Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: ChrisdryÜdv Mindenkinek!

Én mint zöldfülû (nem életkorban-hanem animés jártaságomban), lehet hogy érdekelne engem is a szombati Kálvin téri tali, ha nem zavarom a köreiteket bár, 17h-re mennem kell el...

3 hónapos animézõ csak kb.20-25 animét tudtam -eddig- megnézni, egyre több a japánul beszélõt találok s se magyar se angol feliratom sem, s eképp' hamar elmegy a kedvem, csak gyûlik a winyómon...
Szia! :)
Az elsõre: gyere :)
A másodikra: van egy olyan érzésem, hogy mkv vagy ogm file-okról van szó. Azokban ott van a felirat, csak elõ kell hozni õket.

edit: jut eszembe, bemutatkozni a Bemutatkozások topicban kell, de semmi gond, új vagy, nem tudhattad :)

roderick

Quote from: Triviroderick: kíváncsi vagyok: mitõl olyan kedves számodra ez az anime? Van sejtésem, de inkább nem tippelgetek :)

1. Mert Yoshitoshi ABe karaterdesignja...
2. Mert Yoshitoshi ABe írta... :)
3. najó igazából csak ezután jött ki az ABe mániám, igazából nekem azért tetszett nagyon, mert gyönyörü szín és látványvilága van, a történet olyan bájjal rendelkezik amit nagyon ritkán látni bármi mozgókép dolgon és mindezek mellet, nem az a "jajjdekawaiiii", hanem megvan benne az a komolyság mint a Lainben vagy a Texhnolyzban... de nem abban a megterhelö depresszív formában, haben lágyan gördülékenyen. Arról nem is beszélve mien ötletes és hangulatos világot mutat be nekünk. (gondolván, pl. hogy mi a fizetöeszköz :))
4 Spoiler az én elképzelésem se áll nagyon messze a tiedtöl... sztem valami purgatórium féle dolog lehet ahol élnek, föleg azért gyanus mert sok a gyerek... akik ugyebár ha eltávoznak a világból nem biztos h. meg lehet állapítani mien életet éltek... habár ezmár kicsit ráeröltetés

Edit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Xipe

Quote from: roderick1. Mert Yoshitoshi ABe karaterdesignja...
3. najó igazából csak ezután jött ki az ABe mániám, igazából nekem azért tetszett nagyon, mert gyönyörü szín és látványvilága van, a történet olyan bájjal rendelkezik amit nagyon ritkán látni bármi mozgókép dolgon és mindezek mellet, nem az a "jajjdekawaiiii", hanem megvan benne az a komolyság mint a Lainben vagy a Texhnolyzban... de nem abban a megterhelö depresszív formában, haben lágyan gördülékenyen. Arról nem is beszélve mien ötletes és hangulatos világot mutat be nekünk. (gondolván, pl. hogy mi a fizetöeszköz :))
4 Spoiler az én elképzelésem se áll nagyon messze a tiedtöl... sztem valami purgatórium féle dolog lehet ahol élnek, föleg azért gyanus mert sok a gyerek... akik ugyebár ha eltávoznak a világból nem biztos h. meg lehet állapítani mien életet éltek... habár ezmár kicsit ráeröltetés

Edit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ

melyik animrol beszeltek?
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

Mattanja

Quote from: Xipemelyik animrol beszeltek?
Amint azt Trivi írta: Haibane Renmei.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manu

Jelenleg vagy lassan csordogáló, vagy "végtelenített" sorozatokat nézek, úgyhogy egy darabig nem tudok befejezett élményekrõl beszámolni, de írhatnékom támadt, ezért közlök egy szubjektív sorrendet, csak úgy, megjegyezvén, hogy mindegyiket szeretem: 1. Samurai Champloo, Cowboy Bebop  (ezt direkt fogom vissza) 2. Naruto 3. Ranma 4. Bleach, One Piece (egyenlõre, de még az elején tartok) 5. School Rumble.
Ez döntõ többségében fighting anime és már nagyon kéne valami komolyabb, mint a Lain vagy a Paranoia Agent...  :beken:

.Attila

Quote from: roderickEdit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ
Ezt én is írni akartam, de elfelejtettem :)
Gyönyörû, békés hangulatot árasztó opening és ending zene is, nagyon jók :jee:
Az openingben vmi fantasztikus számomra az a váltás, amikor megszólalnak a dobok is :) Megyek, megkeresem és le is szedem mindkettõt vhonnan :)

Chrisdry

hi

köszi minndekinek a helpet, elsõsorban az alábbi animékhoz kellene prioritásosan felirat (ezek már régóta a gépemen vannak, megnézés nélkül japán/vagy angol felirattal, -csak nemcsak az angolos ismerõseim néznék szívesen), ezek az alábbiak: Boogiepop Phantom, Elfen Lied, Haibane Renmei, Please Save My Earth, Appleseed, RahXephon Movie, She, the Ultimate Weapon és a  Silent Möbius. Ezekhez vagy nem jó, vagy egyáltalán nem találtam -magyar- feliratokat. Amit tudok triviális, hogy segítek bárkinek, közös érdek, hogy más is megnézhesse...

Lehet, hogy beugrok holnap a Kálvinra én is.

Valaki írta, hogy bemutatkozni máshol kell (sorry, ez most így alakul), hmm, hát én nem szeretek (nem vagyok már gyerek, hogy leírjam mi a kedvenc szinem ilyesmi)...

Más: szívesen megismerkednék japánból érkezett/már itt született/tanuló diákokkal kultúra-információ elsõkézbõli értekezésére...(mûvelõdést és magyar mûvtörit is tanultam anno a fõiskolán, eléggé képben vagyok a magyar dolgokkal kapcsoatban). --ezt melyik topicba kell írnom? Off-ba? -Majd lecsesztek/kijavítotok, csak kb. ennyi idõm volt ma... talán este... bye all...
"Megsiratjuk a madarakat de a halaket nem. Szerencsések kiknek hangjuk van. Ha a bábuknak lett volna hangjuk, azt kiáltották volna "Nem akartam ember lenni!" -GITS2

kikuchiyo

Bar nem ide illik, de ha mar elokerult:
A Haibane Renmeit a magyarmanga csoport kezdte el forditani, de belathato idon belul nem fogjak befejezni. Az usteam-fansubs-on is fent van az elso resz forditasa, de az meg kesobb fog elkeszulni erzesem szerint.
Viszont -ez mar felig-meddig hivatalos- a tavaszi felevben is rendezunk anime-vetitest az EL*E-n, es a HR-t is szeretnenk leadni, sajat forditassal, ez utobbi nehany heten belul meglesz, akkor elerhetove tesszuk.

Chrysdry: Ha meg akarod mutatni a HR-t (es a Laint is :) a barataidnak, akkor gyertek el a vetitesre, es nagy vasznon, hiteles forditassal :) lathatjatok ezt a mestermuvet.
Failure is the default option

.Attila

Még csak az 1. részt néztem, de az viszont egy akkora NGE koppintás volt, hogy gyönyörû volt nézni. Elolvastam egy-két animenfo-s értékelést, írták is benne, hogy valóban sok NGE és egyéb (pl. Gundam) koppintás van, de azt is, hogy Japánban elég nagy sikere volt, meg hát 8.3-at kapott, úgyhogy nem adom fel, végignézem. Mondjuk volt tetszetõs jelenet az 1. részben:
A közelgõ célpontot repülõkkel támadták elõször. A célpontból csapszerû karok jöttek ki, amik megfogták a repülõket, majd lendítettek egy nagyot rajtuk. Ekkor mutatták a központban a pilóták életjeleit... ugyanabban a pillanatban ment át a színuszjel egyenesbe, kegyetlen volt. És nem éppen kímélik a mellékszereplõk életét :)

Xipe

Quote from: Chrisdryhi

köszi minndekinek a helpet, elsõsorban az alábbi animékhoz kellene prioritásosan felirat (ezek már régóta a gépemen vannak, megnézés nélkül japán/vagy angol felirattal, -csak nemcsak az angolos ismerõseim néznék szívesen), ezek az alábbiak: Boogiepop Phantom, Elfen Lied, Haibane Renmei, Please Save My Earth, Appleseed, RahXephon Movie, She, the Ultimate Weapon és a  Silent Möbius. Ezekhez vagy nem jó, vagy egyáltalán nem találtam -magyar- feliratokat. Amit tudok triviális, hogy segítek bárkinek, közös érdek, hogy más is megnézhesse...

Lehet, hogy beugrok holnap a Kálvinra én is.

Valaki írta, hogy bemutatkozni máshol kell (sorry, ez most így alakul), hmm, hát én nem szeretek (nem vagyok már gyerek, hogy leírjam mi a kedvenc szinem ilyesmi)...

Más: szívesen megismerkednék japánból érkezett/már itt született/tanuló diákokkal kultúra-információ elsõkézbõli értekezésére...(mûvelõdést és magyar mûvtörit is tanultam anno a fõiskolán, eléggé képben vagyok a magyar dolgokkal kapcsoatban). --ezt melyik topicba kell írnom? Off-ba? -Majd lecsesztek/kijavítotok, csak kb. ennyi idõm volt ma... talán este... bye all...

nem cseszunk le, max rad kacsint ShadowWolf.
ilyen dolgokat az Offtopicban beszelunk meg.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

via_mala

Quote from: roderick1. Mert Yoshitoshi ABe karaterdesignja...
3. najó igazából csak ezután jött ki az ABe mániám
És én is Odavagyok ABe mûveiért, igaz a NieA_7-re még mindig nem jutott idõm. Arról mit mondasz?

Trivi: elég jó a meglátásod, egyéb infok: Sekai no Hajimari

Én most a Flame of Recca-t nézegetem, miután végigszenvedtem a Kenshin utolsó 5-6 részét is. A Flame of Recca hangulatban egy picit a Scryed-re emlékeztet engem, de a történet a 7. részig még sokkal kevésbé elrugaszkodott. (Naruto párhuzam is biztos igaz, de azt nem ismerem.)
NGE-bõl pedig a 8. részen vagyok túl, idáig nagyon jó, remek a felvezetés, az intro pedig borzasztó hangulatos.  :hopp:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

katz

***** Max pont. Új kedvencem van. No comment, csak egy via_mala király avatarod van :jee:

naVi

Quote from: katz***** Max pont. Új kedvencem van. No comment, csak egy via_mala király avatarod van :jee:

Nekem a berserk volt az elsõ animem, amit végig láttam, éshát én azt mondanám, hogy amilyen jó volt a közepe felé, úgy elbaszták a végét, vártam volna, hogy történik vmi, ami megmagyarázza a sorozat elsõ részét, de úgylátszik az fölösleges volt.  :beken:
De ezek ellenére télleg jó anime, csak kéne egy alternatív befejezés, esetleg folytatás.

Xipe

Quote from: naViNekem a berserk volt az elsõ animem, amit végig láttam, éshát én azt mondanám, hogy amilyen jó volt a közepe felé, úgy elbaszták a végét, vártam volna, hogy történik vmi, ami megmagyarázza a sorozat elsõ részét, de úgylátszik az fölösleges volt.  :beken:
De ezek ellenére télleg jó anime, csak kéne egy alternatív befejezés, esetleg folytatás.

szerezd be a manga-t.
_(๏̯͡๏)_

naVi

Quote from: Xipeszerezd be a manga-t.

már leszedtem párat innen usteam ftprõl, csak még nemszántam rá magam hogy az összeset elolvassam, de most kaptam új vinyót szal nemlehet aza kifogásom, hogy nincs helyem ;]

amúgy fullmetal alchemy-t ajánlom midnenkinek, az elsõ 4 rész után is már nagyon feelinges ;]

Xipe

Quote from: naVimár leszedtem párat innen usteam ftprõl, csak még nemszántam rá magam hogy az összeset elolvassam, de most kaptam új vinyót szal nemlehet aza kifogásom, hogy nincs helyem ;]

amúgy fullmetal alchemy-t ajánlom midnenkinek, az elsõ 4 rész után is már nagyon feelinges ;]

egyetertek, azt en is megneztem, utolso 4 reszt meg nem fejeztem be mert valamiert nem akarom befejezni a sorozatot.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: naViNekem a berserk volt az elsõ animem, amit végig láttam, éshát én azt mondanám, hogy amilyen jó volt a közepe felé, úgy elbaszták a végét, vártam volna, hogy történik vmi, ami megmagyarázza a sorozat elsõ részét, de úgylátszik az fölösleges volt.  :beken:

Vadászd le a mangát, az sokkal hosszabb és részletesebb... Mondhatni, hogy az anime csak izelitõ a mangához
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

naVi

Quote from: BaldyVadászd le az animét, az sokkal hosszabb és részletesebb...

akarod mondani mangát ;] mondom már elkezdtem olvasgatni csak így nem vonz aza párezer csupasz kép :) ennek ellenére a sztori pedig érdekel, de sajnos túl lusta vagyok hozzá ;]

Ramiz

A manga pedig tényleg jó. Mondjuk számítógépen én sem szeretek mangát olvasni. Gyere el Bécsbe és vedd meg! ;) Megéri!
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Baldy

Quote from: RamizA manga pedig tényleg jó. Mondjuk számítógépen én sem szeretek mangát olvasni. Gyere el Bécsbe és vedd meg! ;) Megéri!

Ugy látom, tényleg buszt kell majd rendelni a kiutazáshoz :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Xipe

Quote from: BaldyUgy látom, tényleg buszt kell majd rendelni a kiutazáshoz :)

na es akkor mi lesz ha meg en is jovok veletek.
_(๏̯͡๏)_

Baldy

Quote from: Xipena es akkor mi lesz ha meg en is jovok veletek.

Neked külön csatahajót fogunk rendelni :D

Xipe

Quote from: BaldyNeked külön csatahajót fogunk rendelni :D

akkor nem lesz gondunk a vasarlassal az biztos.
_(๏̯͡๏)_

naVi

valaki tud nekem mondani bunyós harcolós nem jelenkorban játszódós animet mondani? like naruto ;]
ja és ne angol szinkron legyen mert azt rühellem :D

katz

Quote from: naVivalaki tud nekem mondani bunyós harcolós nem jelenkorban játszódós animet mondani? like naruto ;]
ja és ne angol szinkron legyen mert azt rühellem :D
Inu Yasha :D

Mattanja

Remek kombinációja a vígjátéknak és a komolyabb gondolatoknak/érzelmeknek!
Bár Eikichi megoldási néha "furcsának" tûnhetnek, mégis mûködnek (és mûködnének az életben is).
Egyedül az animáció volt érdekes néha, de ahhoz is hozzászoktam. A zenéje nagyon jó, karakterfejlõdés : gréjto : !
Sokan tanulhatnának belõle - bár ezzel most megint elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy a középiskolai pszichológia/szociológia oktatást kellene bevezettetni...
Csak javasolni tudom mindenkinek, mert :jee: !
8]]=((

Itachi

Quote from: ShiroiRemek kombinációja a vígjátéknak és a komolyabb gondolatoknak/érzelmeknek!
Bár Eikichi megoldási néha "furcsának" tûnhetnek, mégis mûködnek (és mûködnének az életben is).
Egyedül az animáció volt érdekes néha, de ahhoz is hozzászoktam. A zenéje nagyon jó, karakterfejlõdés : gréjto : !
Sokan tanulhatnának belõle - bár ezzel most megint elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy a középiskolai pszichológia/szociológia oktatást kellene bevezettetni...
Csak javasolni tudom mindenkinek, mert :jee: !
nekem egyetlen bajom volt vele, az hogy az az osztály mindennek néz ki csak nem 14 éveseknek.. :eeek:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Cobra

Most néztem a Ragnarok 16-20 részeit és  :eeek:
Az elsõ felét a sorozatnak talán még 12-es karika nélkül is le lehetne ithon adni, de a 18. résztõl legalább 16-ossal engednék csak, MIUTÁN megvágták! Fõleg a 18. rész kezdése volt elég... khm éérdekes  :rolleyes:  , de a 19. rész vége is egy az egyben ki lenne vágva a magyar verzióból :)
Na megyek vissza nézni a maradékot  :D
Hide and fear, Cobra Commander is here !

roderick

Nah, kicsit régi kérdés volt, de most keveredtem a gép elé: szóval a NieA_7 aranyos, meg vicces is, de azért nem éri el a többi ABe munka szintjét sztem. De azért nézhetö, söt... de nekem végig valami nagy hiányétzetem volt az egész alatt
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Mattanja

:eeek: Még mindig nagyon tetszik!
Spolier lehetA vége megint teljesen kinyírt. Szerintem pont így jó, ezzel a ... hmmm ... elvontsággal (?) ! Nálam olyan ez az anime, mint a boxmeccsek: ha gyengébb is közben néha a teljesítmény, de a vége jó, akkor nyert ügye van.
Azért írom csak fehérrel, hogy aki nem tud róla semmit, az ne készüljön fel semmi érdekesre ;)
spoiler vége
A végén még nekiállok csinálni egy fansubot hozzá...  :rolleyes:
Szóval a lényeg: aki eddig nem látta, az vágjon bele, mert nagyon :jee: !
8]]=((