Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: AlkyraEhh...
Letöltöttem ezt Gunslingert amit ajánlotattok...
Hááát... nekem nem jönn be.
Semmi fantasy nincs benne. :d :d
Vagy külcsi.

Hüpp, hüpp.
Folytatom keresésemet melynek célja hogy jobb sztorit találjak mint az FMAnak van...(kövezzetek meg, de az számomra tényleg mindent  üt...)
További ajánlatok? :D
Fantasy?
pl.: Slayers, Those who hunts elves és hasonlók?

Damnatus

roderick

Quote from: DamnatusHali!

Fantasy: Record of lodoss war

Fantasy?
BERSERK!!!!!!!!!!! :whoah:
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Alkyra

Quote from: katzFantasy?
pl.: Slayers, Those who hunts elves és hasonlók?

Jah.
De nem olyan kõkemény fantasy, csak legyen benne vlm mágia v. misztikum.(
lásd. One Piece, FMA, Naruto-eddig ezek a kedvenceim..)
s külön korban játszódjon.:D

katz

Quote from: AlkyraJah.
De nem olyan kõkemény fantasy, csak legyen benne vlm mágia v. misztikum.(
lásd. One Piece, FMA, Naruto-eddig ezek a kedvenceim..)
s külön korban játszódjon.:D
Slayers (fantasy vígjáték), Lodoss (fantasy), Those wo hunt elves (elfes vígjáték). Ilyen sorrendben ajánlom õket!

Ja és Berserk! Már annyian ajánlották, h lassan ideje lesz megnéznem...

Alkyra

Ramiz

Az jó.
A Berserket nem mondanám kifejezetten fantasynak.
A Lodossból az OVA idõben a TV elõtt van.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Titkos

Quote from: AlkyraOki-doki.
A slayerst már töltöm is! :D

Abban szerintem nem fogsz csalódni! :D
(A Lodoss nekem marhára nem jött be, de ez persze magánvélemény. ;) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Baldy

A Berserket én is csak ajánlani tudom, nagyon jó :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Marfy

Quote from: Titkos(A Lodoss nekem marhára nem jött be, de ez persze magánvélemény. ;) )
Nekem nagyon teccett úgyhogy én csak ajánlani tudom ;). Eleinte nekem sem jött be de adtam neki egy kis idõt és megváltozott a véleményem.

Rounin

Quote from: RamizAz jó.
A Berserket nem mondanám kifejezetten fantasynak.
A Lodossból az OVA idõben a TV elõtt van.

Ehm...a fantasyt hogy határoznád meg? :_piszka:  :D nem lehet meghatározni, éppen ezért fantasy :p

.Attila

Jó anime :) De azért nem nagyon jó.
Nagyon szürke hangulatú, nem ajánlom felüdülésnek :)
Azt a népszerû témát dolgozza fel, hogy adott néhány lány, akiknek a testük egy része már gép, és hogy emberek-e õk még, vagy csak tárgyak.
Csak annyit még, hogy (hát nem tudom, mennyire spoiler ez, de azért kiszínezem) Elsa-t nagyon sajnáltam, és persze Ange-t (hülye Marco) is, de legalább Angelica legalább a végén boldog lehetett, szegény Elsa viszont :(
edit: Még csak annyit, hogy a vége érdekesen végnek is tekinthetõ, meg nem is, kicsit felemásnak érezhetõ.

katz

Quote from: TriviJó anime :) De azért nem nagyon jó.
Nagyon szürke hangulatú, nem ajánlom felüdülésnek :)
Azt a népszerû témát dolgozza fel, hogy adott néhány lány, akiknek a testük egy része már gép, és hogy emberek-e õk még, vagy csak tárgyak.
Csak annyit még, hogy (hát nem tudom, mennyire spoiler ez, de azért kiszínezem) Elsa-t nagyon sajnáltam, és persze Ange-t (hülye Marco) is, de legalább Angelica legalább a végén boldog lehetett, szegény Elsa viszont :(
Ha nem tévedek Elsa az aki kinyirta a kiképzõjét, ugye? Tudtommal Henrietta elmondja a sorozatban, h milyen jó Elsának, hisz örökké együtt lehet a szerelmével (lévén együtt haltak meg)
Egyébként nekem sokkal jobban tetszettez, mint a Noir! Ebben jó néhány olyan dolog meg van valósítva, amit a Noirban hiányoltam, illetve a hiányukon kínomban röhögtem.
Ízlések és pofonok...

.Attila

Quote from: katzHa nem tévedek Elsa az aki kinyirta a kiképzõjét, ugye? Tudtommal Henrietta elmondja a sorozatban, h milyen jó Elsának, hisz örökké együtt lehet a szerelmével (lévén együtt haltak meg)
Egyébként nekem sokkal jobban tetszettez, mint a Noir! Ebben jó néhány olyan dolog meg van valósítva, amit a Noirban hiányoltam, illetve a hiányukon kínomban röhögtem.
Ízlések és pofonok...
Szerintem most nagyon mellélõsz, ha a kettõt össze akarod hasonlítani, révén abszolút nem ugyanarról szólnak.
Vagy ha a fegyverek terén hasonlítgatsz, akkor arra meg azt tudom mondani, hogy engem ez nem zavar, mert ennyire nem érdekelnek a fegyverek. A Noir nem a fegyverekrõl szólt, még vér sem volt benne :rolleyes:
Az viszont tény, hogy a Noir-nak messze kiforrottabb, teljesebb története van, mint a Gunslinger Girl-nek. Az utóbbinak nincs is kerek története, bár úgy gondolom, hogy nem is akartak neki adni. Nálam messze elmarad a Noir-tól, az biztos..
Elsa-ról: na éppen az a baj, hogy ezzel a fickóval legyen boldog a halál után? ez még a halál után sem törõdik vele ;)

katz

Quote from: TriviSzerintem most nagyon mellélõsz, ha a kettõt össze akarod hasonlítani, révén abszolút nem ugyanarról szólnak.
Vagy ha a fegyverek terén hasonlítgatsz, akkor arra meg azt tudom mondani, hogy engem ez nem zavar, mert ennyire nem érdekelnek a fegyverek. A Noir nem a fegyverekrõl szólt, még vér sem volt benne :rolleyes:
Az viszont tény, hogy a Noir-nak messze kiforrottabb, teljesebb története van, mint a Gunslinger Girl-nek. Az utóbbinak nincs is kerek története, bár úgy gondolom, hogy nem is akartak neki adni. Nálam messze elmarad a Noir-tól, az biztos..
Elsa-ról: na éppen az a baj, hogy ezzel a fickóval legyen boldog a halál után? ez még a halál után sem törõdik vele ;)
Hát nekem pedig rögtön a Noir jutott eszembe a sorozatról illetve, h mennyivel másabb, jobb annál. Persze tudom téged errõl aligha lehet meggyõzni.
Mint írtam: Ízlések és pofonok...

.Attila

Quote from: katzHát nekem pedig rögtön a Noir jutott eszembe a sorozatról illetve, h mennyivel másabb, jobb annál. Persze tudom téged errõl aligha lehet meggyõzni.
Mint írtam: Ízlések és pofonok...
Ez mind nagyon szép és jó, csak még mindig nem mondtad el, mitõl jobb :rolleyes:

katz

Quote from: TriviEz mind nagyon szép és jó, csak még mindig nem mondtad el, mitõl jobb :rolleyes:
Attól, h nekem (látod: nekem!!!) jobban tetszik. :teccik:  :D

Ramiz

Quote from: RouninEhm...a fantasyt hogy határoznád meg? :_piszka:  :D nem lehet meghatározni, éppen ezért fantasy :p

Tágabb értelemben igazad van, de ennyi erõvel minden fantasy.  :hehe:
Szûkebb értelemben a tolkieni ösvényre gondoltam. (Na... tudom, hogy érted... ne csinálj úgy, mintha nem értenéd. ;) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: katzAttól, h nekem (látod: nekem!!!) jobban tetszik. :teccik:  :D
És miért tetszik NEKED jobban? :_piszka:

Xipe

Quote from: TriviÉs miért tetszik NEKED jobban? :_piszka:

:_piszka: mert nekem is jobban tetszik. :_piszka:
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: ShadowolfSrácok, abbahagynátok? :rolleyes:
Az én kérdésem a topicba illõ, tessék nem engem :_piszka: :)

Titkos

Quote from: NokiNekem nagyon teccett úgyhogy én csak ajánlani tudom ;). Eleinte nekem sem jött be de adtam neki egy kis idõt és megváltozott a véleményem.

Én végignéztem mind a 13 részt (OVA), de nem szerettem meg jobban. ;)  Utána még a TV sorozatba is belenéztem, de az sem jött be. Viszont a TV sorozatok végén lévõ 5 perces (kb. Dragon Half szintû :) ) paródiák bejöttek. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Dragon

Nekem pl. azért tetszett jobban, mert ebben minden epizód végén izgatott voltam, hogy mi fog történni a következõ epizódban, mi fog kiderülni, mi lesz?
Míg a Noirban az elsõ 4 epizód alatt végig csak azon gondolkodtam, hogy vajon valaha valami fog történni?
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: Trivi
Quote from: katzAttól, h nekem (látod: nekem!!!) jobban tetszik. :teccik:  :D
És miért tetszik NEKED jobban? :_piszka:
Na jó kezdjük az elején. Ez tényleg ide kívánkozik.
Elõször a Noirt láttam (kb egy éve) és nagyon nem tetszett. Azok alapján, amit a Gunslinger Girl-rõl olvastam, azt gondoltam, h olyan, mint a Noir ezért NEM akartam megnézni. Szerencsére adtam neki egy esélyt (és túltettem magam elsõ két gyengébb részen). Nem bántam meg.
Elõször is szar a zenéje, legalábbis engem roppantul irritált (kb mint a Ghost in the Shell-ben azok a részek amikor japcsi népzene(?) szól). Ez volt az elsõ amit tapasztaltam és így már a kezdet kezdetén elkezdett nem tetszeni, ellentétben a Gunslinger Girl-el amiben viszont kifejezetten hangulatos a zene és annak ellenére, h ez a fajta stílus egyébként nem jön be, itt kifejezettem élveztem és nem is képzelhettem volna el jobbat.
A Noir története ugyan elemegy, de idõnként túl sokat csavarnak rajta és vannak ugyancsak furcsa dolgok benne. Egy példa (a neveiket már nem tom fejbõl): a japán kiscsaj öli meg gyerekkorában a szõke nõnek a szüleit (asszem az óráját is elveszi vagy vmi hasonló) akkor még mindketten hasonló korú gyerekek voltak, de az animében, amikor már társak a nõ kinéz 25-30-nak és már rég profi bérgyilkos, a kiscsaj meg egy 15 éves iskoláslány. Hogy is van ez? :wtf: Persze tudom a GG-nek sincs egy világrengetõ sztorija, csak arra próbáltam rávilágítani, h a Noir is ugyancsak messze áll a tökéletes sztoritól. Idõnként annyira valószerûtlen helyzetek vannak benne, amelyektõl nem tudtam, h kínomban nevessek vagy hagyjam abba az anime nézését. pl.: azt hiszem Tajvanon voltak akcióban és vmi maffiafõnököt kellett volna kinyírniuk(?), de elkapták a kis japán csajt. Ennek ellenére õ vidáman kínyírt közülük vagy 50-et úgy, h 1 gránátot is rádobtak és meguszta karcolás nélkül. A Gunslinger Girl-ben általában kis csoportok (5-10 fõ) ellen harcolnak szervezetten (szervezetten!!! és nem úgy mint, ha Quakeznének!!!) és látni rajtuk (mozgás, taktika, fegyverhasználat) a kommandós kiképzést (többnyire), valamint sebzödnek is. Ezek miatt, annak ellenére, h Cyborgok sokkal valószerûbb és hihetõbb a GG, mint a Noir. A fegyvermodellekrõl, használatukról asszem fölösleges bármit is mondanom, gondolom azt te is elismered, h ilyen téren melyik a jobb?
Egyelõre ennyi.

Eleddig láttam már vagy 70-80 animét, ezért ugye nem vonod kétségbe azt, h meg tudom itélni NEKEM mi tetszik és mi nem?

Xipe

Quote from: katzNa jó kezdjük az elején. Ez tényleg ide kívánkozik.
Elõször a Noirt láttam (kb egy éve) és nagyon nem tetszett. Azok alapján, amit a Gunslinger Girl-rõl olvastam, azt gondoltam, h olyan, mint a Noir ezért NEM akartam megnézni. Szerencsére adtam neki egy esélyt (és túltettem magam elsõ két gyengébb részen). Nem bántam meg.
Elõször is szar a zenéje, legalábbis engem roppantul irritált (kb mint a Ghost in the Shell-ben azok a részek amikor japcsi népzene(?) szól). Ez volt az elsõ amit tapasztaltam és így már a kezdet kezdetén elkezdett nem tetszeni, ellentétben a Gunslinger Girl-el amiben viszont kifejezetten hangulatos a zene és annak ellenére, h ez a fajta stílus egyébként nem jön be, itt kifejezettem élveztem és nem is képzelhettem volna el jobbat.
A Noir története ugyan elemegy, de idõnként túl sokat csavarnak rajta és vannak ugyancsak furcsa dolgok benne. Egy példa (a neveiket már nem tom fejbõl): a japán kiscsaj öli meg gyerekkorában a szõke nõnek a szüleit (asszem az óráját is elveszi vagy vmi hasonló) akkor még mindketten hasonló korú gyerekek voltak, de az animében, amikor már társak a nõ kinéz 25-30-nak és már rég profi bérgyilkos, a kiscsaj meg egy 15 éves iskoláslány. Hogy is van ez? :wtf: Persze tudom a GG-nek sincs egy világrengetõ sztorija, csak arra próbáltam rávilágítani, h a Noir is ugyancsak messze áll a tökéletes sztoritól. Idõnként annyira valószerûtlen helyzetek vannak benne, amelyektõl nem tudtam, h kínomban nevessek vagy hagyjam abba az anime nézését. pl.: azt hiszem Tajvanon voltak akcióban és vmi maffiafõnököt kellett volna kinyírniuk(?), de elkapták a kis japán csajt. Ennek ellenére õ vidáman kínyírt közülük vagy 50-et úgy, h 1 gránátot is rádobtak és meguszta karcolás nélkül. A Gunslinger Girl-ben általában kis csoportok (5-10 fõ) ellen harcolnak szervezetten (szervezetten!!! és nem úgy mint, ha Quakeznének!!!) és látni rajtuk (mozgás, taktika, fegyverhasználat) a kommandós kiképzést (többnyire), valamint sebzödnek is. Ezek miatt, annak ellenére, h Cyborgok sokkal valószerûbb és hihetõbb a GG, mint a Noir. A fegyvermodellekrõl, használatukról asszem fölösleges bármit is mondanom, gondolom azt te is elismered, h ilyen téren melyik a jobb?
Egyelõre ennyi.

Eleddig láttam már vagy 70-80 animét, ezért ugye nem vonod kétségbe azt, h meg tudom itélni NEKEM mi tetszik és mi nem?

na jo, kenytelen vagyok leszedni es megnezni mindket sorozatot csak hogy beletek tudjak kotni.
es szerintem nyitok egy uj topic-ot:
Egymas Fikazasa.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: katzEleddig láttam már vagy 70-80 animét, ezért ugye nem vonod kétségbe azt, h meg tudom itélni NEKEM mi tetszik és mi nem?
Te vmit nagyon félreértettél, hogy így megsértõdtél... én nem vonom kétségbe, hogy megvannak az okaid arra, melyik anime tetszik jobban, csupán azt kérdeztem, hogy mik ezek az okok, de vhogy igen nehezen sikerült kiszedni ;)
Elõször is, sosem mondtam, hogy a Noir-nak tökéletes storyja lenne. A zenéje nem jön be, ez igencsak ízlés kérdése, de azért annyit mégiscsak megjegyeznék, hogy a Noir OST az egyik leghíresebb és legkedveltebb. Spec nekem a GG zenéje nem tetszett, de nagyon, ugráltam is át az openinget meg az endinget rendesen. A sorozat alatti zenére meg nem is emlékszem, annyira érdektelen volt számomra.
Támadások szervezettsége meg ilyesmi: nos igen, ebben a GG összeszedettebb volt, mert ez errõl szólt, ez volt az egyik lényege, míg a Noirnak nem egészen (habár itt sem volt azért mellékes, elvégre nem hiába szedték elõ az épület alaprajzát és tervezték meg, ki honnan megy be). Továbbá: a Noirban vannak tényleg eléggé valószínûtlennek tûnõ esetek, de a CS:S-ben tapasztaltak után nekem már semmi sem meglepetés :rolleyes: Az pl. nem tûnt neked valószínûtlennek GG-ben, hogy 10-14 éves lányok ilyen szervezetten, ilyen pontosan stb. tudnak akciózni? Az rendben van, hogy a cyborg testük miatt fél kézzel megtartják a fegyvert, meg hogy a sérülések rájuk nem úgy hatnak, de akkor is 10 éves agyuk van, és a 10 éves gyerekek nem tudnak ilyen szervezetten összedolgozni (megjegyzem minden bizonnyal azért csak kislányok lettek ilyen félig ember félig gép lények, mert a japánok erre nagyon gizdulnak ;)).
A Noir története pedig nagyonis teljes, mindennek megvan a maga helye, csak nagyon oda kell figyelni, mert néha egy rövid mondatban rejlik a történet megértéséhez fontos info. Hogy Mireille öregebbnek néz ki, mint Kirika, az nekem is furcsa volt, de te nem láttál még olyan embereket, akik a korukhoz képest öregebbnek/fiatalabbaknak tûntek? ;)

Tényleg nem értem, mitõl idegesítetted így fel magad, én csak annyit kérdeztem, miért tetszik jobban.

katz

Quote from: Trivia Noir OST az egyik leghíresebb és legkedveltebb. A sorozat alatti zenére meg nem is emlékszem, annyira érdektelen volt számomra.
Lehet, attól még nem tetszett. Mint írtam: ízlések és pofonok.
Quote from: Trivimíg a Noirnak nem egészen (habár itt sem volt azért mellékes, elvégre nem hiába szedték elõ az épület alaprajzát és tervezték meg, ki honnan megy be).
Ez azért még elég messze van a szervezett támadástól és amit e címszó alatt csináltak az finoman szólva is "érdekes" volt. Ez is egyike volt azon dolgoknak ami nem tetszett.
Quote from: TriviNoirban vannak tényleg eléggé valószínûtlennek tûnõ esetek, de a CS:S-ben tapasztaltak után nekem már semmi sem meglepetés :rolleyes:
n00b powa: "Megint LAG-golt, azért nem találtam el" :rotflol:
A CS azért elég messze áll a valóságtól. Inkább játsz Operation Flashpointtal vagy Americas Armyval és megérted mire gondoltam.
Quote from: TriviAz pl. nem tûnt neked valószínûtlennek GG-ben, hogy 10-14 éves lányok ilyen szervezetten, ilyen pontosan stb. tudnak akciózni? Az rendben van, hogy a cyborg testük miatt fél kézzel megtartják a fegyvert, meg hogy a sérülések rájuk nem úgy hatnak, de akkor is 10 éves agyuk van, és a 10 éves gyerekek nem tudnak ilyen szervezetten összedolgozni (megjegyzem minden bizonnyal azért csak kislányok lettek ilyen félig ember félig gép lények, mert a japánok erre nagyon gizdulnak ;)).
Na ez az egyik dolog ami nem tetszett a GG-ben, de én is ráfogtam arra, h a sárgák mind pedofil perverz bagázs, ezért ábrázolják úgy, ahogy a lányok és kiképzõik közötti kapcsolatot és ezért kislányoka fõszereplõk.
Quote from: TriviA Noir története pedig nagyonis teljes, mindennek megvan a maga helye, csak nagyon oda kell figyelni, mert néha egy rövid mondatban rejlik a történet megértéséhez fontos info.
Lehet, h teljes, de attól még távolról sem váli jóvá. A Zone of the Enders története is közel teljes volt, de attól még az anime egy nagy rakás sz*r maradt.
Quote from: TriviMireille öregebbnek néz ki, mint Kirika, az nekem is furcsa volt, de te nem láttál még olyan embereket, akik a korukhoz képest öregebbnek/fiatalabbaknak tûntek? ;)
Ja, ok, de nem 15 évvel. A nõ majdnem 2x annyinak néz ki és elvileg hasonló korúak.
Quote from: TriviTényleg nem értem, mitõl idegesítetted így fel magad, én csak annyit kérdeztem, miért tetszik jobban.
Ettõl:
Egyébként az USTeam-es leírásomban jórészt benne van mi tetszett benne. Miért nem olvastad el azt, mielõtt elkezdesz :_piszka:

Xipe

[QOUTE=katz]n00b powa: "Megint LAG-golt, azért nem találtam el"
A CS azért elég messze áll a valóságtól. Inkább játsz Operation Flashpointtal vagy Americas Armyval és megérted mire gondoltam.[/QUOTE]

ja mert az American Army olyan jo jatek.
benne voltam a betaban amikor meg csinaltak es mit ne mondjak sokmindent a CS-bol vettek at.
CS-ben igazabol egy jo, osszeszokott csapatra van szukseged(amit szerencsere mi megoldottunk) es ez latszik a jatekmodorunkon is.

de mindegy ez is izlesek es pofonok tema.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: katzEttõl:

Egyébként az USTeam-es leírásomban jórészt benne van mi tetszett benne. Miért nem olvastad el azt, mielõtt elkezdesz :_piszka:
Mert elfelejtettem, hogy írtál :D
A "NEKED"-et meg azért emeltem ki és tettem fel így a kérdést, mert arra a kérdésre, hogy miért tetszik jobban, egyszerûen annyival válaszoltál, hogy "mert nekem tetszik".