Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: TriviMert elfelejtettem, hogy írtál :D
A "NEKED"-et meg azért emeltem ki és tettem fel így a kérdést, mert arra a kérdésre, hogy miért tetszik jobban, egyszerûen annyival válaszoltál, hogy "mert nekem tetszik".
:_piszka: A kérdés úgy hangzott "mitõl jobb?" Erre a válasz: "mert nekem jobban tetszik" Gondoltam elég egyértelmû, hogy ha vmi nekem jobban tetszik akkor az szerintem jobb. Persze attól ez még csak az én véleményem marad.

Xipe: arra céloztam, h az AA és különösen a OFP egy kicsit közelebb áll a valósághoz, mint a CS

Manu

Katz: trivivel teljesen felesleges a kedvenceirõl vitázni, úgyis addig csavarja, míg az övé az utolsó szó :D Egyszer én is beleestem ebbe a hibába.

Xipe: Nem rossz ötelet az a DÜHÖNGÕ. :D

School Rumble 12.

hát a'szem kezdem unni. Azért egy beach-es résztõl többet vártam volna :(

Xipe

Quote from: katzXipe: arra céloztam, h az AA és különösen a OFP egy kicsit közelebb áll a valósághoz, mint a CS

hat ezen mondjuk vitazhatnank, de mindkettonek megvan a maga velemenye.
mindegyikben van mit javitani.
az Operation Flash Point lemezem meg nem mukodik tehat jatszani se tudok.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: ManuKatz: trivivel teljesen felesleges a kedvenceirõl vitázni, úgyis addig csavarja, míg az övé az utolsó szó :D Egyszer én is beleestem ebbe a hibába.
Na ez azért nem igaz :ejj: Én mondtam korábban is már, hogy ha vkinek nem unalmas a Noir, meg tudom érteni vmennyire. Csak mint az vkirõl kiderült, abszolút nem is értette a történetét, és úgy alkotott véleményt. Azért, mert korábban vitatkoztunk vmirõl (spec. ha jól emlékszem, akkor veled a Kimi Ga-ról), és az én véleményem más mint a tied, ne jelents ki ilyeneket rólam, ok?
Quote from: katzA kérdés úgy hangzott "mitõl jobb?" Erre a válasz: "mert nekem jobban tetszik"
Szóval kiforgatod a szavaimat :ejnye: Egyébként is, nem attól jobb, mert tetszik, hanem azért tetszik, mert jobb. Az elõzõnek nem sok értelme van ;)

katz

Quote from: Xipemindegyikben van mit javitani.
Na ez igaz. Tökéletes játék amúgy sincs.
Quote from: Xipeaz Operation Flash Point lemezem meg nem mukodik tehat jatszani se tudok.
Kár. Nekem van egy eredeti verzióm...
Quote from: ManuKatz: trivivel teljesen felesleges a kedvenceirõl vitázni, úgyis addig csavarja, míg az övé az utolsó szó :D Egyszer én is beleestem ebbe a hibába.
Én nem fogok, lévén a GG nem a kedvencem. Egyszerõen "csak" egy jó anime, néhány hibával.

katz

Quote from: TriviSzóval kiforgatod a szavaimat :ejnye:
He? :confused: Osz mé? Tekerj egy kicsit lejjebb és nézd meg a korábbi postokat...
Quote from: TriviEgyébként is, nem attól jobb, mert tetszik, hanem azért tetszik, mert jobb. Az elõzõnek nem sok értelme van ;)
Szerintem oda-vissza értelmes.
Ha vmi nem tetszik akkor a másik értelemszerûen jobb, míg ha vmi jobb akkor elvileg jobban is tetszik, nem?

.Attila

Quote from: katzSzerintem oda-vissza értelmes.
Ha vmi nem tetszik akkor a másik értelemszerûen jobb, míg ha vmi jobb akkor elvileg jobban is tetszik, nem?
Utolsó :_off: részemrõl:
Ha vmi jobb szerinted, akkor az jobban tetszik, tehát a tetszés oka az, hogy jobb, ez egyértelmû. De nem azért lesz jobb vmi, mert tetszik. Szóval az oka annak, hogy vmi jobb, nem az, hogy tetszik, hanem vannak rá okaid, amit felsoroltál korábban. Vagy vmi ilyesmi :D Nem tudom, érthetõ-e :rolleyes:

Manu

Hát nem ez volt a legjobb sztori a sorozatban, de minden más a régi, és már nagyon-nagyon hiányzott. Gyönyörû rajzok (nincs még egy olyan sorozat, ahol pl.: ilyen szépen és igényesen meg vannak festve a hátterek), jó akciók, kegyetlen jó zene, humoros, drámai. Modern. Feelinges. Látszik rajta a profizmus és odafigyelés. Shinichiro Watanabe :hail: . Szerintem nagyon magasan a legjobb a tavalyi év animejei közül.

Marfy

Quote from: TitkosViszont a TV sorozatok végén lévõ 5 perces (kb. Dragon Half szintû :) ) paródiák bejöttek. :D
Azok tényleg nagyon jók :D

Ramiz

Quote from: ManuGyönyörû rajzok (nincs még egy olyan sorozat, ahol pl.: ilyen szépen és igényesen meg vannak festve a hátterek), jó akciók, kegyetlen jó zene, humoros, drámai. Modern. Feelinges. Látszik rajta a profizmus és odafigyelés. Shinichiro Watanabe :hail: . Szerintem nagyon magasan a legjobb a tavalyi év animejei közül.

100%ig 1etértek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

Quote100%ig 1etértek.

Én nem, szerintem a legjelentõsebb 2004-es anime a Hi no Tori volt.
(mán bocs, hogy közbeszólok)
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoÉn nem, szerintem a legjelentõsebb 2004-es anime a Hi no Tori volt.
(mán bocs, hogy közbeszólok)
na akkor most már tudom mit nézek 2 hét múlva :) bár már egyszer ajánlottad, most ezzel a lista élére lökted :)

Marfy

Quote from: ManuSchool Rumble 12.

Ezeket nem tudnád esetleg feltölteni vagy valaki msá akinek megvan mert engem érdekelne a sorozat, bittorrenthez meg lama vagyok :D.

Fazék

Quote from: ManuSchool Rumble 12.

hát igen, én is csalódtam ebben a részben, de azért azzal a poénnal megleptek, amikor szegény Harimara a szõke csaj száját befogva meztelenül rányitnak és pont a rányitó miatt ússza meg :D ezzel nálam megmentették a részt :)

sirtomi

Na , most hogy végre újra jó a netem (axelero), megírom mit láttam legutóbb. :)

Az Appleseed 2004 -et sikerült megnézni.
Jó kis anime. Tetszett nagyon a történet, és baromira bejön a grafika.
Egyedül a karakterek mozgásával volt kis bajom, mikor nincs semmi akció és csak szépen sétálnak.
Lehet hogy megnézem az eredetit is.

Dragon

Quote from: sirtomiAz Appleseed 2004 -et sikerült megnézni.
Jó kis anime. Tetszett nagyon a történet, és baromira bejön a grafika.
Egyedül a karakterek mozgásával volt kis bajom, mikor nincs semmi akció és csak szépen sétálnak.
Lehet hogy megnézem az eredetit is.
Akkor te már tudsz hasonlót ajánlani tapasztalatból is.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

sirtomi

Quote from: bpka000Akkor te már tudsz hasonlót ajánlani tapasztalatból is.
Ezt mibõl gondolod? :confused:

Sajna én is örülnék, ha valaki ajánlana hasonlót. :)

Djinn

NGE

Már csak az utolsó rész van hátra. És nem merem megnézni.  :eeek:
Annyi furát írtatok róla, hogy félek lerombolná ezt az egészet.
Egyébként  :jee:  :kiraly:  :cool:  :whoah:
Szóval nagyon tetszik! Valamiért olyan érzésem van, hogy egy párszor még megnézhetem, és még mindíg lesz benne új. De ez a jó mûvekkel, mindíg így van.  :rolleyes: Az utolsó részekben má annyi infó volt, hogy nehéz volt követni. Nekem legalábbis. Egy darabig lehet rajta filózni az biztos. Ad gondolkodnivalót az embernek. Nekem amiatt is jön be nagyon, mert én eléggé elemezgetõs vagyok....
Azért vhogy erõt veszek ma magamon és befejezzük.  :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Baldy

Quote from: DjinnNGE

Már csak az utolsó rész van hátra. És nem merem megnézni.  :eeek:
Annyi furát írtatok róla, hogy félek lerombolná ezt az egészet.
Egyébként  :jee:  :kiraly:  :cool:  :whoah:
Szóval nagyon tetszik! Valamiért olyan érzésem van, hogy egy párszor még megnézhetem, és még mindíg lesz benne új. De ez a jó mûvekkel, mindíg így van.  :rolleyes: Az utolsó részekben má annyi infó volt, hogy nehéz volt követni. Nekem legalábbis. Egy darabig lehet rajta filózni az biztos. Ad gondolkodnivalót az embernek. Nekem amiatt is jön be nagyon, mert én eléggé elemezgetõs vagyok....
Azért vhogy erõt veszek ma magamon és befejezzük.  :)

Ha annyira elemezgetõs vagy, akkor szerintem a Noir is megfelelõ lenne neked, ha még nem láttad :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Djinn

Quote from: BaldyHa annyira elemezgetõs vagy, akkor szerintem a Noir is megfelelõ lenne neked, ha még nem láttad :)
Még nem láttam, de pótolni fogom, köszi.  :)    
De ezután valami könnyedebbet szeretnék nézni. Különben nagyon magamba fordulok  :eeek:

Ramiz

Én a Noirt nagyon nem ajánlom NGE utánra.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

katz

Quote from: DjinnDe ezután valami könnyedebbet szeretnék nézni. Különben nagyon magamba fordulok  :eeek:
Könnyebbet? Love Hina, Love Hina :hopp:

Djinn

Quote from: katzKönnyebbet? Love Hina, Love Hina :hopp:
Azt már láttam.   :)  
Onegai Teacher mennyire "könnyû"?  Vagy az inkább dráma?

katz

Quote from: DjinnOnegai Teacher mennyire "könnyû"?  Vagy az inkább dráma?
Az is jó. Jó kis vígjáték sok szerencsétlenkedéssel és egy kis sci-fivel. Nekem tetszett.
Könnyünek tudom még ajánlani a Slayerst, a Happy World-öt, a Sorcerer on the Rocks-t és a Rizelmine-t is.

Djinn

Quote from: katzAz is jó. Jó kis vígjáték sok szerencsétlenkedéssel és egy kis sci-fivel. Nekem tetszett.
Könnyünek tudom még ajánlani a Slayerst, a Happy World-öt, a Sorcerer on the Rocks-t és a Rizelmine-t is.
:merci: katz az infót!
Akkor Onegai Teacher. Azt egybõl el tudom kezdeni.  :)

.Attila

Quote from: RamizÉn a Noirt nagyon nem ajánlom NGE utánra.
Na azért ennyire nem súlyos, de az biztos, hogy nem érdemes ilyen elemezgetõs anime-ket közvetlen egymás után nézegetni :)

edit: az Onegai Teacher (legalábbis számomra) azért nem olyan könnyed. Az elején igen, de aztán... persze lehet, hogy ez csak azért van, mert én szingli vagyok :) Romantikus vígjáték egyébként. Az Onegai Twins az könnyedebb.

Xipe

hat, en most fejeztem be a Elfen Lied-ot, es kb. csak annyit tudok ra mondani hogy erdekes.
ajanljatok valamit.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Karma XXL

Mind Game.

Az öcsém találta, miközben az AniDBt böngészte, a Dementia (= elmebaj) mûfaj alatt. Gondoltam, úgyis rég néztem már animét, bevállalok valami elvontat. Nem tévedtek, amikor az elmebajba rakták..

Megpróbálom értékelni:

Grafika:
Semmiképpen se hívhatnám szokványosnak. Nem tudom igazán besorolni a szereplõdesignt, leginkább a Beavis és Buttheadre hasonlít. A hátterek viszont szépen megrajzoltak. Már amikor. Mivel ahogy az egyik interjúban olvastam, forradalmasítani próbáltak egy-két absztraktabb elképzeléssel. Például a seiyuuk arcát bevágják a szereplõé helyére, vagy alacsonyabb erejû CG összevágva sima rajzzal, stb.
3/5, úgy, hogy nem számoltam, hogy a hangulatot erõsíti.

Hang:
A szinkronszínészek (IMHO) kellõ átéléssel játszanak, a karaktereket visszaadják. A háttérzene viszont nem igazán maradt meg... 4/5

Történet:
A film 1 óra 43 perc hosszú. Az elsõ másfél órában gondolná az ember, hogy egy primitív történetrõl van szó. Egyszerû lúzergyerek, aki (az átlag amerikai filmekkel ellentétben) a fegyveres nagydarab fekete yakuzától betojik, majd meghal. Idáig reális. Utána visszatér a földre, hogy megváltoztassa a történéseket, sikerül is, de Jónásszerûen elnyeli egy bálna, ahol összetalálkozik egy 30 éve ott éldegélõ öregemberrel... De a végén minden megcsavarodik, elmosódik, átláthatatlanná válik. 3/5, nem számolva, hogy ennek is hatása van a hangulatra.

Hangulat:
Objektíven: Kaotikus, elmebeteg. Szubjektíven: Lekötött, egész végig érezhetõ a feszültség, bár egy-két ponton az elvontság már irritált. Körülbelül az FLCLhez tudnám hasonlítani, bár nem láttam, mert anno nem tudtam ráhangolódni. (OT, de ha ez leült megnézem azt is.) 4,5/5.

Összegezve:
Nem gondoltam volna, de az anime tételmondata már a 3. perc környékén megjelenik, nem spoilolok nagyot, ha elmondom: "YOUR LIFE IS THE RESULT OF YOUR OWN DECISIONS." (a srác mobilján a metrón).
Ezt mutatja be, sokféle múltat jelent és jövõt, úgy, hogy közben semmit se szögez le. Ha az ember beleéli magát, akkor furcsa élmény. 4/5.

Megtalálható BitTorrenten: http://boxtorrents.com/details.php?id=126844 (ha esetleg nem riasztottam el mindenkit).

Ramiz

Quote from: Trivipersze lehet, hogy ez csak azért van, mert én szingli vagyok :)

Hallottátok, lányok: szabad a pálya!  :)

.Attila

Quote from: RamizHallottátok, lányok: szabad a pálya!  :)
Lassacskán 22 éve, de ez még senkit sem érdekelt :rolleyes: