Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Marfy

Quote from: sirtomiEgész jó volt, ha jobb lenne az angol tudásom, akkor talán még jobban tetszett volna.
Ha érdekel van hozzá magyar felirat az animevilag-on keress rá.
Ha esetleg az nem lenne jó majd elküldöm.

Moha

Éppen most néztem. Hát mit mondjak, elég zavaros. Nem tetszett igazán. :ejj:Túlságosan össze van kuszálva a történet, és szerintem túl sok lényege sincs, de lehet, hogy csak én vagyok hülye.
Persze amúgy sem vagyok psycho/horror rajongó, de gondoltam ezt megnézem, hátha jó.
Másnak talán bejön. Én max 4 pontot adnék neki 10-bõl, mert azért maga a rajz nem olyan rossz.

Ramiz

Szerintem nézd meg még egyszer, biztos megérted a lényegét, még ha nem is adja magát könnyen.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Xipe

Quote from: Angelkb egy lappal ezelõtt írtam róla nagyon sok szépet és jót...............................

egész pontosan itt
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=55893&postcount=1150
tudom hogy a lustaság nagy úr, de én akkor se szeretem kibogarászni a saját postjaimat hogy hivatkozhassak rájuk....
ha valamirõl szó van, akkor arról további infókat találsz az elõzõ oldalakon....

koszonom angel.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Mit mondhatnék... Ghibli ...
Nagyon tetszik!  :jee:  :hail:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Mattanja

A Bloodlust-nak természetesen a nyomába sem ér, de nekem tetszik, mert valahogyan éreztem közben, hogy mit akartak vele. Persze ehhez végig arra kellett gondoljak: "most 1985 van...most 1985 van...most 1985 van" - mert az animáció igen gyenge. Sajnos túl rövid (80 perc), 12 résszel sokkal jobb lehetett volna, akkor legalább többminden kiderül, és nem lett volna ilyen feszített tempójú és sûrített.
De megfelelõ alapot adott az utódjának, és nagyon jó a zenéje!
8]]=((

Fazék

Quote from: ShiroiA Bloodlust-nak természetesen a nyomába sem ér, de nekem tetszik, mert valahogyan éreztem közben, hogy mit akartak vele. Persze ehhez végig arra kellett gondoljak: "most 1985 van...most 1985 van...most 1985 van" - mert az animáció igen gyenge. Sajnos túl rövid (80 perc), 12 résszel sokkal jobb lehetett volna, akkor legalább többminden kiderül, és nem lett volna ilyen feszített tempójú és sûrített.
teljesen jól összefoglaltad - én is pont ugyanezeket éreztem a film alatt :)

Moha

Quote from: ShiroiMit mondhatnék... Ghibli ...
Szvsz a legjobb Ghibli (mármint azok közül, amiket eddig láttam) ;)

Mattanja

Aaazta - hogy beletaláltam ezzel a két anime-leírással, srácok! :)
8]]=((

Venom

Quote from: ShiroiA Bloodlust-nak természetesen a nyomába sem ér, de nekem tetszik, mert valahogyan éreztem közben, hogy mit akartak vele. Persze ehhez végig arra kellett gondoljak: "most 1985 van...most 1985 van...most 1985 van" - mert az animáció igen gyenge. Sajnos túl rövid (80 perc), 12 résszel sokkal jobb lehetett volna, akkor legalább többminden kiderül, és nem lett volna ilyen feszített tempójú és sûrített.

Hehh, hát igen, amikor a Frédi és Béne valamit a Vizipók-Csodapók mellett nézte az ember, akkor lenyûgözõ volt. Mára "kissé" kifakult, de szerintem remek mindettõl függetlenül. Egy remake nem lenne rossz, a Bloodlust színvonalán, természetesen a régi történet megtartásával. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Isi101

Shiroit idézve :
Quote from: ShiroiMit mondhatnék... Ghibli ...
Ugyan nagyon rossz minõségben, de végre láttam.
A már megszokottan magas színvonalat hozza mind történetben, mind a rajzolás tekintetében, látszik nem egy összecsapott fércmû, hanem jól átgondolt munka eredménye(egyedül a madárember rajzolási stílusa nem tetszett, de ez csupán az én véleményem).A zene is a megszokott: szép, kellemes, illik a történésekhez, openinget,endinget sajna nem láttam, így nem tudok róla nyilatkozni.
Értékelés: A Cihirónak komoly vetélytársa lehet. 5/5

Feldin

Quote from: MohaÉppen most néztem. Hát mit mondjak, elég zavaros. Nem tetszett igazán. :ejj:Túlságosan össze van kuszálva a történet, és szerintem túl sok lényege sincs, de lehet, hogy csak én vagyok hülye.
Persze amúgy sem vagyok psycho/horror rajongó, de gondoltam ezt megnézem, hátha jó.
Másnak talán bejön. Én max 4 pontot adnék neki 10-bõl, mert azért maga a rajz nem olyan rossz.
Nani?
Szerintem nagyon is jó! Nézd meg még1x!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Isi101Shiroit idézve :

Ugyan nagyon rossz minõségben, de végre láttam.
A már megszokottan magas színvonalat hozza mind történetben, mind a rajzolás tekintetében, látszik nem egy összecsapott fércmû, hanem jól átgondolt munka eredménye(egyedül a madárember rajzolási stílusa nem tetszett, de ez csupán az én véleményem).A zene is a megszokott: szép, kellemes, illik a történésekhez, openinget,endinget sajna nem láttam, így nem tudok róla nyilatkozni.
Értékelés: A Cihirónak komoly vetélytársa lehet. 5/5
Vki nem tud jó minõséget szerezni?
Egyébként befelyeztem az Ultra Maniacet! Jó kis cucc! Nézzétek meg. Semmi komoly, üdítõ jellegû.
Ayu chan meg bejerült a kedvencek közé :)
Fogok csinálni magamnak egy nagy csoportképet :)

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Pirula

Ez már döfi. Van több, az egész sorozaton átívelõ történetszál, és a fárasztóbbnál fárasztóbb poénokat mintha legalábbis tankhajóval szállították volna, csak erõsen felkészült lelkeknek való. (Persze volt hogy ugyanazt a tételt kissé sokszor leszállították, de efölött most könnyen hunyok szemet a többi fényében.)
Az intro képi és hangi megoldásai is brilliánsak, mind a 26-szor végignéztem. Erre több szót nem is vesztegetek, már áradoztam róla másik témában. Az outrora ellenben hamar ráuntam, de az utolsó résznél az is kötelezõ darab.
Jópofák a szereplõk, Illpalazzo szónoklatait tanítani kéne az iskolákban a totalitárius rendszerek mellett.
Pedro, Nabeshin és társaik dizájnja kilóg a sorból ugyan, de ezt így is jó, a sztoriban elfoglalt helyük miatt.
Kedvenc rész: A japanimationos epizód. Az teljesen megfektetett, annyira egyben volt ott minden hogy szinte visítva kapkodtam levegõ után a kacagástól, nem kevés fejtörést okozva ezzel legközelebbi rokonaimnak a mentális állapotomra vonatkozólag. Az utolsó rész is nagyon topon van és hasonló a tünettana.
Na, nem sorolom fel az összeset, abszurd humor rajongóknak kötelezõ, egyébként "csak" erõsen ajánlott.
9,85/10

Feldin

Quote from: PirulaEz már döfi. Van több, az egész sorozaton átívelõ történetszál, és a fárasztóbbnál fárasztóbb poénokat mintha legalábbis tankhajóval szállították volna, csak erõsen felkészült lelkeknek való. (Persze volt hogy ugyanazt a tételt kissé sokszor leszállították, de efölött most könnyen hunyok szemet a többi fényében.)
Az intro képi és hangi megoldásai is brilliánsak, mind a 26-szor végignéztem. Erre több szót nem is vesztegetek, már áradoztam róla másik témában. Az outrora ellenben hamar ráuntam, de az utolsó résznél az is kötelezõ darab.
Jópofák a szereplõk, Illpalazzo szónoklatait tanítani kéne az iskolákban a totalitárius rendszerek mellett.
Pedro, Nabeshin és társaik dizájnja kilóg a sorból ugyan, de ezt így is jó, a sztoriban elfoglalt helyük miatt.
Kedvenc rész: A japanimationos epizód. Az teljesen megfektetett, annyira egyben volt ott minden hogy szinte visítva kapkodtam levegõ után a kacagástól, nem kevés fejtörést okozva ezzel legközelebbi rokonaimnak a mentális állapotomra vonatkozólag. Az utolsó rész is nagyon topon van és hasonló a tünettana.
Na, nem sorolom fel az összeset, abszurd humor rajongóknak kötelezõ, egyébként "csak" erõsen ajánlott.
9,85/10
Örülök hogy tetszett! Nekem is egyik nagy kedvencem :D

topok:

Pirula

Quote from: FeldinNekem is egyik nagy kedvencem :D
Valahogy sejtettem. :)

Titkos

Quote from: PirulaEz már döfi. Van több, az egész sorozaton átívelõ történetszál, és a fárasztóbbnál fárasztóbb poénokat mintha legalábbis tankhajóval szállították volna, csak erõsen felkészült lelkeknek való.

Ez igaz, és fõleg nem árt nagy vígjáték-fannak lenni. :) (A haveromnak felkészületlenül mutattam egy részt, kb. 3 percig, ha bírta. ;) )

Quote from: PirulaPedro, Nabeshin és társaik dizájnja kilóg a sorból ugyan, de ezt így is jó, a sztoriban elfoglalt helyük miatt.

Így van, szerintem pontosan azért is lettek olyan stílusban megrajzolva, hogy ezzel jelezzék, hogy õk az "élõ" emberek. (Mármint, hogy nem anime szereplõk, mint Excel és társai, mert Nabeshin maga a rendezõ, Pedro pedig "csak" egy építõmunkás, akibõl idõközben lesz hõs. Amúgy nekem õk ketten voltak a kedvenceim. :D )

Quote from: PirulaKedvenc rész: A japanimationos epizód. Az teljesen megfektetett, annyira egyben volt ott minden hogy szinte visítva kapkodtam levegõ után a kacagástól, nem kevés fejtörést okozva ezzel legközelebbi rokonaimnak a mentális állapotomra vonatkozólag. Az utolsó rész is nagyon topon van és hasonló a tünettana.

Nekem is az utolsó részek voltak a kedvenceim, fõleg, hogy Pedro és Nabeshin már nagyon bekeményítettek, gondolok itt az SSJ Nabeshin-re, Pedro-ra és Pedro gyerekére, illetve a "Nabehamehaaaa"-ra. :rotflol:  :kiraly:
Meg a Fushigi Yuugi paródián haltam még be, de nagyon, amikor "That Man" mondta, hogy "I'm one of the *nemtudommilyen* Seven!". :lol:

Quote from: PirulaNa, nem sorolom fel az összeset, abszurd humor rajongóknak kötelezõ, egyébként "csak" erõsen ajánlott.
9,85/10

Milyen igaz, hamarosan meg is kellene néznem még egyszer. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Ramiz

Egy-két jelenet nagyon tetszett, de idõrõl idõre voltak olyan részek, amire a "fárasztó poénok" kifejezés nem pozitív értelemben illik (mint pl Monthy Python), hanem egyszerûen gyenge, és erõltetésük folytán szánalmas "poénok" sorakoztak. Pl. a sportolós rész. Másrészt viszont érdekelt a fõszál. Talán egyszer befejezem.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Pirula

Quote from: TitkosNekem is az utolsó részek voltak a kedvenceim, fõleg, hogy Pedro és Nabeshin már nagyon bekeményítettek, gondolok itt az SSJ Nabeshin-re, Pedro-ra és Pedro gyerekére, illetve a "Nabehamehaaaa"-ra. :rotflol: :kiraly:  
Jaja, az már nagyon nagy durvulat volt. :D
Szóval Ramiz, tessék csak befejezni a sztorit, mert a java még hátra van! :gevumezs:

Titkos

Quote from: PirulaSzóval Ramiz, tessék csak befejezni a sztorit, mert a java még hátra van! :gevumezs:

Így van! :)  Szvsz a sportolós rész szerintem még egész jó, nálam a mélypont a Ropponmatsu robotok voltak, bár egyszer még õk is elmentek, mint Magical Girl-paródia, de amikor úgy volt vége a résznek, hogy "nyugi, nem csak megjavítottuk, de csináltunk még egyet!", és a következõ részben szinte ugyanaz történt, mint az elõzõben, csak már 2 robottal, akkor majdnem felüvöltöttem. ;)  De késõbb tényleg megint nagyon jó lesz, fõleg a végén, amikor már az egész Föld egy sivatag, kicsit olyan Trigun-feelingje lesz a dolognak. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

.Attila

Ne is mondd, kedvenc jelenetem a SPOILER nuncsakuzó (csak így magyarul ;)), kis aranyos cicaszerû vmivé alakított bandita vagy mi. Egyszerûen haláli :lol::lul::rotflol:

noriko

Na sikerült hozzájutnom, meg is néztem egybõl! Hát azért depisebbre voltam felkészülve azok után amit néhányan mondtatok..bár lehet hogy csak én vagyok ilyen érzéketlen mostanában... :rolleyes:
Amúgy tetszett! Aranyos és tényleg nem egy happy, de vicces karakterekbõl is van benne épp elég. Csak egy dolog volt kissé zavaró számomra, az istállós eset...[spoiler]Hogy tudott szeretkezni egy gyerekkel??? Hisz attól hogy azt mondja már felnõtt, még ugyanaz az ember marad és eddig csak úgy tekintett rá mint gyerekre..bár lehet hogy a tudat hogy meg fog halni felébresztette benne az utódteremtés ösztönét...hmm...  :rolleyes: [/spoiler]
"I wish I could, but I don't want to."

Marfy

Tegnap elkezdtem nézni és az 6. részig jutottam de számomra már most annyira zavaros meg egy  kissé uncsi is, nem is tudom mi lesz késõbb  :rolleyes:.
Remélem azért a végére minden kitisztul.

via_mala

Quote from: NokiTegnap elkezdtem nézni és az 6. részig jutottam de számomra már most annyira zavaros meg egy  kissé uncsi is, nem is tudom mi lesz késõbb  :rolleyes:.
Én is hasonlóan voltam vele, 4 rész után azt mondtam, ez nekem nem kell, hiába gyõzködtek mások, hogy mennyire jó. Azután vagy fél év múlva folytattam, és eszméletlenül megragadott. Alig van néhány animém idáig kiírva, de ez köztük van. Ráadásul ennek hatására kezdtem el ABe Yoshitoshi filmeket nézni: Haibane Renmei, Texhnolyze, és már be van készítve a NiA_7 is. Ha a Haibane Renmei-t megnézed, azt hiszem te is nagy ABe rajongó leszel, ha a Serial Experiments Lain után még nem válnál azzá.
Egy hasznos link: Cyberia.
És egy még ennél is jobb: thought experiments lain.

És hogy ONTOPIC is legyek: tegnap néztem meg a Kenshin 33. és 34. részét, és örömmel tapasztaltam, hogy Sanoske újra a régi, és nyûvi iszonyatosan a fákat az öklével. Úgy látszik a Saito-tól elszenvedett megalázó vereség jót tett neki, a saját hasznára fordította, és megerõsödött tõle. Ritka szimpatikus vonása ez.
És újra feltûnik Aoshi Shinomori is, aki annak ellenére roppant rokonszenves figura, hogy Kenshin életére tör.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

roderick

Quote from: via_malaRáadásul ennek hatására kezdtem el ABe Yoshitoshi filmeket nézni: Haibane Renmei, Texhnolyze, és már be van készítve a NiA_7 is. [/URL].

Azért annyit hozzátennék, hogy ABe Yoshitoshi, csak a Haibane Renmei-t írta a többinek csak a karakterdizájnját csinálta, így kicsit erös az ö filmjeinek nevezni. Az viszont igaz,  hogy vannak hasonlóságok a történetvezetésben is, de az már más kérdés. (Lehet titokban manipulálja az írókat.. vagy pedig szimplán tölük tanulta el:))
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Rounin

Quote from: norikoCsak egy dolog volt kissé zavaró számomra, az istállós eset...[spoiler]Hogy tudott szeretkezni egy gyerekkel??? Hisz attól hogy azt mondja már felnõtt, még ugyanaz az ember marad és eddig csak úgy tekintett rá mint gyerekre..bár lehet hogy a tudat hogy meg fog halni felébresztette benne az utódteremtés ösztönét...hmm...  :rolleyes: [/spoiler]

Hmm... annyira azért nem volt gyerek. Meg aztán más kultúrkör :p Egyébként szerintem nem úgy tekintett rá, mint gyerekre. Csak nem nõként kezelte, de hát a halál torkában mi férfiak már csak ilyenek vagyunk :p (én kivétel: sikongatnék és alagutat próbálnék kaparni :D )

Titkos

Quote from: TriviNe is mondd, kedvenc jelenetem a SPOILER nuncsakuzó (csak így magyarul ;)), kis aranyos cicaszerû vmivé alakított bandita vagy mi. Egyszerûen haláli :lol::lul::rotflol:

Az tényleg brutális volt! :rotflol:  Egyébként pedig a DiGiCharat (vagy, hogy írják ;) ) peródiája volt, abban van egy ugyanilyen macsek-fõhõs. :)

.Attila

Quote from: TitkosAz tényleg brutális volt! :rotflol:  Egyébként pedig a DiGiCharat (vagy, hogy írják ;) ) peródiája volt, abban van egy ugyanilyen macsek-fõhõs. :)
Tudom ;)
Többek között ezért keresem a Di Gi Charat-ot :)
Még egy haláli jelenet az Excel Saga-ból:
SPOILER az a rész, amikor jön egy hírnök, aki csak énekelve, gitározva tudja elõadni a hírt. Hát ami este Excel lakásán történt, az ledöntött a székbõl :lol::rotflol::lul::D

Pirula

Quote from: NokiTegnap elkezdtem nézni és az 6. részig jutottam de számomra már most annyira zavaros meg egy  kissé uncsi is, nem is tudom mi lesz késõbb  :rolleyes:.
Folytasd csak mindenképpen! Lehet hogy helyenként vontatottnak tûnik a cselekmény, de itt tényleg nagyon a helyén van minden, kellenek az ilyen jellegû részek is bele. Persze ettõl még nem biztos hogy tetszeni fog.  :)

Holnap meg úgy néz ki befejezem az FLCL-t, most még elég vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, kíváncsi vagyok mit sütnek ki az utolsó részben.

edit:
Quote from: TriviMég egy haláli jelenet az Excel Saga-ból:
SPOILER: stb. stb.
Az bizony Klassiker.  :hopp:

Cobra

Nekem a csatornás rész tetszett a legjobban az Excel Saga-ban  :)
Hide and fear, Cobra Commander is here !