Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Most fejeztem be.
Megint egy olyan sorozat, aminél az ember az elején nem is gondolná, hogy hogy fog alakulni a történet. Az ismertetõkbõl és képekbõl azt hittem, átlagos, comedy-ecchi sorozat, de kiderült, hogy annál azért több.
Az elején pl. nem is gondoltam volna, hogy Ai, Mai és Mii idõutazók. Azt hittem, szimplán három nõvér. :)
Fõleg az utolsó részek körül eléggé átment drámába, és elgondolkodtatta az embert.

A befejezése azért tetszett, meg úgy egyáltalán az egész sorozat bejön. Ja, és az intrója szerintem valami eszméletlen, tetszik az a mozgás, amit Mii-tan levág. :D Az outro is jó: egyszerû, de mókás. Csak épp a szövege nem kapcsolódik túlzottan az egészhez.

Szóval összességében egy elég kellemes, comedy-ecchi-drama anime. Akinek a Mahoromatic bejött, mindenképpen nézze meg (a szokásos "mell-versengés" megvan benne :D).
Ja, és - az ftp is fent lévõ - Triad féle fansub-ot javaslom: überkirályul megcsinálták. :jee:

Ramiz

Trigun: A "túlélés" az lett volna, ha lelövi Knives-t, és visszamegy a farmra. Hátrahagyta a pisztolyait... nagyon jó. Knivest megbénította... egy idõre. Ennek semmi értelme. Vagy 1.) Lõje le a végtagjait (ld.: Monthy Python, Fekete Lovag :lol: hogy ez a Monthy Python milyen gyakran felbukkan itt a fórumon!  :rolleyes: :D nemhiába olyan zseniálisan kultikus :cool: ), de azzal jobban megszívatja Knivest, mintha megölné, vagy 2.) Ne bénítsa meg, de akkor Knives nem marad nyugton, és még egy pár falut kiirt. Persze talán a manga megválaszolja a kérdést...

Metropolis: Hmm... nekem tetszett az a furcsa stílus... bennem lenni hiba. :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: RamizMetropolis: Hmm... nekem tetszett az a furcsa stílus... bennem lenni hiba. :__devil:
Meg a zenéje gondolom. ;) Szerintem sem volt rossz amúgy, bár az tény, hogy nem szokványos.

Ramiz

A zenéje az nagyon király! :cool:
Az a jazz tökéletesen illik alá... a hóesés alá... a forradalom alá... a vége alá...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Project_2501

Toshiyuki Honda szerintem is nagyszerûen eltalálta az egész film zenei fûszerezését és a Minako "mooki" Obata által elõadott záródal engem is levett a lábamról :jee:
Imhol vala a zárodal "There'll never be good bye - The theme of Metropolis" szövege:

http://www.animelyrics.com/anime/metropolis/therellneverbe.htm
"...We aren't even sure that project 2501 really is a bug. Originally the purpose of this project was to..." quotation from GITS

Fazék

Quote from: RamizTrigun: A "túlélés" az lett volna, ha lelövi Knives-t, és visszamegy a farmra. Hátrahagyta a pisztolyait... nagyon jó. Knivest megbénította... egy idõre. Ennek semmi értelme. Vagy 1.) Lõje le a végtagjait (ld.: Monthy Python, Fekete Lovag :lol: hogy ez a Monthy Python milyen gyakran felbukkan itt a fórumon!  :rolleyes: :D nemhiába olyan zseniálisan kultikus :cool: ), de azzal jobban megszívatja Knivest, mintha megölné, vagy 2.) Ne bénítsa meg, de akkor Knives nem marad nyugton, és még egy pár falut kiirt. Persze talán a manga megválaszolja a kérdést...
Nekem pont ez a befejezetlenség tetszett benne. Elsõre kicsit hõbörögtem, de aztán átgondoltam és pont ez a megoldás illik bele a személyiségébe. Hisz meg van gyõzõdve róla, hogy egy ember halálát sem éri meg egy valószínûsíthetõ jövõ elkerülése. Hisz benne, hogy az emberek alapvetõen jók és csak segítségre van szükségük, meg lehet oldani a konfliktusokat. Jelen esetben legyõzte testvérét és talán reménykedhet benne, hogy ha megint ellene fordul ismét gyõzni fog, és talán közben megváltoztathatja, talán még jó "emberré" válhat. A remény hal meg utoljára. :)

.Attila

Quote from: BlimpNekem pont ez a befejezetlenség tetszett benne. Elsõre kicsit hõbörögtem, de aztán átgondoltam és pont ez a megoldás illik bele a személyiségébe. Hisz meg van gyõzõdve róla, hogy egy ember halálát sem éri meg egy valószínûsíthetõ jövõ elkerülése. Hisz benne, hogy az emberek alapvetõen jók és csak segítségre van szükségük, meg lehet oldani a konfliktusokat. Jelen esetben legyõzte testvérét és talán reménykedhet benne, hogy ha megint ellene fordul ismét gyõzni fog, és talán közben megváltoztathatja, talán még jó "emberré" válhat. A remény hal meg utoljára. :)
Pontosan. SPOILER: Vash egyszer ölt, mert azt már tényleg kikényszerítették belõle, egyébként meg mindig kerüli ezt a megoldást, mert neki ez nem megoldás. És pont a testvérét lõné le, pont nála nem hinne a saját (vagy eltanult, mind1) filozófiájában? Eléggé ellentmondásos lenne ;)

Manu

Itt szvsz az lehet a bibi, hogy az alkotók tartották magukat (nem elítélhetõ módon) a sztorihoz, meg a karakter jelleméhez, ez azonban valahogy nem tett jót az alkotás élvezhetõségének. Ergo lehet, hogy mégsem volt jó a megvalósítás? Ezt a kettõt kellett volna úgy összegyúrni, hogy magukat se hazudtolják meg, ill. a felvezetés után meglegyen a katarzisélmény. Én pl. azért nem szálok bele a vitába, mivel szinte semmire nem emlékszem a utolsó epizódból, ami nálam akkor jelentekezik, ha valamiért jelentéktelennek ítélem meg a mûvet. Ezt az agyam autómatikusan mûveli :D. Szelektál. Ettõl függetlenül a sorozat tetszett, de itt is látszik, mint a zenében, hogy minél jobb a mû, annál nehezebb jó befejezést találni neki, pedig az ember nem is gondolná...

Fazék

nehezen tudom megérteni, hogy egy mindenkit megölünk a sorozatból és a világ is elpusztul befejezést imádjátok minden sorozatnál, míg egy ilyen sztem teljesen elfogadható nyitott véget egyszerûen nem tudtok megemészteni... én nagyon is örülök, hogy nem álltak le mindenféle kompromisszumos megoldásokkal, hogy elfogadhatóbb legyen a többség számára a befejezés. engem például kicsit lefárasztott az NGE idióta vége, amikor szép lazán kinyírtak mindenkit, és maradt látszólag két túlélõnk világégés után. nektek pedig ez jön be úgy néz ki. ez van ezzel nincs mit csinálni, ízlések és pofonok.
innentõl fogadjátok fenntartással az ajánlásaimat.

Manu

Quote from: White SeeDAmin nagyon megakadtam: hogy kerül a zoxigén a sivatag bolygóra?? Szal növényzet az nincs. Így a szárazföldrõl nem sok a zoxigénutánpótlás. Víz még annyi sincs, szal Szalacsi bácsi sem tudja kivonni belõle a zoxigént. :D

Ettõl kapok agyzsábát. Ez olyan, mikor a Saikano-nál arról vitáztunk, hogy ki indította a háborút japán ellen. Nem ez a lényeg, mindez csak háttér, nem ez hordozza a mondanivalót. Ennyi erõvel azt is kérdezhetnénk, hogy a holdak hogy a fenében nem módosítják folyamatosan a gravitációt? De ha válasz kell: mondjuk ez egy öreg bolygó, és régen víz borította meg növényzet, meg nagyon sok oxigén. Valamai metorit becsapódás miatt a víz elpárolgott, az oxigén nagy része elégett, a növényzet elpusztult. :D
mindenesetre ez éppen nem csökkent a sorozat értékén :)

Quote from: Blimpnehezen tudom megérteni, hogy egy mindenkit megölünk a sorozatból és a világ is elpusztul befejezést imádjátok minden sorozatnál, míg egy ilyen sztem teljesen elfogadható nyitott véget egyszerûen nem tudtok megemészteni... én nagyon is örülök, hogy nem álltak le mindenféle kompromisszumos megoldásokkal, hogy elfogadhatóbb legyen a többség számára a befejezés. engem például kicsit lefárasztott az NGE idióta vége, amikor szép lazán kinyírtak mindenkit, és maradt látszólag két túlélõnk világégés után. nektek pedig ez jön be úgy néz ki. ez van ezzel nincs mit csinálni, ízlések és pofonok.

Gondoltam, hogy nem jön le egyértelmûen a postomból. Én nem arra céloztam, hogy meg kellett volna Knivesnak halnia, hanem hogy jobban kellett volna élvezhetõség szempontjából kivitelezni ezt a befejezést, amár bevállalták. Így hagyott egy kis ûrt, úgy látom nem csak bennem

Ramiz

Szerintem ezt erõsen félreértetted, Blimp... attól, hogy az NGE ilyen meg olyan, attól még nem lesz értelmesebb a Trigun...

Fazék

Quote from: RamizSzerintem ezt erõsen félreértetted, Blimp... attól, hogy az NGE ilyen meg olyan, attól még nem lesz értelmesebb a Trigun...
ott lehet a probléma, hogy én továbbra se látom miért nem értelmes a Trigun befejezése... (csak próbáltam felhozni egy sorozatot, ahol meg sztem nem értelmes a befejezés, míg mindenki más szerint igen) sztem tökéletesen rendben levõ, hogy nem öli meg Knives-t és innentõl sztem patthelyzet van... :)

Fazék

Quote from: ManuGondoltam, hogy nem jön le egyértelmûen a postomból. Én nem arra céloztam, hogy meg kellett volna Knivesnak halnia, hanem hogy jobban kellett volna élvezhetõség szempontjából kivitelezni ezt a befejezést, amár bevállalták. Így hagyott egy kis ûrt, úgy látom nem csak bennem
hát igen, ez tényleg sokaknak probléma lehet, általában ilyen esetben én is kritizálom a sorozatot, de itt vhogy elfogadhatónak éreztem azt az ûrt, amit hagyott. kár hogy nem tudom megmagyarázni miért. :)

Fazék

Quote from: White SeeDMért kellene mindenkit kiírtani? A Trigunba nem is illett volna bele. Viszont ha nem ölik meg, akkor csak még több halál lesz, mert õ nem azért öl hogy éljen, hanem szórakozásból/gyûlöletbõl.
ilyet én hol mondtam, hogy a Trigun-ba ez kellett volna?
Quote from: White SeeDAz NGE-t nem is hoznám ide. Az teljesen más tészta, mivel ott az evolutció volt a fõtéma, és az oda ilett. Ott  hozott a fõszereplõ egy döntést, és ennek az lett a következménye, kész.
persze a legvége stimmel, de ez a hirtelen jött bázisírtás és a szerencsétlenkedés ami ott folyik, nekem picit illúzióromboló volt.
Quote from: White SeeDJah, és nem tetszett, hogy a kedvenc szereplõmet is kiírtották. (A papot)
hát ez nekem is fájt, de végülis várható volt :(

roderick

Tegnap láttam a Millennium Actress-t és nem tetszett, mert nem volt a végén világvége:)

Najó, komolyan igazából szerintem nagyon remek film, talán azért is, mert könnyebben emészthetö mint mondjuk a Perfect Blue, de ugyanúgy megvan az egyedi rendezése a dolognak. Nekem nagyon tetszett, ahogy össze van mosva, a jelen, a múlt és a filmek világa és habár a végére kicsit ismétlödö lesz a film, a vége azért dob rajta egy akkorát, hogy az embernek ne is tünjön ez fel. Szóval nagyon tudom ajánlani azoknak, akiket nem zavar, hogy egy nagyon sablonos történetet mesélnek el nagyon egyedi módon.
(amúgy a Paranoia Agent egyik része ugyanígy van rendezve (akiket érdekel melyik:az, amelyikben a srác mesél nekik a játékról, ami a verésre kényszerítette))
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Manu

Quote from: White SeeD+Valóban nem csökken az értéke, csak logikátlan. (Vulkáni rulez:D)
Na meg az ilyen apróságokat én beszámítom a végösszegzésemnél:)

Hát én nem tudom, de az animékben sok a ilyen típusú logikátlanság, hiszen rajzfilmek, és ezt kihasználva szeretnek túllépni a fizikai világ korlátain, másrészt a stílus döntõ részét képezik a sci-fi, fantasy, fighting, magic stb. animék, amik szintén nem fizikakönyvek. Mindenesetre, ha logikus alapokon nyugvó sci-fi animét szeretnél: Planetes

Itachi

Quote from: White SeeDKissé félreértelmeztem, sorry. Én ezt arra írtam, hogy az NGE-hez az a vég illett, és szvsz ezért is lehet szeretni. Pl ha ott mindenki megmenekülne nem is tetszett volna. :)
Meg ott az egész emberiség hibája volt ami történt, és nem egyetlen személyé.
Lényeg, hogy szvsz jobb lett volna gyakorlatilag mindenkinek, ha
Knives meghal, mivel õ volt minden szenvedés kulcsa. Igaz nem létezik megfelelõ büntetés arra amit tett, de akkor is egy pszichopata gyilkológép, és örültem vona, ha golyót látok a fejébe.

Az a bázisrombolás direkt volt. Logikus és szükséges lépés, hogy az események a megfelelõ mederben csordogáljanak. Ha nem lett volna, akkor a third impact nem következett volna be.
Most nem azért ,de én vagyok az egyedüli akinek Knives volt a kedvence??? :eeek:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Dragon

Látom, nem teljesen sikerült az NGE befejezését megérteni:

Szóval ott nem az történt, hogy kiirtottak mindenkit, hanem az emberiség eggyé vált, az LCL-ben (az volt a sárga lötty, ami felett minden ember ruhamaradványai mellett áll egy Rei) és ezáltal visszakerültek a Paradicsomba.
Shinji és Rei "életben maradása" szimbólikus: Ádám és Éva.
A Föld visszakerült az Édenkert állapotába, helyet adva egy új kezdetnek.
(Az LCL-ben egyesülõ lelkeket tekinthetitek a Chrno Crusade-beli Astral Line megfelelõjének)

A Trigunhoz azért illett a befejezés, mert:
Azt akarja elmagyarázni, hogy a felvetett problémára nincs megoldás, mert az emberek -Vash és Knives is- olyanok, amilyenek
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Quote from: roderickTegnap láttam a Millennium Actress-t és nem tetszett, mert nem volt a végén világvége:)

:D  :haha: :lol:

Trigun: engem nem zavart, hogy Vash nem ölte meg Knives-t, hiszen, ahogy Bonci mondta, ez következik Vash jellemébõl, és logikus. Engem az zavart, hogy nem volt semmi olyan abban a részben, ami miatt azt mondhattam volna, hogy "Na, vége van." Nem zárult le a sztori, se a szereplõk sorsa, se a bolygó sorsa, se a két csaj sorsa, de még a múlt sem derült ki teljesen. Ez zavart.

.Attila

Nagyon élveztem ezt a sorozatot. Mintha nem is lenne nagy durranás, de én mégis nagyon jól szórakoztam rajta :) Simán megnézném mégegyszer :jee:
Mondtátok, hogy a 2. sorozat sajna elmarad az elsõtõl, én azért reménykedek benne :)

White SeeD: abba kötsz bele a Trigunnál, amit lényegtelennek tartottál a Saikanonál. Te láttad az egész bolygót, hogy tudod, nincs oxigén forrás? Ki tudja, lehet, hogy maguknak gyártották az oxigént azzal a technikával, amire célozgattál. Hogy hogyan lehet vissafejlõdni? Mindenféle részletezés nélkül egy szóval megmagyarázom: emberek ;) Az utolsó részben Vash pedig azt csinálta, ami rávall. A baj tényleg az, hogy egy kicsit még mesélhettek volna, hogy mi történt még.

sirtomi

Sziasztok!

3 hete ez volt az elsõ anime amit sikerült megnéznem.
Nagyon tetszett! Egy aranyos mese. Jól szórakoztam!

Tetszett a történet és a grafika is.

Ajánlom mindenkinek egy kis könnyed kikapcsolódás gyanánt.  :jee:

Mattanja

Csak tudnám, erre vajon miért volt szükség? Sehol nincs a sorozathoz képest, nem ad semmi plusszt hozzá. Olyan ... semmilyen.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manitu

Quote from: ShiroiCsak tudnám, erre vajon miért volt szükség? Sehol nincs a sorozathoz képest, nem ad semmi plusszt hozzá. Olyan ... semmilyen.
Jó hogy mondod, fél perce kezdtem el letölteni... azt mondod nem éri meg a fáradtságot?

Mattanja

Quote from: ManituJó hogy mondod, fél perce kezdtem el letölteni... azt mondod nem éri meg a fáradtságot?
Ha a sorozat tesztett (nekem nagyon), akkor ne fáradj vele szerintem.
8]]=((

Ramiz

Plastic Little-t láttátok? Megvan valakinek?

Dragon

Quote from: RamizPlastic Little-t láttátok? Megvan valakinek?
Láttam, de nem egy nagy szám, kábé az ecchi kategóriába fér bele.
Történetileg nem egy nagy durranás, meghát 1 nyamvadt 45 perces rész és ennyi.
Ja, és nincs meg.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Megvan cd-n is, kazettán is (német felirattal). Nekem azért tetszett anno, mert akkor még igen kevés anime volt elérhetõ, azt is a VOX-on (vagy Pro7-en talán?) láttam. A fürdõs jelenet azért akkoris jó :)

sirtomi

Most néztem meg.
Elég véres és durva volt néhány helyen, de tetszett :jee:

Jó a történet, és a grafika is nagyon tetszik. A felirat is egész jó volt hozzá, szerintem.

Valaki ajánlhatnak még ilyen ninjás filmeket. Ja, és a sorozat milyen?

Mattanja

Quote from: sirtomiJa, és a sorozat milyen?
Nekem a film nagyon tetszett, a sorozat pedig csak alig. Vagy inkább alig sem... :rolleyes: Szerintem gyenge.
8]]=((

sirtomi

Quote from: ShiroiNekem a film nagyon tetszett, a sorozat pedig csak alig. Vagy inkább alig sem... :rolleyes: Szerintem gyenge.
Akkor lehet hogy nem szedem le, vagy csak az elsõ pár rész, hogy belenézzek.