Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

thrall

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-04, 23:16:52
Hmhm, ahogy látom a Grim Fandango és a Monkey Island mellett egy másik nagyon nagy név nem került említésre. Mégpedig a Beyond God and Evil.
SZerintem ez egyik legfantáziadúsabb kalandjáték, nagyon jó sztorival és minimális sablon feladattal. Engem nagyon megfogott anno.
Mostanában tervezetem megint végigvinni csak karcos a telepítő CD és nemtom feltenni. Tölthetem le megint...  :ejj:
Fix'd

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-04, 23:16:52Tölthetem le megint...  :ejj:
SHAME ON YOU! :3x3:
és nem szégyelled leírni... legalább elhallgatnád! :ejj:
az a játék megéri az utolsó fillérig az árát! 2-3k peták bármelyik nagyobb electro vagy media üzletben asszem ubisoft exclusive kaidásban :)

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-06-04, 23:31:19
az a játék megéri az utolsó fillérig az árát! 2-3k peták bármelyik nagyobb electro vagy media üzletben asszem ubisoft exclusive kaidásban :)
Nyugi, Fazék... :) Sok minden megéri az árát... nekem például van a fejemben egy már bőven 100k+ HUF-os lista Dolgokról, Amik Megérik Az Árukat És Most Már Igazán Meg Kéne Venni Végre... A fele játék, a másik fele DVD-s film, a többi fele meg zene CD-k és könyvek... :__devil: :lazza:

edit: köszi Mr Modi :)

Edit by KT: ne siesd el; ld:
http://usteam.hu/forum/index.php?topic=432.msg269015#msg269015
:D

Edit by Ramiz:
What's this faggotry? GTFO of my post!!!
:D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: Ramiz on 2007-06-04, 23:44:09
Quote from: Fazék on 2007-06-04, 23:31:19
Nyugi, Fazék... :)
ezt most vicces stílusúnak szántam nem idegeskedősnek :)

(illetve azért megérdelmi a szidalmazást az illető, mert fölöslegesen minek hangoztatni, hogy letöltött verzióval játszik? ;) (valós információs értékkel nem bír, viszont másoknak szúrhatja a szemét :)))

Fubenalvo

Quote from: Fazék on 2007-06-04, 23:46:42
(valós információs értékkel nem bír, viszont másoknak szúrhatja a szemét :)))

A valós információra (témára) nem is reagáltál. Nem baj ha szúrja a szemed, de miután belekötsz nem baj ha témánál is maradsz.  :lazza:
Mellesleg igazad van, de sajna még jelenleg nem dolgozom, így nincs saját keresetem. Az anyámék meg szimplán hülyének néznének hogyha ilyenre akarnék pénzt kérni. Örülök, ha 1-2 ügyesbajos dolgom fedezni tudom, nemhogy gyáris játékokat venni... De persze ha meglátnám valahol 1-2000 forintért akkor megvenném.

Fazék

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-04, 23:54:19
Quote from: Fazék on 2007-06-04, 23:46:42
(valós információs értékkel nem bír, viszont másoknak szúrhatja a szemét :)))

A valós információra (témára) nem is reagáltál. Nem baj ha szúrja a szemed, de miután belekötsz nem baj ha témánál is maradsz.  :lazza:
már megbocsásson jóuram, de dehogynem bírt információs értékkel a post-om :) megerősítettem kijelentését, miszerint egy abszolút tökéletes játék és mindenki szerezze be lehetőleg :D

szerk: nekem ugyan kvázi minden a seggem alá lett rakva életem során, de játékokra nekem is keményen magamtól kellett összespórolnom a pénzt. nők, bulizás, mozizás, piára költés helyett én játék- és könyvvásárlás mellett döntöttem, hogy jól-e vagy sem, azt mindenki magának eldönti és a másik döntéséhez azt hiszem semmi köze, szóval én se szólok bele senki más szokásaiba, hogy mire költi a saját pénzét :)
ez a bosszankodásom a letöltés kiemelésével (félreértés ne essék, nem azzal van bajom, hogy valaki nem tudta megvenni ;)) vszleg onnan származik, hogy már több emberbe is botlottam, aki mérhetetlenül büszke rá, hogy mindent letölt és semmi eredetit nem vesz, mert hogy "a köcsögök drágán adják, minek fizessek érte" alapon... de ez már megint más téma :)

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-06-04, 23:58:00
szerk: nekem ugyan kvázi minden a seggem alá lett rakva életem során, de játékokra nekem is keményen magamtól kellett összespórolnom a pénzt. nők, bulizás, mozizás, piára költés helyett én játék- és könyvvásárlás mellett döntöttem, hogy jól-e vagy sem, azt mindenki magának eldönti és a másik döntéséhez azt hiszem semmi köze, szóval én se szólok bele senki más szokásaiba, hogy mire költi a saját pénzét :)
ez a bosszankodásom a letöltés kiemelésével (félreértés ne essék, nem azzal van bajom, hogy valaki nem tudta megvenni ;)) vszleg onnan származik, hogy már több emberbe is botlottam, aki mérhetetlenül büszke rá, hogy mindent letölt és semmi eredetit nem vesz, mert hogy "a köcsögök drágán adják, minek fizessek érte" alapon... de ez már megint más téma :)

Fazék korrekt... mint mindig. :)

A barátnő & bulizás VS más dolgokra (könyvek, dvd-k) költés témája kapcsán két dolgot mondanék: (tudom, kicsit off, de nem érdemes vele moveolni sztem)

1. Van (eddig) két hosszú polcom a kedvenc könyveimmel megpakolva (William Gibson összes, alap Wodehouse-ok és Rejtők, 12 Terry Pratchett, Douglas Adams, Svejk, 22-es csapdája stb) és egy képregényekkel (Ghost in the Shell, Blame! összes, Eden-ek, Hellsingek stb). Célom, hogy mindent, amit annyira kedvesnek tartok, hogy feltétlenül szeretném, hogy a hozzám közel álló emberek (barátok, testvérek, leendő gyerek/élettárs stb) megismerhessék őket, ha akarják, és én is bármennyiszer elolvashassam őket, és ehhez ne kelljen hatszáz könyvtárt áttúrnom, ahonnan már mind ellopták a legjobb könyvek példányait, és antikváriumokat, ahol akár szégyenletes állapotban is levő példányokat (a többi könyvhöz képest) két-háromszoros áron árulnak, ha egyáltalán van belőle, hanem csak le kelljen vennem őket a polcról, és különben is, egy könyvben, amit ismersz, sosem lehet csalódni, nem ver át, nem lép le, amíg akarod, veled marad. Bármennyi törődést és pénzt megér. Egy kicsi magán könyvtárat akarok felhalmozni, még mielőtt a papír alapú információhordozók kimennek a divatból... :whoah:

2. [spoiler][/spoiler]
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Bruce

Discworld 3 (Discworld Noir) ismerős valakinek? Az első két rész zseniális, de ezt nem ismerem. Eddig csak belekukkantottam, és nem tűnik vészesnek, na persze aki nem bírja a pixeleket az a haját tépné tőle mert azért nem mai darab, de jónak tűnik... A neve sokat sejtet, már ami a hangulatot, képi-, és zenei világot illeti: mintha csak valami régi, filmbe csöppent volna az ember, és már meg se lepődik, hogy a főhős egy ballonkabátos-kalapos magánhekus, akit rögtön az elején felbérel egy igen csinos hölgyemény... Mintha nem is Ankh-Morporkban járnánk. No persze a Pratchett féle pihent szövegek azért emlékeztetik az embert, hogy nem a Földön van, valamikor a XX század elején, hanem a Korongon.

De pusztán eddig jutottam, mert nem jó előjel, hogy még nem is hallottam róla. Szóval ha valaki ismeri, és azt mondja, hogy kerüljem ha jót akarok, akkor szóljon. De ha olyan, amiennek első pillantásra tűnik, akkor Ramiznak kötelező darab, no meg ismét lesz mivel szórakoznom egy darabig.

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Rounin

Csak az első résszel játszottam, de asszem Ramiz ismeri a harmadikat.. vagy csak a Noir alcím miatt gondolom?  :angyali:

(Különben meg mind szégyelljétek magatokat, hogy a Loom-ot nem említitek.. se a Beneath a Steel Sky-t :hehe: )

Bruce

Quote from: Rounin on 2007-06-05, 02:02:13
Csak az első résszel játszottam, de asszem Ramiz ismeri a harmadikat.. vagy csak a Noir alcím miatt gondolom?  :angyali:

(Különben meg mind szégyelljétek magatokat, hogy a Loom-ot nem említitek.. se a Beneath a Steel Sky-t :hehe: )
Meg a Full Throttle is kimaradt. Amúgy a kettő is nagyon jó, abban a Halál hagyja abba a munkát :Kiraly: (Az első két részt amúgy felismertem: Discworld 1 = Őrség! Őrség! , Disworld 2 = A Kaszás)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Lythis

A Full Throttle az istencsászárság! Kár, hogy csak kölcsönbe volt meg, viszont ki voltam borulva, amiért nem volt hajlandó hangot produkálni... :(

Ramiz

Quote from: Rounin on 2007-06-05, 02:02:13(Különben meg mind szégyelljétek magatokat, hogy a Loom-ot nem említitek.. se a Beneath a Steel Sky-t :hehe: )
(Mit keres itt ez a vénember? Kergessük el gyorsan, még két perc, és elkezdi magyarázni, hogy volt játék a Pentium előtt is!!! :3x3: :__devil: )

Lythis

Rounin! Kihagytad a Day of the Tentacle -t is  :ejnye:

Dreamcleaver

Quote from: Lythis on 2007-06-05, 14:33:25
Rounin! Kihagytad a Day of the Tentacle -t is  :ejnye:

Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 21:42:46
Quote from: thrall on 2007-06-04, 21:24:14
így még mindíg a Monkey Island négyes a legjobb kalandjáték  :whoah:

Erm...nem, ez a cím a Day of the Tentacle nevű játékot illeti.  :D

:lazza:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Lythis

Jó, ok, elsiklott a figyelmem, sry :D Ezesetben nálad a pont :D

Zsiga

Látom nagyon rá van indulva a jónép a régi kalandjátékokra. :) Ha valakit esetleg érdekel, van egy ilyenem:
[spoiler][Path][Folder name][File name][Size]
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\Roland MT-32 ROMs.rar446,49 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games Collection, no Humongous - PC & FMTOWNS - English.nfo9,36 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals0 Byte
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\scummvm-0.9.1-win32.exe1,91 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Broken Sword 1 [comp].rar250,39 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Broken Sword 2 [comp].rar311,84 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Day of the Tentacle (VGA-CD)[comp].rar85,43 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Day of the Tentacle (VGA-Floppy)[comp].rar6,21 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Dig [comp].rar225,79 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Flight of the Amazon Queen (VGA-CD)[comp].rar67,09 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Flight of the Amazon Queen (VGA-Floppy)[comp].rar5,17 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Full Throttle [comp].rar174,92 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Indiana Jones 4 (FMTOWNS)[comp].rar54,01 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Indiana Jones 4 (VGA-CD)[comp].rar54,16 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Monkey Island 3 [comp].rar391,60 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Sam & Max (VGA-CD)[comp].rar62,82 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Sam & Max (VGA-Floppy)[comp].rar7,40 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Simon the Sorcerer 1 Talkie (VGA-CD)(Win)[comp].rar59,24 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Simon the Sorcerer 1 Talkie (VGA-CD)[comp].rar58,25 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Simon the Sorcerer 2 Talkie (VGA-CD)(Win)[comp].rar63,03 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Compressed\Simon the Sorcerer 2 Talkie (VGA-CD)[comp].rar63,09 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Beneath a Steel Sky (VGA-CD).rar65,78 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Beneath a Steel Sky (VGA-Floppy).rar6,95 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Gobliiins 1 (VGA-CD).rar1,40 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Gobliiins 1 (VGA-Floppy).rar1,44 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Indiana Jones 3 (EGA-Floppy).rar1012,49 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Indiana Jones 3 (FMTOWNS).rar3,17 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Indiana Jones 3 (VGA-Floppy).rar2,97 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Indiana Jones 4 (VGA-Floppy).rar5,64 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Inherit the Earth (VGA-CD).rar291,50 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Inherit the Earth (VGA-Floppy).rar6,72 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Loom (EGA-Floppy).rar1,01 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Loom (FMTOWNS).rar2,81 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Loom (VGA-CD).rar2,55 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Maniac Mansion (Enhanced).rar302,74 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Maniac Mansion (Original).rar139,14 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 1 (EGA-Floppy).rar1,41 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 1 (FMTOWNS).rar3,17 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 1 (VGA-CD).rar3,02 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 1 (VGA-Floppy).rar2,92 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 2 (FMTOWNS).rar6,08 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Monkey Island 2 (VGA).rar5,77 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Passport to Adventure.rar546,23 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Simon the Sorcerer 1 (VGA-Floppy).rar3,25 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Simon the Sorcerer 2 (VGA-Floppy).rar8,28 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Zak McKracken (Enhanced).rar510,75 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Zak McKracken (FMTOWNS).rar2,75 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Not Compressible\Zak McKracken (Original).rar207,47 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Broken Sword 1.rar718,13 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Broken Sword 2.rar543,09 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Day of the Tentacle (VGA-CD).rar100,23 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Day of the Tentacle (VGA-Floppy).rar6,90 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Dig.rar458,11 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Flight of the Amazon Queen (VGA-CD).rar81,61 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Flight of the Amazon Queen (VGA-Floppy).rar5,94 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Full Throttle.rar191,74 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Indiana Jones 4 (FMTOWNS).rar61,84 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Indiana Jones 4 (VGA-CD).rar61,98 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Monkey Island 3.rar816,53 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Sam & Max (VGA-CD).rar77,57 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Sam & Max (VGA-Floppy).rar7,71 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Simon the Sorcerer 1 Talkie (VGA-CD)(Win).rar67,69 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Simon the Sorcerer 1 Talkie (VGA-CD).rar67,28 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Simon the Sorcerer 2 Talkie (VGA-CD)(Win).rar74,36 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games - Uncompressed\Simon the Sorcerer 2 Talkie (VGA-CD).rar74,31 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Gobliiins 1 (VGA-CD) - CD Audio, ogg.rar25,44 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Indiana Jones 3 (FMTOWNS) - CD Audio, ogg.rar25,99 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Loom (FMTOWNS) - CD Audio, ogg.rar39,35 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Loom (VGA-CD) - CD Audio, ogg.rar43,99 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Monkey Island 1 (VGA-CD) - CD Audio, ogg.rar37,82 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Compressed - ogg\Zak McKracken (FMTOWNS) - CD Audio, ogg.rar49,43 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Gobliiins 1 (VGA-CD) - CD Audio, wav.rar181,84 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Indiana Jones 3 (FMTOWNS) - CD Audio, wav.rar173,67 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Loom (FMTOWNS) - CD Audio, wav.rar287,72 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Loom (VGA-CD) - CD Audio, wav.rar318,73 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Monkey Island 1 (VGA-CD) - CD Audio, wav.rar257,34 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Games CD Audio - Uncompressed - wav\Zak McKracken (FMTOWNS) - CD Audio, wav.rar356,85 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Beneath a Steel Sky (Manual).pdf167,96 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Broken Sword 1 - The Shadows of the Templars (Manual).pdf5,81 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Broken Sword 2 - The Smoking Mirror (Manual).pdf2,71 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Day of the Tentacle (Manual).pdf430,71 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Dig, The (Manual).pdf1,69 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Full Throttle (Manual).pdf1,35 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Gobliiins (Manual).pdf3,21 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Indiana Jones 3 - the Last Crusade (Grail Diary).pdf11,18 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Indiana Jones 3 - the Last Crusade (Manual).pdf837,56 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Indiana Jones 4 - the Fate of Atlantis (Manual).pdf927,42 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Inherit the Earth (Manual).pdf3,29 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Loom (Manual).pdf2,43 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Maniac Mansion (Manual).pdf10,33 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Monkey Island 1 - The Secret of Monkey Island (Manual).pdf675,88 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Monkey Island 2 - LeChuck's Revenge (Manual).pdf910,25 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Monkey Island 3 - The Curse of Monkey Island (Manual).pdf6,00 MB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Sam & Max Hit the Road (Manual).pdf699,07 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Simon the Sorcerer 1 (Manual).pdf476,16 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Simon the Sorcerer 2 - The Lion, the Wizard & the Wardrobe (Manual).pdf586,13 KB
H:\-=ISO=-\-=DVD-re=-\ScummVM Games Collection\ScummVM Manuals\Zak McKracken and the Alien Mindbenders (Manual-Amiga).pdf2,35 MB

Total number of folders = 6
Total number of files  = 96
Sum of file sizes = 8014436245 Byte
[/spoiler]
.nfo attached.

Próféta

A ScummVM-es csomag nekem is be volt tárazva, csak egyszerűen sose jutott rá időm.

De linux alatt játszottam a Beneath a Steel Sky-al, az nagyon hangulatos volt, csak kicsit nehéz, nagyon hamar újra és újra elakadtam.
Discworld játékokból csak a kettőt ismerem, természetesen azzal és végleg elakadtam. Az intro viszont pótolhatatlan, Eric Idle rulz :)
"Well the greatest and the finest have already died,
so why not simply join them on the other side!"

Zsiga

Quote from: Próféta on 2007-06-05, 22:43:47
A ScummVM-es csomag nekem is be volt tárazva, csak egyszerűen sose jutott rá időm.

De linux alatt játszottam a Beneath a Steel Sky-al, az nagyon hangulatos volt, csak kicsit nehéz, nagyon hamar újra és újra elakadtam.
Discworld játékokból csak a kettőt ismerem, természetesen azzal és végleg elakadtam. Az intro viszont pótolhatatlan, Eric Idle rulz :)
"Well the greatest and the finest have already died,
so why not simply join them on the other side!"

Dobj meg 2 DVD-vel, akkor nem kell letöltögetni, nekem majdnem egy hónap alatt ért le anno...

Próféta

OK, majd ha megyünk valami mítre, akkor igénybe venném a szívességedet :)

Zsiga

Quote from: Próféta on 2007-06-05, 23:13:12
OK, majd ha megyünk valami mítre, akkor igénybe venném a szívességedet :)
Megbeszéltük, csak majd szólj rám mert feledékeny vagyok. :)

Rounin

Quote from: Ramiz on 2007-06-05, 14:31:04
Quote from: Rounin on 2007-06-05, 02:02:13(Különben meg mind szégyelljétek magatokat, hogy a Loom-ot nem említitek.. se a Beneath a Steel Sky-t :hehe: )
(Mit keres itt ez a vénember? Kergessük el gyorsan, még két perc, és elkezdi magyarázni, hogy volt játék a Pentium előtt is!!! :3x3: :__devil: )

Hja, c64en toltam egy szöveges Sherlock Holmes kalandjátékkal, na az nem volt semmi. És biza nem volt mindegy, mikor hova mentél, mert lemaradhattál fontos eseményekről =/. Egy gőzösön játszódott T_T.

Fubenalvo

Kb egy éve hallottam pletykát egy esetleges Beyond God & Evil folytatásról. Erről tud valaki valami közelebbit?

Zsiga

Fubenalvo

Quote from: Zsiga on 2007-06-10, 15:29:35
Quote from: Fubenalvo on 2007-06-10, 15:12:58
Kb egy éve hallottam pletykát egy esetleges Beyond God & Evil folytatásról. Erről tud valaki valami közelebbit?
http://en.wikipedia.org/wiki/Beyond_Good_%26_Evil_%28video_game%29#Development_and_sequel_plans

Nagyon szépen köszönöm.
Ezekszerint a remény még él. ^^

Fazék

Still Life   

Meglepően korrekt sorozatgyilkosos, nyomozós kalandjáték

bár a vége szemétség, de amúgy a feladványok 95%-a logikus volt, kis gondolkodással és kitartással legtöbbjük megoldható volt segítség nélkül, de mégis volt bennük kihívás, ami sztem kevés "mai" kalandjátékról mondható el. persze már nem mai gyerek, 2004-es azt hiszem, de a stílus kedvelőinek, ha bírják a vért, mindenképpen ajánlom.

Ramiz

Quote from: Fazék on 2008-05-06, 02:46:03
Still Life   

Meglepően korrekt sorozatgyilkosos, nyomozós kalandjáték

bár a vége szemétség, de amúgy a feladványok 95%-a logikus volt, kis gondolkodással és kitartással legtöbbjük megoldható volt segítség nélkül, de mégis volt bennük kihívás, ami sztem kevés "mai" kalandjátékról mondható el. persze már nem mai gyerek, 2004-es azt hiszem, de a stílus kedvelőinek, ha bírják a vért, mindenképpen ajánlom.

Köszi, felírva! :)

Én most a Sam & Max-et kezdtem el, és kellemesen csalódtam (bár nem tudom, mit is vártam igazából): szép a grafika, kényelmes a kezelhetőség, ütősek a poénok. :muhahah: A nehézségről egyelőre nem sokat tudok mondani. A Season 2.: Night Of The Raving Dead című horror-geek epizóddal játszok éppen (érthető okokból... :D), aminek enyhén Lythis-beütésű főellensége van. :__devil: A zene külön tetszik, a Grim Fangando-hoz hasonló jazz szól végig. Azt még hozzá kell tegyem, hogy a régi, klasszikus Sam & Max-szel nem játszottam sosem.

Zsiga

Quote from: Ramiz on 2008-06-09, 12:32:40
Azt még hozzá kell tegyem, hogy a régi, klasszikus Sam & Max-szel nem játszottam sosem.
Itt az ideje. :)

Ramiz

Quote from: Zsiga on 2008-06-09, 12:40:25
Quote from: Ramiz on 2008-06-09, 12:32:40
Azt még hozzá kell tegyem, hogy a régi, klasszikus Sam & Max-szel nem játszottam sosem.
Itt az ideje. :)

:lame: dolog, de az annyira régi játékok elé nekem is erőbefektetést igényel, hogy leüljek, kivétel azok, amikkel régen is játszottam. (Azoknál valamiért nem zavar az elavult grafika.)

Ez viszont nyalánkság lesz:
http://www.gotgameentertainment.com/nikopol/index.html

Ramiz

Zsiga, elkezdtem keresni a régi Sam and Max játékot, de egyrészt baromi lassan jön, másrészt ha neadjisten rákattanok a témára (és megunom a baszakodást a videokártyámmal, aztán előkaparom a Pentium 100-asomat vagy akár a 486-ost), akkor kelleni fog még pár (Beneath... - Próféta ajánlása, Full Throttle, Day Of The Tentacle stb, + Scrumm), szóval akkor már elkérném az egész gyűjteményt, hogy meglegyen. :) Úgyis találkozunk még Amerika előtt. Most már üres dvd-t is tudok vinnni. :D

Xzone