Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

Xaga

Quote from: FeldinBiztos, mert (szugerál szugerál szugerál) erős késztetést érzel arra hogy kölcsönadd nekem!
Igazam van vagy igazam van?

Crono trigger megvan nekem is az egytelen game amit le tudtam szedni bittorrentel. Amúgy megvan vkinek Grandia II (persze pc-s változat) vagy Planetscape torment (mindig is ki akartam próbálni)

Soridan

Quote from: FeldinLBA!!!!!!!!!!!!
Az jó kis játék volt, kár hogy nem jutottam messze.
Meg a discworld :)
Annak meg rossz verziója volt meg :(

Az LBA nekem nem tetszett... túl eksön volt az ízlésemnek. A Discworld viszont tényleg jó nagyon. Főleg a Halál tetszik, amint árgus szemekkel lesi őt-megvető botladozásunkat (illetve fejjel lefelé lógásunkat :D )

Jut eszembe... Dreamwebbel játszott valaki? Iszonyú sötét hangulata és kléassz zenéje van. A Szárnyas fejvadászt is lekörözi szerintem hangulatilag. Még a Fallout sem sötétebb és brutálisabb nála. (a grafika meg, annak ellenére, hogy milyen régi játék - 1994 - hihetetlenül aprólékosan van kidolgozva.
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

Fazék

Quote from: SoridanJut eszembe... Dreamwebbel játszott valaki? Iszonyú sötét hangulata és kléassz zenéje van. A Szárnyas fejvadászt is lekörözi szerintem hangulatilag. Még a Fallout sem sötétebb és brutálisabb nála. (a grafika meg, annak ellenére, hogy milyen régi játék - 1994 - hihetetlenül aprólékosan van kidolgozva.
egy haverom nekem is átkozottul dícsérte ezt a játékot, nálam már a kezdő szobában kifagyott valami miatt. mostanra már leszedtem 3-4 változatot belőle, talán rövidesen neki is ugrok, valamelyik csak rendesen kell hogy működjön... de amúgy tényleg ő is pont ezekkel a jelzőkkel illette a Dreamweb-et, ebben meg már lehet valami :)

Soridan

#63
Quote from: Blimpegy haverom nekem is átkozottul dícsérte ezt a játékot, nálam már a kezdő szobában kifagyott valami miatt. mostanra már leszedtem 3-4 változatot belőle, talán rövidesen neki is ugrok, valamelyik csak rendesen kell hogy működjön... de amúgy tényleg ő is pont ezekkel a jelzőkkel illette a Dreamweb-et, ebben meg már lehet valami :)

Főleg a befejezés.. semmi happy end :] Csak az új hangkártyákat nem ismeri fel... és sok low memory kell hozzá... a legjobb dosból, egy sound blaster 2.0 -al indítani. Megabrutál *sóhaj*

Még egy játék eszembe jutott. Broken Sword. Az első részét ímádom, a második nem olyan jó, mint az első. A harmadik milyen lett? (azonkívül, hogy 3d)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

.Attila

Quote from: FeldinBiztos, mert (szugerál szugerál szugerál) erős késztetést érzel arra hogy kölcsönadd nekem!
Igazam van vagy igazam van?
Biztos igazad van, csak nem tudtam kivenni, hogy melyiket is kéred. CT vagy CC? Mindkettő PS verzió! CC jelenleg Shadowolf-nál van.
Tényleg Shadowolf, játszottál már vele, vagy csak porosodik?

Itachi

Quote from: thrallMorrowindet ismeritek? annak jó a grafikája története mégnagyobb és a VILÁG LEGJOBB GAME(föleg szerepjáték) :hopp:
nekem egy picurkát uncsi....ja és a fejlődést szerintem nagyon elbaxták..Egyedi ,az tény de nagyon körülményes és nem túl kényelmes... :_piszka:  :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

StabWest

Morrowind
Quote from: Lorenornekem egy picurkát uncsi....ja és a fejlődést szerintem nagyon elbaxták..Egyedi ,az tény de nagyon körülményes és nem túl kényelmes... :_piszka:  :zen:
Nekem is ez a véleményem. Akkor már inkább a Ghotic 2. Ott legalább a környezett szebb és részletesebb.

Shadowolf

Quote from: Soridan//www.classic-trash.com
//www.the-underdogs.org

majd keresek még címet ;)

Sztem nem kell több. Tudtommal ez a kettö legjobb letöltöhely ami létezik (legalábbis klasszikus játékok terén :D).

Shadowolf

Quote from: XagaCrono trigger megvan nekem is az egytelen game amit le tudtam szedni bittorrentel. Amúgy megvan vkinek Grandia II (persze pc-s változat) vagy Planetscape torment (mindig is ki akartam próbálni)

Grandia II (PC verzió) nekem spéci megvan. (nem eredetiben) Ha kell, tudod mi a teendö. :D

Shadowolf

Quote from: SoridanFőleg a Halál tetszik, amint árgus szemekkel lesi őt-megvető botladozásunkat (illetve fejjel lefelé lógásunkat :D )

Discworld: elsö nem annnyira jött be, második nagyon :cool:, Noir-al nem játszottam. Az elsö kettöt minden Terry Pratchett fan-nek ajánlom! (nomeg azoknak is akik szeretik a humoros játékokat :D)

Shadowolf

#70
Quote from: SoridanMég egy játék eszembe jutott. Broken Sword. Az első részét ímádom, a második nem olyan jó, mint az első. A harmadik milyen lett? (azonkívül, hogy 3d)

A BS harmadik része (ahhoz képest, hogy 3D-s) nem egy rossz játék. Egész jól visszaadja az elsö két rész hangulatát. Viszont van egy nagyon nagy gyenge pontja: az "akció" részek. Már az elsö két részben is idegesített, hogy meg lehetett halni, de ebben a játékban a fejlesztök tényleg túlzásba vitték az ilyen részeket. A végjátékban legalább 15-ször elhaláloztam...:ejj: Ja igen: én spéci nagyon utálok egy kalandjátékot a billentyüzettel játszani (a bonyolult irányítás miatt). Sajnos itt is sokszor elöfordul, hogy azért halsz meg, mert rossz billentyüt nyomtál meg (vagy mert a xar kamerakezelésnek köszönhetöen megváltoznak menet közben az irányok :ejj: ). Összegzésképpen: jó játék, csak az akciót meg a 3D-t nem kellett volna eröltetni. (10/7 pont)

Shadowolf

Quote from: TriviTényleg Shadowolf, játszottál már vele, vagy csak porosodik?

Most végeztem Chronopolis-sal...;)

.Attila

Quote from: ShadowolfMost végeztem Chronopolis-sal...;)
No és milyen a játék?

Shadowolf

#73
Quote from: TriviNo és milyen a játék?

Érdekes... Mondjuk a történeben egy kicsit talán túlzásba vitték a sok csavarral, de amúgy nagyon érdekes. Amúgy érdemes elolvasni az összefoglalót a gamefaqs-on, ha valaki nem látja át teljesen a történet menetét és/vagy nem játszott a Chrono Triger-rel ami a játék elözményeként szolgált. ;)

Shadowolf

Na, gondoltam megosztom veletek az én kis kalandjáték kollekcióm:

Toonstruck
Hand of Fate
Beneath a Steel Sky
Discworld
Discworld 2
Monkey Island 1&2
Monkey Island 3
Monkey Island 4
Leisure Suit Larry 5
Leisure Suit Larry 6
Leisure Suit Larry 7
Freddy Pharkas
Space Quest 4
King's Quest 6
Goblins 3
Lost in Time
Star Trek: A Final Unity
Sam & Max
Woodruff
Indiana Jones 4
Touché
Lure of the Temptress
Jack Orlando
Blade Runner
Grim Fandango
Broken Sword
Broken Sword 2
Full Throttle
The Dig

Ezek mind eredetiben vannak meg. Persze van azért a vinyómon is pár nyalánkság. :D (Day of the Tentacle, Loom,...stb)

Xaga

Ki ismeri a the neverhood-ot. Az volt az első kaladjáték amivel játszottam. 2x is végigjátszottam anyira tetszet.

Shado(wolf): a vinyodon lévő és másolt kollekciót is fölsorolhatod. A Star Trek: A final unity hányas évjárat és mileyn??

Shadowolf

Quote from: XagaKi ismeri a the neverhood-ot. Az volt az első kaladjáték amivel játszottam. 2x is végigjátszottam anyira tetszet.

Shado(wolf): a vinyodon lévő és másolt kollekciót is fölsorolhatod. A Star Trek: A final unity hányas évjárat és mileyn??

Neverhood-ot ismerem, valahol asszem még az is megvan. :D A Final Unity asszem olyan 95-ös, 96-os. Nem vagyok benne teljesen biztos. Hangulat: nekem annak idején teccett. A grafika a korához képest szép, a fejtörök közepes nehézségüek, a történet érdekes (legalábbis a magamfajta ST fan-eknek :D), és van benne phaser is! :hopp: Ami nagy hátrány, hogy viszonylag kevés idö alatt végigjátszható, és az hogy szinte teljesen mindegy a legénység melyik tagját viszed le a küldetésekre. :( Ezektöl eltekintve sztem egy igazán kellemes darab. ;) (10/7 pont)

Titkos®

A LucasArts kalandjátékokat én is nagyon szeretem, nem hinném, hogy van még egy olyan játék, amin annyit röhögtem volna, mint ezeken. :)  A kedvencem amúgy a Monkey Island sorozat, de a 4. részét eléggé elszúrták, nem tetszett a kivitelezés, jobb volt a rajzfilmszerű grafika, mint ez a 3D-s, a történet és a feladatok is elég bénák voltak és ami a legfájóbb: eltünt belőle a korábbi részekre jellemző hangulat. :(  Ezen kívül szeretem még a Day of the Tentacle-t és a Grim Fandango-t is. Amúgy igazán csinálhatnának már valami olyan jó kis kalandjátékot, mint régen, most is törölték a Sam&Max 2-t és Full Throttle 2-t is. :(
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

Shadowolf

#78
Quote from: Titkos®Amúgy igazán csinálhatnának már valami olyan jó kis kalandjátékot, mint régen, most is törölték a Sam&Max 2-t és Full Throttle 2-t is. :(

Az az igazság, hogy a FT2-t nem sajnálom. A látott képek alapján, már semmi köze nem volt a kalandjátétokhoz. :( A Sam & Max 2-ért viszont tényleg nagy kár. :beken: A Lucasarts pedig kétlem, hogy még valaha is fog kalandjátékot csinálni, mivel már ök is egy profitorientált céggé változtak akik pillanatnyilag inkább a Star Wars-ra koncentrálnak, mivel abban van most a pénz. :(

EDIT: a Monkey Island 4-el (illetve már a 3-al is) az volt a legnagyobb problémám, hogy Ron Gilbert nem müködött közre a fejlesztésében, és ez érzödött is rajta (nagyon).

Titkos®

Quote from: ShadowolfEDIT: a Monkey Island 4-el (illetve már a 3-al is) az volt a legnagyobb problémám, hogy Ron Gilbert nem müködött közre a fejlesztésében, és ez érzödött is rajta (nagyon).

Hmm, nem tudom, nekem pont a 3. rész a kedvencem (itt Tim Schafer volt az ötletgazda), bár lehet, hogy csak azért, mert ez volt az első rész, amivel játszottam. (Engem már az intro is letaglózott a grafika+zene együtt hatalmasat ütött, meg ugye ott voltak a poénok. De attól persze még igaz, hogy az első két résznek másabb a hangulata.)
Titkos®, Rumiko Takahashi-fan. ^_^

thrall

Quote from: StabWestMorrowind

Nekem is ez a véleményem. Akkor már inkább a Ghotic 2. Ott legalább a környezett szebb és részletesebb.
nekem meg a githic 2 nemjött be. és szerintem a morrowind az "azt csinálsz amit akarsz" elv miatt nagyon jó :)

Vikunya

Monkey Islandból valóban az 1-2 az igazi. 3 még elmegy, 4 már kevésbé. De az 1-2 az nagyon  :lol:

Dos-os játékok letöltésére jó hely még a retrogames , sok kalandjáték és rpg van fent és magyar az oldal.
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.

Shadowolf

Quote from: VikunyaMonkey Islandból valóban az 1-2 az igazi. 3 még elmegy, 4 már kevésbé. De az 1-2 az nagyon  :lol:

Ja, bár a második rész végét simán nominálhatnánk a minden idök legidiótább befejezése kategóriában...:D

QuoteDos-os játékok letöltésére jó hely még a retrogames , sok kalandjáték és rpg van fent és magyar az oldal.

Ez a hely kész aranybánya! (vagy legalábbis elsö ránézésre annak tünik :D)
Köszi a linkért Vikunya! ;)

Shadowolf

#83
Na, ha már a kalandjátékokat felsoroltam, akkor az rpg-k sem maradhatnak ki. :D

Baldurs Gate 2: Shadows of Amn
Baldurs Gate 2: Throne of Baal (nem eredeti)
Icewind Dale*
Elder Scrolls III: Morrowind (nem eredeti)
Neverwinter Nights (nem eredeti)
Albion
Final Fantasy 7
Final Fantasy 8
Grandia 2 (nem eredeti)
Silver
Anachronox (nem eredeti)

és a vegyes kategória:

Deus Ex (nem eredeti)
Deus Ex 2 (vinyón)
Diablo
Diablo: Hellfire (nem eredeti)
Diablo 2
Diablo 2: Lord of Destruction (nem eredeti)

*= a BG2 után játszottam vele, s meg kell mondjam a két játék "ég és föld" egymáshoz hasonlítva. Egyszerüen elképesztö mennyivel jobb lett a BG, ahhoz képest hogy ugyanazt a motort használják s nagyjából egy idöben jelentek meg...

Fazék

Quote from: ShadowolfNa, gondoltam megosztom veletek az én kis kalandjáték kollekcióm:

Toonstruck
Jack Orlando
Broken Sword
ezeket kérném szépen, ha lehetséges :D

hol van a meet-tekkel kapcsolatos topic, holnap ha már észnél vagyok megtekintem mikor lehetne ezeket "ellopni" tőled :)

jóéjt mindenkinek és boldog új népet!

Xaga

#85
Quote from: ShadowolfGrandia 2 (nem eredeti)
Diablo: Hellfire (nem eredeti)

Én ezt a 2-t fogom lenyulni töled a közeljövöben köritve 1 kis FF IX.
Ja igen, az nem Diablo II: Lord of Darkness hanem Diablo II: Lord of Destruction

Shadowolf

#86
Quote from: XagaJa igen, az nem Diablo II: Lord of Darkness hanem Diablo II: Lord of Destruction

Igaz-igaz. ^^" Javítva. :D

Ja igen: a Hellfire nem valami nagy durranás, tulképpen egy az egyben megegyezik a Diablo-val, csak be lehet benne hozni egy pár új küldetést...

Xaga

Quote from: ShadowolfJa igen: a Hellfire nem valami nagy durranás, tulképpen egy az egyben megegyezik a Diablo-val, csak be lehet benne hozni egy pár új küldetést...

Tudom van benne 2 új kari 2 úr labirintus. De hiányzik a gyűlyteményemből!!!! :D

Shadowolf

Quote from: XagaTudom van benne 2 új kari 2 úr labirintus. De hiányzik a gyűlyteményemből!!!! :D

Mondjuk a tehén páncél tényleg jó poén. :D

Vikunya

Quote from: ShadowolfEz a hely kész aranybánya! (vagy legalábbis elsö ránézésre annak tünik :D)
Köszi a linkért Vikunya! ;)

Szívesen :D Már jöttem eggyel cserébe a sok emus linkért.
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.