Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

kisvirag

Damnatus: jah!

nem, nem kell félni, hogy "trendi" leszek :) :hopp:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Marfy

Quote from: MeskeFogadjunk  hogy soshasem találjátok ki, hogy nekem mi van az elsõ helyen... :p
LOVE HINA!?  :rolleyes:

.Attila

Sry Saikano fanatikusok...
Ez nagy csalódás volt. A következõ leírás SPOILER-eket fog tartalmazni, és nem fogom kiszínezni!!! De a legvégén van egy nem spoiler összefoglalás még.

Kezdjük rögtön az elején:
Ki a nyavaja támadta meg Japánt? Tkp. nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hol a francba volt a hadüzenet??? Ha volt hadüzenet, akkor Japán tudta, hogy támadni fognak. De ha nem is, radarjaik és légvédelmük nekik is van biztos, szóval amikor tucatnyi nehézbombázó támad, akkor azt csak észre kellett venniük! 1-2 álcázott könnyûbombázó nagynehezen esetleg átcsúszhat, de tucatnyi nehézbombázó?!?!?! Óriási hiba a történetben. Továbbá, melyik nyomorult ország támad céltudatosan több tucatnyi bombázóval civil várost? Megmondom: egy se.
Tegyük fel, hogy ez lényegetlen (nekem nem az). Melyik elvetemült az, aki egy kis, szerencsétlen, törékeny, béna kisiskolás lányt választja az Ultimate fegyvernek?!!?!?!?!?! És mi a túróért fogadta el?!?!?!?!?!?! Megpróbálom elképzelni: "Szia kislány! Nem akarsz ULTIMATE fegyverré válni?" "Dehogyisnem, ismeretlen bácsi!" ........................
Ok, most elvonatkoztatok a sztoritól.
1. Idegesítõ zene: nyávogó hegedû, mint a tipikus túláradó romantikus dráma filmekben, egyszerûen mintha rád akarná erõltetni, hogy "Sírjál már vazz, most nagyon szomorú jelenet van!"
2. Chise sírása nem olyan, mint egy 17 éves középiskolásé, hanem egy 6-8 éves kislányé.
3. Ez az, ami a legjobban fájt az egészben: TÚLÁRADÓ, IRREÁLIS ÉRZELMEK az esetek 50-60%-ban. Olyan hibák, mint egy élõszereplõs filmben, ami az erre ráhangolódott nõknek készült. Abszolút nem reális.
4. Egyesek halálát elõre ki lehetett találni. Take és Akemi halála abszolút törvényszerûen jött. Hogy ennyire ki lehessen találni :ejj:

Nagyon nagyot csalódtam. Jobb is lehetett volna, ha nem az a nyílvánvaló céljuk a készítõknek, hogy sírásba taszítsák a nézõket. Annyira erõltetten tragikus, hogy az már szörnyû. Meséljenek el egy történetet, ne erõltessék, és akkor a nézõben úgyis ki fog alakulni minden. Ezt olyan szépen meg tudták csinálni a Kimi Ga-ban.
Animáció ronda egy 2002-es anime-hez képest. Ami a legjobban zavart, hogy a szemek, ami egy érzelemdús anime-ben a legfontosabbak, a legtöbb esetben élettelenek.
Zene idegesítõ a nyávogó hegedû miatt. Opening ending könnyen felejthetõ. Szinkron itt-ott egész jóra, sõt, a 4. részben Shuuji kifakadása nagyon élethûre sikeredett. Chise sírása meg egy gyereké, nem egy középiskolásé.
A történet meg tele van hibával.

Nem tudok többet adni neki, mint egy max. 6,5/10-et.

edit: hopp, egy fontos dolog lemaradt: félig válaszolt egy bennem régen megfogalmazódott kérdésre, ezért az eredményt kicsit feljebbtolom:
7/10

.Attila

Hát engem sajna nem ragadt magával, mert már az elején jöttek a gyenge romantikus drámákra jellemzõ túlzott érzelmek. De ezt már megírtam akkor.

Isi101

Nem biztos, hogy ami tetszik nekem, neked is fog...Ezt senki sem mondta.
Ez vonatkozik mind a filmre, mind a zenéjére(bár hozzá kell teni, az ending kivételével idazad van(szerintem)).
Ez egy RAJZFILM, amiben az alkotók szabadon ereszthetik a fantáziájukat, tehát, nem fontos, hogy a realitás talaján álljon mint pld:Kenshin, Grave, stb.
Itt nyugodtan megengedhetik maguknak az általad említett dolgokat, egyébként a történelembben már volt rá példa, nem is egy, hogy civil várost támadtak, igaz, nem nehézbombázóval, hanem mérgesgázzal(irak saját lakosságát) napalmmal(japánt amerika).
Egy romantikus drámában elvárható,hogy az érzelmekre próbál hatni, (törölve), azonban tény, kicsit tulzásba vitték.
Azonban nekem ezek után is változatlanul tetszik, az egyik kedvencem maradt,hiába vannak benne az általad említett hibák.Igaz én nem is a hibákat keresem benne, hanem maga a történet, mely nem a háborúról szól, az ami magával ragadott...

Végül hozzátenném, ezzel a válasszal nem az volt a célom, hogy vitába száljak veled, csupán egy kissé más szemszögbõl nézve, megpróbáltam válaszolni.(annak ellenére hogy többször is láttam, nem tartom magam saikano fanatikusnak, csupán kedvelem.)

Végezetül : :zen:

Pls azért a nagyon spoilereket szinezd ki, mert nincs annál kiábrándítóbb mint amikor elmondanak elõre egy eseményt, és te már nem is a cselekmémyt figyeled tulajdonképp, hanem az esemény bekövetkeztét várod :(

Feldin

Quote from: Isi101Nem biztos, hogy ami tetszik nekem, neked is fog...Ezt senki sem mondta.
Ez vonatkozik mind a filmre, mind a zenéjére(bár hozzá kell teni, az ending kivételével idazad van(szerintem)).
Ez egy RAJZFILM, amiben az alkotók szabadon ereszthetik a fantáziájukat, tehát, nem fontos, hogy a realitás talaján álljon mint pld:Kenshin, Grave, stb.
Itt nyugodtan megengedhetik maguknak az általad említett dolgokat, egyébként a történelembben már volt rá példa, nem is egy, hogy civil várost támadtak, igaz, nem nehézbombázóval, hanem mérgesgázzal(irak saját lakosságát) napalmmal(japánt amerika).
Egy romantikus drámában elvárható,hogy az érzelmekre próbál hatni, az sem ritka, hogy a fõhõshöz közel álló személy halálával erõsítve, azonban tény, kicsit tulzásba vitték.
Azonban nekem ezek után is változatlanul tetszik, az egyik kedvencem maradt,hiába vannak benne az általad említett hibák.Igaz én nem is a hibákat keresem benne, hanem maga a történet, mely nem a háborúról szól, az ami magával ragadott...

Végül hozzátenném, ezzel a válasszal nem az volt a célom, hogy vitába száljak veled, csupán egy kissé más szemszögbõl nézve, megpróbáltam válaszolni.(annak ellenére hogy többször is láttam, nem tartom magam saikano fanatikusnak, csupán kedvelem.)

Pls azért a nagyon spoilereket szinezd ki, mert nincs annál kiábrándítóbb mint amikor elmondanak elõre egy eseményt, és te már nem is a cselekmémyt figyeled tulajdonképp, hanem az esemény bekövetkeztét várod :(

Hadüzenet nélküli támadás: szerintem logikus, ha elsöpörni akarsz akkor nem fogsz szólni, hogy figyu, holnapra odaérek, készülj fel!
Város bombázás: nagyon jó módszer a morál rombolására.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Manu

Quote from: TriviSry Saikano fanatikusok...
Ez nagy csalódás volt. A következõ leírás SPOILER-eket fog tartalmazni, és nem fogom kiszínezni!!! De a legvégén van egy nem spoiler összefoglalás még.

Kezdjük rögtön az elején:
Ki a nyavaja támadta meg Japánt? Tkp. nem is ez a lényeg, hanem az, hogy hol a francba volt a hadüzenet??? Ha volt hadüzenet, akkor Japán tudta, hogy támadni fognak. De ha nem is, radarjaik és légvédelmük nekik is van biztos, szóval amikor tucatnyi nehézbombázó támad, akkor azt csak észre kellett venniük! 1-2 álcázott könnyûbombázó nagynehezen esetleg átcsúszhat, de tucatnyi nehézbombázó?!?!?! Óriási hiba a történetben. Továbbá, melyik nyomorult ország támad céltudatosan több tucatnyi bombázóval civil várost? Megmondom: egy se.
Tegyük fel, hogy ez lényegetlen (nekem nem az). Melyik elvetemült az, aki egy kis, szerencsétlen, törékeny, béna kisiskolás lányt választja az Ultimate fegyvernek?!!?!?!?!?! És mi a túróért fogadta el?!?!?!?!?!?! Megpróbálom elképzelni: "Szia kislány! Nem akarsz ULTIMATE fegyverré válni?" "Dehogyisnem, ismeretlen bácsi!" ........................
Ok, most elvonatkoztatok a sztoritól.
1. Idegesítõ zene: nyávogó hegedû, mint a tipikus túláradó romantikus dráma filmekben, egyszerûen mintha rád akarná erõltetni, hogy "Sírjál már vazz, most nagyon szomorú jelenet van!"
2. Chise sírása nem olyan, mint egy 17 éves középiskolásé, hanem egy 6-8 éves kislányé.
3. Ez az, ami a legjobban fájt az egészben: TÚLÁRADÓ, IRREÁLIS ÉRZELMEK az esetek 50-60%-ban. Olyan hibák, mint egy élõszereplõs filmben, ami az erre ráhangolódott nõknek készült. Abszolút nem reális.
4. Egyesek halálát elõre ki lehetett találni. Take és Akemi halála abszolút törvényszerûen jött. Hogy ennyire ki lehessen találni :ejj:

Nagyon nagyot csalódtam. Jobb is lehetett volna, ha nem az a nyílvánvaló céljuk a készítõknek, hogy sírásba taszítsák a nézõket. Annyira erõltetten tragikus, hogy az már szörnyû. Meséljenek el egy történetet, ne erõltessék, és akkor a nézõben úgyis ki fog alakulni minden. Ezt olyan szépen meg tudták csinálni a Kimi Ga-ban.
Animáció ronda egy 2002-es anime-hez képest. Ami a legjobban zavart, hogy a szemek, ami egy érzelemdús anime-ben a legfontosabbak, a legtöbb esetben élettelenek.
Zene idegesítõ a nyávogó hegedû miatt. Opening ending könnyen felejthetõ. Szinkron itt-ott egész jóra, sõt, a 4. részben Shuuji kifakadása nagyon élethûre sikeredett. Chise sírása meg egy gyereké, nem egy középiskolásé.
A történet meg tele van hibával.

Nem tudok többet adni neki, mint egy max. 6,5/10-et.

edit: hopp, egy fontos dolog lemaradt: félig válaszolt egy bennem régen megfogalmazódott kérdésre, ezért az eredményt kicsit feljebbtolom:
7/10

Számítottam rá, hogy lesz egy ilyen kirohanásod, mióta a Kimi ga...-ról vitáztunk, meg ismervén ízlésed. El is fogadtam volna, ha nem indulatból jön, s kicsit átgondoltabb. Bár én is hasonlóan felindult voltam, mikor a Kimi ga..-ról nyilatkoztam, aztán meg is bántam.

Ki támadta meg Japánt? Nem mindegy? Nem ez a lényeg, hanem a mondanivaló, amit képvisel. Ez nem EGY háború, hanem A háború. Örök, nincs eleje és vége. Egy alkotás nem feltétlenül egy konkrét dologról szól, pl.: Michelangelo Dávidja sem EGY férfi, hanem A férfi. Ehhez szorosan csatlakozik, hogy miért pont kislány. Bár spoilerben írtam korábban, de számomra az egész anime mondanivalója a gyermeki ártatlanág és a felnöttek hülyeségének szembeállítása (a billentyüzetem a hosszú ö és ü helyett Qq ír, bocs). Ezt pont az elöbbiek miatt nem kell szó szerint venni. Az egész fikció, s a mondanivaló a lényeg. Háború, brutalitás<->gyermekiség, szerelem. Melyik gyöz?
Szerintem töröld ki azt, amikor arról írsz, hogy kik bombáznak polgári lakosságot, mert elég meredek. A II. vh.-ban az áldozatok 50%-a a polgári lakosságból került ki. Drezdát hónapokig bombáztak, gyatyaszéjjal (olvass Vonnegutot). Nagyobb volt a pusztítás, mint Hiroshimában. De ott van London, Berlin stb. Közelebb jöve idöben Koreában is bombáztak városokat.
Túláradó érzelmek? Én szegedi vagyok és halottam a B52-eseket, amik indultak Szerbiát bombázni. Sok embert ismertem, akik a háborúból menekültek. Teljesen más az érzelemviláguk, sokkal sürübb, hiszen holnap lehet már nem éreznek semmit. Kétségbeesetten próbának átélni mindent.
Eröltetett tragédia? A Kimi ga...-nál szájbarágosabban én még nem láttam ilyet, mikor a srác otthon ül egy évet - nagggyon borostás, nagggyon iszik, és nagggyon depi szegény. Klissé rendesen.
A rajzolás szerinetem más, sajátos, de eredeti és kiforrott, ami egy igazi alkotás egyértelmü elönye. Nekem, nagyon tetszett, s a vizuális mqvészetek a szakmám részét képezik.
A zene tényleg gatya sajnos, ezért nincs nálam a toppon, de azért a kedvenceim között leledzik. Ha mindenképpen a Kimi ga...-hoz akarod hasonlítgatni (amit már korábban mondtam, hogy felesleges, mert a kettö annyira más mondanivaló, célközönségés, koncepció) nálam a pontozás pont fordítva alakul. De ezt mát egyszer megvitattuk...
Szóval szerintem te nem igazán értetted meg ezt az animet. mert abszolút rossz irányból közelítesz hozzá. Bármilyen meglepö, de ez nem egy populáris akció/szerelemes film, kicsit több annál, de ezt felesleges magyaráznom..:(

.Attila

Mi alapján irogatod, hogy én nem értem a mondanivalóját?
Ki támadta Japánt... hadd idézzem magam:
QuoteKi a nyavaja támadta meg Japánt? Tkp. nem is ez a lényeg
Innentõl kezdve nem tudom, miért támadjátok ezt a részét. Tudom, hogy nem számít.
A II. vh.-t meg ne hozzátok már fel példának, mikor volt már az? Háborús erkölcsi szabály, hogy hadüzenetet küldünk, és hogy civileket nem támadunk, utóbbi ráadásul teljesen értelmetlen. Tudomásom szerint jelenleg minderre csak az arabok képesek.
És az, hogy ez mind nem számít, mert rajzfilm és fikció... gyenge érv, mert egy sztori nem állhat ennyire gyenge lábakon, Lehet benne fikció, legyen egy ember élõ fegyver, ez nem gond. Hogy a semmibõl indul egy háború, az nem gond, lehet, hogy vmibõl indult, csak nem mondták meg. De az, hogy tucatnyi nehézbombázó gond nélkül jut el egy civil városhoz és lebombázza, hát hogyismondjam... irreális.
Megint idézem magam:
QuoteTegyük fel, hogy ez lényegetlen (nekem nem az).
Tehát tekintsünk el a fent említettektõl, és vizsgáljuk csak a karakterek érzelmeit. Egy ember sem él át állandóan (hanem csak kevésszer)erõs, nagyon intenzív érzelmeket, csak néha, akkor is rövid idõre. Chise szinte az egész anime folytán nagyon intenzív érzelmeket élt át, túl sokat, és szvsz ha a karaktereket színészeknek vesszük, akkor elég gyenge a színészi teljesítménnyel.
Na mind1, nincs kedvem folytatni, mert holnap zh-m van, és nincs kedvem mégegyszer leírni a véleményem.

Kicsit nézzétek meg az animenfo statisztikát. Kimi Ga elég kiegyensúlyozott, rossz eredményeket alig kapott. Saikano-nál is valóban a jó értékek vannak többségben, de ha megnézitek a statisztikát, akkor láthatjátok, hogy bizony bõven jutott az alsó értékekre.
+ az egyik Saikano értékelésnél olvastam, hogy pozitívum a VERY STRONG EMOTIONS (így kiemelte). Na pont ez az egyik legnagyobb baj nálam. Végig ilyen nagyon erõs érzelmek vannak, és pont ez teszi irreálissá. Nincs olyan ember, akik végig ilyen erõs érzelmeket él át.

Még vmit: Isi véleményét elfogadom, mert csak elmondta a sajátját, és kész. Manu, nálad viszont azt érzem, hogy te vogy velem szemben állsz, nem csak egyszerûen a véleményedet mondod el. Nem a többiek elõtt akarok veled vitát kezdeni, úgyhogy megy a pm.

.Attila

Kellemes kis felüdülés volt :)
Hangulata mint a sorozaté, igazából semmi különös.
All-time favourite President Ichigo megint csak :lol: volt.

roderick

Saikano-ban felteszem amúgy az amerikaiak támatdák meg japánt... mert angolul beszélnek és a britteknek ezért messze van... (animében csak rövid utalás, de mangában hoszabban is)

Amúgymeg nemnagyon értem ilyenen hogy lehet vitatkozni... habár nem is szeretem egyik sorozatot se túlzottan :_piszka:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Pirula

Megnéztem a sorozatot is, a mozit is és kissé tanácstalan vagyok.
A spanyolviasztól igen távol esik a dolog, ismét széplányok/töketlengyerek (jó, azért nem Keitaro szintû) felállás ha durván akarok fogalmazni. Gyermekkori ígéretekrõl is láttam már ezt-azt, meg a mentoromvisszatéréseérzelmimegrázkódtatást okoz is ismerõs valahonnan. :rolleyes:
Lusta voltam mondjuk utánanézni hogy a Love Hina vagy ez a régebbi, de elég sok az átfedés.
Hogy ne csak zsörtölõdjek, a rajzolása nekem kifejezetten bejött, a zenében is voltak itt-ott jó dolgok - mondjuk nem valószínû hogy beszerzem - a sztori kerek, lezárt.
Egynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.

.Attila

Quote from: PirulaEgynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.
:lol:
Tény, az efajta anime-k nagyon népszerûek, és gyakorlatilag ugyanarról szólnak, de nem baj, én akkoris szeretem õket. Ezeknél elfogult vagyok :)

Moloko

Quote from: Isi101Nem biztos, hogy ami tetszik nekem, neked is fog...Ezt senki sem mondta.
Egy romantikus drámában elvárható,hogy az érzelmekre próbál hatni, az sem ritka, hogy a fõhõshöz közel álló személy halálával erõsítve, azonban tény, kicsit tulzásba vitték.

direkt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
amúgy ha már spoiler... Trivi postjában nem volt láthatóra írt spoiler, ellenbõl a tiédbõl megtudtam hogy egy a fõhõshöz közelálló személy meg fog halni....

Moloko

Quote from: PirulaEgynek jó, de az égõ házba biztos nem futnék vissza a CD-ért.
ez egy jó gondolat.. vajon melyik animéért futna vissza az ember egy égõ házba is? :D :rolleyes:
Quote from: TriviNincs olyan ember, akik végig ilyen erõs érzelmeket él át.
egész pontosan azért mert abba záros határidõn belül bele lehet õrülni....

Edit: bocs a sok offért, valahogy most ki van kapcsolódva az agyam....
amúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?

Xipe

Quote from: Angelez egy jó gondolat.. vajon melyik animéért futna vissza az ember egy égõ házba is? :D :rolleyes:

egész pontosan azért mert abba záros határidõn belül bele lehet õrülni....

Edit: bocs a sok offért, valahogy most ki van kapcsolódva az agyam....
amúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?

en akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: Angeldirekt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
amúgy ha már spoiler... Trivi postjában nem volt láthatóra írt spoiler, ellenbõl a tiédbõl megtudtam hogy egy a fõhõshöz közelálló személy meg fog halni....
Egy ideig nem volt kiszínezve, az tény, de én még a spoiler elõtt írtam, hogy sok spoiler következik, és nem színezem ki. Kérésre utólag mégis kiszíneztem.

katz

Quote from: Xipeen akarom most leszedni az argento soma-t.
mondanal rola valamit?

Itt egy rövid leírás róla. Szódával elmegy. Vannak benne elég elvont dolgok + én alapból nem kedvelem a mechás animéket, de annyira nem rossz. Egyszer meg lehet nézni, de én mást választ anék a helyedben  :rolleyes:

Isi101

Quote from: Angeldirekt írsz ilyen helytelenül vagy csak nem vágod a nyelvtant? (ez nem sértés akart lenni)
Bocsi !!! (töröltem azt a részt)
Bele sem gondoltam nagy hirtelen, én általánosságban írtam azt a részt csak..

A betûfélreütõs az véletlen, a többi az meg hát..../kicsit elpirul, és szégyelli magát.../

Dragon

Quote from: Angelamúgy van valaki aki tervbe vette az argento somát?
Én igen, de aztán rájöttem, hogy az NGE-t akarom mégegyszer megnézni, úgyhogy ez most kicsit elnapolódik. Akkor majd frissen tudom hasonlítgatni õket.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Manu

AlapvetQ netikett, hogy ne kritizáld más írását se fórumon se chaten, mert nem tudod miért van! Pl. az én billentyqzetem tegnap óta q-t ír hosszú ö és ü helyett, de csak ezen a fórumon. Ez mitQl lehet? pls pm-ben segítsen valaki :beken:

Befejeztem a Trigunt, s bár nem végzett a csúcson, azért nagyon jól szórakoztam. Gondolom nagyon sokan láttátok, úgyhogy nem untatlak titeket, aki meg nem látta nézze meg. Két kicsi negatívumot jegyeznék meg, melyek eltörpülnek a pozitívumok mellet: 1. csak a fQhQsök kidolgozása, rajzolása sikerült jól, a mellékszereplQlet eléggé elhanyagolták, 2. a fQszál kicsit szintén elhanyagolt, az epizódokkal szemben.
Ha már pontozgatunk: 8,5/10 , de akkor nagyon szigorú voltam

.Attila

Elhanyagolt fõszál? Az elején igen, de a 12. epizódtól is :confused:

Fazék

Quote from: ManuBefejeztem a Trigunt,...
...Ha már pontozgatunk: 8,5/10 , de akkor nagyon szigorú voltam
és tényleg nagyon szigorú voltál :) nálam pl egyértelmûen Nr1. a sorozat még annyi minden más megtekintése után is! :D :whoah:

Manu

Quote from: TriviElhanyagolt fõszál? Az elején igen, de a 12. epizódtól is :confused:

Igen, bár akkor indult be igazán, de volt még ott egy két töltelék rész, ami számomra unalmas volt és szívesebben halottam volna inkább arról a Knives gyerekrQl meg a bandájáról például.

Quote from: Blimpés tényleg nagyon szigorú voltál
Ez az 1-1,5 pont belefér az "ízlések és pofonok" vagy a "más korosztály, más igények" kategóriába. Ha ismernél, nem mondtad volna ezt. ;)

Mindenesetre, ahogy ki is hangsúlyoztam e hiányosságok elenyészQek és nagyon szerettem a sorozatot. Love & Peace :)

Fazék

School Rumble már a 8. résznél tart és néhány momentumot kivéve eszméletlenül unalmas, szinte mindenféle eredetiséget nélkülözõ sorozat, nem tudom miért erõltetik ezt a 3 fejezet egy részen belül dolgot, olyan erõtlen így mind...

Manu

Quote from: BlimpSchool Rumble már a 8. résznél tart és néhány momentumot kivéve eszméletlenül unalmas, szinte mindenféle eredetiséget nélkülözõ sorozat, nem tudom miért erõltetik ezt a 3 fejezet egy részen belül dolgot, olyan erõtlen így mind...

Hasonlítok (a fejem) a cool srácra (Harima?) benne és szeretem beleképzelni magam az outróba :D. Ehhez azonban végig kell néznem az egész részt...  :rolleyes: Te miért nézed? :confused: ;) A csajok miatt, mi? ;)

Ramiz

A Trigunban a legfontosabb a Love and Peace üzenet. Ha csak rövid idõre is, de hajlamos pozitívan befolyásolni az embert. Ha én lennék a Nagy Testvér, nem a politikai propaganda menne mindenhol, hanem Vash filozófiája. :tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: ManuHasonlítok (a fejem) a cool srácra (Harima?) benne és szeretem beleképzelni magam az outróba :D. Ehhez azonban végig kell néznem az egész részt...  :rolleyes: Te miért nézed? :confused: ;) A csajok miatt, mi? ;)
hát igen, csak a csajok miatt nem hagytam még abba, továbbá azért, mert ha jól emlékszem még egyetlen egy anime-t se hagytam abba, amit elkezdtem nézni. hiába én már csak ilyen idióta vagyok :)
Quote from: RamizA Trigunban a legfontosabb a Love and Peace üzenet. Ha csak rövid idõre is, de hajlamos pozitívan befolyásolni az embert. Ha én lennék a Nagy Testvér, nem a politikai propaganda menne mindenhol, hanem Vash filozófiája.
rám is ezzel voltak a legnagyobb hatással a sorozatban. de inkább nem is folytatom, mert hisz már mondtam, hogy nr1, ennél több pedig úgyse kell :)

Meske

Quote from: NokiLOVE HINA!?  :rolleyes:
Hát lehet ebben kételkedni?! :rolleyes: Persze, hogy az... :D
Quote from: PirulaLusta voltam mondjuk utánanézni hogy a Love Hina vagy ez a régebbi, de elég sok az átfedés.
Az Oh! My Goddes régebbi, mert a Love Hina 2000-es, az Oh! My Goddes 1993-as.
Illetve a teljes lista:

Love Hina 2000
Love Hina Christmas Special 2001
Love Hina Spring Special 2001
Love Hina Again   2002
-----------------------------------------------
Oh! My Goddess 1993
The Adventures of Mini-Goddess 1998
Oh! My Goddess: The Movie 2000

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

via_mala

"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Ai Yori Aoshi (2002) és a folytatása Ai Yori Aoshi ~Enishi~ (2003)
az alapsorozat még úgy ahogy elment, sajnos nagyon elszabták a sorozatot, mert az elején ill néhány köztes és a végén pár részben, egy erõsen romantikus-dráma hangvételû, a két fõszereplõ közötti kapcsolat volt a középpontban, talán az eddig általam látott egyik leghitelesebbnek tûnõ érzelemábrázolással, míg a sorozat többi részében egy slapstick-comedy volt a már tipikusnak számító háremmel, és a kettõ valahogy nagyon nem illett össze számomra. ezen részeket majdnem hogy tetszõleges sorrendben le lehetne vetíteni, talán észre se venné a nézõ.. nagyon fölösleges volt ebbe az irányba elmenni, fõleg ilyen megvalósítási színvonalon. a kiegészítõ karakterek nagy része szabályszerûen idegesítõ volt... a két fõszereplõ, és kapcsolatuk ábrázolása miatt azért kap egy 7/10-et
az Enishi pedig valami katasztrófa volt, még egy ennyire unalmas végigszenvedendõ sorozattal rég találkoztam... tökéletesen filler epizódok 2-3 kivétellel. egyedül Tina jellemfejlõdése emelhetõ ki, mint pozitívum. emellett folytatásnak semmiképpen nem nevezném, mert ez csak a kinyújtás jelzõt érdemli... az elsõnek a lezárása teljesen korrekt lett volna, semmi értelme nincsen egy ilyen folytatásnak, melynek 12 részébõl kb 8-at majdnemhogy lazán beilleszthetnénk az elsõ sorozat közepére. a fõszereplõk kapcsolatában szinte 0 elõrelépés történik (kb 1-2 részben történik valami, de az elsõ rész végén lévõ állapothoz képest semmiképpen se nevezném elõrelépésnek ezeket), egyedül mint már mondtam Tina megkomolyodása és jellemfejlõdése vehetõ pozitívumnak. Ha az elsõ sorozatot meg is nézi valaki, nagy ívben kerülje el a folytatást szerintem... 5/10