Animét abbahagyni

Started by Ramiz, 2004-05-05, 15:57:45

Previous topic - Next topic

Komplikato

Quote from: CobraMegnéztem az Appleseedet és én se ajánlom senkinek, mert történetileg és grafikailag is elég gyenge.
Öööö. A "régi" vagy a 2004-es???
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Ramiz

Quote from: KvikvegErdekes, a tipikus torpe, elf, harcos sztereotipiakat meglatom es egnek all a szor a hatamon. Meg amit a sarkannyal eloadtak a vegen. Nevetseges. (...) Maradok Tolkiennel. Persze meg fogok vele probalkozni.

Hát nem tudom... ezek a sztereotípiák nagyon fontos alkotói a fantasynak (meg a sci-finek azok, amik). És mellesleg Tolkientől ered a nagy részük ("tipikus törpe, elf, harcos..." - mind a Gyűrűk Ura után lettek "tipikusak", attól nem áll fel a szőr a hátadon?)

Quote from: KvikvegGhost in the Shell jo volt, de az elozetes beharangozasok alapjan tul sokat vartam el tole asszem. Azert erdekelne, hogy a Matrix elott keszult-e?

Persze hogy! A Mátrix "minden után" készült. Ahogy Feldin mondta: összelopkodták.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Cobra

Quote from: KomplikatoÖööö. A "régi" vagy a 2004-es???
2004-es ?  :confused:  Ez inkább '94-esnek vagy régebbinek tűnt.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Moha

Quote from: Cobra2004-es ?  :confused:  Ez inkább '94-esnek vagy régebbinek tűnt.
Igen, van egy 2004-es Appleseed is. Eléggé friss alkotás.
És van a régi, ha minden igaz, 1988-as kiadás. Szerintem te ez utóbbira gondoltál.
Mondjuk nem hiszem, hogy sok köze volna a kettőnek egymáshoz.

Kvikveg

Quote from: RamizHát nem tudom... ezek a sztereotípiák nagyon fontos alkotói a fantasynak (meg a sci-finek azok, amik). És mellesleg Tolkientől ered a nagy részük ("tipikus törpe, elf, harcos..." - mind a Gyűrűk Ura után lettek "tipikusak", attól nem áll fel a szőr a hátadon?)
Tolien talalta ki oket tudtommal, es ott boven volt hatter hozzajuk, nem csak a 'kesz' karaktereket hasznalta. Pontositok: a tipikus nem zavar csak a lapos. GyU utan kisse finnyas lettem ugy latszik  :hehe:  :rotflol:
A Sarkanydarda kronikakban is vannak pl erdekes karakterek, de az sem a kedvencem valahogy. Pedig jo otletek vannak benne. Tanis fel-elf, meg a sotet varazslo  :lol:
Es pl a sci-fi kategorianal is csak rohogni tudnek a marslakok letamadjak a Foldet tipusun. Ahol csak showelem a technika. Ott is meg kell valogatni oket, bar ketsegtelen, hogy az kozelebb all hozzam, mint a fantasy.

Egyebkent megneztem a RoLW OVA-t es jol szorakoztam. Viszont az elso reszt meg mindig nem ertem. Nagyon bele a kozepebe kezdes volt... Kisse sokkolt.
Azert ha tud valaki Tolkien minosegu fantasykat szoljon, mert erdekel.  :)
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Cobra

Quote from: MohaIgen, van egy 2004-es Appleseed is. Eléggé friss alkotás.
És van a régi, ha minden igaz, 1988-as kiadás. Szerintem te ez utóbbira gondoltál.
Mondjuk nem hiszem, hogy sok köze volna a kettőnek egymáshoz.
:eek:  Ez a 2004-es verzió "egy" :) kicsit jobb, mint a régi változat, de attól félek, hogy a történet nagyjából u. a.

Feldin

Quote from: KvikvegTolien talalta ki oket tudtommal, es ott boven volt hatter hozzajuk, nem csak a 'kesz' karaktereket hasznalta. Pontositok: a tipikus nem zavar csak a lapos. GyU utan kisse finnyas lettem ugy latszik  :hehe:  :rotflol:
A Sarkanydarda kronikakban is vannak pl erdekes karakterek, de az sem a kedvencem valahogy. Pedig jo otletek vannak benne. Tanis fel-elf, meg a sotet varazslo  :lol:
Es pl a sci-fi kategorianal is csak rohogni tudnek a marslakok letamadjak a Foldet tipusun. Ahol csak showelem a technika. Ott is meg kell valogatni oket, bar ketsegtelen, hogy az kozelebb all hozzam, mint a fantasy.

Egyebkent megneztem a RoLW OVA-t es jol szorakoztam. Viszont az elso reszt meg mindig nem ertem. Nagyon bele a kozepebe kezdes volt... Kisse sokkolt.
Azert ha tud valaki Tolkien minosegu fantasykat szoljon, mert erdekel.  :)

Fantasy:
Dragonlance minden mennyiségben.
Minden Drizztes könyv, ált minden ami Menzoberranzan :)
Válogatott mágus könyvek.
Legend of the five rings!!!!!! Az egyik kedvencem!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Soridan

Quote from: KvikvegAzert ha tud valaki Tolkien minosegu fantasykat szoljon, mert erdekel.  :)

Raymond E. Feist : Az érzőszívű mágus (vagy szimplán A mágus). Nagyon ott van.

Tolkien karakteralkotásáról csak annyit tudok nagyon biztosan, hogy a tündéket az ír sidhe (sí) -ről mintázta :)
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

DWz

Drizztes konyvek nagyon jok voltak addig, amig Drizzt nem lett tul tapos, es atlag ellenfelet egy kardmozdulattal a masvilagra kuldte. Sarkanydarda kronikak (OszTAvaszNyar sarkanyai) viszont nagyon tetszett mind. Eletszeruek voltak, marmint amennyire egy fantasy az lehet. :)

Damnatus

Hali!

Quote from: RamizÉs mellesleg Tolkient?l ered a nagy részük ("tipikus törpe, elf, harcos..." - mind a Gy?r?k Ura után lettek "tipikusak",

Ezek a lények a kelta/germán mitológia lényei, tolkien el?tt már ismertek voltak a fantasy irodalomban. A hobbitok az ? teremtményei.

.Attila

:_off: Térjetek vissza az eredeti témához! :_piszka:

Ozu

Most ez egy RPG rovat, vagy egy anime? Az ROLW-ról is van külön rovat, úgyhogy nem értem. A TSR könyvekről meg annyit, hogy irodalmilag mind nagy 0. Vagy inkább 00. Egy könyvnek eredetinek kell lenni, és hogy lehet valami eredeti, ami egy játékra épül, ami egy könyvre épül - s mint ahogy kiderült - , ami a germán mitológiára épül. Miért kell elolvasni egy party leírását? Ha már egyszer szerepjátékos vagy, akkor inkább saját magad játszd el.
...én ott se voltam!!!

DWz

Quote from: OzuMost ez egy RPG rovat, vagy egy anime? Az ROLW-ról is van külön rovat, úgyhogy nem értem. A TSR könyvekről meg annyit, hogy irodalmilag mind nagy 0. Vagy inkább 00. Egy könyvnek eredetinek kell lenni, és hogy lehet valami eredeti, ami egy játékra épül, ami egy könyvre épül - s mint ahogy kiderült - , ami a germán mitológiára épül. Miért kell elolvasni egy party leírását? Ha már egyszer szerepjátékos vagy, akkor inkább saját magad játszd el.

:_off:

Ugyanmar, Ozu, evvel az erovel a konyvek 90%a irodalmilag 0, mert egyik se eredeti. Aki szerepjatszik, sztem szivesen olvassa masok kalandjait is, es pont nekik vannak ezek a konyvek, akar TSR, akar MAGUS, akar akarmi mas.

Ozu

Teljesen igaz! Hátra arc és vissza a témához!

Szóval én a Ninja Scrollt is abbahagytam. Ott is a mozit láttam korábban. Azt kell mondjam, hogy egész sok sorozatot abbahagytam, s erre ez a Topic döbbentett rá. Elgondolkogtam ezen, s rá kellett jönnöm, hogy ebben a bőség zavara játszhat közre. Valahogy az éppen aktuális sorozat minősége, barmennyire jó is, természetessé válik, s újabbat keresek. Megtalálom, s megint újabbat keresek. Az is érdekes, hogy csak a rövidebbekkel vagyok így, a vége-hossza-nincs sorozatokat, nem tudom lerakni, pedig nem vagyok egy szappanopera őrült. Talán az nem zavar annyira, ha ott becsúszik egy-két gyengébb rész.

U.I.: Bocs a könyvekért, talán kicsit erős volt, nem akartam senkinek a lelkébe taposni
...én ott se voltam!!!

.Attila

Quote from: OzuValahogy az éppen aktuális sorozat minősége, barmennyire jó is, természetessé válik, s újabbat keresek. Megtalálom, s megint újabbat keresek.
Érdekes, nálam pont fordítva történik: annyira beleélem magam a sorozatba, hogy kész frusztráció, amikor a végére érek (pláne, ha még nem is fejezték be -> Ranma :grrr: ). Persze nem minden sorozattal van így, csak a nagyon jókkal. Hmm... ezek szerint én nagyon sok nagyon jó anime-vel találkoztam :)

Moha

Quote from: TriviÉrdekes, nálam pont fordítva történik: annyira beleélem magam a sorozatba, hogy kész frusztráció, amikor a végére érek
Velem szintúgy ez a helyzet. És emiatt legtöbbször halogatom az utolsó rész megnézését. Valahogy én is nagyon bele tudom magam élni... (talán túlságosan empatikus alkat vagyok...)

Ozu

Quote from: TriviÉrdekes, nálam pont fordítva történik: annyira beleélem magam a sorozatba, hogy kész frusztráció, amikor a végére érek (pláne, ha még nem is fejezték be -> Ranma :grrr: ). Persze nem minden sorozattal van így, csak a nagyon jókkal. Hmm... ezek szerint én nagyon sok nagyon jó anime-vel találkoztam :)

Én meg csak kapkodok ide-oda. Mondom a bőség zavara, de mintha kezdenék lenyugodni. Bár a noirnak még mindig nem sikerült a végére érnem, bár oly sokan szeretik, s annyira, hogymostmárcsakazértis... :)
...én ott se voltam!!!

DWz

Ja, boseg zavaraban van valami. Hisz mire vegignezzuk usteam osszes animejet, addigra megvenulunk. :) Meg szerencsere annyira mar nem lassu az atlag internetkapcsolat, hogy egy 100-200 mb-os resz omndjuk 5-6 oraig jonne.

Moha

Quote from: DWzJa, boseg zavaraban van valami. Hisz mire vegignezzuk usteam osszes animejet, addigra megvenulunk. :) Meg szerencsere annyira mar nem lassu az atlag internetkapcsolat, hogy egy 100-200 mb-os resz omndjuk 5-6 oraig jonne.
Hát ja. Legfeljebb akkor van gond, ha nem korlátlan az internet kapcsolat és/vagy nincs elég hely a hdd-n. Nekem sajna mindkettő fennál. :beken: A mocsok UPC lekorlátozza a chello-t havi 15GB-ra, ráadásul jó 20-30%-kal többet mér a valós forgalomnál. És még csak át se tudunk váltani ADSL-re, mert aláírtunk még 2 évet, hogy olcsóbb legyen a net...
A vinyómon meg folyton csak 4-500 mega hely van.
De az biztos, hogy megőszül az ember, mire az összes animét megnézi, ami fent van. :D

Ozu

Quote from: MohaHát ja. Legfeljebb akkor van gond, ha nem korlátlan az internet kapcsolat és/vagy nincs elég hely a hdd-n. Nekem sajna mindkettő fennál. :beken: A mocsok UPC lekorlátozza a chello-t havi 15GB-ra, ráadásul jó 20-30%-kal többet mér a valós forgalomnál. És még csak át se tudunk váltani ADSL-re, mert aláírtunk még 2 évet, hogy olcsóbb legyen a net...
A vinyómon meg folyton csak 4-500 mega hely van.
De az biztos, hogy megőszül az ember, mire az összes animét megnézi, ami fent van. :D

Hát őszinte résztvétem a kapcsolatod miatt, a tárolókapacitás gondokkal meg szerintem nem vagy egyedül. Egyébként az sem jobb, ha korlátlan az internetkapcsolat. Én lényegében napi 16-18 órát töltök lefelé, s így már kb. 100 epizód Inu Yashával, meg még másik 2 sorozattal megelőztem magam, amik csak ki vannak írva, de még nem tudtam megnézni. Nyáron, úgy hallottam, még olcsóbbak lesznek a vinyók, úgyhogy még egy kis türelem.
...én ott se voltam!!!

.Attila

Most jutott eszembe, hogy én is hagytam abba már anime-t:
Final Fantasy. FF ide vagy oda, roppant unalmas volt, és a főhős fiú meg idegesítő.

Feldin

Hm. Én is hagytam abba valamit. Nem gondoltam volna.
A Street Fightert. Na hogy az mekkora nagy************. Már bocs ha valakinek tetszett...
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Cobra

Én a Guyvert végignéztem, pedig nem jobb semmivel sem, mint az amerikai fimváltozat.  :hehe:

Exo

Én a Kare Kano-t nem néztem végig (Inkább az Ultra Maniac-et választottam, mert siettem valamiért), de rájöttem, hogy ez baki volt...szóval majd bepótolom :D

.Attila

Quote from: Exohogy ez baki volt
Ugye ez nem azt jelenti, hogy baki volt megnézni az Ultra Maniac-et?

Daryoon

Hali!

A Final Fantasy animét én azért akartam megnézni, mert naivan azt hittem a játékból táplálkozik, és lesz olyan igényes mint az utobbi évek FF játék videominősége (jó mondjuk nem CGI-ben, hanem rajzoltan). :) De sajnos csalatkoznom kellett. Egyébbként mostanában észrevettem magamon, hogy kevés olyan animét találok, ami megfelelne az izlésemnek. Leginkább az igényes kivitelezésüek tudnak meghatni és odaszegezni a képernyőhöz. A régi "öregek" már kevésbé vonzanak.

Egyébként én úgy szoktam nézni, hogy letöltöm, belepörgetek, és ha megtetszik végignézem. Sokat dob a dolgon, ha találok hozzá magyar feliratot is. ;)

Olyan volt már nálatok, hogy valamit eldobtatok mert nem tetszett, aztán mégis végigszenvedtétek és rájöttetek, hogy nem is rossz? Sőt egész jó?

Sayonara!

Xaga

Quote from: DaryoonOlyan volt már nálatok, hogy valamit eldobtatok mert nem tetszett, aztán mégis végigszenvedtétek és rájöttetek, hogy nem is rossz? Sőt egész jó?

Igen, Excel Saga az ilyen volt az első 3 rész nem tetszet így abbahagytam a letöltését, aztán megszereztem megnéztem megszerettem :D

.Attila

Nem, mert én még nem vettem vissza semmit azok közül, amit eldobtam.

Soridan

Quote from: TriviNem, mert én még nem vettem vissza semmit azok közül, amit eldobtam.

Pedig néha nem ártana.. érhetik kellemes meglepetések az embert.

Én a Suikoden-el jártam így, meg a Vampire Hunter D (régebbi) -vel
Ehavi bölcsesség: Három út vezet a mennyországba. Milyen kár, hogy senki nem jár rajtuk.

.Attila

Azért ehhez hozzá tartozik, hogy én elég kevés anime-t hagytam abba:
- Slayers (mit fogok én ezért kapni :))
- Final Fantasy
- GTO
- FLCL

És egy ideig nem is fogok visszatérni ezekre, mert nem is tudom letölteni.