Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Blimp, Chronos, hagyjuk abba a hype-olást, mert a végén emiatt fogják itt sokan megnézni! :rolleyes:  :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Darkstar

Quote from: RamizBlimp, Chronos, hagyjuk abba a hype-olást, mert a végén emiatt fogják itt sokan megnézni! :rolleyes:  :__devil:

Ellentétes hatás lenne?  :)  :__devil:  Miért baj, ha sokan megnézik? :eeek:
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Mattanja

בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

kikuchiyo

#2193
Mosmá' én se bírom ki, és belenézek ebbe az olyannyira szidott Elfen Lied-be.

<rant>Mondjuk az tényleg érdekes, hogy ehhez majdhogynem HDTV felbontású, csúcsminõségû ripek vannak, az olyan (valóban) remekmûvet, mint a Haibane Renmei, meg kénytelen az ember 140 megás ratyi fansubbal meg homályos, gányolt divx-es dvd-ripekrõl nézni...</rant>
Failure is the default option

katz

Quote from: kikuchiyo...meg kénytelen az ember 140 megás ratyi fansubbal meg homályos, gányolt divx-es dvd-ripekrõl nézni...
:lol:
Én még néztem anno 40 megás TVRip Slayerst, és nagyon teccetek, a pixeles Lina kalandjai :D

Titkos

Quote from: katz:lol:
Én még néztem anno 40 megás TVRip Slayerst, és nagyon teccetek, a pixeles Lina kalandjai :D

Én az Inu Yasha-val voltam így, egyes részek minõsége olyan volt, hogy a feliratot is alig láttam, de mégis élveztem a részeket. ;)  Azóta szerencsére már rég kijött normális minõségben. :D
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 


kikuchiyo

Következzék némi szófosás az Elfen Lied-rõl.

Egy rész alapján persze csak korlátozottan lehet véleményt mondani, de azért lássuk.
Az elsõ, ami szembetûnõ (azon felül, hogy mennyi munkát fektettek bele a fansubberek az igen profi kiállítású release-ba), az animáció minõsége, ami átlagon felülinek mondható. Igen, jól hallottátok. Igényes hátterek, és viszonylag simán mozgatott karakterek jellemzik, igaz az utóbbiak design-jai nem valami kreatívak. A seiyuu-k és a háttérzenék, hangeffektek átlagosak.
A sztoriból még bármi lehet (így, egy rész alapján), az érdeklõdésemet valamennyire felkeltette, lehet, hogy majd megnézem egyszer, ha lesz idõm.
Egyébként ami az elsõ részben történt, az semmi újdonságot nem jelent:
A lánynak álcázott szuperfegyver, amint kitör a titkos laborból: 2kpi-szer láttunk már ilyet. A valójában-szuperképességekkel-rendelkezõ-de-beszélni-sem-tudó-tökaranyos-csaj kliséjét is sokszor elsütötték már, pl. a Chobits-ban, ott legalább még vicces is volt.
Az akciójeleneteken kívül eléggé leül a hangulat, mondhatni unalmas. És hát a fanservice: valóban bõséges, valóban indokolatlan. Igaz, a fanservice definíció szerint indokolatlan, nem szolgálja a történet menetét.
Az említett akciójelenetek -ahol a csaj a láthatatlan micsodáival leirtja a fél bázist- nekem majdhogynem tetszettek, nem zavart a sok fröcsögõ vér.
Mélyebb szimbolikát nem láttam, inkább giccses volt pár helyen.
A német epizód-címek és az ál-latin opening song megpróbálják a mély szimbolika érzetét kelteni, de ezen könnyen átlát a tapasztalt nézõ.

Következzen az elemzés.

Az az aggodalom, miszerint "ha ennyire sikeres ez a sorozat, akkor az anime-stúdiók egyre több ilyen tartalmatlan, túlzóan erõszakos sorozatot fognak gyártani, ami a stílus kiüresedéséhez vezet", szerintem nem állja meg a helyét, vagy igen, de mégsem. :)
Egyrészt a japán anime-ipar szinte kizárólag belsõ piacra termel, a (utóbbi években ugyan meredeken növekvõ) (fõleg) amerikai rajongótábor preferenciái csak igen kis mértékben (kevés kivételtõl eltekintve egyátalán nem) befolyásolják a tendenciákat. Az, hogy egyes amerikai fansub-based rajongói oldalak törzslátogatói mitõl esnek extázisba, az következõ évek termésére nincs kihatással.
Ha mégis ilyen irányba fejlõdne az anime, annek belsõ okai lesznek:
abban az országban, ahol évszázadokon keresztül egy -ha csak földalatti szellemi áramlatként, eredeti jelentését elvesztett kulturális örökségként is, de máig továbbélõ- militáns erõszak-kultusz volt a társadalom fõ rendezõ ereje, nem meglepõ, hogy az erõszak európai, amerikai ésszel nehezen befogadható módon fog megjelenni a mûvészi és szórakoztató célú alkotásokban.
Gondoljunk csak Takashi Miike filmjeire, amelyekben az erõszak, a vérontás, ocsmányság, perverzió jelenti a közös elemet, de néha ezek a -japán nézõ számára evidens, de számunkra értelmezhetetlen- elemek a társadalom válságának mûvészi leképezõdésévé lényegülnek át. Vagy vegyük a szamurájfilmek több száz alkotást kitermelõ mûfaját: Az idealizált hõskorban játszódó, feledésbe merült vagy értelmüket vesztett harcos-erényeket szerepeltetõ filmek a szürke,merev hétköznapokból jelentenek menekülést.

Összefoglalóan elmondhatjuk, hogy a japán kulturában hagyománya van az erõszak és vérontás grafikus ábrázolásának. Az Elfen Lied -amibõl ez az elemzés kiindult- pedig egy önmagában nem kiemelkedõ alkotás, amely jól illeszkedik ebbe a vonulatba.
A nyugati nézõk körében elért nagy sikere annak tudható be, hogy azok a spriccelõ vér, repkedõ végtagok mögöttes tartalom nélküli, sekélyes látványát új nézõpontnak, "dózisemelésnek" érzik, miközben az eredeti kulturális konnotációkkal nincsenek tisztában. Részben ugyanez okozta például a Kill Bill sikerét.

Végszó: Az Elfen Lied-del nem érdemes ennyit foglalkozni, átmeneti divatjelenségnek tekinthetõ az iránta tapasztalt rajongás.
Failure is the default option

Ramiz

Nem egészen ideillik, de: szerintem Takashi Miike filmjeiben éppen az általad említett okok miatt nem értelmetlen és önmagáért való az erõszak.
A konklúzióval egyetértek. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Alkyra

Hmm..Érdekes.
Szal akkor most az Elfen Lide, jó vagy nem jó? :D
Mert egy ranglistán a 6. helyet foglalja el(a Fullmetal Alchemist a 4. ül.IGEEEEENNNNNNNNNNN!!!!! :lul:  :lul:  :haha: )

Szal ezt most nem értem..
Azt mondod, hogy divat? Lehet.
Nah, nagyon felcsigáztatok. Megyek s megnézem.. :D :D(úgy egy pár nap múlva..most épp Ai Yori Aosihval mulatok..)

kikuchiyo

OFF
Quoteszerintem Takashi Miike filmjeiben éppen az általad említett okok miatt nem értelmetlen és önmagáért való az erõszak.

Miike nagyon sok filmet csinált rövid idõ alatt, így nem csoda, ha eléggé változó minõségûek. A legjobbak esetén igazad van.
Failure is the default option

Manitu

Quote from: AlkyraHmm..Érdekes.
Szal akkor most az Elfen Lide, jó vagy nem jó? :D
Ezt inkább döntsd el magad. Ez tipikusan olyasmi, amit megnézel, és vagy tetszik, vagy nem. De szerintem megéri megnézni.


Fazék

Kikuchiyo: A kritikád egész helytálló. :) Ismét kiderült, hogy hajlamos vagyok túlzásba esni, ld. félelmem, hogy esetlegesen innentõl ilyenek készülnek sorozatosan. A levezetéseddel kicsit megnyugtattál. :) De az anime-t igazán csak akkor tudod megítélni, miután végignézted. Én is az elsõ résznél ugyan már láttam a sablonokat, de érdekelt a történet, érdekelt mit hoznak ki belõle. A bázisírtás véletlenül se sokkolt (<-- emiatt egy kicsit bûntudatom van, de ha ennyi más embert se zavart, akkor máris nyugodtabb vagyok :D), csak kicsit ahogy te is mondtad már-már giccsesnek találtam én is. De igazi hiányosságai a sorozatnak nem láthatóak az elsõ részbõl, ha ugyan van is pár elõjel ami utal rájuk. Az viszont tény hogy szépen néz ki, ezért is kapott 4 pontot tõlem (Animation:9, Sound: 7, Story: 3 Character: 1, Value: 1,  Enjoyment: 3) Már korábban is írtam, hogy legjobban az utolsó rész tetszett, mert elõször a "gangsztásított" fan-sub változatot sikerült beszereznem és felüdülés volt, alpárisága ellenére is a sorozathoz képest. :) Viszont utána már igazi szenvedés volt megnézni a normálisan feliratozott utolsó részt... :rolleyes:

GitS2: Innocence
ma néztem meg Titanic-on, gondoltam, hátha moziban csúcsszuper minõségben, normális felirattal élvezhetõbb lesz, de sztem továbbra is az elsõ részhez képest csalódás, és semmi igazán új nincsen benne, max 6.5/10 a látvány és 1-2 egyéb pozitívuma miatt. Lehet hogy tudat alatt csak önigazolásként néztem meg újra, mert ha jól sejtem egészen egyezik a véleményem a pár hónappal ezelõttivel :rolleyes: Bár ha valaki mindent megmagyaráz benne. a szöveg felét kivetõ idézetek szükségességérõl is meggyõz, akkor még felmászhat, akár 7.5-8-ig is a film :) (edit: és röhej, de jobban tetszett az android-készítés az elsõ rész elején... :rolleyes: )

Ramiz

Nem véletlen - nekem is jobban tetszett az elsõ rész bevezetõje.
Idézetek: hát, nem fogom megvédeni a GitS 2-t, de a készítõknek a mániája az idézgetés (1. filmben visszafogottan, SAC 1-ben a sok Salinger-utalás, 2. film tele van).
Újdonság: ma már nem könnyû újat mutatni ebben a témában, viszont azt eredetien mutatja be, gondolj csak a ghosthack-ekre (bolt, kastély) meg Batou "mindennapi élet"-jeleneteire, és a humor sem hiányzik (pl Batou nyomozási módszere az elején :D :lol: )...
Szóval azért az a 6.5/10 akkor is kicsi egy kicsit (szóismétlés rulez! :__devil: ), ha az elsõ rész egy hatalmas nagy kult klasszikus.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizNem véletlen - nekem is jobban tetszett az elsõ rész bevezetõje.
Idézetek: hát, nem fogom megvédeni a GitS 2-t, de a készítõknek a mániája az idézgetés (1. filmben visszafogottan, SAC 1-ben a sok Salinger-utalás, 2. film tele van).
Újdonság: ma már nem könnyû újat mutatni ebben a témában, viszont azt eredetien mutatja be, gondolj csak a ghosthack-ekre (bolt, kastély) meg Batou "mindennapi élet"-jeleneteire, és a humor sem hiányzik (pl Batou nyomozási módszere az elején :D :lol: )...
Szóval azért az a 6.5/10 akkor is kicsi egy kicsit (szóismétlés rulez! :__devil: ), ha az elsõ rész egy hatalmas nagy kult klasszikus.
Igazad lehet, de ma szõrös szívû, szívtelen dög (<-- kis ellentmondás van elrejtve a szövegben... :D ) hangulatban éreztem magam, úgyhogy 7/10 és ez az utolsó ajánlatom  :lazza: :D

Raggie

Quote from: BlimpIgazad lehet, de ma szõrös szívû, szívtelen dög (<-- kis ellentmondás van elrejtve a szövegben... :D ) hangulatban éreztem magam, úgyhogy 7/10 és ez az utolsó ajánlatom  :lazza: :D
Ramizzal(ha õ nem is én biztos) legközelebb meghívunk egy sörre, ha ezzel feltornázhatjuk 7,5-re! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Fazék

Quote from: Raggie GordonRamizzal(ha õ nem is én biztos) legközelebb meghívunk egy sörre, ha ezzel feltornázhatjuk 7,5-re! :D
Egyszerûen föl vagyok háborodva! Csak próbáljanak engem megvesztegetni! Na, csak próbálják meg! :D

Amúgy sajnos nem fogadhatom el a sört, mert az említett vizuális orgazmuson kívül (amit azért más film is tudott nyújtani, pl Steamboy) nem igazán tudott megragadni a film :( Majd esetleg egyszer egy pohár/korsó akármi mellett megvitatjuk még :)

katz

Feldinnel most néztük meg a Toldiban. Hááát. Teccet, de **** (7/10) többet nem adnék rá. Jó anime, nagyon látványos a hosszú csatajelenet, csak mérnöki szemmel iszonyat béna megoldások vannak benne. A közönséget is nagyon megosztotta. Az elõadás végén 3-an is megpróbálkoztak vastaps indításával, de egyiknek sem jött be... Egyszer érdemes megnézni, de az Akira vhogy ütõsebb.

Fazék

Quote from: katzFeldinnel most néztük meg a Toldiban. Hááát. Teccet, de **** (7/10) többet nem adnék rá. Jó anime, nagyon látványos a hosszú csatajelenet, csak mérnöki szemmel iszonyat béna megoldások vannak benne. A közönséget is nagyon megosztotta. Az elõadás végén 3-an is megpróbálkoztak vastaps indításával, de egyiknek sem jött be... Egyszer érdemes megnézni, de az Akira vhogy ütõsebb.
steampunk világot (kb már 1 teljes hete ismerem ezt a fogalmat :D) sztem eleve fölösleges mérnöki szemmel nézni, sztem tipikusan olyan világ, ami mellé simán odafér a mágia is, mert szinte semmivel se irreálisabb a világban megvalósított szerkezetek többségénél. :)

katz

Quote from: Blimpsteampunk világot (kb már 1 teljes hete ismerem ezt a fogalmat :D) sztem eleve fölösleges mérnöki szemmel nézni, sztem tipikusan olyan világ, ami mellé simán odafér a mágia is, mert szinte semmivel se irreálisabb a világban megvalósított szerkezetek többségénél. :)
Steampunk LOL
Én inkább maradok a sci-finél, vagy a cyberpunknál ha ugy jobban teccik...

roderick

Gits2-röl egy kicsit azért:
NEM ugyanaz írta mint az 1-et, illetve a GitS-SAC-ot is más írta.
GitS2-t ha mondjuk a rendezö más saját filmjével pl. Avalon hasonlítod össze akkor igenis kiemelkedö, de tényleg elég visszás, hogy teljesen elszakad az eredeti világtól (szerintem egyáltalán nem cyberpunk... legalábbis semmi punk nincs benne, ami azért nem olyan meglepö tekintve, hogy már nem igazán van meg az ai "punkság" a világban sem), ill. a szereplök is mások és így elég zavaró, ha az eredeti filmhez hasonlítod. (amúgy már a GitS és a manga között is vannak nagy különbségek, pl. Motoko-nak teljesen más a jelleme, mangában sokkal fiatalabb, fiatalosabb, közvetlenebb, mégis a "filmben lévö" vált híressé és pl. a sorozatban is olyan mint a filmben)
Az állandó idézgetések pedig sokakat azért zavar, merthogy "honnan ismerik kívülröl a bibliát" meg ilyesmik, pedig ha belegondolsz, hogy te is sokszor idézel dolgokból, ha a barátaiddal beszélgetsz, csak a film szereplöinek a rendelkezésére áll a teljes emberi tudás, a neten keresztül így persze hogy kicsit elszállt lesz a dolog.
Szegény filmet az öli, meg ami igazán híressé tette és a Steamboyra is ugyenez igaz, mégpedig hogy a régi nagy elödhöz hasonlítani valamit az sose jön ki jól (lsd. pl. Star Wars).
Azért be kell látani, hogy kultuszfilmeket nem a csinálnak hanem születnek, így hiába próbálják meg még egyszer, nem lesz ugyanaz... a világ azért változik.

Gankutsuou:
nemtom lesz-e 24. része, mert annyit igértek, de így a 23ikban már eléggé vége van a dolgoknak és habár nézés közben azt éreztem sok résznél hogy valami zseniális azért mégse valami hatalmas katarktikus világmegváltás az egész egyben. Viszont egy nagyon egyedi stílusa van (ami kissé zavaró helyeken, de máshol meg gyönyörü és nagyon jó hangulatot teremt), és egy olyan számomra unalmas dolgot, mint a Monte Krisztó grófja félelmetesen izgalmassá tett, hihetetlenüljól vannak kifejtve benne a konfliktusok és a vége azért nem olyan nyálas mint azt az utolsó pillanatig hinni lehet... kár, hogy pénz hiányában kicsit el lett kapkodva.

(apropó stempunk és mágia=Arcanum)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Roderick: korrekt kifejtés.
Gankutsuou: most, hogy végre be tudom fejezni a Samurai Champloo-t, nekikezdhetek a köv. sorozatnak... kíváncsi leszek. (Ahogy belepislantottam, ez tényleg nagyon egyedien néz ki. Hogy tetszeni fog-e hosszú távon, még nem tudom. :) )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: roderickAz állandó idézgetések pedig sokakat azért zavar, merthogy "honnan ismerik kívülröl a bibliát" meg ilyesmik, pedig ha belegondolsz, hogy te is sokszor idézel dolgokból, ha a barátaiddal beszélgetsz, csak a film szereplöinek a rendelkezésére áll a teljes emberi tudás, a neten keresztül így persze hogy kicsit elszállt lesz a dolog.
Én már olyanról is hallottam, aki film után ki volt akadva, hogy még a szájukat se tudták rendesen mozgatni, mert egy csomószor csukott szájjal beszéltek :rolleyes: Amúgy abszolút megértem, hogy külsõ memóriaegység, folyamatos kapcsolat révén, mérhetetlen tudásanyaghoz tudnak pillanatok alatt hozzájutni, de ez nem mentség arra, hogy nem tudnak normálisan beszélni, hanem szinte folyton idézetekhez nyúlnak... Igen, elõfordul, hogy idéz az ember 1-1 mûbõl, de egy magas mûveltségû ember, aki talán összetehetné az egész mondanivalóját idézetekbõl is általában normálisan szokott beszélni. Nem látom be, hogy ettõl miért válna jobbá egy anime, ha idézõ-versenyt tartanak a szereplõi.
Quote from: roderick(apropó stempunk és mágia=Arcanum)
Tippelj, mi a kedvenc RPG-m PC-n a Planescape Torment mellett. :D

Alkyra

Hmm..nemsokára végignézem az Ai Yori Aoshi-t s szeretném megkérdezni, hogy
az a másik (Enisihi) az szerves része a történetnek?
Vagy a folytatása?

zool

SteamBoy nekem sem tetszett, akciónak nem volt olyan jó, mesének nem volt olyan aranyos.
+ nekem nem is jön be ez a XIX századi angol környezet, szerintem ezzel pont az anime jellegzetességei vesznek el.

GITS2 sztem k**** nagy volt, nekem jobban is tetszett 1nél, bár egy két rész kicsit homályos maradt, hogy ide és ide hogy jutottak el.

ami a GITS Standalone komplexet illeti, valaki azt írta olyan a GITShez képest, mint Shadowrun Cyberpunkhoz képest. Szerintem ettõl még király is lehet, (bár Shadowrunban nekem sem jönnek be annyira mágikus részek), viszont azt a sorozatot eddig még szinte mindenki szapulta.

zool

további filmek : Kenshin OVA, eleje jó volt, de végére nagyon rózsaszín romantikus lett.

Wonderful Days : Csodálatos grafika, történet kicsit kiszámítható, de azért király film.

Akira szerintem egyik legnagyobb isten.

Samurai 7 Szerintem fasza sorozat volt jövõbeli szamurájokkal, csak azt nem értem miért olyan kevés film van, ahol tényleg igazi, történelmi szamurájok és ninják nyomják?? legalábbis én csak Kenshinrõl, meg Ninja Scrollról tudok.

katz

Quote from: AlkyraHmm..nemsokára végignézem az Ai Yori Aoshi-t s szeretném megkérdezni, hogy
az a másik (Enisihi) az szerves része a történetnek?
Vagy a folytatása?
A folytatása. Sokkal inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Inkább romantikus anime, szemben az elõzõ résszel ami szvsz romantikus vígjáték. Egyébként 1x meg lehet nézni...

katz

Quote from: zoolSteamBoy nekem sem tetszett, akciónak nem volt olyan jó, mesének nem volt olyan aranyos.
Egyetértek!
Quote from: zool+ nekem nem is jön be ez a XIX századi angol környezet, szerintem ezzel pont az anime jellegzetességei vesznek el.
Ez szvsz nem annyira gáz, inkább azzal volt a probléma, h a történet egyrészt nem passzolt annyira abba a korba, másrészt annyira valószerûtlen volt (pl.: az a 3 kis golyo meghajtotta az egész tornyot :wtf: )
Quote from: zoolGITS2 sztem k**** nagy volt, nekem jobban is tetszett 1nél, bár egy két rész kicsit homályos maradt, hogy ide és ide hogy jutottak el.
Ugy látom, nagyon ideje van már, h megnézzem!
Quote from: zoolami a GITS Standalone komplexet illeti, valaki azt írta olyan a GITShez képest, mint Shadowrun Cyberpunkhoz képest. Szerintem ettõl még király is lehet, (bár Shadowrunban nekem sem jönnek be annyira mágikus részek), viszont azt a sorozatot eddig még szinte mindenki szapulta.
Shadowrunt nem ismerem, de a GitS SAC, a manga majd egy az egyes feldolgozása. Nekem teccet, de lényegesen másabb, mint a film
Quote from: zoolAkira szerintem egyik legnagyobb isten.
Nekem is az egyik kedvencem. Nagyon ütõs lett.
Quote from: zoolSamurai 7 Szerintem fasza sorozat volt jövõbeli szamurájokkal, csak azt nem értem miért olyan kevés film van, ahol tényleg igazi, történelmi szamurájok és ninják nyomják?? legalábbis én csak Kenshinrõl, meg Ninja Scrollról tudok.
The Hakkenden (A kutyaharcosok) 13 részes anime. Hasonló a NS-hoz, bár idõnként túlzásba viszi az SD-t
Ninja Scroll és az igazi szamurájok? Hát elég elborult ellenfelei voltak Jubei-nek :rolleyes:

Alkyra

#2217
Quote from: katzA folytatása. Sokkal inkább az érzelmekre helyezi a hangsúlyt. Inkább romantikus anime, szemben az elõzõ résszel ami szvsz romantikus vígjáték. Egyébként 1x meg lehet nézni...

Meg is fogom! :D :P
Már el is kezdtem tölteni! :)

Egyb. az pont most fejeztem be az Ai Yori Aoshi-t.
Nagyon szép volt. Nekem tetszett.
Jó volt végignézni.
Ez olyan történet ami valószínûleg, már megtörtént vagy valami hasonló lehetett.(mármint az alapdolog).
Legalábbis én ezt éreztem.

Hmm...sokat gondolkoztam azon, hogy a szereplõk jellemei, azok vajon létezhetnek-e. Vajon vannak olyan emberek?
Eh hagyjuk..nem lényeges...Csak álmodozni akarok. :D

A zene az nagyon megérintõ volt(fõleg a theme...) s grafika is szép.
Nekem nincs kivetés az anime ellen.
Aki szereti a romantikus filmeket azoknak mindenképpen ajánlom.

Mégvalami... Az utolsó elõtti résznél amikor
Kaoru s Aoi kettesben maradtak abban a házban...este villanyoltás után ugye nem azt csinálták amire én goldolok?   :__devil:   :lul:  :lul: Vagy csak én értem ennyi félre a helyzetet...

Manitu

Quote from: zoolami a GITS Standalone komplexet illeti, valaki azt írta olyan a GITShez képest, mint Shadowrun Cyberpunkhoz képest. Szerintem ettõl még király is lehet, (bár Shadowrunban nekem sem jönnek be annyira mágikus részek), viszont azt a sorozatot eddig még szinte mindenki szapulta.
Nálam Shadowrun=cyberpunk:D Legalábbis az egész cyberpunk világot ebbõl ismertem meg, szóval nálam örök kedvenc. A SAC meg szvsz még a fílmet is ûbereli. Az Innocencetõl meg sokkal többet vártam, bár rodericknek teljesen igaza van, nem lehet egy kultuszfílm folytatását a nagy elõdhöz hasonlítani.


zool

mondjuk azt a 2õbõl értettem meg, hogy lehet ember agyát feltörni, szóval így, hogy boldog-boldogtalan berakat külsõ memóriaagységet, hogy kedvére tudjon idézgetni :))

SPOILER*************


(persze akkor miért nem egy 100%ig természetes agyú csávót küldtek az ellen a Kim ellen??)

SPOILER*************

az 1esnek valóban nagyon elgondolkodtató története volt, a 2esnek talán egy fokkal kevésbé, de a grafikája, meg az akciók annyira lenyûgöztek :))