Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quoteanimokbõl
Jajj ez fájt.
Maburaho-t láttam, Ultra Maniac jobb nála, de a Maburaho is jó, és a 2 egyébként nem ugyanaz, mert az Ultra Maniac nem az "egy béna fiúra mindenki" kategória ;) Sõt, az UM-ben végre egyensúly van, mindenki egyre vágyik, és nem ugyanarra az egyre (najó, ez is mese egy kicsit, de azért kellenek ilyen mesék is :)).
K, értem, tehát neked az a fontos, hogy veled egykorúak legyenek, ez is szempont, nekem mondjuk nem akadály :)
Fullmoon elsõ 2 részét láttam, a 3.-tól a dvd lejátszó nem akarja lejátszani, nemtom miért, úgyhogy ott meg is akadt, néztem Jubei-chant, de az is nagyon jó volt :)

.Attila

Tenchi GXP is félbemaradt az érthetetlen, gagyi angol fordítás miatt...
Nem láttam még igazán jó fiatalabb korosztálynak szánt anime-t? Dehogynem: Ultra Maniac! :D

u.i.: igen, de te "animokbõl"-t írtál :_piszka:

Manitu

Kicsit offtopic lesz, de ez van:
Quote from: White SeeDUltra maniac 78%
Popotan 93%
Nálad hogy jönnek ki ezek a %-ok? 75%-ot még megérteném, nade 78? Miért nem 77%? Vagy 79%? :D
(nem  :_piszka: akar lenni, tényleg érdekel)


Marfy

Quote from: DjinnWitch Hunter Robin
Ja és a zenéje továbbra is  :kiraly:  :jee:

Már én is belekezdtem de nem tudom miért csak 1 részt néztem meg, valószínû újra elõveszem.
A zénéje viszont tényleg nagyon jó fõleg az intróé.
Engem valamiért a Silent Hill2 zenéjére emlékeztet.

Titkos

Quote from: BonciTenchi GXP is félbemaradt az érthetetlen, gagyi angol fordítás miatt...

A régebbi .avi verzióból 3 epizódot, a kb. decemberben felkerült .ogm-bõl peidg 8-at láttam, de eddig én nem vettem észre, hogy a fordítás gagyi vagy érthetetlen lenne. (Persze itt most a feliratra gondolok, az angol szinkronba csak belehallgattam, de ki fogja azzal nézni, ha egyszer ott a japán. :) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Manu

Na ha már sablonosságról volt szó, akkor ez ennek gyönyörû példája. Ez egy akkora lopás, hogy én még ilyet nem is láttam. Bár én sem szeretem a "fiatalabb" korosztálynak szánt animékat, és én nem láttam a Love Hinán kívül még más "fiatalabb" korosztálynak szánt alkotást, amiben egy fiú-sok lány a felállás, de remélem azok nem ilyenek. Ebben gyakorlatilag meg lehet egy-az-egyben feleltetni a szereplõket a Hina szereplõivel. Szerintem mindenkinek meg volt a párja. Sajna azonban hiányoztak belõle azok a számomra "szüreális" részek, melyek a Hinában annyira tetszettek. Ez nem teljesen igaz, volt egy ep., ami tetszetett, mikor Miharu-ból, az alkohol miatt lett vagy ezer és letarolta a várost :). Egy dolog azonban felháborított, vagyis gusztustalan volt egy ilyen típusú sorozatban. Ez ugyan SPOILER lesz, de nem színezem ki, hogy elriasszon minden jóérzésû embert. Tehát: mikor a szõke, jóképû (egyébként már szintén a Hinából ismert) nõcsávász faszi egyszerûen ráindul (stiröli, fogdossa stb., tehát kanos lesz) arra a alig tíz éves kislányra, aki egy varázslat folytán egy kawaii fan service-s szörnybõl lesz. SPOILER vége. Én azt értem, hogy az animékban sok mindent megengednek maguknak, ami az európai ízlésnek lehet meredek, de azért a helyet mindig megtalálják. Ez ebbe a sorozatba szvsz nagyon nem illet. Ja és perzse volt benne kötelezõ hot spring is. 2,5/10 és nem voltam szigorú :__devil: . Ezt is csak a rajzolás, eg egy-két zene miatt kapja. Még jó, hogy csak 11 rész, ezt eltalálták.
U.I.: Remélem, senkinek nem tapostam túlságosan a lelki világába.

.Attila

Quote from: TitkosA régebbi .avi verzióból 3 epizódot, a kb. decemberben felkerült .ogm-bõl peidg 8-at láttam, de eddig én nem vettem észre, hogy a fordítás gagyi vagy érthetetlen lenne. (Persze itt most a feliratra gondolok, az angol szinkronba csak belehallgattam, de ki fogja azzal nézni, ha egyszer ott a japán. :) )
Van már ogm is? Az avi-ban én úgy a 14. részig jutottam el. Az elején nincs nagy gáz, késõbb már viszont a történetrõl halvány fogalmam sem volt, annyira értelmetlenek voltak a mondatok.

Moha

Quote from: White SeeDPopotan 93% (egyszerre mulatságos, drámai, ecchi, csak nagyon rövid)
Úgy látom, akkor tényleg az olyan animéket szereted, amik nem annyira kiszámíthatóak. A Popotan-t én is nemrég néztem, és az elején nem is gondoltam volna, hogy így fog alakulni az egész.
Igaz, nekem nem volt akkora durranás, de azért tetszett.
Az intro király és az outro is jó. Ha gondolod, olvasd el, mit írtam róla (kb 1 hete).
Quote from: White SeeDMért mi a baj vele? Animékbõl-nek kell ejteni:)
Akkor miért nem úgy írtad? :p

Alkyra

#2078
Köszönöm mindenkinek a tippeket....
Megpróbálkoztam a DNAngel-el(kedvelem a tolvajokat, kiskoromban tolvaj vagy bérgyilkos akartam lenni. :haha:  :haha:  :haha:  :) ), de az egy nagy rakás
#&@>!

Az Azumangába lehet, hogy belekukkantok... De a My day with Midori annak már az alapötlete is hatalmas! :D Szerintem most azt fogom nézni.(de a VAndread is pályázik erre a címre.:D:D Aranyos a sztorija.. :D )

Egyb. meg tudom nézni valahol, hogy mi a népszerûsgéi szint az animék szempontjából?
(melyiket töltötték le a legtöbbször?)

Moha

Quote from: AlkyraDe a My day with Midori annak már az alapötlete is hatalmas!
Ha elolvasod, amit pár napja írtam róla, akkor lehet, hogy mégjobban rákapsz. :) Ha elkezded nézni, készülj fel a rekeszizomgörcsre! :hehe:

Alkyra


.Attila

Quote from: AlkyraKöszönöm mindenkinek a tippeket....
Megpróbálkoztam a DNAngel-el(kedvelem a tolvajokat, kiskoromban tolvaj vagy bérgyilkos akartam lenni. :haha:  :haha:  :haha:  :) ), de az egy nagy rakás
#&@>!
Az a része tényleg az, de Daisuke meg a lányok kapcsolata nem. Nekem az a része tetszett.

Alkyra

Nos, igen. Az tényleg aranyos.
De valahogy túl gyorsan pörög le a sztori s nincs valami jó történet vezetése.
(nálam a történet van elsõ helyen egy anime értékelésénél. Után jönnek a karakterek/események majd az anime mûfaját nézem s ahhoz menyire jó)
Szerintem tök ugyanaz, mint a Jean De Kamikatze(vagy mi..). Csak itt van egy (ill kettõ)angyal oszt csõ.

Moha

Quote from: AlkyraHol olvashatom el?
Ne legyél lusta! :ejnye:
Itt van, csak egy oldalt kellett volna visszalapozni. :)

Alkyra

Okok. csak nem tudtam hogy hol találjam.

Alkyra

Oi. Gáz van.
Nincs fönn az usteam-en.
Te honnan szedted le?

.Attila

Quote from: AlkyraOi. Gáz van.
Nincs fönn az usteam-en.
Te honnan szedted le?
Nézd meg mégegyszer, mert ott van ;) tipp: Midori no Hibi a címe ;)

Alkyra


Kvikveg

Quote from: BonciNézd meg mégegyszer, mert ott van ;) tipp: Midori no Hibi a címe ;)
Na most mar en is belenezek!
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Titkos

Quote from: BonciVan már ogm is?

Van, mind a 26 rész le lett cserélve egységes ogm-re kb. a téli szünet környékén. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Titkos

Quote from: Alkyra(de a VAndread is pályázik erre a címre.:D:D Aranyos a sztorija.. :D )

Azt tudom ajánlani, nekem nagyon tetszett. :)  (És végre egy anime, ahol nem éreztem úgy, hogy a CG nagyon elütne a kézi rajztól.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Manitu

Quote from: White SeeDAz értékelésemnél ezek számítanak:
Többszempontból nézem meg, és a résszázalékok százalékaiból jön össze.

Ezek 8% ot érnek: rajztechnika, zene, intro, outro, történet, érzelem
Ezekre 5% jár: kiszámíthatóság, dráma, poénok, logikális/történeti összefüggések, kivitelezés, szövegezés, mennyire egyedi megnézném-e újra.
Extra százalékok: Kiváltott-e belõlem valamilyen szélsõséget, tetszett-e. Voltak részek amik ultrajók/rosszak voltak, a korosztályhoz viszonyított értékelésem, milyen passzban vagyok, összehasonlítás a többi hasonlóval, egyéb kisebb dolgok sbt...

"A" kategória. Ha legalább 90%-ot adnák rá, de még van benne valami plusz, ami számomra a legnagyobbak közé emeli az adott mûvet.
Ezt alaposan kidolgoztad:) Gratulálok!


UfoZ

Hehehe. DNAngel = Kamikaze Kaitou Jeanne fiú verzió. :)

via_mala

#2093
Quote from: ManuHajime no ippo

Már sok embertõl hallottam elvakult istenítést e sorozatot illetõleg, az AnimNfon is jó helyen ált legutóbb, mikor néztem, és ez kiványcsivá tett, annak ellenére, hogy nem szeretem a sport animéket. Milyen a rajzolása? Nekem a képek alapján nem tûnt annyira jónak, de nem is láttam sokat. Mennyire dominál a fight jelleg? Ebben is van fejlõdés a jellemek mellett? Tudom, hogy le kéne töltenem megnézni, de most nagyon szûken vagyok idõvel és csak indokolt esetben teszek ilyet :)
Részemrõl az elvakultságot nem vállalom, de mindenféle jót bátran merek mondani a sorozatról, de ezt még nem mondanám istenítésnek. Mondjuk úgy, hogy a sport kategóriában kiemelkedõ helyen van.
A rajzolás szerintem nagyon jó, persze sok ismétlõdõ elem van benne, de ez többé-kevésbé minden animében így van.
Persze hogy dominál benne a harc, de valahogy mégis a sportszellem érzõdik ki belõle, nem a marcangolás.

QuoteEbben is van fejlõdés a jellemek mellett?
Nem mellettük van, hanem bennük, és igen jelentõs mértékû. Fõleg Ippo, de az összes mellékszereplõ, sportársak, ellenfelek, barátok, és edzõk is kibontakoznak.


Ayasi no Ceres
14. részig: nagyon profi, érzelemdús sorozat. Sajnos elolvastam az epizódcímeket tegnap, így magamat okolhatom, amiért lelõttem egy fontos momentumot Toya-val kapcsolatban, aki amúgy az egyik legszimpatikusabb karakter.

Samurai Deeper Kyo
12. rész: végre egy kicsit érdekesebb volt, talán kialakul még valami ebbõl a Muramasa-kard témából, de nem bánnám, ha kevesebb Kenyo lenne. Röhej, hogy szinte nincs is emberi ellenfél, csak ezek a gyurma-Kenyo-k.

Ja és mellékszálon belekezdtem a Midori no Hibi-be is, idáig 3 részt láttam belõle, és egy fokkal jobb, mint amire számítottam.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

zolan43

Ez nagyon sirály! Lealázza az összes eddigi részt!

Tenchi vs. Z harcba beavatkozik A 3 ISTENNÕ. Eszmeletlen arcot vágnak amikor 2 Ryo-ohki búlyik elõ a "tojásból", meg amikor Ryoko összerázza eggyé õket. Az átvezetést a GXP-ba úgy oldották meg, hogy az Istennõk visszaforgatják az idõt, visszakerülünk a 14 rész elejébe, csak most nem Z módosítja Mihoshi levelét hanem Fu-chan (Ryo-ohki kistestvére a GXP-bõl) és egy Noike-ra hasonlító nõ.

Ki Lehetett az a Tenchi-formájú fényalak akivel Tenchi beszélt?

Mikor lessz folytatás? Egyáltalán tervezik-e?

Maron

Quote from: via_malaAyasi no Ceres
14. részig: nagyon profi, érzelemdús sorozat. Sajnos elolvastam az epizódcímeket tegnap, így magamat okolhatom, amiért lelõttem egy fontos momentumot Toya-val kapcsolatban, aki amúgy az egyik legszimpatikusabb karakter.

Csak megsúgom, hogy vele kapcsolatban lesz egy csavar ;)

.Attila

Quote from: White SeeD1, Nem fért rá 1 DVD-re. 1 rész híjján:)
2, Az OAV szemben áll a sorozattal.
1. Akkor a Trigun is egy rossz sorozat :hehe:
2. ... az OAV-t ne akard összekapcsolni a sorozattal, mert az csak egy ízelítõ volt tudtommal (egy bemutató, hogy készül egy ilyesmi sorozat), és az anime elõtt készült (OAV: 2002, sorozat: 2003), a manga alapján (de lehet, hogy tévedek).
Tenchi GXP avi-s változat: ami az ftp-n volt régen (megegyezett azzal, amit én dc-n szedtem le), annak a szövege olyan nyelvtannal rendelkezett, ami az angolét még hírbõl sem ismerte.

Moha

Quote from: White SeeDAkkor még beírnák pár hibát a kedvedért :hehe: , ami lejebbvitte az UM százalékát:
1, Nem fért rá 1 DVD-re. 1 rész híjján:)
Hát, ha ez szempont... :rolleyes: De amúgy is: ez nem az anime "hibája", hanem a fansubbereké, de õket meg meg tudom érteni: így is irdatlan sok meló megcsinálni egy sub-ot, nem lehet mindenre figyelni. :)
Quote2, Az OAV szemben áll a sorozattal.
Ez biztos, de, mint Bonci is mondta nem kell összehasonlítani a kettõt. Amúgy a sorozat elõtt, vagy után nézted meg?
Quote from: via_malaJa és mellékszálon belekezdtem a Midori no Hibi-be is, idáig 3 részt láttam belõle, és egy fokkal jobb, mint amire számítottam.
Most rosszra számítottál és mégis jó, vagy jóra számítottál és szuper? ;) Különben ne hagyd abba, érdemes megnézni! Totál lol az egész.

Kvikveg

#2098
Quote from: Moha....Totál lol az egész.
Most kezdtem el nezni, es rogton az alairasod ugrott be. Azt hittem, hogy valaki szorakozott azzal a keppel! :D
Poenos nagyon, bar meg csak a 2. napnal tartok.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Feldin

Quote from: AlkyraKöszönöm mindenkinek a tippeket....
Megpróbálkoztam a DNAngel-el(kedvelem a tolvajokat, kiskoromban tolvaj vagy bérgyilkos akartam lenni. :haha:  :haha:  :haha:  :) ), de az egy nagy rakás
#&@>!

Az Azumangába lehet, hogy belekukkantok... De a My day with Midori annak már az alapötlete is hatalmas! :D Szerintem most azt fogom nézni.(de a VAndread is pályázik erre a címre.:D:D Aranyos a sztorija.. :D )

Egyb. meg tudom nézni valahol, hogy mi a népszerûsgéi szint az animék szempontjából?
(melyiket töltötték le a legtöbbször?)
Mi az a My day with Midori???
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s