:44
ez a patch sem segített?
Azt írja ki, hogy nem találja a játék 2003-as verzióját, ami érthető mert a readme-ben 2000-et ír :( Tudtok jó linket?

K_T: Először megpróbálom leszedni megint, mert
a) nem tudom, mikor gyógyulok meg
b) a legnagyobb pendrive-om fél giga... :D Notiról tolnád? mert akkor mp3-mamra is felmehet, csak akkor viszek kábelt. Ha nemmegy a mégegyszeri letöltés, akkor pm.

EDIT: leszedtem egy másik peccset Fazék linkjéről, így megy, köszi :)
És természetesen eredeti, nagyapámtól örököltem... :D

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 14:36:15
ez a patch sem segített?
Azt írja ki, hogy nem találja a játék 2003-as verzióját, ami érthető mert a readme-ben 2000-et ír :( Tudtok jó linket?

K_T: Először megpróbálom leszedni megint, mert
a) nem tudom, mikor gyógyulok meg
b) a legnagyobb pendrive-om fél giga... :D Notiról tolnád? mert akkor mp3-mamra is felmehet, csak akkor viszek kábelt. Ha nemmegy a mégegyszeri letöltés, akkor pm.
rohadt kalóz. nem érdemled meg, de megkérdezem azért, hogy pontosan melyik verziót szedted le?
az újabb 2CD-set, vagy 4CD-s méretűt?

Én

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 14:43:38
4 CD-s volt egyébként.
akkor extra idióta vagy, hogy régi verziót szedtél le, ezzel sávszélt pocsékolva, és hogy leszeded hozzá fölöslegesen a rohadt nagy betűkkel kiírt 2CD/1DVD verzióhoz tartozó patch-et :hehe:
a 4CD-s verzióhoz az oldal alján írják hogyan van a javítás.
de tartok tőle, hogy rajtad ez sem fog segíteni :P

Én

Quote from: Fazék on 2009-02-23, 15:06:07
akkor extra idióta vagy, hogy régi verziót szedtél le, ezzel sávszélt pocsékolva, és hogy leszeded hozzá fölöslegesen a rohadt nagy betűkkel kiírt 2CD/1DVD verzióhoz tartozó patch-et  :hehe:
::)

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 15:23:31
Quote from: Fazék on 2009-02-23, 15:06:07
akkor extra idióta vagy, hogy régi verziót szedtél le, ezzel sávszélt pocsékolva, és hogy leszeded hozzá fölöslegesen a rohadt nagy betűkkel kiírt 2CD/1DVD verzióhoz tartozó patch-et  :hehe:
én már előbb mondtam mindent

vagyis ha már van újabb hozzászólás, akkor szerkeszteni nem ér, mert a kutya sem fog visszaolvasni egy már elolvasott nem legutolsó hozzászólást ;)

Én

Most mi a fasz van? Kiderül, hogy úgy hülyézed le többszörösen az embert, hogy még olvasni se tudsz rendesen, de még azután is erősködsz? Vagy csak nekem vannak extra érzékszerveim, hogy észre szoktam venni, ha egy előző postot szerkesztettek? Mellesleg csak azért idéztem be a szekesztésemet, hogy ne maszturbálhass nyugodt szívvel arra, hogy leidiótáztál.

Fazék

most végy egy mély levegőt (én már megtettem, az utolsó hozzászólásod után szükségét éreztem) és próbálj figyelni légyszíves.

az #1035-ös hozzászólásomra válaszoltál az #1034-ben úgy hogy miután elküldtem az 1035-ös hozzászólást, utána szerkesztetted bele, vagyis esélyem se volt elolvasni, vagyis teljesen jogtalan a helyreigazításod később. csak erre próbáltam finoman utalni egy példával, hogy csak a demonstráció kedvéért szerkesztettem egy még korábbi hozzászólásomat, hogy te se vehetted észre azt, mert ki az aki egy már elolvasott nem legutolsó hozzászólást újraolvasna? tetszik már érteni?

Én

Ugh...
Quote from: Én on 2009-02-23, 15:33:53
Most mi a fasz van? Kiderül, hogy úgy hülyézed le többszörösen az embert, hogy még olvasni se tudsz rendesen, de még azután is erősködsz? Vagy csak nekem vannak extra érzékszerveim, hogy észre szoktam venni, ha egy előző postot szerkesztettek? Mellesleg csak azért idéztem be a szekesztésemet, hogy ne maszturbálhass nyugodt szívvel arra, hogy leidiótáztál.
Szóval:
a ::) nem arra szólt, hogy nem olvastad el az editet (a válasz-post első fele csak rage). Arra szólt, hogy nem vagyok olyan hülye, mint hiszed, és hogy kicsit furcsálltam a hangnemet. Pl honnan a rákból tudtam volna, hogy a 4 cd-s régebbi, mikor leszedtem? Vagy az volt akkora bűn, hogy nem olvastam el a körítést csak leszedtem a patchet, aztán észbekaptam? Na mindegy, a lényeg, hogy én akkor sem szólok így a neten valakihez, ha történetesen így gondolom.
De hagyjuk, mert úgyis az jön majd ki hogy milyen sértődékeny kis szar vagyok, bár nem hiszem, hogy te máshogy reagáltad volna le...

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 16:02:43bár nem hiszem, hogy te máshogy reagáltad volna le...
látod itt a gond, hogy de, bizonyítékok ld. alant :)
a haveri idiótázás sztem a legkevésbé sem indokolta ezt a szépséges hangnemet, amit azonnal megütöttem velem szemben, reakcióként.
ha ennyi hónapnyi (évnyi) ismeret után sem esik le, hogy nem értelmi képességeidet vontam kétségbe, akkor nem sokat tehetek az ügy érdekében, sorry :)

Én

Én akárhogy is nézem, a hangnem, amit azonnal megütöttem reakcióként, a  ::) volt, amire jött a moar hurr-durr.

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 16:07:04
Én akárhogy is nézem, a hangnem, amit azonnal megütöttem reakcióként, a  ::) volt, amire jött a moar hurr-durr.
ennek a megítélését másokra bíznám, bocsáss meg, de akármennyire próbálom is belelátni amit képzelsz, nem igazán sikerül számomra

Nakedape

Quote from: Én on 2009-02-23, 16:07:04
azt akartam kérdezni , h fejjel lefele tartod e a monitort, de rájöttem, h nem jó a kérdés, mer  F. gyanúsított a későbbiekben sem élt a tanú által láthatóan a számonkért hangnemmel :D
Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Kuroi Tenshi

Következő filmmaratonra/társasra hozzunk valamilyen
párbajfegyvereket? :angyali:
Nyugi, srácok.

Én

FAKK! A patch segített ott az elején, viszont amikor a gene scannerhez venném a bérletet, lefagy az animációnál ugyanúgy. Asszem nem úszom meg a 2 CD-set :bruhuhu:

Fazék

Quote from: Én on 2009-02-23, 18:03:05
FAKK! A patch segített ott az elején, viszont amikor a gene scannerhez venném a bérletet, lefagy az animációnál ugyanúgy. Asszem nem úszom meg a 2 CD-set :bruhuhu:
most nézem hogy elképesztően kevés rip van belőle isohunt keresés szerint és azok többsége is rossz verzió vagy hibás... ez tűnt még a legkorrektebbnek, de a comment szerint hibás a 23-as file... lehet hogy érdemes elindítani a torrent-et, leszedni csak a 23-as file-t és az md5 file-t és leellenőrizni. ha nem hibás, akkor leszedni a 22 és 24-es file-okat is, megpróbálni kicsomagolni és ha így se jelez hibát a 23-asnál, akkor jó lehet a rip és a comment-elő szúrt el vmit

sorry, én magától értetődőnek vettem, hogy a megosztók vannak olyan értelmesek, hogy a már javított, csökkentett méretű vista-sított verziót teszik ki torrent-re és azt is hibátlanul... tévedtem.

sztem vedd át K_T-tól egy városbani találkozó alkalmával. én is odaadnám, csak a szomszédnál van már 1-2 hónapja és a városban is kiszámíthatatlan hogyan járok.

Flaser

Quote from: Kuroi Tenshi on 2009-02-23, 16:23:01
Következő filmmaratonra/társasra hozzunk valamilyen
párbajfegyvereket? :angyali:
Nyugi, srácok.

...and miss out all the tea spooning action?
Seriously, tea spoons all the way!

(Masochists may prefer coffee spoons).
"Logically sound? How laughable. The only thing that people use logic for is to see what they want to see and disregard what they do not."