Animét abbahagyni

Started by Ramiz, 2004-05-05, 15:57:45

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: katzAz Azu-val én is így voltam az elején. Túl gyerekesnek találtam a grafikáját és majdnem töröltem az egész sorozatot, de aztán szerencsére túltettem magam a látványon. Hatalmas anime.  :jee:
A Hack Signet sem tudtam végignézni (7 rész). Elkezdem, aztán már csak 1-1 részbe néztem bele. Szerintem iszonyat lassú. Az egész sorozatot belel lehetne sûríteni 4 részbe és ugyan azt kapnánk.  :comp:
Túl gyerekes grafika??? Tök normális szerintem. Persze könnyedebb hangvételû, és nagyon nagy része a kawaii dolgokról szól (Sakaki-nál szinte csak a kawaii dolgokról van szó), és ez érzõdik a grafikában. De ez miért zavar vkit :confused:
Na a másik a .hack//SIGN... az nem unalmas, ha az ember nem felületesen nézi. Rá kell jönni az elején, hogy a történés nem a cselekedetekben van fõleg, hanem a kommunikációban, ill. nagyon sok a karaktereken belül játszódik le. Ez idegen lehet, mert hisz nem ezt szoktuk meg eddig a filmekben. Mindig szokott lenni vmi cselekvés (itt is van, csak kevesebb). Ettõl kell egy kicsit elszakadni, kicsit kibõvíteni a szemléletünket, és akkor máris nem lesz unalmas.

roderick

Általában elég sokan hagyják abba a 6-7 rész tájékán a .hack//SIGN-t észrevételem szerint, nekem is volt ott egy kisebb szünetem, mert abban a tájékban egyrészt teljesen eltér a fö cselekménytöl, másrészt ezt 2 baziunalmas résszel teszi (amikor Mimiru egész részen át vár Tsukasara, meg amikor  Mimiru valami kiscsajt kisérget), de mindenkit bíztatok, hogy ne itt hagyja abba... legalább még 2-3 részt nézzen meg ez után, az a még 40 perc annyit nem számít sztem, és ha bejön akkor böven kárpótol, ha nem, akkor meg izé nemtom, azt nem igérem meg hogy visszaadom azt az idöt, de leverheti rajtam... najó talán még ezt se, inkább vessen magára, mert rám hallgatot :)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Manu

Quote from: TriviNa a másik a .hack//SIGN... az nem unalmas, ha az ember nem felületesen nézi. Rá kell jönni az elején, hogy a történés nem a cselekedetekben van fõleg, hanem a kommunikációban, ill. nagyon sok a karaktereken belül játszódik le. Ez idegen lehet, mert hisz nem ezt szoktuk meg eddig a filmekben. Mindig szokott lenni vmi cselekvés (itt is van, csak kevesebb). Ettõl kell egy kicsit elszakadni, kicsit kibõvíteni a szemléletünket, és akkor máris nem lesz unalmas.

Igen, de ehhez az átáláshoz idõ kell, és ez pont az elsõ 6-7 (nekem 10, mivel akkorra mulasztotta el bennem az elsõ 6-7 még hervasztó hatását) rész. Utána meg zseniális. Ahogy befejeztem, kezdtem elölrõl, hogy így, megváltozott szemlélettel nézhessem az elsõ részeket.

Szerintem sincs semmi gáz az Azu elejével, elejétõl végéig ugyanaz a színvonal---> :appl:

Kilteh

Nem tom, nekem mindig kell egy kis idõ, amíg ráhangolódok egy animera. Ezért van az talán, hogy a kezdések nem mindenhol ragadnak meg (Azu, Chobits, .hack, stb.). De mondom, ezek csak az elején vannak így. Mindenesetre csak azt akartam kifejezni, hogyha animével van dolga az embernek, sztem semmiképp nem éri meg félbehagyni. :) (Utólag meg már az eleje is tetszik... :D )
Kil

A .hack univerzumának fanatikus imádója...  :D

Moha

Én mostanában egy párszor voltam úgy, hogy megnéztem egy sorozat elsõ részét, aztán "elraktam jobb idõkre". Inkább kerestem mást, de persze késõbb visszatértem.

Mondjuk ott van a DnAngel, aminek már vagy fél éve megnéztem az elsõ részét, de még csak most szedegetem le a többit. Pedig az elsõ benyomás nem volt rossz, csak akkor inkább más stílust akartam nézni, aztán elmaradt. De persze be fogom pótolni.

.Attila

A D.N.Angel-t Riku és Daisuke miatt érdemes megnézni, a többi szerintem inkább felejthetõ, bár azért nem rossz.
De Riku és Daisuke miatt nagyon. Vigyázat!!! Mazochizmus veszély!!! :D

Mattanja

Quote from: TriviMazochizmus
...keyword found...
thx
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

A DNAngel sztorija érdekelt, de aztán jött, hogy ha meglátja a szerelmét, átváltozik meg ilyesmi... lányoknak biztos be fog jönni.
Kéne csinálni ugyanebbõl az alapfelállásból egy darkos psziho-animét, skrizofén beütéssel meg ilyesmi.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Rounin

Quote from: RamizA DNAngel sztorija érdekelt, de aztán jött, hogy ha meglátja a szerelmét, átváltozik meg ilyesmi... lányoknak biztos be fog jönni.
Kéne csinálni ugyanebbõl az alapfelállásból egy darkos psziho-animét, skrizofén beütéssel meg ilyesmi.

Abból van pont elég, nem? :D Így is alig gyõzök navigálni a sok pszicho közt (kicsit túl fogékony vagyok rájuk)

Ramiz

De most egy igazán erõsre gondolok.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Dragon

Quote from: RamizDe most egy igazán erõsre gondolok.
Parlamenti közvetítés anime stílusban? Na? Elég erõs?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Öhhh.... nem... annyira azért nem kell durva... inkább trancsírozás vagy béltépés, csak ne *arlamenti tudóshittást...

Manu

Belekezdtem a Kiddy Grade-be meg a Seikai no Senki-be, de valahogy eröltetettnek tüntek, meg szegényesnek és nem volt hozzájuk türelmem. Remélem nem vesztettem sokat...

Ramiz

hack.//SIGN szerintem egyáltalán nem unalmas! Annál még a Slayers és a Noir is unalmasabb (no offense, Trivi! ;)). Egyben néztem meg az elsõ 9 részt. (Igaz, utána megtorpantam, de annak egyéb független okai vannak.)

tomengler

(defending Trivi)
Tény, hogy a Noirban az elején kicsit lassan bontakozik ki a sztori, de pl. Chloe :) belépésével nagyot ugrik a sorozat cselekményének színvonala. Nekem a Noir így is benne van életem legjobb animejei között. Unalmas inkább az Inu Yasha... sztem.
He has really swung the bat!

TurboK

talán csak az FLCL volt az amit ajánlottak és úgy igazán be is jött.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Titkos

Quote from: tomenglerUnalmas inkább az Inu Yasha... sztem.

Szerintem meg nem. :)  Csak legfeljebb a fõ történeti szál lassan halad elõre, de attól szerintem még végig elég pörgõs.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Damnatus

Hali!

Én Noirt láttam, nekem bejött!
Inu Yashát nem nézem, mert japán hangon szeretném megnézni. Magyarul annyira nem jött be.

szaszaxp

Az ftp szerver terád vár !!! :D
kb 40 giga!
Fibernet Kaze no Kizu

Inu Yasha Movie 4.-t akarok!!!!

"A jövönk ködén nem látunk át, de néha talán jobb is.." by Korcs
-=Youkai hub=- : youkai.redirectme.net:23

Ramiz

Végül is nem hagytam abba a Noir-t, de nem hiszem, hogy bárhol is nagyon megugrana a cselekmény. A végén kiderül, hogy mirõl is volt szó, ha már 24 részen át csak az ment, hogy "mi az a Soldats?" meg az "én vagyok az igazi Noir - nem, õ az - mindketten - hárman - nem, ketten...". A zenéje azért jó. És csak azért nem hagytam abba, mert Trivi annyira odavolt érte.  :)  De hát istenem! mindenkinek más az ízlése.
Nem hiszem, hogy bûn lenne abbahagyni bármilyen animét...
...kivéve persze az én kedvenceimet. :D

Damnatus

Hali!

Én még nem hagytam abba animét, igaz csak olyat töltöttem le, amit tutira meg is akartam nézni!

Fazék

Quote from: RamizÉs csak azért nem hagytam abba, mert Trivi annyira odavolt érte.  :)
tulajdonképpen engem is ez hajtott fõleg a sorozat nézésekor, és eddig nem is mertem bevallani :D

.Attila

Quote from: RamizÉs csak azért nem hagytam abba, mert Trivi annyira odavolt érte.  :)
Chloe bizonyos emberekre nagy hatással tud lenni :rolleyes:
Meg nekem azért tetszett a hangulata, és a harci jelenetek a zenékkel együtt egyszerûen odatapasztottak. És a zenét tényleg ki kell hangsúlyozni, a Salva Nos a harcok alatt olyan tökéletesen illik hozzá, hogy az már hihetetlen :jee: A drámai jeleneteknél meg a Canta Per Me ugyanígy, ezek nálam iszonyat hozzájárultak ahhoz, hogy ne tudjam abbahagyni. És az utolsó részek (utolsó 7-8 kb.) meg beindulnak rendesen, és azokat bizony egybe néztem meg, nem lettem volna képes nem egybe megnézni.
Igen, az eleje nagyon lassan indul, és részrõl részre csak egy apró lépéssel jutnak elõrébb, ez tény. Meg hogy ki az igazi Noir... az biza a végén kiderül, hogy mirõl is van szó, tessék türelmesnek lenni ;) Az egyébként sosem volt kérdéses, hogy hány tagból áll a Noir, mindenki tudta, hogy 2 lány. "2 maidens, who govern death."
QuoteDe hát istenem! mindenkinek más az ízlése.
Pontosan. Én végignéztem a FLCL-t, mert egyszer abbahagytam, de annyira nem jött be. Vannak benne jó poénok, de az összhatás közepes.

Fazék

Quote from: Trivi
QuoteDe hát istenem! mindenkinek más az ízlése.
Pontosan. Én végignéztem a FLCL-t, mert egyszer abbahagytam, de annyira nem jött be. Vannak benne jó poénok, de az összhatás közepes.
rohadtul unalmas lenne ez a világ, ha mindenkinek ugyanolyan lenne az ízlése, ez így van rendjén, ahogy van! :D

Manu

Quote from: Blimptulajdonképpen engem is ez hajtott fõleg a sorozat nézésekor, és eddig nem is mertem bevallani :D

Ha már ez az öszinteség ideje, csatlakoznék e kis csapathoz. :rotflol: Azonban átgondolván, Trivi - ha megengeded - fanatizmusa miatt sokkal, de sokkal többre számítottam (vagy számítottunk). Velem gyakran megesik, hogy túlságosan várok valamire, felmagasztosítom magamban, aztán az bármilyen jó is, úgysem fog tetszeni. Így utólag visszagondolva csak kellemes érzéseim, emlékeim maradtak a sorozatról, s így józanabb fejjel lehet, hogy nekiállok még egyszer. (igazság szerint végigszenvedtem ennél sokkal, de sokkal rosszabb sorozatokat is, akkor miért pont ezt hanyagolnám? :rolleyes: )

Mattanja

Nálam a lista (hogy szerencsére vagy sajnos, azt most nem tudom) nem túl hosszú:
FLCL: 4 / 6 rész
Gilgamesh: 8 / 26 rész
Get Backers 3 / 49 rész
Popotan: 1 / 12 rész
De ha figyelembe veszem, hogy néhányat csak azért néztem végig, mert többen nagyon erõltették, hogy az milyen jó... :rolleyes: A Cowboy Bebop mondjuk valóban megérte.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Pirula

Quote from: ShiroiFLCL: 4 / 6 rész
Pedig az 5.-6. rész milyen jó! :)
De most komolyan, azok úgy helyreteszik a "kissé szeleburdi" történetvezetést. Nem erõltetés, de ha van fölös egy órád, érdemes.

.Attila

Quote from: ManuHa már ez az öszinteség ideje, csatlakoznék e kis csapathoz. :rotflol: Azonban átgondolván, Trivi - ha megengeded - fanatizmusa miatt sokkal, de sokkal többre számítottam (vagy számítottunk).
Chloe fanatikus, ha szabad megjegyeznem :D
Ill. persze maga a Noir is nagyon tetszik, de akkor is Chloe a csúcs :)
És én asszem mondtam is, hogy azért ez nem egy olyan sorozat, ami mindenkinek bejön, csak engem megfogott a hangulata ;) Én csak azt szajkóztam, hogy a 10-12. részig kell kibírni, mert addig tényleg lassúnak tûnik... SPOILER  akkor jön Chloe :lul:

Shadowolf

Quote from: ShiroiDe ha figyelembe veszem, hogy néhányat csak azért néztem végig, mert többen nagyon erõltették, hogy az milyen jó... :rolleyes:

Akkor most eröltetem rád a Get Backers-t (mivel az nagyon jó :p), ok? :D

Damnatus

Hali!

Unokatesóm amikor megnézte a Noirt hetekig csak áradozott róla. Szóval neki bejött, fanatizálódott.