-= Hellsing =- /Spoiler!/

Started by Ramiz, 2004-05-13, 14:12:28

Previous topic - Next topic

Venom

Én kíváncsi vagyok rá, még jól is elsülhet a dolog.

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

blackronin

Na úgy látszik, hogy én néztem meg először az OVA II-őt és írtam róla...
Vélemény:
Nem rossz, a mangából átvették a "poénos" rajzolású jeleneteket, ami szerintem hozzátartozik a Hellsing-hez.
Mondjuk sokaknak nem tetszik, de más az ízlés.
Az első jelenet érdekes, hiszen az a negyedik kötetből lett kivágva!
Figyeljétek az utolsó jeleneteket is, mert sok utalás van a következő részre.
(Bernadotte megjelenése, Dandyman feltünése, temetőjelenet, stb.)
Szerintem nem rossz folytatás.

blackronin

Szerintetek, hogy sikerült?
Jó az irány vagy rossz?
Eleve kudarc vagy egy jó élmény?
Várom a válaszokat...

Venom

Sajnos RAW-ban nem tudom megnézni, mert fingom se lenne, hogy mit mondanak. Így megvárom, amíg kijön SUB verzió, és utána mondok véleményt. (Ha meg már van kinn SUB, akkor vak vagyok és gyorsan leszedem.)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Venom

Köszi, már jön is lefele!

Lt. Simoan Blarke

kosz Hiei. asszem nemsokara jon a velemenyezes ^^
edit: hat ize. zero download, zero upload. nice. :3x3:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Venom

Hogy is mondjam... tetü lassan jön. 0.1 kb/s a download, upload persze full 15 kb/s. Kvannyukat...

blackronin

Eddig csak jó véleményeket olvastam az OVA II-ről.
Remélem nem fog mindenkinek tetszeni!
(mondjuk csak eddig én a Raw verziót néztem meg...
de jön már a sub-os)

Nevl

Szerintem elég jó lett, talán még jobb is mint a régi. Az egyetlen dolog, ami zavar az a tengernyi vér, szerintem kicsit túlzásba vitték, de még így is faja. Érdekesen keverik a humort is, vicces az a jelenet Serassal, amikor meglátja a koporsót, Walter elég viccesen reagál.
BTW Seras igencsak szép lett az outroba (bár csak egy pillanatra muatatják)
The stench of the air!
The smell of the gore!
The carnage greater than any war!

Fear the Pony!

Venom

Az első rész (Digest for Freaks) után ez kimondottan pozitív csalódás volt. Sokkal rosszabbra számítottam! Minden a helyén van, egyedül a zene az, ami megmaradt gyenge pontnak, de kétlem, hogy bármikor is sikerül túlszárnyalniuk. Ettől függetlenül (végre-valahára) követik a manga történetét, ezért nem kell attól tartani, hogy simán megismétlik a TV-s sorozatot (bár eddig kb ugyan az történt).

Értékelés jelleggel: 8/10

blackronin

Megnéztem a sub-ost is.
Semmi újdonság, hiszen teljesen a manga szövegét követi az OVA.
De azért így jobb... :D

Lt. Simoan Blarke

nekem oszinten szolva nagyon tetszett :D csak egyetlen gondom volt vele: az azumanga-jellegu megnyilvanulasok Seras reszerol (a koporso es a fegyverek eseteben). ehhez egyszeruen nem lehet hozzaszokni :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

ReLax18

Az előbb fejeztem be, és nagyon tetszett. Az első OVA "sűrítsük bele a fél sorozatot"-féle megnyilvánulás helyett ebben "csak" az ostrom volt benne. A legtöbb jelenet már volt a sorozatban is, de ebben több a vér, és érdekesebb a rajzolás. A zenével is meg vagyok elégedve. Méltó folytatás :cool:

Egyébként...
Seras: Walter! MIEZ!?!?!?
Walter: Természetesen egy koporsó.
S: ÉS AZ ÁGYAM?!?!?!
W: Engedelmével már korábban kidobtam...
:lul: :D :lul:
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

blackronin

Nekem is tetszett a rész, remélem felrakják az Ftp-re is, hogy mindenki megnézhesse.

Ramiz

Quote from: Venom on 2006-08-31, 16:35:32
Az első rész (Digest for Freaks) után ez kimondottan pozitív csalódás volt. Sokkal rosszabbra számítottam! Minden a helyén van, egyedül a zene az, ami megmaradt gyenge pontnak, de kétlem, hogy bármikor is sikerül túlszárnyalniuk. Ettől függetlenül (végre-valahára) követik a manga történetét, ezért nem kell attól tartani, hogy simán megismétlik a TV-s sorozatot (bár eddig kb ugyan az történt).

Értékelés jelleggel: 8/10
És miért nem használják a TV-sorozat zenéjét?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Ramiz on 2006-09-04, 11:28:37
És miért nem használják a TV-sorozat zenéjét?
ezen en is csodalkoztam. nem lehet, hogy evvel is el akarjak hatarolni az OVAkat az eredeti sorozattol?

Venom

Ötletem sincs miért nem használják, de nem használják. Azzal együtt szerintem tökéletes lenne.

Pirula

Lehet hogy cégváltás miatt? Most néztem hogy a sorozatot a Gonzo pénzelte, a másikat meg a Geneon. Lehet hogy az OST jogait már nem vették meg. Mindenesetre kár.
Mint ahogy az is hogy Serasnak nem kék a ruhája. Nemteccik. :smile:

Phineas

Én nem rég kezdem el megnézni a sorozatot, nekem nagyon bejött. Az első 13 részt már ki is végeztem, és utánanéztem az ova részeknek. Elvileg 6 ovának kéne lennie az ftp-n, de én csak 1 rész neve után látom az ova feliratot, és így is csak 4 rész van a 6 helyett. Hol a többi?...

Cobra

Tudtommal csak 2 OVA jött ki idáig.
És ahogy nézem a szerveren csak az első van fent, de az 3 verzióban.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Phineas

Csa azért kérdezem, mert az anime addicts honlapon 6 részt említ...

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Phineas on 2006-09-09, 17:53:02
Csa azért kérdezem, mert az anime addicts honlapon 6 részt említ...
mert annyit terveznek es remelhetoleg (minimum) annyit fognak elkesziteni... :)

Phineas

Quote from: Cobra on 2006-09-09, 17:08:02
Tudtommal csak 2 OVA jött ki idáig.
És ahogy nézem a szerveren csak az első van fent, de az 3 verzióban.

Nagyon kár, hogy nincs fennt a második rész, viszont a rajzstílus nagyon megfogott, ha nem is olyan durva, de hangulatos. Sajnos néha nagyon elkanyarodnak a megszokott történettől (lásd: a régi részekben nem volt említe, hogy csak szűzen lehet valaki vámpír, és a pap föl is ajánlotta, hogy vele egyrangúvá teszi Victoriát. Az újban viszont meg akarta dugni, és aztán guhullá akarta változtatni.) A párbeszédek is eltérők, de annyira, hogy Alucard egyéniségét teljesen megváltoztatták velük.

Lt. Simoan Blarke

Phineas: ha jol emlekszem, minden valtoztatas, amit most emlegetsz, a mangahoz kozelebb hozas jegyeben tortent (hu de regen olvastam a mangat es lattam a sorozatot... de tudom, hogy vmelyikben volt, hogy csak szuzen lehetsz vampir. ez hotzicher 3x3: ). a masodik OVA-ban ugye egy az egyben az ostrom van megismetelve, de a mangabeli mastermindra tobb utalast is tesznek, mig ez a sorozatban nem volt meg pl.

Nevl

Quote from: Lt. Simoan Blarke on 2006-09-10, 01:26:38
Phineas: ha jol emlekszem, minden valtoztatas, amit most emlegetsz, a mangahoz kozelebb hozas jegyeben tortent (hu de regen olvastam a mangat es lattam a sorozatot... de tudom, hogy vmelyikben volt, hogy csak szuzen lehetsz vampir. ez hotzicher 3x3: ). a masodik OVA-ban ugye egy az egyben az ostrom van megismetelve, de a mangabeli mastermindra tobb utalast is tesznek, mig ez a sorozatban nem volt meg pl.
A mastermindról az eredeti sorozatban egy szó sem esik, csak annyi, hogy ember (a másik vámpírlány mondja serasnak, mikor utoljára beszélnek, hogy Ő is fejet hajtott az embereknek) :)
Az OVA meg jóval részletesebb lett pl az ostromnál, bár szerintem a vért picit eltúlozták.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!

Venom

Belepislantottam egy mangába, az ugyan ennyire véres. És nekem speciel hiányzott már valami, ami véres, a sok új anime után, amit minden korosztálynak szánnak.

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Nevl on 2006-09-10, 11:54:32
A mastermindról az eredeti sorozatban egy szó sem esik, csak annyi, hogy ember (a másik vámpírlány mondja serasnak, mikor utoljára beszélnek, hogy Ő is fejet hajtott az embereknek) :)
akkor nyilvanvalo az elteres :D
egyebkent az, hogy elhuz a dolog a manga iranyaba, mar defaultbol jo. de nem akarjak a vilaghaborus kalandokat is megvalositani OVAban? sztem azok a fejezetek a legjobbak :D
a labakkal viszont nem vagyok kibekulve, ugyanolyanok, mint a Lupinben... de az vigjatek, az OVA meg probalja komolyan venni magat... na mindegy :ejj:

Phineas

világháborús kalandok...  :cool: Jók lennének :D

Nevl

Benne lesznek, a régebbi trailerbe ott voltak :)
Szerintem ilyen flashback megoldással 1-2 részben lerendezik.
The stench of the air!
The smell of the gore!

Fear the Pony!