Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Feldin

Quote from: White SeeDEgy anime ami jobb mint az Azumanga  :) Méghozzá 1 egész %-al.
Rájöttem, Midori no Hibi. Így már tudom! Tényleg jó, de NEM jobb az Azumangánál! még 1%-al se :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Quote from: White SeeDAmúgy megnéztem, hogy melyik volt elõbb, és az OAV-al kezdtem. De annak kellett volna lennie a bevezetõ résznek, ahol ugye kiderül a lányról hogy boszi.
Nem. Nincs sorrend az OAV és a sorozat között, ugyanis a kettõ különálló. Az OAV csak ízelítõ volt, hogy jön majd egy ilyen sorozat, de közben kicsit változtattak a történet elmesélésén. A sorozat meg úgy jó, ahogy van :)
Trigun: nekem még a régi változat volt meg, és az pont 50 megával volt több, mint 4.38 GB ;) Tudom, hogy azóta van ogm, ezért nem írtam ki a régit anno.
Midori no Hibi és Azumanga is nagyon jó, és nem nagyon szeretnék sorrendet felállítani a 2 között, nem érdemli meg egyik sem, hogy vmihez képest lejjebb soroljam :) (de ha muszáj lenne, akkor... Azumanga)

Fazék

Quote from: White SeeDHONNAN SZEDTED LE!!!??!?!?!?!?!?!?

AKAROM MOST!!!!!!!!!
 :bruhuhu:   :bruhuhu:
tegnap reggel óta föl van töltve, csak zsozso egy kicsit elfoglalt (illetve el is felejtettem róla szólni, hogy végeztem, és lehet hogy továbbra se gondolatolvasó net-en keresztül, szóval bocsi :D), szóval türelem. ha ennyit kibírtál eddig, akkor most már ez az 1-2 nap semmiség. :) amint átrakja, lehet tölteni.

.Attila

raw-ban nézitek? Gratula, ha értitek is. Én eddig csak a 16. részig láttam, de még várok részekre, és akkor egyszerre nézem meg õket. Jobb várni, és egyszerre több részt megnézni :) Meg olyan régen láttam már, hogy akár az egészet megnézem újra :)

Titkos

Quote from: White SeeDAz angol szinkronja meg amúgy is xar... (mint a legtöbb szinkron:D)

Nem tudom, szerintem a Tenchi azon kevés animék közé tartozik, aminek tök jó lett az angol szinkronja. :)  (Legalábbis az OVA-nak biztosan, de amennyit a GXP-bõl hallottam, szerintem az sem volt rossz.)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Titkos

Quote from: zolan43Mikor lessz folytatás? Egyáltalán tervezik-e?

Tudtommal ez a történet vége, még esetleg lesz egy + epizód, ahol elvileg kiderül, hogy Tenchi kit is választ a lányok közül, de ez még nem 100%. A GXP végülis az OVA után játszódik, tehát bizonyos értelemben folytatás, de ott Tenchi-ék csak pár epizódban szerepelnek. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Titkos

Quote from: BonciMeg olyan régen láttam már, hogy akár az egészet megnézem újra :)

Szerintem megéri, fõleg, hogy az elsõ 13 rész DVD Rip és profi magyar felirat jár hozzá. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


.Attila

Magyar felirat nem érdekel.
Ez az utolsó rész? Akkor ha lesz hozzá angol felirat, a Jubei-chan 2 nekileselkedek az egész OVA sorozatnak :)

Damnatus

Hali!

ellenõriztem, hogy jók-e a feliratok, ezért belenéztem az FLCL-be. Hát nagyon  :lol: Ha lesz idõm megnézni tuti szétröhögöm magam.

Moha

Quote from: Damnatusellenõriztem, hogy jók-e a feliratok, ezért belenéztem az FLCL-be. Hát nagyon  :lol: Ha lesz idõm megnézni tuti szétröhögöm magam.
AniDB-n az is megkapta a dementia kategóriát. Hát nem csodálom. Nagyon agyatlan, az egyszer biztos! :lol:

Marfy

Quote from: MohaAniDB-n az is megkapta a dementia kategóriát. Hát nem csodálom. Nagyon agyatlan, az egyszer biztos! :lol:
Nekem máig az egyik kedvencem láttam már vagy 6szor :D.
És nem tudom elégszer hangsúlyozni hogy a zenéje mennyire :cool:.

roderick

Nah, most értem haza a Steamboy vetítéséröl éshát ebben a filmben is túléli a világ a történeések, de azért kellemesen katartikus rombolásmennyiség van benne:)
Komolyabbra fordítva a szót, habár nem egy világmegváltó film ez se, de kellemes és tartalmas szórakozás, habár elég sok részen sablonos, de van annyi jóság benne, hogy ez ne legyen bántó. A szemnek remek csemege, nagyon igényes a rajz, a CG tökéletes, mindent felülmúl amit eddig láttam (GITS2 incuded) annyira jól van benne használva, hogy észrevenni szinte nem is lehetne, ha az ember tudná, hogy ilyen dolgokat szinte lehetetlen lenne ilyen jól megrajzolni. Ami még nagyon tetszett, hogy megörzi az Akirában lévö rajzstílust, de mégis látszik rajta a haladás, söt mivel meglepö mód a XIX. századi Angliában játszódik, a karakterek habár jellegzetesen japánok, mégis egyszerre európaiak (barkó, bajusz, öltöny stb.), nohát globalizáció megminden.  Még kiemelném, azt hogy annyira jól megcsinált steampunk világ van a filmben, hogy ilyet szerintem máshol nem lehetett látni, aztán lehet más nem így érzi, de nekem nagyon sokat számított, hogy nem csak fogaskerekek meg gözgépek csinálnak mindenféle látványos lehetetlenséget, de emelett megvan mindennek a viktóriánus korabeli díszítettsége.
Azért igaz lesablonosoztam a filmet, de maguk a szereplök nagyon eltaláltak, a konfliktusok nagyon érdekesek, talán pont ez is a baj, mert nem érzem igazán, hogy le lenne zárva a film.. csakúgy végetér...

és végre-valahára kinöttek abból a dologból a készítök, hogyha valaki nagymonológot ad elö, azt a többi szereplö nem köteles bambulva végighallgatni:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Quote from: roderickNah, most értem haza a Steamboy vetítéséröl...
Én is hasonlóképpen, csak még beugrottam egy sörre utána :D !
Quote from: roderickKomolyabbra fordítva a szót, habár nem egy világmegváltó film ez se, de kellemes és tartalmas szórakozás [...] a szereplök nagyon eltaláltak, a konfliktusok nagyon érdekesek...
Engem pont ezért kicsit a Hayao animékre emlékeztetett.  :rolleyes:
Quote from: roderick...és végre-valahára kinöttek abból a dologból a készítök, hogyha valaki nagymonológot ad elö, azt a többi szereplö nem köteles bambulva végighallgatni:)
Igen igen, ezeket elég poénosra vették!(Scarlett beszólásai)

Steampunk-ban nem vagyok otthon(még nem találkoztam vele :) ), de nagyon tetszett ez a látvány- és hangulatvilág. A történelmileg valós korba helyezés kicsit még rá is erõsített erre szerintem is, és nagyon jó összhatást tudtak belõle kihozni.
Csak ajánlani tudom(azoknak akik 9-én tervezik megnézni, pedig, hogy feltétlenül menjenek el)!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

:bruhuhu: Ez nem ér!!! Majdnem mindent leírtatok, amit én is akartam! :haha: Na mindegy.

Ezt külön is kiemelném, és csatlakoznék hozzá:
Quote from: roderickmindent felülmúl amit eddig láttam (GITS2 incuded)

Roderick: kár, hogy nem találkoztunk a tömegben!
De viszont marha jó, hogy annyian voltak! Nem hiszem, hogy akár csak a 20%-a "keményvonalas animés" lett volna... Szóval egy csomóan érdeklõdésbõl eljöttek. És ez :cool: !

 :__devil: <== Ezt meg csak úgy. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!

Megnéztem a Tokyo Godfatherst. Nagyon jó volt.

Alkyra

#2115
Én most néztem végig a Vandread-et!
Piszok jó egy anime.
Nagyon jó törénet(egyedi s izgalmas), jó sok humor("Egy parazita van a páciensem belsejében!"-a Doki. :D Aki látta az tudja, hogy mirõl beszélek...Pyoro-2...hihihihi :)  :) ), nagyon aranyos s jól kidolgozott karakterek(Dita ANNYIRA KAWAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!! :haha: :rolleyes: ), remek grafika(fõleg a harcok...azok nagyon jók...), remek hanghatások(nem emlékszem rájuk szal jók voltak).

Mindenkinek ajánlom aki szereti a romantikus/sci-fi animéket.
(én magam nem szeretem a sci-fit, de ez egy NAGYON speciális eset.  :haha: )
Senki nem hagyhatja ki.

Összesítés:
97%.(nos voltak részek, ahol a rajzolás számomra furcsa volt)

Elsõ helyen ásta be magát a szívembe.
(a második a Chobits, a harmadik a Love Hina. De ez a sorrend csak a romantikus animék terén érvényesül)

Egyb. furcsa érzésem van..mintha nem lenne befejezve a sztori...nem?
(pl.: A föld még mindig ott van... vagy Dita-nak vajon lesz babája?????? :haha:  :haha: :lul: )

Alkyra

Oh még valami...
Mi az az OVA? Láttam hogy Vandread OVA (most töltöm).
Ez vlm külön sztori??

Damnatus

Hali!

Alkyra
Spoilereket (azaz a jeleneteket) fehérítsd ki, és írd oda, hogy SPOILER.

.Attila

A történen szerintem kerek, és jó a vége, lehetne persze még mesélni a szereplõkrõl még, de az már nem ennek a történetnek a része ;)
Az OVA-k csak összefoglalások, összevágdosták a sorozat elsõ/második felét (2 OVA van).
Btw. az én kedvencem Meia Gisborn (komoly,spoiled child - a kedvenc típusom :rolleyes: ), ill. a hozzáállása, szemlélete stb. nagyon tisztelem Gascogne-t. Dita viselkedése már-már túlzottan kawaii, mesterséges, és elég gyerekes is szerintem, mindazonáltal én is kedveltem azért :)

zolan43

#2119
Quote from: AlkyraOh még valami...
Mi az az OVA? Láttam hogy Vandread OVA (most töltöm).
Ez vlm külön sztori??

Az elsõ sorozat (13 rész) összefoglalása + 1db új jelenet. ->kalózbázis az aszteroidában
BC-re te is ráizgultál? Aztán a koppanás...

.Attila

Quote from: zolan43BC-re te is ráizgultál? Aztán a koppanás...
Hála istennek én nem :)

Alkyra

Õ nekem a kezdetektõl furcsa volt...:D
Dita 4ever!:D Pont azért kedvelem, mert olyan gyerekes. :D Olyan cuki. :D
(s jókat fõz...hmmm....nyam nyam nyam...)
S nagyon õszinte mindenkivel szemben...
Az egész azért hat mesterségesnek, mert még nem találkoztál ilyen emberrel(hát magyarországon nehéz az biztos...)

Ehh...bocsi a spoierkedésért.

Maron

Amibe belekezdtem, az a Gensomaden Saiyuki. 1. rész alapján nálam a topon van! Opening szuper, a karakterek nem különben  :lazza:

Ramiz

Quote from: AlkyraEhh...bocsi a spoierkedésért.

Nem akarok :_piszka: , de akkor már beszínezhetnéd...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!

Megnéztem az FLCL-t és meg kell mondjam, hogy nem igazán jött be. Volt sok vicces jelenet, a zene is jó volt, meg a karakterek is, de az egész olyan fura volt. Sejtem milyen hatást akart elérni a film, de nálam nem sikerült. Pedig amikor belenéztem, azt hittem teljesen odaleszek érte.

Alkyra

Quote from: zolan43Az elsõ sorozat (13 rész) összefoglalása + 1db új jelenet. ->kalózbázis az aszteroidában
BC-re te is ráizgultál? Aztán a koppanás...

Küldenél egy pm-et, hogy nagyjából mit tartalmaz a két OVA?(mármint a plusz jelentekre gondolok)

zolan43

Nekem csak a Vandread_taidouhen_ova.avi (350MB, azóta lecserélték az FTP-n 700MB-os ra) van meg a kettõ közül.

Csak a nyitójelenet nem szerepelt a sorozatban.
Mégegyszer ideírom sárgával: kalózbázis az aszteroidában

roderick

ehhh.. tegnap befejeztem a Mai-Hime-t és azt kell mondanom, hogy a sorozat felélénél táplált lelkesedésemet sikerült teljesen roba döntenie, porig aláznia stb. stb.
és mindezt csupán az utolsó résszel... annyira hihetetlenszánalmasszar a befejezése, hogy az már nagyon fáj...
spoiler:
most tényleg nem az a bajom hogy nem volt megint világvége, (pedig eleve elég sok jel erre utalt) hanem mi a francnak készít elö egy tragédiát x részen keresztül, hogy aztán azt kibontsa még x részen keresztül, hogy egy utolsó részben nemcsak minden halottat feltámasszon, de akik genyák voltak azok egy csapásra megjavulnak és persze mindenki megbocsájt nekik...

GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :__devil:
pedig olyan jó dolgokat lopkodtak össze, hogy 25 részig szinte élvezet volt nézni... (1-2 részt kivéve)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Rounin

Blue Gender, 11. rész. Go mad.

Ez alapján nekem tetszik, kellemesen dark hangulata volt. Ráadásul nem tûnik túl happy-end kilátásúnak. (Light spoiler: rögtön meghalt két nem éppen mellékszereplõnek tûnõ karakter, halálba fúlt egy kibontakozó szerelem s még)

Grafikailag tetszetõs; zeneileg sem rossz, egyedül az intro zene ment az agyamra. Az outro már kevésbé :)

zolan43

Quote from: White SeeDTenchi in the Darknes
Nem Daughter of Darkness-t akartál írni?
Tenchi Forever-t nem nézted?