Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: PirulaEgynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.
:lol:
Tény, az efajta anime-k nagyon népszerûek, és gyakorlatilag ugyanarról szólnak, de nem baj, én akkoris szeretem õket. Ezeknél elfogult vagyok :)

Moloko

Quote from: Isi101Nem biztos, hogy ami tetszik nekem, neked is fog...Ezt senki sem mondta.
Ez vonatkozik mind a filmre, mind a zenéjére(bár hozzá kell teni, az ending kivételével idazad van(szerintem)).
Ez egy RAJZFILM, amiben az alkotók szabadon ereszthetik a fantáziájukat, tehát, nem fontos, hogy a realitás talaján álljon mint pld:Kenshin, Grave, stb.
Itt nyugodtan megengedhetik maguknak az általad említett dolgokat, egyébként a történelembben már volt rá példa, nem is egy, hogy civil várost támadtak, igaz, nem nehézbombázóval, hanem mérgesgázzal(irak saját lakosságát) napalmmal(japánt amerika).
Egy romantikus drámában elvárható,hogy az érzelmekre próbál hatni, az sem ritka, hogy a fõhõshöz közel álló személy halálával erõsítve, azonban tény, kicsit tulzásba vitték.
Azonban nekem ezek után is változatlanul tetszik, az egyik kedvencem maradt,hiába vannak benne az általad említett hibák.Igaz én nem is a hibákat keresem benne, hanem maga a történet, mely nem a háborúról szól, az ami magával ragadott...

Végül hozzátenném, ezzel a válasszal nem az volt a célom, hogy vitába száljak veled, csupán egy kissé más szemszögbõl nézve, megpróbáltam válaszolni.(annak ellenére hogy többször is láttam, nem tartom magam saikano fanatikusnak, csupán kedvelem.)

Végezetül : :zen:

Pls azért a nagyon spoilereket szinezd ki, mert nincs annál kiábrándítóbb mint amikor elmondanak elõre egy eseményt, és te már nem is a cselekmémyt figyeled tulajdonképp, hanem az esemény bekövetkeztét várod :(
direkt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
amúgy ha már spoiler... Trivi postjában nem volt láthatóra írt spoiler, ellenbõl a tiédbõl megtudtam hogy egy a fõhõshöz közelálló személy meg fog halni....

Moloko

Quote from: PirulaEgynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.
ez egy jó gondolat.. vajon melyik animéért futna vissza az ember egy égõ házba is? :D :rolleyes:
Quote from: TriviNincs olyan ember, akik végig ilyen erõs érzelmeket él át.
egész pontosan azért mert abba záros határidõn belül bele lehet õrülni....

Edit: bocs a sok offért, valahogy most ki van kapcsolódva az agyam....
amúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?

Xipe

Quote from: Angelez egy jó gondolat.. vajon melyik animéért futna vissza az ember egy égõ házba is? :D :rolleyes:

egész pontosan azért mert abba záros határidõn belül bele lehet õrülni....

Edit: bocs a sok offért, valahogy most ki van kapcsolódva az agyam....
amúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?

en akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: Angeldirekt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
amúgy ha már spoiler... Trivi postjában nem volt láthatóra írt spoiler, ellenbõl a tiédbõl megtudtam hogy egy a fõhõshöz közelálló személy meg fog halni....
Egy ideig nem volt kiszínezve, az tény, de én még a spoiler elõtt írtam, hogy sok spoiler következik, és nem színezem ki. Kérésre utólag mégis kiszíneztem.

katz

Quote from: Xipeen akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?

Itt egy rövid leírás róla. Szódával elmegy. Vannak benne elég elvont dolgok + én alapból nem kedvelem a mechás animéket, de annyira nem rossz. Egyszer meg lehet nézni, de én mást választ anék a helyedben  :rolleyes:

Isi101

Quote from: Angeldirekt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
Bocsi !!! (töröltem azt a részt)
Bele sem gondoltam nagy hirtelen, én általánosságban írtam azt a részt csak..

A betûfélreütõs az véletlen, a többi az meg hát..../kicsit elpirul, és szégyelli magát.../

Dragon

Quote from: Angelamúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?
Én igen, de aztán rájöttem, hogy az NGE-t akarom mégegyszer megnézni, úgyhogy ez most kicsit elnapolódik. Akkor majd frissen tudom hasonlítgatni õket.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Manu

AlapvetQ netikett, hogy ne kritizáld más írását se fórumon se chaten, mert nem tudod miért van! Pl. az én billentyqzetem tegnap óta q-t ír hosszú ö és ü helyett, de csak ezen a fórumon. Ez mitQl lehet? pls pm-ben segítsen valaki :beken:

Befejeztem a Trigunt, s bár nem végzett a csúcson, azért nagyon jól szórakoztam. Gondolom nagyon sokan láttátok, úgyhogy nem untatlak titeket, aki meg nem látta nézze meg. Két kicsi negatívumot jegyeznék meg, melyek eltörpülnek a pozitívumok mellet: 1. csak a fQhQsök kidolgozása, rajzolása sikerült jól, a mellékszereplQlet eléggé elhanyagolták, 2. a fQszál kicsit szintén elhanyagolt, az epizódokkal szemben.
Ha már pontozgatunk: 8,5/10 , de akkor nagyon szigorú voltam

.Attila

Elhanyagolt fõszál? Az elején igen, de a 12. epizódtól is :confused:

Fazék

Quote from: ManuBefejeztem a Trigunt,...
...Ha már pontozgatunk: 8,5/10 , de akkor nagyon szigorú voltam
és tényleg nagyon szigorú voltál :) nálam pl egyértelmûen Nr1. a sorozat még annyi minden más megtekintése után is! :D :whoah:

Manu

Quote from: TriviElhanyagolt fõszál? Az elején igen, de a 12. epizódtól is :confused:

Igen, bár akkor indult be igazán, de volt még ott egy két töltelék rész, ami számomra unalmas volt és szívesebben halottam volna inkább arról a Knives gyerekrQl meg a bandájáról például.

Quote from: Blimpés tényleg nagyon szigorú voltál
Ez az 1-1,5 pont belefér az "ízlések és pofonok" vagy a "más korosztály, más igények" kategóriába. Ha ismernél, nem mondtad volna ezt. ;)

Mindenesetre, ahogy ki is hangsúlyoztam e hiányosságok elenyészQek és nagyon szerettem a sorozatot. Love & Peace :)

Fazék

School Rumble már a 8. résznél tart és néhány momentumot kivéve eszméletlenül unalmas, szinte mindenféle eredetiséget nélkülözõ sorozat, nem tudom miért erõltetik ezt a 3 fejezet egy részen belül dolgot, olyan erõtlen így mind...

Manu

Quote from: BlimpSchool Rumble már a 8. résznél tart és néhány momentumot kivéve eszméletlenül unalmas, szinte mindenféle eredetiséget nélkülözõ sorozat, nem tudom miért erõltetik ezt a 3 fejezet egy részen belül dolgot, olyan erõtlen így mind...

Hasonlítok (a fejem) a cool srácra (Harima?) benne és szeretem beleképzelni magam az outróba :D. Ehhez azonban végig kell néznem az egész részt...  :rolleyes: Te miért nézed? :confused: ;) A csajok miatt, mi? ;)

Ramiz

A Trigunban a legfontosabb a Love and Peace üzenet. Ha csak rövid idõre is, de hajlamos pozitívan befolyásolni az embert. Ha én lennék a Nagy Testvér, nem a politikai propaganda menne mindenhol, hanem Vash filozófiája. :tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: ManuHasonlítok (a fejem) a cool srácra (Harima?) benne és szeretem beleképzelni magam az outróba :D. Ehhez azonban végig kell néznem az egész részt...  :rolleyes: Te miért nézed? :confused: ;) A csajok miatt, mi? ;)
hát igen, csak a csajok miatt nem hagytam még abba, továbbá azért, mert ha jól emlékszem még egyetlen egy anime-t se hagytam abba, amit elkezdtem nézni. hiába én már csak ilyen idióta vagyok :)
Quote from: RamizA Trigunban a legfontosabb a Love and Peace üzenet. Ha csak rövid idõre is, de hajlamos pozitívan befolyásolni az embert. Ha én lennék a Nagy Testvér, nem a politikai propaganda menne mindenhol, hanem Vash filozófiája.
rám is ezzel voltak a legnagyobb hatással a sorozatban. de inkább nem is folytatom, mert hisz már mondtam, hogy nr1, ennél több pedig úgyse kell :)

Meske

Quote from: NokiLOVE HINA!?  :rolleyes:
Hát lehet ebben kételkedni?! :rolleyes: Persze, hogy az... :D
Quote from: PirulaLusta voltam mondjuk utánanézni hogy a Love Hina vagy ez a régebbi, de elég sok az átfedés.
Az Oh! My Goddes régebbi, mert a Love Hina 2000-es, az Oh! My Goddes 1993-as.
Illetve a teljes lista:

Love Hina 2000
Love Hina Christmas Special 2001
Love Hina Spring Special 2001
Love Hina Again   2002
-----------------------------------------------
Oh! My Goddess 1993
The Adventures of Mini-Goddess 1998
Oh! My Goddess: The Movie 2000

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

via_mala

"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Ai Yori Aoshi (2002) és a folytatása Ai Yori Aoshi ~Enishi~ (2003)
az alapsorozat még úgy ahogy elment, sajnos nagyon elszabták a sorozatot, mert az elején ill néhány köztes és a végén pár részben, egy erõsen romantikus-dráma hangvételû, a két fõszereplõ közötti kapcsolat volt a középpontban, talán az eddig általam látott egyik leghitelesebbnek tûnõ érzelemábrázolással, míg a sorozat többi részében egy slapstick-comedy volt a már tipikusnak számító háremmel, és a kettõ valahogy nagyon nem illett össze számomra. ezen részeket majdnem hogy tetszõleges sorrendben le lehetne vetíteni, talán észre se venné a nézõ.. nagyon fölösleges volt ebbe az irányba elmenni, fõleg ilyen megvalósítási színvonalon. a kiegészítõ karakterek nagy része szabályszerûen idegesítõ volt... a két fõszereplõ, és kapcsolatuk ábrázolása miatt azért kap egy 7/10-et
az Enishi pedig valami katasztrófa volt, még egy ennyire unalmas végigszenvedendõ sorozattal rég találkoztam... tökéletesen filler epizódok 2-3 kivétellel. egyedül Tina jellemfejlõdése emelhetõ ki, mint pozitívum. emellett folytatásnak semmiképpen nem nevezném, mert ez csak a kinyújtás jelzõt érdemli... az elsõnek a lezárása teljesen korrekt lett volna, semmi értelme nincsen egy ilyen folytatásnak, melynek 12 részébõl kb 8-at majdnemhogy lazán beilleszthetnénk az elsõ sorozat közepére. a fõszereplõk kapcsolatában szinte 0 elõrelépés történik (kb 1-2 részben történik valami, de az elsõ rész végén lévõ állapothoz képest semmiképpen se nevezném elõrelépésnek ezeket), egyedül mint már mondtam Tina megkomolyodása és jellemfejlõdése vehetõ pozitívumnak. Ha az elsõ sorozatot meg is nézi valaki, nagy ívben kerülje el a folytatást szerintem... 5/10

.Attila

Valóban, nincs története (csak az a pici, de én azt se nevezném annak). De ha ezt így fogadod el, és nem vársz mindenáron történetet tõle, akkor jó felüdülés szerintem :)
Szóval nem azoknak való, akik egy jó történetre vágynak. Mint ahogy az Azumanga-nál sincs történet, bár az azért jobb ennél :)

Fazék

Quote from: TriviValóban, nincs története (csak az a pici, de én azt se nevezném annak). De ha ezt így fogadod el, és nem vársz mindenáron történetet tõle, akkor jó felüdülés szerintem :)
Szóval nem azoknak való, akik egy jó történetre vágynak. Mint ahogy az Azumanga-nál sincs történet, bár az azért jobb ennél :)
próbáltam úgy nézni, hogy nem várok tõle különösebbet, de a poénok nagy része sajnos annyira klisés lett, hogy még az se kárpótolt a történet továbbhaladásának hiányáért... :(
persze ez csak az én véleményem, más helyeken 8/10-es értékeléssel van ált. mindkét sorozat...

lynx655

Szerintem is jól indult, és lehetett volna belõle jobb is. A karakterek nagy részét, ahogy vannak, láthattuk máshol is, és hiányoltam a befelyezést, valamint értelmetlen szálat kevernek bele azzal, hogy a szerelmeseknek "titkolózniuk kell". Jó vicc. De legalább tényleg a fõszereplõk közt nem az a sok helyen túlerõltetett se-veled-se-nélküled kapcsolat volt, hanem tényleg érett (najó, talán nem), kõkemény bizalomra épülõ. Az Enishit pedig szerintem mindenki az elsõ rész miatt húzza felfelé (már aki húzza), pedig szerintem nem hiányzott egy ilyen folytzatás. Kíváncsi vagyok viszont a mangára...

Mattanja

Én kis butus meg azt hittem, hogy ez valami szép és szórakoztató lesz! Ezek szerint mégsem. Remek.  :ejj:
Na, csak szenvedjem végig a Gungrave-et, máris jön a Love Hina!  :)
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

DarkstaAaR^.^

Quote from: ShiroiÉn kis butus meg azt hittem, hogy ez valami szép és szórakoztató lesz! Ezek szerint mégsem. Remek.  :ejj:
Na, csak szenvedjem végig a Gungrave-et, máris jön a Love Hina!  :)

"szenvedjem"? ugye csak viccelsz...  :rolleyes:

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Moloko

Quote from: via_malaBõvebben: #4099
Ide csak az értékelést: 5/10
az csak 4 részes? :confused:
akkor már csak 1 rész kell...

Moloko

Quote from: Xipeen akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?
kb egy lappal ezelõtt írtam róla nagyon sok szépet és jót...............................

egész pontosan itt
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=55893&postcount=1150
tudom hogy a lustaság nagy úr, de én akkor se szeretem kibogarászni a saját postjaimat hogy hivatkozhassak rájuk....
ha valamirõl szó van, akkor arról további infókat találsz az elõzõ oldalakon....

.Attila

Elég középszerû anime, de nekem most egy kicsit jól esett így felüdülésnek.
A sztori alapja Chobits-szerû, de nem olyan jó. Néhány dolog egy kicsit erõltetett benne, van, ami szándékosan erõltetett, de már az elején fárasztó.
A végérõl meg annyit, hogy csomó karakter kiforratlan marad, a DearS-ek történetérõl az égadta világon semmit nem lehet megtudni sajna.
Szóval nagyon középszerû, gyenguska, de azért nem rossz. Aki tartalmas anime-re vágyik, az ne ezt nézze. Csak az nézze, aki nem akar semmi mást csinálni, csak nézni vmit, ami felüdít egy kicsit.
Osztályzatot nem adok, szerintem leszokok róla, mert úgyis mindenkinél mást jelentenek az egyes osztályzatok, és mindenkinek más az értékrendje.

Coming up next: Kareshi Kanojo no Jijou :)

Mattanja

Ez történik, ha akció-játékból csinálnak maffiás anime-drámát.
Ennyire szélsõséges véleményem még nem nagyon volt egy animérõl. Ez nem love-it-or-hate-it, hanem egyszerre mindkettõ.
A 26 rész túl sok. Zavaróan sokszor raktak rossz jelenetbe rossz zenét. A sci-fi vonal teljesen felesleges. Elveszi a lényegtõl az idõt. A szép képeket bugyuta rajz váltja fel, túlságosan ingázik a stílus. Az elsõ rész kimaradhatott volna, késõbb úgyis látjuk majdnem az egészet újra. Többször egy B kategóriás amerikai filmre emlékeztetett.
Másrészrõl:
A zenék között több nagyon szép szám is található. Az animáció helyenként gyönyörû. A hangulatot jól érzékeltetik, igazán eltalálták. A karakterek fejlõdése remekül ki van dolgozva - bár SPOILERHarry és Brandon szerintem kicsit hirtelen változott megSPOILER VÉGE.

Végeredményben nagyon tetszene, csak a fentebb említett okok visszafognak az ilyen értékeléstõl.
8]]=((

sirtomi

Sziasztok!

Már rég nem néztem anime-t, idõ hiányában, de most sikerült megnéznem a AS-t.

Egész jó volt, ha jobb lenne az angol tudásom, akkor talán még jobban tetszett volna.
A történek jó, a grafika szép.
Egyedül az angol szinkronnal nem vagyok kibékülve, szerintem néha elég gáz.

De azért ajánlom mindenkinek, aki még nem látta. :)

Mattanja

Valahogy így kell megmutatni, hogy mit lehet kihozni mindösszesen 1 OVA-ból! És ez egy ember mûve...
8]]=((