Kalandjátékok és RPG-k, avagy a múlt nagyjai

Started by Shadowolf, 2004-04-28, 13:10:25

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Lythis on 2007-06-04, 21:22:30ZOMG, Holmes vs. Lovecraft mitológia? MUSTHAVE!!! *drool
Szintén fan geek, kolléga? :tezsvir: :D

Targoncás rész szemét, fél óra után sikerült, amikorra már azért nem idegeskedtem csak, mert totál hasból nyomkodtam a gombokat :lazza: , de minden játékban vannak idegesítő részek és szerintem a Grim Fandango bőven kárpótol azért a részért. :)
Monkey Island 4-et viszont még csak szidni halottam, furcsa, hogy pont azt helyezed toplistád élére... annyira jó? :) MI 3-mal játszottam, viccesnek vicces, kultnak kult, de nem szippantott annyira magába, mint a GF. Broken Sword 2 miatt pedig a kikötős rész miatt szerettem bele. Egyzerűen annyira gyönyörű volt számomra az éjszaka, a lámpák fényében olajosan csillogó vizű kikötő megrajzoltsága, hogy végig kellett tolnom a játékot :D de így utólag belegondolva simán megérte, talán még a humora is jobban bejött néhol, mint a Monkey Island 3-nak (kicsit "kifinomultabb"... na jó, nem, mert ez sznobul hangzik, de szóval kicsit más :) )

edit: Lythis, a Hasfelmetsző Jack-es rééégi, rééégi (DOS-os) Sherlock Holmes játékot végigtoltad? Mert azt én máig nem tudtam... :lame:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

erre a sherlock holmes játékra hirtelen kíváncsi lettem :) majd lehet hogy elkérném Moonlighting-ért cserébe :)

Quote from: Ramiz on 2007-06-04, 21:14:55A Gabriel Knight 3 érdekelt még, azzal játszott valaki? Milyen?
egyik kedvenc kalandjátékom. :) de persze tele van hibával és kinézetileg se túl csábító... kvázi az első 3D-s kalandjáték "belső nézetű" teljesen szabadon mozgatható kamerával. engem a hangulata nagyon megragadott, a teljes GK sorozatot imádom, Jane Jensen néni nagyon jó történeteket tud alkotni és a feladványai is marhajók.

de persze a játékmenet nehézkessége és a grafika könnyedén elriaszthatja az alkalmi érdeklődőt, és aki még bírja is ezeket, még közel sem biztos, hogy bejön neki a hangulat.

amitől különös a játék, hogy az idő halad benne. ez egy kicsit hülyén hangzik, máris megpróbálom elmagyarázni :) szóval minden nap föl van osztva több szeletre, amikben eldöntheted hova mész, mit csinálsz, mely gyanusítottakat követed, de lehet hogy rosszul döntöttél és mondjuk közben lemaradsz 2 másik gyanúsított beszélgetéséről vagy egy másik ember gyanús viselkedéséről, stb. szóval nem folyamatosan telik az idő, hanem mondjuk a "hasznos cselekedeteiddel" halad előre :) a sierra játékoknál már megszokott pontozási rendszerből észlelheted igazán a játék végén, hogy mennyi mindent kihagytál nyomozásod során, ha mondjuk csak 700 pontod van a lehetséges 999-ből :) (számok csak tippek, nem emlékszem hány pontot lehet elérni max. illetve minimum :))

szóval könnyen lehet, hogy úgy érsz el a játék végéig, hogy minden fordulat a teljes meglepetés erejével hat rád, (kb mint a filmekben amikor a nyomozó magabiztosan rámutat egy gyanusítottra, hogy "ő volt a gyilkos", aztán egy tök másik ember a társaságból pisztolyt emel rá és lehülyézi :D) de az is lehet, hogy szép lassan magabiztosan tárod föl az ügyet bájos segéded közreműködésével :)

a játék során két karaktert kell majd irányítanod, Gabriel-t illetve Grace-t. ha jól emlékszem szépen felváltva irányítod őket időszakaszonként.

nékem nagyon tetszett a játék, de még nem sok más emberrel találkoztam magyar fórumokon, akiknek hozzám hasonlóan bejött volna :(

Zsiga

Quote from: thrall on 2007-06-04, 21:24:14
így még mindíg a Monkey Island négyes a legjobb kalandjáték
LOL WUT  :eek: :lul:

Dreamcleaver

Quote from: thrall on 2007-06-04, 21:24:14
így még mindíg a Monkey Island négyes a legjobb kalandjáték  :whoah:

Erm...nem, ez a cím a Day of the Tentacle nevű játékot illeti.  :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

thrall

Quote from: Ramiz on 2007-06-04, 21:39:35
Monkey Island 4-et viszont még csak szidni halottam, furcsa, hogy pont azt helyezed toplistád élére... annyira jó?
az is, jó de én a négyest úgy értettem, mint 1-4 -ig :D

Ramiz

Quote from: Fazék on 2007-06-04, 21:40:04erre a sherlock holmes játékra hirtelen kíváncsi lettem :) majd lehet hogy elkérném Moonlighting-ért és a Gabriel Knight 3-ért cserébe :)
FIX'D. :Kiraly:

Ugyanis:
Quote from: Fazék on 2007-06-04, 21:40:04
amitől különös a játék, hogy az idő halad benne. ez egy kicsit hülyén hangzik, máris megpróbálom elmagyarázni :) szóval minden nap föl van osztva több szeletre, amikben eldöntheted hova mész, mit csinálsz, mely gyanusítottakat követed, de lehet hogy rosszul döntöttél és mondjuk közben lemaradsz 2 másik gyanúsított beszélgetéséről vagy egy másik ember gyanús viselkedéséről, stb. szóval nem folyamatosan telik az idő, hanem mondjuk a "hasznos cselekedeteiddel" halad előre :)
Basszus, tudod, hányszor eszembe jutott már, hogy milyen kurva jó lenne, ha ez végre benne lenne egy játékban? Hogy az idő "nem vár rád"? Rohadt jó... :cool: Asszem ennek is nekiesek, amint visszajövök... :hopp:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lythis

Ramiz: nem is ismertem azt a játékot sajna.
Amivel anno nagyon szívesen játszottam, de nem tudtam végigvinni az a The 7th Guest nevű játék volt. Esetleg ismeri más is rajtam kívül? (predát leszámítva, mert anno ő mutatta nekem :D )

Dreamcleaver

Quote from: Lythis on 2007-06-04, 21:46:15
Amivel anno nagyon szívesen játszottam, de nem tudtam végigvinni az a The 7th Guest nevű játék volt. Esetleg ismeri más is rajtam kívül? (predát leszámítva, mert anno ő mutatta nekem :D )

láttam, de azt inkább logikai játéknak nevezném.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Tycho

A Monkey Islandok jóóók  :whoah:  Zsiga ne lolwutolj, hanem szedd le őket  :jee:

Ramiz: mániád a pixelfasisztázás még mindig, vagy én  festettem a régi ördögöt a falra megint?  :_piszka: :haha: :haha: :haha: amúgy a Last days of Gaia tényleg olvashatatlan volt azon a szar felbontáson, de majd ha leülsz mellém fordítani, akkor nekifutok megint  :__devil:

Zsiga

Quote from: Tycho on 2007-06-04, 21:49:12
A Monkey Islandok jóóók  :whoah:  Zsiga ne lolwutolj, hanem szedd le őket  :jee:
A Monkey Island jó. A Monkey Island 3 részes. Any more questions? ::)

Lythis

Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 21:48:23

végsősoron igen, sry, my bad. Végig bírtad vinni?

Tycho

Quote from: Zsiga on 2007-06-04, 21:50:21

:muhahah: (a 4est még nem próbáltam  :hehe: )

Lythis

lolword!

thrall

a monkey island 4 részes :P

The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
The curse of Monkey Island
Escape from Monkey Island

és a negyedik se volt annyira rosz... cask eltért a hagyományos grafikájától :D

Próféta

Még mindig a Gabriel Knight 1 a legjobb kalandjáték  :lazza:
Mondjuk a Grim Fandango nekem még csak a "letöltve, majd csekkolandó" állapotban van, elképzelhető, hogy finomodik a véleményem. Monkey Islandból is csak a 2-vel játszottam, az poén, de nem olyan überoberrányomjaabélyegetagondolkodásomra cucc.

Quote from: Ramiz on 2007-06-04, 21:14:55
A Gabriel Knight 3 érdekelt még, azzal játszott valaki? Milyen?
Én játszottam vele. Történetben és hangulatban az első játéknak a nyomába se ér, de azért bőven korrekt. Csak kicsit rövid. Úgy emlékszem, az irányítás néha idegesítő tudott lenni. Nincs már open/move/take/stb. irányítás, hanem kábé mindennel egy dolgot tudsz csinálni. Meg volt pár olyan rejtvény, ahol nem érzem magam hibásnak amiatt, hogy nem tudtam magamtól megoldani. A befejezés kicsit Indiana Jones-os lett.

Ezektől a negatívumoktól eltekintve egy nagyon jó nyomozgatós játék. Poén, hogy egy viszonylag fix szereplőgárda tartózkodik a motelben, és lehet gyűjteni a nyomokat, hogy ki mit titkol... ráadásul párhuzamosan két karakter bőrébe bújva (GK és Gracie Nakamura) :)

Ohhh.. Fazék beat me to it...

Zsiga

Quote from: thrall on 2007-06-04, 21:54:20
a monkey island 4 részes :P

The Secret of Monkey Island
Monkey Island 2: LeChuck's Revenge
The curse of Monkey Island
Escape from Monkey Island FAGGOTRY

és a negyedik se volt annyira rosz... cask eltért a hagyományos grafikájától :D
Fixed.

thrall

azért annyira nem rosz... vagyis történetileg jó, hülyeségileg jó, bár ezt szerintem nem múlja felül semmise... amit nagyon elrontotak az az irányítás, meg a grafika benne... főleg az irányítás

Fazék

Quote from: Próféta on 2007-06-04, 21:55:12Én játszottam vele. Történetben és hangulatban az első játéknak a nyomába se ér, de azért bőven korrekt. Csak kicsit rövid. Úgy emlékszem, az irányítás néha idegesítő tudott lenni. Nincs már open/move/take/stb. irányítás, hanem kábé mindennel egy dolgot tudsz csinálni. Meg volt pár olyan rejtvény, ahol nem érzem magam hibásnak amiatt, hogy nem tudtam magamtól megoldani. A befejezés kicsit Indiana Jones-os lett.

Ezektől a negatívumoktól eltekintve egy nagyon jó nyomozgatós játék. Poén, hogy egy viszonylag fix szereplőgárda tartózkodik a motelben, és lehet gyűjteni a nyomokat, hogy ki mit titkol... ráadásul párhuzamosan két karakter bőrébe bújva (GK és Gracie Nakamura) :)

Ohhh.. Fazék beat me to it...
rövid? ugyanazzal a GK3-mal játszottunk? ???
azzal a kijelentéssel, hogy a "történet és a hangulat az elsőnek a nyomába se ér" azért erősen vitatkoznék :) nekem bégyütt :)

Lythis

Broken Sword sorozat valaki? Nekem asszem a 2 van meg, de nem játszottam végig, és nemtom hol a CD. Viszont most itt figyel a Curse of Monkey Island (csak nem akaródzik ideszögezni most magam), meg a Grim Fandango is (eddig ez is kimaradt).

Dreamcleaver

Ha már kalandjáték, én még annó elkezdtem a Still Life-t, de valamiért nem fejeztem be. Elég izgalamas misztikus-nyomozós-thriller kalandnak tünt. Érdekessége az volt, hogy párhuzamosan kellett nyomozni két idősíkban. A jelenben egy csajszi helyszinelővel, és a múltban a nagyapjával. Poén, hogy a két kor nyomozási eszközei mennyire különböznek. Asszem előveszem megint.

Quote from: Lythis on 2007-06-04, 21:51:35
Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 21:48:23

végsősoron igen, sry, my bad. Végig bírtad vinni?

Nem, de egy haverom a megszállotja volt. Nekem az a járék már nem is játék volt, hanem matek házi.  :D

Broken Swordsból a legújabbal játszottam úgy két órát aztán unistall. Engem nem fogott meg, pedig viszonylag jó a grafika, meg van benne csajszi is. Érdekes...

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fubenalvo

Broken Sword 1-2t még szerettem. Mindekettő meg is van Palm-ra, néha végigtolom buszozás közben. :D
3ik rész volt asszem az első 3d-s. Az eleje párizsban eégsz jó, de a 6812ik ládatologatásnál már kezdtem nagyon unni... ha ládát akarok tologatni, akkor megyek és sokoban-ozom..

---------------

NFS Carbon felvételem:
10cm-re kézifékkel elcsúszni furgonok mellett powaaa :D
http://youtube.com/watch?v=AlJLkRJZAEg

Dreamcleaver

NFS Carbon= Racing game for those who can't drive even on the PC.  :D

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Lythis on 2007-06-04, 22:01:15
Broken Sword sorozat valaki? Nekem asszem a 2 van meg, de nem játszottam végig, és nemtom hol a CD. Viszont most itt figyel a Curse of Monkey Island (csak nem akaródzik ideszögezni most magam), meg a Grim Fandango is (eddig ez is kimaradt).
BS 2 erős közepes, az 1 jobb. A Monkey 3 viszont INSTAWIN.

Fubenalvo

Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 22:07:29
1. CSináld utánam.
2. Miből gondolod, hogy IRL nemtok vezetni?

Dreamcleaver

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-04, 22:12:56
1. CSináld utánam.
2. Miből gondolod, hogy IRL nemtok vezetni?

Nem tudom ,hogy vezetsz igaziból, és nem is minősítettem a vezetésed. Csupán annyit akartam kifejezni, hogy a Carbon az NFS sorozat játéktechnikailag leggyengébb része. Még egy arcade autóversenyhez képest is irreális az irányítás. Most Wanted-dal sokkal jobban jársz.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Zsiga

Quote from: Fubenalvo on 2007-06-04, 22:12:56
1. CSináld utánam.
2. Honnan tudod, hogy hogy vezetek az életben?
1. Csináld meg ugyanezt valami szimulátorban... ::)

Fubenalvo

Be lehet lőni kis ügyeskedéssel egész realisztkusra az autók viselkedését. Csak megfelelően kell "tuningolni" :)
Egyébként ugyanaz a grafikus és fizikai motor van a MW és a NFS:Carbon alatt.

Ramiz

Quote from: Lythis on 2007-06-04, 22:01:15
A Grim Fandango-t nem érdemes félretenni... :ejnye:

Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 22:02:32
Ha már kalandjáték, én még annó elkezdtem a Still Life-t, de valamiért nem fejeztem be. Elég izgalamas misztikus-nyomozós-thriller kalandnak tünt. Érdekessége az volt, hogy párhuzamosan kellett nyomozni két idősíkban. A jelenben egy csajszi helyszinelővel, és a múltban a nagyapjával. Poén, hogy a két kor nyomozási eszközei mennyire különböznek. Asszem előveszem megint.
Ez az a játék, amiben kezdesz megkattanni, és hogy szívassák a játékost, néha megjelennek grafikai furcsaságok, hibák a képernyőn a menükben is (tehát a játékbeli látványtól függetlenül), meg gyorsan "átmászik" egy nagy bogár a képernyőn stb. Ez az? :D

edit: ha egy modi erre jár, lécci az utóbbi egy oldal kalandjáték témájú postjait dobja át a kalandjátékos topikba plz! :merci: :)

(USER WAS BANNED FOR THIS POST)
Not your personal army mod, etc.
:hehe:

edit 2.: ha egy modi erre jár, lécci Tenshi trollkodását szedje ki a postjaimból visszamenőlegesen! And make me unread it!!!

Don't be slacker dude! :angyali:

Dreamcleaver

Quote from: Ramiz on 2007-06-04, 22:56:10

Quote from: Dreamcleaver on 2007-06-04, 22:02:32
Ez az a játék, amiben kezdesz megkattanni, és hogy szívassák a játékost, néha megjelennek grafikai furcsaságok, hibák a képernyőn a menükben is (tehát a játékbeli látványtól függetlenül), meg gyorsan "átmászik" egy nagy bogár a képernyőn stb. Ez az? :D

Be kell valljam nem tudom. Nem emlékszem rá, de lehet csak a játék későbbi résézben jön elő? Mert ne mjátszottam vele sokat. Viszont van egy ilyen megkattanós hangulata. Ilyen képi bevillanások asszem voltak, de bogárra nem emlékszem.

over every mistake
You just keep on trying
- GLaDOS

Fubenalvo

Hmhm, ahogy látom a Grim Fandango mellett egy másik nagyon nagy név nem került említésre. Mégpedig a Beyond God and Evil.
SZerintem ez egyik legfantáziadúsabb kalandjáték, nagyon jó sztorival és minimális sablon feladattal. Engem nagyon megfogott anno.
Mostanában tervezetem megint végigvinni csak karcos a telepítő CD és nemtom feltenni. Tölthetem le megint...  :ejj: