Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Mattanja

Ne legyen szerencsétek hozzá. Ilyen unalmas animét...
Jó pont: 1-2 élvezhetõbb dal, animáció, akciójelenetek (az a pár perc)
Rossz pont: az van bõven.
Idegesítõ zene, ami folyton szól, ha kell, ha nem.
Akció/dráma lenne, de igazából egyik sincs benne. Ennyi verekedés egy ecchi-ben is van, és legfeljebb kicsit szomorkásabbnak érezhetünk 1-2 jelenetet, de semmi drámai hatás.
A karakterekrõl szinte semmit nem tudni meg, és amúgy sem lehet õket megszeretni. Semmi fejlõdést nem produkálnak.
Értelemetlen történet, se eleje, se vége.

Még egy jó pont: csak 13 részes (és mondjuk nem 26)...
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Bruce

Excel Saga... Már egy ideje fenn van a listámon, és már többször majdnem neki is álltam, de visszafordultam. Elõbb szeretném összekeresem azokat, amiket parodizál... Fel tudja valaki sorolni, hogy konkrétan melyik animék estek áldozatul neki? Mert ha túl sok, akkor inkább elkezdem :rolleyes: Már nagyon nehéz visszafogni magam :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Moloko

ez az anime.... beteg!! BETEG!!! PERVERZ!!!!!!!!!!!!!!!!!! FUJJ!

amúgy... animáció: nem hétköznapi, mondhatjuk szépnek is, de ha nem akkor is megszokható. szerintem szép, noha bizonyos tekintetben kidolgozatlan.
zene: opening: kiráály. ending: mint egy macska akit most beleznek. utolsó rész ending: kiráály. háttérzenék: nem tûnt fel hogy rossz lenne, sõt. ebbõl az következik hogy illett a sorozathoz.
érzelmek megjelenítése: jó. az utolsó pár részben sírtam is, nevettem is a szereplõkkel együtt.
történet: love story. hogy mitõl perverz? [SPOILER] ->2 testvér szerelme, akik közt ráadásul valami 12 év korkülönbség van[/SPOILER]

összértékelés: a sorozatot érdemes megnézni, ha túl tudjuk tenni magunkat az elmebeteg történeten. a téma amit felvet akár elgondolkodtató is lehet, bár õszintén remélem hogy egyikünk se, illetve egyikünk bármely akár legtávolabbi ismerõse se kerül hasonló helyzetbe.

Marfy

Quote from: PirulaHolnap meg úgy néz ki befejezem az FLCL-t, most még elég vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban, kíváncsi vagyok mit sütnek ki az utolsó részben.
Nem akarok spoilerkedni, majd meglátod biztos tecceni fog vagyis nekem nagyon teccett, kiváncsi vagyok mit fogsz hozzá szólni.

Pirula

A negyedik rész után már el kellett olvasnom egy ismertetõt hogy tudjam ki kivel van - pedig magyar felirattal néztem. Nem lettem okosabb. Aztán megnéztem az ötödik részt és egy kicsit. Majd a hatodikat és megnyugodtam.
Sikerült jól lezárni a történetet, de ami a 2. 3. 4. részben folyik az számomra az õskáosz megrajzolt megtestesülése. Írták valahol hogy több szálon fut a cselekmény, meg rejtett érzelmi dolgok, ilyesmi - én ebbõl nem sokat észleltem, csak pergõ képkockákat.
Pozitívumok: Egyedi rajzolás, hangulathoz nagyon jól passzoló zene, és a részek 50%-a (1.5.6.). Jó, kidolgozott jellemek, annak ellenére hogy rövid az egész. Gitárok - Egy Rickenbacker basszusgitár, egy Gibson Flying V, meg egy Gibson SG basszer, a forma egyértelmû, mégis más típust mondtak - amivel a magamfajta hosszihaju rokkermetál gyereket persze könnyen befonnak.
Humor tekintetében megint csak az elsõ meg az ötödik rész az ami tetszett, a többiben nem nagyon volt. Na jó, az evõpálcikás rész de. De azt meg nem tudom hogy hanyadik lehetett.
Tehát, a sorozat 50%-a 95%-os a másik 50%-a viszont csak 55%-os.
Függöny le.

Ramiz

Furcsa, hogy ilyen összevisszának találtad. Ha még egyszer megnézed, akkor azért jobban fogod látni a különbözõ szálakat.
A zenéje majdnem Cowboy Bebop minõség... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizFurcsa, hogy ilyen összevisszának találtad. Ha még egyszer megnézed, akkor azért jobban fogod látni a különbözõ szálakat.
Nézd meg a Shameless Rock Video AMV-t, nagyon állat :D :jee:

Dragon

Nos, most hogy kitudja hanyadik alkalommal megnéztem az NGE-t, ezúttal a 2003-as remastered verziót, gondoltam összedobok egy kis bakiparádét belõle, vagy legalábbis megemlítenék néhány vicces jelentetet.
Félreértés ne essék, még mindig a kedvencem, és mégegyszer végignézve csak megerõsített ebben a tudatban.
A felsorolás valószínûleg nem teljes, majd ha legközelebb mégegyszer megnézem akkor asszem bõvítem.

[SPOILER]

ep 04. 20:36 , 20:53
Shinji amikor a vonatra készül felszállni, egy NERV alkalmazottak részére elkülönített területen áll, egy korláton belül, legalábbis az egyik képen
de amikor Misato meglátja, a korlát már eltûnt mögüle

ep 14. 08:52
Éppen összefoglalják az eddig történteket, és felsorolják az eddig megjelent angyalokat, a 8. angyalnál, amit Asuka a lávából próbál kihalászni, a kijelzõn "9th ANGEL" a felirat, pedig elõtte nagy betûkkel ki is írják, hogy ez a nyolcadik

ep 15. 20:33
ez nem annyira baki, csak vicces, olvassátok el, hogy mi áll a Terminal Dogma bejáratánál kiírva:
az illetéktelen behatolókat
-azonnal lelövik
-10 évre börtönbe zárják és/vagy
-$100 000-ra megbírságolják

ep 19. ~14:00
ezt csupán nem értem, hogy hogy lehet
hogyan kerül Shinji hirtelen Kaji dinnyéskertjébe?
(mondjuk ez a dolog az egész sorozatra jellemzõ, bizonyos dolgok szinte azonnal megtörténnek, míg mások szokatlanul sok ideig tartanak)

ep 24. 06:55
Kaworu elsõ sync tesztje, a képek között felvillan az egyik kijelzõ, amin Rei, Shinji és Kaworu adatát láthatjuk "Mental Toxicity Level" felirattal
ha jobban megnézitek azonban, a Kaworuhoz tartozó szöveg nincs átírva, és Second Children-nek van feltûntetve

[/SPOILER]

Mindenkinek ajánlanám mégegyszer, hiszen egy csodálatos alkotásról van szó.
Nekem ez volt az elsõ anime TV series, amit megnéztem, és azóta jópár sorozat bucizta le az NGE által felállított lécet, néhányuk fel sem ért odáig.

ha értékelést kell adnom, akkor 11/10, vagy mégtöbb, 400% sync ratio  :jee:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Quote from: RamizFurcsa, hogy ilyen összevisszának találtad. Ha még egyszer megnézed, akkor azért jobban fogod látni a különbözõ szálakat.

Majd ha egyszer olyanom lesz megnézem mégegyszer, hátha.
Cowboy Bebopnak meg pont ma álltam neki, még csak az elsõ részt láttam és nagyon bíztató minden tekintetben.

Moha

Quote from: Angelzene: opening: kiráály. ending: mint egy macska akit most beleznek. utolsó rész ending: kiráály. háttérzenék: nem tûnt fel hogy rossz lenne, sõt. ebbõl az következik hogy illett a sorozathoz.
Egyetértek. Én mind a 12 rész alatt végignéztem az openinget. Ellenben az a nyávogós ending.... jááááj.
Quotetörténet: love story. hogy mitõl perverz? [SPOILER] ->2 testvér szerelme, akik közt ráadásul valami 12 év korkülönbség van[/SPOILER]
Spoiler: És nem derül ki a végén, hogy igazából nem is rokonok...
Tény, hogy nem az a szokványos sztory, de azért szerintem is érdemes megnézni.
Ahogy én akkor vélekedtem róla: "Ajánlom annak, aki szereti a drámákat és nem ilyed meg a kicsit "bizarr" történettõl."

Mattanja

Ghibli...
Olyan...olyan...olyan... NAGYON jó, hogy el sem hiszem... Ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia...
Nincs mit kiemelni - talán csak a zenét.
Mégis, bár a hiba biztosan bennem van, valami miatt nem sírtam a végén - pedig nem álltam ellen.
8]]=((

Marfy

Quote from: ShiroiGhibli...
Olyan...olyan...olyan... NAGYON jó, hogy el sem hiszem... Ezt mindenkinek meg kell tapasztalnia...
Nincs mit kiemelni - talán csak a zenét.
Mégis, bár a hiba biztosan bennem van, valami miatt nem sírtam a végén - pedig nem álltam ellen.
Neked kõbõl van a szived :D.
Hát én alig birtam megálni de így is kicsurrant pár könycsepp, spoiler:nekem mondjuk az is közrejáccott hogy nekem is van egy ilyen kis tesóm és annak elvesztése hát  :beken: vége.
A zenéje fantasztikus :cool:.

.Attila

Marfy

Quote from: TriviNoki, SPOILER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Már is javítottam remélem még nem látta senki!
GOMEN  :merci:

.Attila

Quote from: NokiMár is javítottam remélem még nem látta senki!
GOMEN  :merci:
Csak én, aki még nem látta :hehe:
De ne aggódj, tudtam már azt, amit írtál ;)

via_mala

Quote from: roderickAzért annyit hozzátennék, hogy ABe Yoshitoshi, csak a Haibane Renmei-t írta a többinek csak a karakterdizájnját csinálta, így kicsit erös az ö filmjeinek nevezni. Az viszont igaz,  hogy vannak hasonlóságok a történetvezetésben is, de az már más kérdés. (Lehet titokban manipulálja az írókat.. vagy pedig szimplán tölük tanulta el:))
Tudtam, hogy lebukok! :))
Viszont azért az is igaz visszafelé, hogy egy olyan ember, aki a Haibane Renmei-t meg tudta írni, nem válalta volna el a Lain karakterdizájnját (de jó kis szó ez), ha nem tudott volna azonosulni a történettel. :tezsvir:
Yoshitoshit valszeg. a szokatlan témájú animéi miatt meglehetõsen karakán, makacs, elveihez ragaszkodó embernek képzelem.

On: Kenshin 30. rész környéke - no comment!  :eeek:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Moloko

Quote from: MohaEgyetértek. Én mind a 12 rész alatt végignéztem az openinget. Ellenben az a nyávogós ending.... jááááj.
Spoiler: És nem derül ki a végén, hogy igazából nem is rokonok...
Tény, hogy nem az a szokványos sztory, de azért szerintem is érdemes megnézni.
Ahogy én akkor vélekedtem róla: "Ajánlom annak, aki szereti a drámákat és nem ilyed meg a kicsit "bizarr" történettõl."
hmm
Mohának:miért a mangából kiderül amit spoilerbe irogatsz?[/Mohának]
szal ami a történetet illeti, én nem éreztem úgy hogy bárhol is lankadt volna vagy erõsödött volna a sztori, az érdeklõdésemet és éberségemet folyamatosan ébrentartotta. tényleg olyan mint valami emberkísérlet, ez teljesen jó szó rá :) kísérlet az emberi érzelmekkel. a történetbõl adódóan muszály benne soksok lelki tehernek lennie.
... elkezdtem leírni magát a storyt nagyvonalakban, de aztán mégse :) túl részletesen mentem neki. :D

Marfy

Quote from: via_malaOn: Kenshin 30. rész környéke - no comment!  :eeek:
Majd nekem is meglesz csak kicsitsokat foglal, de már jó lesz mert már régóta akarok samurájos animét nézni.
Kicsinyke agol tudással is érthetõ valamennyire a sorozat?

Meske

Quote from: NokiKicsinyke agol tudással is érthetõ valamennyire a sorozat?
Te tudsz, Agolul? Azt hol tanítják? És egyáltalán hol beszélnek ilyen nyelven? :hehe:

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Ramiz

Porco Rosso  -  Nekem nagyon tetszett, nem zavaró a "disznóság", a fõhõs nagyon jópofára sikerült, de itt még a kalózok is szimpatikusak az embernek! A Totoro-nál még jobban is tetszett. A nemzetiségi poénok is aranyosak (Porco elsõ jelenete: feltett lábbal pihen, operazene szól, elõtte egy fél üveg vörösbor; az amerikai romantikus fickó is tök vicces). Nem szeretek pontozgatni, de a topicban dívó szokás miatt most mégis.
8,712/10.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Marfy

Quote from: MeskeTe tudsz, Agolul? Azt hol tanítják? És egyáltalán hol beszélnek ilyen nyelven? :hehe:
Ne tessék  :_piszka: ! Majd lesz nekem is elõbb utóbb (inkább utóbb)
Ramiz: Nekem is teccett de számomra hirtelen végeszekadt és egy csomó dolog homályos maradt.
Spolier: Nem derül ki hogy miért változott disznóvá, vagy ez volt életben maradásának ára? Meg reméltem hogy a végére visszavátozik és megkapja az énekesnõ kezét de ez sem történt meg. Vége
Ezek ellenére is jónak találtam, ha még a spoilerben leírtak is teljesednek akkor lett volna :cool:.
Ja észrevetted benne az új motort "Ghibli" :).

via_mala

Quote from: NokiMajd nekem is meglesz csak kicsitsokat foglal, de már jó lesz mert már régóta akarok samurájos animét nézni.
Kicsinyke agol tudással is érthetõ valamennyire a sorozat?
Persze, legfeljebb elõkerül a szótár is! Ja és nem kell egyszerre letölteni az egészet (21,5 GB lenne), csak 10-15 részt, én is így csinálom, bár most az ünnepekre lehet, hogy bespájzolok! :D :)

Ontopic:
Millenium Actress
Beszámolóm (#4197)
Értékelésem: 8/10
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Moha

Quote from: AngelMohának:miért a mangából kiderül amit spoilerbe irogatsz?[/Mohának]
Nem, úgy értettem, hogy itt nem érvényesül az az "anime törvény", szóval nincs az a "ja? az más" felkiáltás.
A mangát még nem olvastam, csak egy kevés van meg belõle.

Ramiz

Noki: az elsõ nem derül ki, de lehet magyarázatot találni, a második pedig (szerintem) megtörténhetett, szóval én úgy vettem, hogy meg is történt!

roderick

No, megnéztem az Appleseed Movie-t!
Nem is rossz, de azért nem lesz egy örökérvényü klasszikus.
A grafika csúcsminöségü, csakhogy a cell shading eljárás még ilyen csúcsminöséggel sem annyira jó még sztem, hogy ennyire eröltessék, így a szereplök kicsit hülyén vannak megvilágítva. Meg a mozgások is néha túl légiesek... ami kicsit fura, hisz a Final Fantasy óta készülhetnének rá a grafikusok h. ezt kijavítsák, dehát mindegy, jobbat nem tudok csinálni:)
Történetileg sem rossz, habár az elsö fele a filmen sztem túl elnyújtott, az igazi sztori csak a második felében van... hát így járnak azok a filmek amik befejezetlen mangából vannak (ha jóltudom). Eléggé sok tekintetben azért GitS-es, ami sztem nem baj, mert nem ölt zavaró mértéket, meghát ugyanannak a munkájából készült, uh. valamennyire természetes is... inkább azért volt csak feltünö, mert a GitS-SAC-hoz is van egykét hasonló kép... namindegy.
Viszont ami engem zavrt, hogy az akciójelenetek (a végét leszámítva) eléggé vérszegények voltak... habár talán azért mert már egy mai mozinézö ingerküszöbe elég nagy, de egy két bulett time-tól nem fog leesni az ember a székröl, akkor meg minek eröltetni.
Azért ajánlom mindenkinek akinek tetszett a GitS vagy szimplán szeretne egy intelligensebb akciófilmet megnézni...

Edit: ja még akartam írni, hogy az zene nem lett valami túl fényes... de talán azért mert a stilusa nem a szivem csücske... azért a Basment JAXX jó volt az opening alatt.. :lazza:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Mattanja

Most haragítom magamra a fél fórumozó társaságot...

Ami kicsit tetszett benne: Alucard.
Ami nagyon nem: minden más.
-minden jelenet alatt ez a tingli-tangli zene (CB alá ok, de vampire történet alá jazz...)
-Victoria növekvõ melle
-Alucardról (és úgy igazán semmirõl) nem derül ki semmi
-a "gonoszok" idegesítõ nevetése (ha azt annak lehet nevezni, ennyi erõvel én is mehetnék seiyuu-nak)
-unalmas (kevés akció, és az is olyan, amilyen)
-örökös "Amen"-ozás (nagyon gagyi)
-nem létezõ történet (de engem meg lehet gyõzni, csak valaki bizonyítsa be, hogy szól is valamirõl)
-helyenként túl egyszerû animáció

Aztán csak kultúráltan, hogy miért vagyok hülye! :)
8]]=((

katz

Quote from: ShiroiMost haragítom magamra a fél fórumozó társaságot...

Ami nagyon nem:
-Victoria növekvõ melle
Ez miért nem tetszett? :rotflol:

Fazék

Quote from: ShiroiMost haragítom magamra a fél fórumozó társaságot...

Ami nagyon nem: minden más.
-minden jelenet alatt ez a tingli-tangli zene (CB alá ok, de vampire történet alá jazz...)
-Victoria növekvõ melle
-Alucardról (és úgy igazán semmirõl) nem derül ki semmi
-a "gonoszok" idegesítõ nevetése (ha azt annak lehet nevezni, ennyi erõvel én is mehetnék seiyuu-nak)
-unalmas (kevés akció, és az is olyan, amilyen)
-örökös "Amen"-ozás (nagyon gagyi)
-nem létezõ történet (de engem meg lehet gyõzni, csak valaki bizonyítsa be, hogy szól is valamirõl)
-helyenként túl egyszerû animáció

Aztán csak kultúráltan, hogy miért vagyok hülye! :)
megnyugtatlak, amikor én megnéztem kb másfél éve, akkor nekem se tetszett a sorozat. kb hasonló problémáim voltak nekem is, külön kiemelném, hogy sztem se illett hozzá a zene. viszont kb fél évre rá külön meghallgattam õket, és azóta mind2 OST a gyûjteményem kiemelt tagjaiként vannak jelen, mert valami átkozottul jók :) a sorozat mivel annyi embernek tetszik, kap majd egy második esélyt valamikor az eljövendõ években, de addig is veled tartok a véleményedben (bár én egy 6.5/10-et azért adnék rá - hisz tudjátok ez a pontozás a mániám :D)

.Attila

Quote from: Shiroi-nem létezõ történet (de engem meg lehet gyõzni, csak valaki bizonyítsa be, hogy szól is valamirõl)
Nem véletlen, hiszen a manga terjedelmes, ez meg igen rövid ;)

Pirula

Újabb alapmûvel bõvült az élménylistám, még szól az utolsó rész endingje, úgyhogy egyenlõre sokkos állapotban vagyok, ráz a hideg meg bamba a képem meg ilyenek.
Egyszerûen h i h e t e t l e n. Hogy lehet ennyire jó... nem is tom... történetet írni és azt így elõadni. Meg minden ami benne van.
Ha most valaki jól pofánverne szívlapáttal az se tenne rám ekkora hatást.
Ehh. Mehet a szívem csücskébe a Lain meg az NGE mellé.