Cowboy Bebop (!spoilerek!)

Started by Ramiz, 2004-05-13, 14:14:24

Previous topic - Next topic

Raggie

Hmmm... én már le is maradtam az ajánlgatásról... :(
Mondjul úgysem tudtam volna mást ajánlani én sem! :D És Profeta naggyon eltalálta a dolgot, mikor azt mondta, hogy Cowboy Bebop-ból egy van, és ez a LEGJOBB anime.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Próféta

Mi van?? S. W. a Nagy Ember, és a Vision of Esaflowne? Õ rendezte volna? Istenkáromlás!!! Persze nem rossz az Escaflowne, na de... Az ki van zárva - gondolom.
Quote from: RamizVision of Escaflowne : teljesen más hangulatú, mint a Bebop, de mégis ideírom, egyrészt mert S.W. rendezte, másrészt mert Yoko Kanno írta a zenéjét, ami viszont szintén teljesen más stílusú, mint a Bebopé. :) Egyébként nekem nagyon tetszett ez a sorozat is.
http://www.animenfo.com/
Ezt bizony benézted. Így jár, aki megbízhatatlan oldalakat nézeget. ;-) Szóval utánanéztem, és tényleg nem õ rendezte. Megnyugodtam. Két epizódban volt unit director.
Vision of Escaflowne (TV) : Storyboard (ep 5,8,12,16), Unit Director (ep 5,8)
http://www.animenewsnetwork.com/encyclopedia/people.php?id=774
Az IMDB is így tudja (csak ott a storyboardot szimplán nem jegyzik)
# "Tenkû no Esukafurône" (1996) TV Series (unit director) (episodes 5 and 8)
http://www.imdb.com/name/nm0913860/
Quote from: RamizÚgyhogy lassan kijöhetne már a következõvel.
Nyugi Mester, nem kell sietni. Készüljön csak kétszer olyan lassan, de legyen kétszer olyan jó :)
Quote from: Raggie GordonÉs Profeta naggyon eltalálta a dolgot, mikor azt mondta, hogy Cowboy Bebop-ból egy van, és ez a LEGJOBB anime.
Öööö azt nem mondtam, hogy a legjobb anime, csak azt hogy egy van belõl, tehát nem lehet a polcról lekapni a következõ ilyen mûfajú darabot, ami ugyanilyen jó lesz. Ez nem jelenti, hogy minden, teljesen egyéb jellegû animénél is jobb lenne. Mononoke Himénél pl. egyáltalán nem jobb, mert nem öszehasonlíthatóak. Én erre kényes vagyok.

Tomipark! Végül még valami eszembejutott, ami kicsit hasonlít a Cowboy Bebopra (ûrhajós western), és a nívója hasonló skálán mozog. A címe: Firefly, lásd http://www.imdb.com/title/tt0303461/ . Persze van két szépséghibája: egyrészt élõszereplõs, másrészt félbeszakadt. Nem kell megijedni, nagyon jó tud lenni, annak ellenére, hogy emberek vannak benne :D

Lt. Simoan Blarke

Quote from: ProfetaÖööö azt nem mondtam, hogy a legjobb anime, csak azt hogy egy van belõl, tehát nem lehet a polcról lekapni a következõ ilyen mûfajú darabot, ami ugyanilyen jó lesz.
ISTENKÁROMLÓ!!!!!! :uzi: :D :rolleyes: ilyet mondani egy olyan topicban, amit Ramiz, Raggie és én is olvasunk!!!! EZÉRT :linsux: :D:D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

tomipark

Nem szeretem a Lain-hez hasonló elvont, lassú, passzív animokat. Az ilyenekkel az a baj hogy lehetnek ugyan értékesek, de egyáltalán nem érdekesek. Unalmasak, szárazak és viszonylag kevés dolog történik bennük. A magyarázaton kívül hogy vajon miröl is van szó... Egyszerüen nem vonzó az egész. És valjuk be azért fontos hogy az legyen.
Miért szeretem a Cowboyt a Berserket és a Ghostint? Mert nemcsak hogy megérint és elgondolkodtat, de szórakoztat is. Peregnek az események, röpködnek kezek lábak, süvitenek a golyók. Jól kombinálja a dolgokat. És nem csupán szájbarágós filozófiai fejtegetést közöl hanem a cselekménnyel is magyaráz. Ez a baj a sok szar hollywoodi akcio dizájnszar divat mozival. Nagyon sok egyoldalu és legtöbbször csak a látványra épitenek és egyszerüen már nem élvezem õket...
Francba az egésszel...

Még 1x kösz a tippeket. See you Space Cowboys (-girls)... :)

Kuroi Tenshi

Most látom csak:
Quote from: Ramiza Jupiter Jazz-ban Vicious életben hagyja Spike-ot, mert éppen elég neki elégtételül, hogy Julia vele maradt.
Hmm...
1.) Vicious kardot ránt, de Rin eléáll, és lelövi; eztuán otthagyja. De Rin csak altatólövedéket lõtt - kérdés, hogy ezt Vicious tudta-e.
2.) Julia ekkor már rég eltûnt (kb két éve), egyikük se tudta, hogy hol van

Quote from: ProfetaÖööö azt nem mondtam, hogy a legjobb anime, csak azt hogy egy van belõl, tehát nem lehet a polcról lekapni a következõ ilyen mûfajú darabot, ami ugyanilyen jó lesz. Ez nem jelenti, hogy minden, teljesen egyéb jellegû animénél is jobb lenne. Mononoke Himénél pl. egyáltalán nem jobb, mert nem öszehasonlíthatóak. Én erre kényes vagyok.
Na így már jobb. Raggie, mostanában nagyon szélsõséges kijelentéseket teszel (mint ez meg az ED80000V) :rolleyes:

Kuroi Tenshi

Quote from: CobraIgazán hasonlót nem tudok, de szerintem a Heat Guy J-ben nem fogsz csalódni.
Ízlések és pofonok. Nekem nem jött be...

Kuroi Tenshi

Quote from: tomiparkNem szeretem a Lain-hez hasonló elvont, lassú, passzív animokat. Az ilyenekkel az a baj hogy lehetnek ugyan értékesek, de egyáltalán nem érdekesek. Unalmasak, szárazak és viszonylag kevés dolog történik bennük. A magyarázaton kívül hogy vajon miröl is van szó... Egyszerüen nem vonzó az egész.
Megintcsak ízlések és pofonok ... vagy hogy L.Mole mestert ídézzem: ízlések és pofonok, mindkettõ rámférne...
Lassúnak lehet, hogy lassú volt, és eléggé homályos, de nekem tetszett. Abban pont az volt a jó, hogy elvont és homályos volt, és lehetett azon gondolkozni, hogy mi és hogyan is van. Történt benne elég dolog, csak nem volt olyan kifejezetten akciófilm-típusú akciódús.

tomipark

Az a jelenet az utolsó részben amikor Spike leszámol Vicious-szel, és a Red Dragonokkal, hasonlít egy Bruce Lee filmhez. Azt hiszem az a címe hogy Game of Death. Egyre feljebb jut és a legtetején a fõ ellenség. Van a CB-ben elég utalás Bruce Lee-re, nem beszélve a nundzsakuról amit a boltban lát és ahogy Rockot tanítja harcmûvészetre. Aszem még egy kép is van valamelyik ház falára festve Bruce Lee-rõl.

Raggie

Quote from: Kuro_TenshiNa így már jobb. Raggie, mostanában nagyon szélsõséges kijelentéseket teszel (mint ez meg az ED80000V) :rolleyes:
Najó, az ED80000V-al kapcsolatban lehet, hogy nem volt igazam, de itt biztos vagyok benne hogy igen! ;) (akkor max arra módosítom, hogy eddigi legjobb :D )

Hiába! Szvsz Profeta, igenis össze lehet hasonlítani például a Mononoke Hime-vel. Abban az animében Hayao egy zseniális világot teremt meg, elbûvölõ szereplõkkel és egy megható és szép mesét mond el...DE. A Cowboy Bebopnak olyan mélységei vannak, amit nem lehet egyszerûen egy kétórás filmben visszaadni. A karakterek olyan részletesen ki vannak dolgozva és úgy beleégnek az agyadba(legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom), hogy egy életre nem tudod elfelejteni. Olyan életérzés, olyan feeling* áradbelõle, hogy egyszerûen ahoz foghatót nem nagyon lehet mégegyszer alkotni...
________
*:evvel a szóval az a gond, hogy bekerült az argóba azért eléggé lehasználták már különbözõ nem túl mûvelt emberkék és kicsit nagyzolós jelentést kapott, de itt én az eredeti értelmében használtam, mert magyarban nem találtam rá megfelelõ szavat
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Raggie GordonA Cowboy Bebopnak olyan mélységei vannak, amit nem lehet egyszerûen egy kétórás filmben visszaadni. A karakterek olyan részletesen ki vannak dolgozva és úgy beleégnek az agyadba(legalábbis nekem ez volt a tapasztalatom), hogy egy életre nem tudod elfelejteni. Olyan életérzés, olyan feeling* áradbelõle, hogy egyszerûen ahoz foghatót nem nagyon lehet mégegyszer alkotni...
( szavat :rolleyes: :lol: )
így igaz. nem véletlenül van benne a top3 személyes listámban, közvetlenül az Elfen Lied után :D csak ellentétben az utóbbi mûvel, ez nem váltott ki olyan vegyes érzelmeket a felvevõközösségben. és méltán kapott annyi pozitív kritikát, meg méltán szeressük itt annyian :rolleyes:
( na hehe, ennyit az objektív ítélkezésrõl :rolleyes: )
Raggie: a feelingre valóban nincsen megfelelõbb magyar szó. max nagybetûs "Érzés"nek fordítható, de az meg hogy néz már ki :)
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Ramiz

Quote from: Kuro_Tenshi1.) Vicious kardot ránt, de Rin eléáll, és lelövi; eztuán otthagyja. De Rin csak altatólövedéket lõtt - kérdés, hogy ezt Vicious tudta-e.
Biztos tudta. Eleve nem hiszem, hogy az altatólövedéket ugyanolyan pisztolyból lövik, mint a rendest. De ha igen, akkor sem gondolta volna szerintem, hogy egy lövéstõl biztosan meghal Spike.

Quote from: tomiparkAz a jelenet az utolsó részben amikor Spike leszámol Vicious-szel, és a Red Dragonokkal, hasonlít egy Bruce Lee filmhez. Azt hiszem az a címe hogy Game of Death. Egyre feljebb jut és a legtetején a fõ ellenség. Van a CB-ben elég utalás Bruce Lee-re, nem beszélve a nundzsakuról amit a boltban lát és ahogy Rockot tanítja harcmûvészetre. Aszem még egy kép is van valamelyik ház falára festve Bruce Lee-rõl.
Game of Death-ot nem láttam még sajnos. A többi feltûnt. A kép a falon, az melyik részben van? (Rémlik valami, de lehet, hogy nem arra gondolok.)

[COLOR="LemonChiffon"]
Quote from: blarke[COLOR="LemonChiffon"]így igaz. nem véletlenül van benne a top3 személyes listámban, közvetlenül az Elfen Lied után :D[/COLOR]
Ki vagy tagadva ebbõl a topikból. :bsd: (Miért emlegeted? Miért? Direkt zrikálsz minket? Ne tedd! Ez úgysem az a topik, és tudod, hogy mi imádjuk a Bebopot, szemben a másikkal. És erre ITT ne reagálj lécci.)[/COLOR]

Quote from: blarkeRaggie: a feelingre valóban nincsen megfelelõbb magyar szó. max nagybetûs "Érzés"nek fordítható, de az meg hogy néz már ki :)
Szerintem a "hangulat" közelebb van.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Quote from: RamizSzerintem a "hangulat" közelebb van.
a hangulat az más, mert a hangulat az nem szokott érzelmeket "plántálni", max ébreszteni... márpedig a CB elég erõteljesen *elültet* bizonyos gondolatokat és érzéseket.

[SIZE="1"][COLOR="White"]szemben a "másikkal", a Bebop érzelmi továbbításban kiszámítható - és ennek ellenére is mestermû. és úgy látom, hogy egyelõre még mintha tudnék postolni...[/COLOR][/SIZE]
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Raggie

#372
Ebben egyet értek blarke-kal, sajna a magyarban nincs erre jó szó. A hangulat az meg olyan felszínes dolog, mert abból minden pillanatban kizökkenthet vmi. A Bebopnak meg olyan mély "feelingje" van, hogy legalább két óráig semmi sem tud benne megzavarni, csak merengek a különbözõ felbukkanó jeleneteken, képeken, amik megragadtak bennem és ... rrohadt jó! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Raggie GordonEbben egyet értek blarke-kal, sajna a magyarban nincs erre jó szó. A hangulat az meg olyan felszínes dolog, mert abból minden pillanatban kizökkenthet vmi. A Bebopnak meg olyan mély "feelingje" van, hogy legalább két óráig semmi sem tud benne megzavarni, csak merengek a különbözõ felbukkanó jeleneteken, képeken, amik megragadtak bennem és ... rrohadt jó! :D
azaz :zen: de talán Ramiz kollega is kapisch, hogy mirõl van szó :rolleyes:
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Raggie

Gomen a helyessírásom mindíg 2-es volt... :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

tomipark

Mondjátok hogy tudatállapot... :)

Raggie

Quote from: tomiparkMondjátok hogy tudatállapot... :)
De az se jó szó, mer túl tudományos és olyan pszichológiai tudatturkáló szájíze van... :hehe:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

tomipark

Srácok ez a Samurai Champloo eddig ugy tünik mintha Spike karakterét ketté szedték volna hozzácsaptak egy lányt és beletették egy samuraios környezetbe plusz még alákevertek fasza kis hip-hop zenét. Najo nem akarok véleményt formálni amig nem láttam végig, de eddig sehol sincs a Cowboyhoz...

Ramiz

Quote from: tomiparkSrácok ez a Samurai Champloo eddig ugy tünik mintha Spike karakterét ketté szedték volna, hozzácsaptak egy lányt és beletették egy samuraios környezetbe plusz még alákevertek fasza kis hip-hop zenét. Najo nem akarok véleményt formálni amig nem láttam végig, de eddig sehol sincs a Cowboyhoz...
Egyrészt mondtuk, hogy semmi sehol sincs a Bebophoz képest! :D Másrészt azért  jók azok a karakterek, például Mugen õrült küzdési vágya nem jellemzõ Spike-ra, de Jin hallgatagsága sem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

...tehát nem értjük, mi alapján gondoltad, hogy Spike karakterét szedték ketté. Csak és kizárólag a saját élet meg nem becsülése van bennük közös szvsz. :zen:

Edit: ja, és azért jóó az a sorozat! ;) (nézd csak végig!)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonCsak és kizárólag a saját élet meg nem becsülése van bennük közös szvsz.
Hát, azért tudom, mire gondolt, pl: kócos haj :) , nehéz megközelíteni, nem törõdik az egészségével (életével), türelmetlen stb. De azért mégis önálló és érdekes személyiség, nem egy klón. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RamizHát, azért tudom, mire gondolt, pl: kócos haj :) , nehéz megközelíteni, nem törõdik az egészségével (életével), türelmetlen stb.
Az élettel való nem törõdést mondtam én is, és nehogy már a kócos haja miatt legyen u.a.!! Elég sok kócos hajú anime szereplõ van!

Egyébiránt most néztem meg a Bebop 15-ik részét. Szvsz nagyon jó! Nem csak Faye-t ismerjük meg behatóbban(mint a többi "múltas részben"), hanem Spike-nak és Jet-nek is vannak olyan lényfeltáró beszólásai, hogy az kúl! :) :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Rounin

Spike közel sem olyan õrült, mint Mugen :D
Jin-hez pedig a stílusa nem hasonlít. Szóval bukott az elmélet^^

Raggie

Quote from: RouninSpike közel sem olyan õrült, mint Mugen :D
Háát... evvel azért lehet, h vitatkoznék... bár nemtom. Máshogyan õrültek az biztos. Sike nem olyan nyilvánvalóan, õ kicsit mélyebben õrült csak.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: Raggie GordonHáát... evvel azért lehet, h vitatkoznék... bár nemtom. Máshogyan õrültek az biztos. Sike nem olyan nyilvánvalóan, õ kicsit mélyebben õrült csak.

Ööö..igenigen. Spike csendesebb õrült, Mugen pedig egy állat :D

Ramiz

Quote from: RouninÖöö..igen-igen. Spike csendesebb õrült, Mugen pedig egy állat :D
Spike nem is õrült... csak úgy néz ki néha, amit csinál. De megvannak az okai. Mint ahogy biztos Mugennek is. (Samurai Champloo 2nd Sessiont kér a nép!!! :D)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: RouninÖöö..igenigen. Spike csendesebb õrült, Mugen pedig egy állat :D
:) nem teljesen így gondoltam, de igazad van: Mugenen egybõl látszik, õ szinte ilyen ösztönember(lásd gyerekkori körülményei), míg Spike teljesen normális, valódi ember, csaképpen a legeslegmélyéig megkeseredett. Ezért aztán nem becsüli életét, nála tulképen az "õrültség" ebbõl fakad.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Lt. Simoan Blarke

Quote from: Raggie GordonMugenen egybõl látszik, õ szinte ilyen ösztönember(lásd gyerekkori körülményei), míg Spike teljesen normális, valódi ember, csaképpen a legeslegmélyéig megkeseredett. Ezért aztán nem becsüli életét, nála tulképen az "õrültség" ebbõl fakad.
:tezsvir:
másik nyilvánvaló kapcsolat Champloo és Bebop között: állandóan éheznek :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Rounin

Quote from: Raggie Gordon:) nem teljesen így gondoltam, de igazad van: Mugenen egybõl látszik, õ szinte ilyen ösztönember(lásd gyerekkori körülményei), míg Spike teljesen normális, valódi ember, csaképpen a legeslegmélyéig megkeseredett. Ezért aztán nem becsüli életét, nála tulképen az "õrültség" ebbõl fakad.

Nézd meg újra a CB-t, tedd szívedre a kezed és válaszolj: ezt ki mered jelenteni teljes bizonyossággal? :D
Az "õrült" szót sokféleképpen lehet értelmezni, persze n vétkeztem, hogy gyorsan akartam fogalmazni -.-"

Kinézetre Spike-ról (többnyire) csak valami végtelen szomorúság, melankólia árad, míg Mugenre ránézve egybõl a kényszerzubbony szükségességét véljük felfedezni ^^

Edit: éhezés :DD

Ramiz

Quote from: RouninEdit: éhezés :D
Közös vonás, de nem a karakterek, hanem a cselekmény között. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!