Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Na, ennek is vége!  :bruhuhu: Kár, hogy ilyen rövid volt!
Általában apránként nézem végig a sorozatokat, de ez most annyira lekötött, hogy 2 nap alatt végignéztem az egészet. Utoljára asszem talán a Kimi-t vagy az Onegai Twins-t néztem ilyen gyorsan végig.

Az elsõ pár részt röviden így tudnám jellemezni: :lol::lul::rotflol::hahaha: Szóval egyszerûen szakadtam a röhögéstõl!
Aztán kicsit drámaibbá vált az egész, de még azért mindig a vígjáték szintjén maradt. Mit is mondjak még róla? Újabb anime a kedvenceim között! A story is tetszett, hiába no, romantikus alkat vagyok, bejönnek az ilyenek.
A történet vége pedig kicsit "körömrágós" volt, bár azért lehetett sejteni, hogy mi lesz, de két lehetõség volt adott, és nem volt teljesen egyértelmû, hogy melyik fog bejönni. Mindenesetre úgy lett vége, ahogy vártam. Már féltem amúgy, hogy elrontották a végét, de szerencsére nem.
A szereplõk is jól ki voltak dolgozva: mindenkinek külön egyénisége van, és jótt "össze lettek válogatva"

Na, jó sok zagyvalékot összehordok itt. :rolleyes:
A grafikán idõnként nagyon látszott a CG, de úgy általánosságban jó lett.

A zenéje nagyon tetszett, fõleg az ending. Még a szövegét is megtanultam félig-meddig. :p

Összefoglalva, ez a sorozat lekörözi a szememben a Mahoromatic-ot és a Golden Boy-t is, pedig azok is nagy kedvenceim. Kész. Elfogult vagyok...
Egy biztos, ezt melegen ajánlom mindenkinek, mert érdemes megnézni! Aki szereti a romantikus vígjátékokat és még nem látta, az sûrgõsen pótolja be!!!

Fazék

örülök hogy neked is tetszett :) ha elolvasod a pár hete írt beszámolómat kb pont hasonlókat írtam én is :) nagyon jó sorozat, bár tény hogy ez is talán a fiúknak tetszik jobban ;)

Moha

Quote from: Blimpörülök hogy neked is tetszett :) ha elolvasod a pár hete írt beszámolómat kb pont hasonlókat írtam én is :) nagyon jó sorozat, bár tény hogy ez is talán a fiúknak tetszik jobban ;)
Elolvastam. Hát, az a pár hete az még tavaly volt. :p De úgy látszik, tényleg nagyon hasonlókat írtunk. Én amúgy az outro zenéjét már korábban hallottam, és most it minden rész után végighallgattam. :)

Azt a 9 pontot én is megadnám a sorozatra! :jee:

Titkos

Quote from: White SeeDTöbbek közt ezért nem tetszett az Inuyasha vége sem...

Az Inu Yasha más tészta, ugyanis annak nem ott van vége, ahol az anime abbamaradt. ;)  Még a manga is legalább egy évig fog tartani, az animét csak a nézettség csökkenése miatt (állítólag...) hagyták itt félbe. Hallani híreket, hogy lesz OVA, illetve a manga befejezése után egy esetleges 2. sorozat, ami már végigviszi a történetet, de én majd hiszem, ha látom. (Jó, az OVA-t elhiszem, de + tizenvalahány résszel nem sokat fogunk érni. ;) )
Mellesleg a Ranma-val is pont ugyanezt csinálták, az anime kb. a történet felét meséli csak el.
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Suszi

:rolleyes: Nekem tetszett a sorozat is, bár tény, hogy a film jobban sikerült.

Mattanja

Így másodszor már nem igazán tetszett, sokkal jobban érzõdött, hogy gyakorlatilag csak kedvcsináló a mangához. 3 ova vs. 3500+ oldal... :rolleyes:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manu

#2046
Mint már írtam valahol, egy párszor nekiálltam, de valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig elaludtam rajta. Most megtettem mindent, hogy ez ne történjen meg. Úgy emlékszem sokaknak problémája volt ezzel a mozival, én szerettem. Hangulatos kis film volt, mondjuk tényleg nem mászott olyan mélységekbe, hogy az ember hetekig küzdjön olyan tünetekkel, mint a WC-n való elmélázás, vagy a végtelenbebámulás-arra-nem-megfelelõ-helyen. Engem így a húsvéti kajadömping közepette kellemesen kikapcsolt, illetve még az unokahugaimnak (akik arra ügyeltek, hogy el ne aludjak) is tetszett.
Nagyon sok minden benne volt abból, amiért a sorozatot is szerettem: igényes rajzolás és zene, aprólékos kidolgozás, jó karakterek, jó akciók, feeling.

sirtomi

Quote from: ManuMint már írtam valahol, egy párszor nekiálltam, de valamilyen rejtélyes oknál fogva mindig elaludtam rajta. Most megtettem mindent, hogy ez ne történjen meg. Úgy emlékszem sokaknak problémája volt ezzel a mozival, én szerettem. Hangulatos kis film volt, mondjuk tényleg nem mászott olyan mélységekbe, hogy az ember hetekig küzdjön olyan tünetekkel, mint a WC-n való elmélázás, vagy a végtelenbebámulás-arra-nem-megfelelõ-helyen. Engem így a húsvéti kajadömping közepette kellemesen kikapcsolt, illetve még az unokahugaimnak (akik arra ügyeltek, hogy el ne aludjak) is tetszett.
Nagyon sok minden benne volt abból, amiért a sorozatot is szerettem: igényes rajzolás és zene, aprólékos kidolgozás, jó karakterek, jó akciók, feeling.
Ezzel kedvet csináltál a sorozathoz, pedig nem akartam hosszabb sorozatnak nekiállni mostanában.

Alkyra

Én a Chobits-ot néztem meg most végre valahára. :D

Nekem nagyon tetszett, bár nekem teljesen más gondolatom volt arról, hogy mi si Chi valójában...
Oh lenne is egy kérdésem, ami sajnos egy kicsit spoiler. Remélem nem gond...
Nah szóval. Amikor a végén csatlakozik az összes persocom-hoz Chi s a persocomoknak emberi szemük lesz(egy idõre) az mit jelent? :D Mi Chi igazi szerepe?Miért annyi "veszélyes" s fontos?Valaki eltudná mondani nekem?

Chi volt a legkawaii-bb a naivitásával, s Sumomo meg a legkirályabb persocom. :D(õ is nagyon aranyos)

Ehh...most mit kezdjek magammal?
Kéne valami megin amit tudnék nézni.
Ötletek fiúk, lányok?

Manu

Quote from: AlkyraÖtletek fiúk, lányok?

Fogalmam sincs, hogy eddig mit láttál, de nézd meg Sirtomival egyetemben a Cowboy Bebopot, utána meg a Samurai Chapmloo-t. :D

.Attila

Quote from: ManuFogalmam sincs, hogy eddig mit láttál, de nézd meg Sirtomival egyetemben a Cowboy Bebopot, utána meg a Samurai Chapmloo-t. :D
Nem láttam a Samurai Champloo-t még, de eddig úgy éreztem az elmondásokból, hogy azért van vmi stílusbeli hasonlóság a CB-vel, és ha ez igaz, akkor nem kéne egymásután megnézni ;) De a CB-t tényleg nyugodtan megnézheted, csak az nem romantikus. Néztél már Onegai Teachert?

Raggie

Quote from: Manu... nézd meg Sirtomival egyetemben a Cowboy Bebopot...
Csatlakozom!!! Mindenképp nézd meg!
Hogy állsz az egyestéd filmekkel, azok közül a Ninja-Scroll-t, a CB filmet( :D ), a Jin-Roh-ot, a Vampire Hunter - D-t és az összes Hayao filmet ajánlanám(csak így elsõ szuszra).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Alkyra

CB most néztem a teleki napon.(sulinap. animesarok.:D)
Onegai Teacher?
Hmm..
Ha van vlm hasonlóság a Chobits s a Samurai Champloo között akkor miért nem kéne megnéznem egymás után?:D

.Attila

Quote from: AlkyraHa van vlm hasonlóság a Chobits s a Samurai Champloo között akkor miért nem kéne megnéznem egymás után?:D
Ez a CB-re és SC-re vonatkozott ;)
Ha megnézed az Onegai Teachert, akkor utána akár az Onegai Twinst is megnézheted, habár nemigazán folytatás, hanem egy különálló sorozat, de ugyanolyan jó, mint az OT.

Raggie

Quote from: AlkyraCB most néztem a teleki napon.(sulinap. animesarok.:D)
Büdös mázlisták!!! :jee:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Titkos

Quote from: AlkyraEhh...most mit kezdjek magammal?
Kéne valami megin amit tudnék nézni.
Ötletek fiúk, lányok?

Ranma, Slayers, Inu Yasha megvolt már? :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


Alkyra

InuYasha-t nem nézek.Ranmának nem tettszik a grafja(gomen ha ezzel valaki lelkében tapostam) s Slayers már megvolt.

Nah jó leírom, hogy mik voltak meg:
-One Piece
-Naruto
-Shaman King
-Chobits
-Ultra Maniac
-Love Hina
-Star Ocean EX
-Fullmetal Alchemist
(lehet hogy van még)

Raggie Gordon:Mázlisták vagyunk azt mondod?
A film közepén bejött az egész haladó német csoport s laptop a film vége elõtt 3 percel bemondta az unalmast.Ehh...Egyb. tényleg jó volt.
De valahogy nem jött be a grafja...

roderick

Quote from: BonciNem láttam a Samurai Champloo-t még, de eddig úgy éreztem az elmondásokból, hogy azért van vmi stílusbeli hasonlóság a CB-vel,

Pedig, sztem nincs nagyon nagy hasonlóság... csak a rendezö teljes elborultsága. De mivel az egyik ürcowboyokról, a másik meg hip-hop szamurályokról szól ezért nagy hangulatbeli különbségek vannak. Csak az igényesség és a remek szórakozás ami megegyezik, de ha nem néztem volna meg, eszembe se jutott volna összekapcsolni a kettöt... (habár én inkább rajzstílus miatt szoktam észrevenni a kapcsolatokat)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Raggie

Quote from: Alkyra...Nah jó leírom, hogy mik voltak meg:
-One Piece...
Meg volt?! Úgy tudom még mindíg készülnek az epizódok! Vagy lemaradtam valamirõl? :lame:
Quote from: Alkyra...Raggie Gordon:Mázlisták vagyunk azt mondod?
A film közepén bejött az egész haladó német csoport s laptop a film vége elõtt 3 percel bemondta az unalmast.Ehh...Egyb. tényleg jó volt.
De valahogy nem jött be a grafja...
Hát igen, márpedig a körülmények nagyon fontosak(szvsz)!

Hogyhogy? Mi nem jött be rajta? Bocs, hogy így nekedtámadok, csak szvsz ez az egyik legjobban/szebben megrajzolt anime. Alig van benne sd és az is csak indokolt esetben. Na mind1, ízlések és pofonok...
(ja, ezt nem :_piszka: -ként írtam, csak hirtelen felindulásból :D )
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Marfy

Quote from: AlkyraSumomo meg a legkirályabb persocom. :D(õ is nagyon aranyos)
Ha teccet Sumomo nézd meg a Hand Maid Mai-t, abban is hasonló a csajszi és méretben is kb eggyek :).

Manitu

Quote from: AlkyraEhh...most mit kezdjek magammal?
Kéne valami megin amit tudnék nézni.
Ötletek fiúk, lányok?
Az Onegai Teachert meg a Twinst én is nagyon tudom ajánlani, meg a CB-t is, bár én sem értem mi nem tetszett a fílm grafikájában. Meg még talán az Ah! My Goddess-t, az biztosan tetszene neked, ezek alapján.


Mattanja

Én pedig tudom ajánlani ezt a thread-et. Legyetek szívesek ott folytatni, ok?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

via_mala

#2062
Quote from: via_malaÉn most a Hajime no Ippo-t gyûröm...
Hát legyûrtem mind a 76 részt mégpedig még múlt hét csütörtökön, de csak ma van idõm rá, hogy újra kiáradozzam magam róla. Egy dolgot viszont elõrehozok: akiknek mélységesen fájó pont, ha egy anime nincs lezárva már most szólok, hogy ez sincs. Viszont abból a kb. 40 anime sorozatból, amit eddig láttam, jó ha 10-nek volt teljesen lezárt a vége, ezért számomra kicsit meglepõ, hogy anime rajongók számára annyira furcsa legyen pl. a Trigun "befejezetlensége". Nem beszélve arról, hogy jó néhány ilyen befejezetlen anime tovább folytatódik mangában, mint pl. a Berserk, vagy a Hajime no Ippo is, amely immár több mint 70 kötetnél tart, és állítólag máig növexik a rajongótábora.
Összefoglalva: a Hajime no Ippo egy sikertörténet, ami egy meglehetõsen szánalmas srácról szól, aki felül tud emelkedni saját balsorsán, és hatalmas akaraterõvel felküzdi magát a csúcsra. Mindehhez a profi boxot választja eszközéül, amely által természetesen fizikai erõre is szert tesz, de  lényegesebb, hogy lelkileg erõsödik meg igazán, miközben végig megtartja kamaszos õszinteségét, nyíltságát, félénkségét és szerénységét. A végletekig rokonszenves, szerethetõ figura marad, hiszen a legdurvább -több részen átívelõ- ökölharcok után is kisfiús örömmel kevert õszinte csodálkozással fogadja a gyõzelmet és az egyre népesebb rajongótábor ovációját.
Mindenkinek tudom ajánlani, aki kedveli jellemfejlõdésben és humorban bõvelkedõ, dinamikus történetvezetésû animéket.
Szerintem: 10/10

Samurai Deeper Kyo
Még csak a 11. részig jutottam benne, valahogy még mindig nem tudott magával ragadni, de most már valahogy csak végignézem. Idáig a sokat szidott Ninja Scroll sorozat szintjén van: eszetlen csatározások, és üres szövegelések halmaza.

Ayashi no Ceres
Kínomban már ebbe is belekezdtem, de erõteljesen érzõdik rajta a shojo-anime jelleg, ezért számomra egy kissé nehezen emészthetõ, meg persze az összes férfi/fiú karakter is olyan tündi-bündi széparc, hogy az már szinte fáj. A történet viszont érdekes, mert egy régi japán legendára alapozták, meg hát szeretem a tudathasadásos témát.

GunGrave
Ígéretesnek tûnik, de valahogy a fõhõs túl hallgatag, SPOILERigaz akkor sem beszélt sokat, amikor még élt, heheSPOILER VÉGE.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Maron

QuoteAyashi no Ceres
Kínomban már ebbe is belekezdtem, de erõteljesen érzõdik rajta a shojo-anime jelleg, ezért számomra egy kissé nehezen emészthetõ, meg persze az összes férfi/fiú karakter is olyan tündi-bündi széparc, hogy az már szinte fáj. A történet viszont érdekes, mert egy régi japán legendára alapozták, meg hát szeretem a tudathasadásos témát.

Ayashi no Ceres nagyon-nagyon-nagyon jó!!  :jee: A 24 részes sorozat Yuu Watase (Fushigi Yuugi) mangája alapján készült, innen a shoujo jellege^^ Az animébõl kihagytak néhány dolgot, ami a mangában benne van, de a vége az szíven ütött így is (2. anime, amit így japánul felirattal láttam, közvetlen Tenchi Muyo OVA után), utána pár percig csak meredtem magam elé.

Manu

Quote from: roderickPedig, sztem nincs nagyon nagy hasonlóság... csak a rendezö teljes elborultsága. De mivel az egyik ürcowboyokról, a másik meg hip-hop szamurályokról szól ezért nagy hangulatbeli különbségek vannak. Csak az igényesség és a remek szórakozás ami megegyezik, de ha nem néztem volna meg, eszembe se jutott volna összekapcsolni a kettöt... (habár én inkább rajzstílus miatt szoktam észrevenni a kapcsolatokat)

Az alapokban van némi egyezés, áthallás, de egyáltalán nem zavaró... Én nagyon allergiás vagyok az ilyesmikre, itt is elkezdett dagadni a fejem elöször, de aztán nagyon gyorsan elmúlt :)

Hajime no ippo

Már sok embertõl hallottam elvakult istenítést e sorozatot illetõleg, az AnimNfon is jó helyen ált legutóbb, mikor néztem, és ez kiványcsivá tett, annak ellenére, hogy nem szeretem a sport animéket. Milyen a rajzolása? Nekem a képek alapján nem tûnt annyira jónak, de nem is láttam sokat. Mennyire dominál a fight jelleg? Ebben is van fejlõdés a jellemek mellett? Tudom, hogy le kéne töltenem megnézni, de most nagyon szûken vagyok idõvel és csak indokolt esetben teszek ilyet :)

Relunx

Az elmúlt napokban két animét néztem meg:
Street Fighter II V:
29 részes Street Fighter, a Street Fighter animék közül a legjobb!
Street Fighter II-nél 100x jobb, a Street Fighter Alpha-nál meg 1000x jobb.
És nálam a bunyós animék RULEZ! :D

Wild Arms:
22 részes Modern Wester style anime. Egészen türhetõ.

Relunx

.Attila

Saját vélemény következik:
Az Ultra Maniac szerintem korhatár független, csupán annyit igényel, hogy a felnõtt emberben meglegyen a gyerek is. És habár valóban shoujo anime-nek szánták, szerintem nem az, miben volna az? Mert lányok szemszögébõl mutatják be a kamaszok párkapcsolati problémáit? A Sailor Moon sokkal inkább shoujo anime, pedig ugyebár azt is rengeteg fiú nézte ;)
Sablonos? Nem találtam még hasonló anime-t, pedig láttam már egy párat, és fõleg ebben a kategóriában (vígjáték, romantika) keresek. Ha neked az sablon, hogy vannak lányok, akiknek problémáik vannak a szerelmi életükben, meg hogy van egy varázslós lány, aki kicsit béna a mágiához, akkor ilyen erõvel minden mahou-vígjáték sorozat sablonos. Ilyen erõvel a Saikano is sablonos világvége történet (megjegyzem, hogy nem sablonos szerintem, annak ellenére, hogy nem tetszett).
De ha úgy gondolod, hogy mégis sablonos, akkor kérlek ajánlj nekem még ilyen anime-t, mert nekem nagyon tetszett az UM, de még nem találtam hozzá hasonló, és hiányzik már ;)
Opening nem tetszik? Kár :( Nekem pedig nagyon, 2 napja szinte csak azt hallgatom :)

u.i.: ha ezt vki megint kötözködésnek veszi, és nem sima beszélgetésnek egy anime-rõl, akkor inkább már vissza se jövök többet ebbe a topicba.

Manitu

Quote from: White SeeDHonnan szedtél hozzá mp3-makat? Néztem már 3 helyen, de sehol sem találtam.:(
Nem feltétlenül kell ahoz mp3 :) Amúgy mihelyst tudom, töltöm fel a szerverre az albumot... remélhetõleg még ma.


Feldin

#2068
Quote from: AlkyraÉn a Chobits-ot néztem meg most végre valahára. :D

Nekem nagyon tetszett, bár nekem teljesen más gondolatom volt arról, hogy mi si Chi valójában...
Oh lenne is egy kérdésem, ami sajnos egy kicsit spoiler. Remélem nem gond...
Nah szóval. Amikor a végén csatlakozik az összes persocom-hoz Chi s a persocomoknak emberi szemük lesz(egy idõre) az mit jelent? :D Mi Chi igazi szerepe?Miért annyi "veszélyes" s fontos?Valaki eltudná mondani nekem?

Chi volt a legkawaii-bb a naivitásával, s Sumomo meg a legkirályabb persocom. :D(õ is nagyon aranyos)

Ehh...most mit kezdjek magammal?
Kéne valami megin amit tudnék nézni.
Ötletek fiúk, lányok?
AZUMANGA!


Legutóbb a Naushika-t és a Hoshi no Koe-t láttam újra. Még mindig mind a 2 szuper!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Djinn

Witch Hunter Robin
Az elõzõ véleményem azt hiszem 8 rész után írtam. Kb a 11-résztõl elég élesen megváltozik a sorozat. A részek összefüggnek és sokkal pörgõsebb, érdekesebb lesz. Nem igazán tudom megmagyarázni, miért, de én már két napja a hatása alatt vagyok. Azt hiszem bekerült a top 5-be nálam(nem tudom, melyik helyre :rolleyes:  ). Nem egy könnyed szórakozást nyujtó alkotás az biztos. Elég komoly kérdéseket feszeget, de persze fel lehet fogni egy sima akció/misztikum sorozatnak is.  Sok kritikát olvastam róla és sokan azt mondják a 8 résznél nem tudák tovább nézni. :( Pedig utánna kezd igazán jó lenni. Lehet mondani, hogy nem kidolgozottak a jellemek (szerintem ennek ellenére nagyon érdekes karakterek vannak benne), túl sok a homály és titok, nem reális... De szerintem így tökéletes, ahogy van.  :)

Ja és a zenéje továbbra is  :kiraly:  :jee:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"