Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

zool: véleményeidre, melyek sokkal inkább érzelmi alapúak (ez-tetszik-az-nem), mintsem racionálisak (azért-mert), nem tudok mit válaszolni, de engedj meg egy jó tanácsot: próbáld visszafogttabb stílusban leszólni a neked nem tetszõ "rajzfilmeket" stb, mert az erõs fogalmazás és véleménynyilvánítás gyakran vezet meddõ és haszontalan harcokhoz*, valamint az ilyen stílust alkalmazó userek (pl én :__devil: ) "leírásához", ami szintén kellemetlen.

---
* : amint azt a saját bõrömön is megtapasztaltam már... :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Mattanja

Quote from: Ramizsokkal inkább érzelmi alapúak (ez-tetszik-az-nem), mintsem racionálisak (azért-mert)
Akkor alátámasztanád kérlek észérvekkel, hogy miért is jók azok az animék, amik neki nem tetszettek?
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Ramiz

Ki vagyok én, hogy megmondjam, melyik anime jó és melyik nem?
Aztán meg: nem ez a lényeg. Nem lehet* meggyõzni senkit, hogy tetsszen neki valami vagy ne, ha már egyszer eldöntötte, hogy tetszik-e neki.
Meg azt sem mondtam, hogy nekem 100%-os acélkemény észérveim vannak. Csak azt, hogy azokra lehetre jól reagálni, így meg nehezebb.

---
* : de legalábbis nagyon nehéz
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Maron

Na, tegnap kijött CLAMP-ék Tsubasa RESERVoir CHRoNiCLE mangájából készült anime 1. része, és ma már volt felirattal is  :)
Animáció jó, a karakterdizájn is tetszik. Történet szintén határozottan nem rossz kategória  :kiraly: Zene by Yuki Kajiura, és azt hiszem, ennyire OST-re utoljára a Petit Cossette-éra vártam, mint amennyire erre fogok  :jee: (ÁÁÁ, és még 2 hónap a megjelenésig  :bruhuhu: ). Opening-ending páros szvsz nagyon jól sikerült (és ezek soká lesznek...  :beken: )
Opening: Kinya Kotani - BLAZE
Ending: Sakamoto Maaya - RUUPU (Loop) (yeah, vagy 1 év kihagyás után ismét Maaya kislemez májusban  :hopp: )

Mindent összevetve, aki szereti az ilyen kaland, fantasy, kicsit harcolós és enyhén romantikus sorozatokat, annak érdemes belekezdenie ;)

És egy off kérdés: kinél tudom jelezni, hogy az egyik rész egy sorozatból nagy valószínûséggel hibás az ftp-n?

zsolti123

jó volt nagyon az elsõ rész (kár hogy még nincs több)
az animáció szép, és érdekes is, a sztori pedig nagyon jónak ígérkezik egy rész alapján. a zene is kellemes és hangulatos. úgy tûnik megvan a következõ sorozat amit követni fogok.

Raggie

Quote from: RamizKi vagyok én, hogy megmondjam, melyik anime jó és melyik nem?
Aztán meg: nem ez a lényeg. Nem lehet* meggyõzni senkit, hogy tetsszen neki valami vagy ne, ha már egyszer eldöntötte, hogy tetszik-e neki.
Meg azt sem mondtam, hogy nekem 100%-os acélkemény észérveim vannak. Csak azt, hogy azokra lehetre jól reagálni, így meg nehezebb.

---
Most kivételesen( :D ) teljesen egyetértek veled!

Shiroi: Egyébként, a CB-t( :D ) és a Hellsing-et nem is kell mondanom(bár az utóbbiból a manga sokkal-sokkal jobb), a Blood pedig tényleg nem valami nagy durranás(bár nem is annyira rossz).
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Nem kell bizonygatni, igaza van Shiroinak: mindenkinek meglehet a saját véleménye...

De Raggie? Mi az a sok vigyorgó fej? :3x3:

Raggie

Quote from: RamizNem kell bizonygatni, igaza van Shiroinak: mindenkinek meglehet a saját véleménye...

De Raggie? Mi az a sok vigyorgó fej? :3x3:
Én nem arról beszélek, hogy ne lehetne mindenkinek saját véleménye, csak abban nagyon rátapintottál a lényegre, hogy a "miért nem tetszett" kérdésre adandó válaszokból lehet megtudni, hogy mi is az ábra. Akkor tudsz hozzászólni, hogy te mit láttál máshogy, stb...

Az a sok vigyorgó fej?! Én sem tudom csak úgy berakosgattam õket, tudva, hogy a CB eléggé érzékeny pontod :) ! Egyébként szvsz ezért reagáltad túl a dolgot.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Most nem is reagáltam túl, ha-ha! Megbukott a kopipésztes sablonszöveged! :lazza:

Most* néztem meg a Samurai Champloo 18-19 részét, és ezek valahogy poénosabbra voltak véve, mint az eddigiek. (Talán lazított egy kicsit Watanabe.) Kíváncsi vagyok, hogy a vége inkább a poénos, vagy a komoly stílusba gof hajlani.

---
* : nemrég

Mattanja

Quote from: RamizKi vagyok én, hogy megmondjam, melyik anime jó és melyik nem?

---
Látom nem értettél meg. De már nem is furcsállom. Arra kértelek mondd el, miért olyan jó a Hellsing és a Cowboy Bebop szerinted, hogy ha valakinek nem tetszik akkor választékos szóhasználattal ugyan, de le lehet húzni az illetõt érte? Korábban (amikor a Hellsinget néztem végig) nekem sem tudtad megmagyarázni "racionálisan" (te mondtad így), hogy miért látom rosszul. És most jöhetnek az észérvek. Akkor nem sikerült értelmesen reagálnod. Vagy szerinted ez racionalitásról árulkodik? Szóval most mellényúltál. Többen említették már a "hangulat" és a "feeling" szót a Hellsing-gel kapcsolatban. És zool-t pont ez nem ragadta magával, téged viszont igen. Ez nem is baj. De akkor ne hivatkozz racionális dolgokra.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Kvikveg

Quote from: ShiroiAkkor alátámasztanád kérlek észérvekkel, hogy miért is jók azok az animék, amik neki nem tetszettek?
(Tudom, nem nekem irtad.)
Igazabol nekem nem az a bajom vele, hogy nem tetszettek neki, hanem az, ahogyan ezt megmondta.
Az en dolgom most nem az, hogy megmagyarazzam, hogy miert jo az az anime /ha nem tetszett neki, akkor ugyse fogom ravenni, hogy tetsszen neki/, hanem hogy megkerjem, kicsit bovebben fejtse ki, hogy miert nem. Mert arra lehet reagalni.
Legalabb annyi faradsagot vegyen, hogy egesz mondatokat ir es kedvenc vampirom nevet nem irja el.  :( Mert en is emberbol vagyok es ez enyhen szolva irritalo. :__devil:

off off
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kvikveg(Tudom, nem nekem irtad.)
Igazabol nekem nem az a bajom vele, hogy nem tetszettek neki, hanem az, ahogyan ezt megmondta.
Az en dolgom most nem az, hogy megmagyarazzam, hogy miert jo az az anime /ha nem tetszett neki, akkor ugyse fogom ravenni, hogy tetsszen neki/, hanem hogy megkerjem, kicsit bovebben fejtse ki, hogy miert nem. Mert arra lehet reagalni.
Legalabb annyi faradsagot vegyen, hogy egesz mondatokat ir es kedvenc vampirom nevet nem irja el.  :( Mert en is emberbol vagyok es ez enyhen szolva irritalo. :__devil:

off off
Egyetértek. Például sztem én is elég részletesen kifejtettem jópárszor hogy mi nem tetszik egy bizonyos sorozatban. És pontosan nekem is ez volt a bajom, hogy egyesek pár nekem nagyon tetszõ sorozatot elintéznek 2-3 szóval, hogy ez nem is anime... Ez vhol mégiscsak bántja az ember önérzetét (igen sajnos van ilyenem, elég nagy is, de majd faragok belõle, hogy kiférjen az ajtón :)) egy csöppet...

edit: bár tény, hogy nem figyeltem különösebben oda, az egyes anime-k lehordásakor a másik fél érzéseire, de hát én már csak ilyen vagyok, ha nem figyelek magamra...  :__devil:

Ramiz

Akkor nekem már nem is kell válaszolnom... :)
De azért Shiroi, félretéve személyes ellenérzéseidet, azért be kell ismerned, hogy én szoktam indokolni! Csak azért nem írom le újra a véleményemet, mert már sokszor leírtam és unalmas, meg nem érdekes. De végül is a lényeget Kvikveg megfogalmazta.

Chronos

Quote from: zolan43Mi vagy te? Pokemon rajongó? :__devil:
Ez most durva volt...
Mégegyszer ilyet meg ne lássak, mert törlöm a postot... :lazza:

CHRONOS

Rounin

MOst mi van? Kövezzetek meg, de nekem egészen tetszik a Pokémon. Néha tiszta debil, vannak benne jó poénok, és hát gyermekszemmel még érdekes is. Én tudok fiatalodni 15-17 évet :p Ne már leszólni. :zen:

.Attila

Quote from: RouninMOst mi van? Kövezzetek meg, de nekem egészen tetszik a Pokémon. Néha tiszta debil, vannak benne jó poénok, és hát gyermekszemmel még érdekes is. Én tudok fiatalodni 15-17 évet :p Ne már leszólni. :zen:
Én is tudok gyerekszemmel nézni, de ennyire nem tudok visszamenni :) Egy-két jó poén tényleg van, csakhát kevés ahhoz, hogy a többi részét átszenvedjem.

via_mala

Hardwired megfelelõ topic #4967 hozzászólásom
Midori no Hibi - My Days With Midori
Humoros, aranyos, kellemes kikapcsolódást nyújtott.
Szerintem: 9/10  :kiraly:

Ayashi no Ceres - Ceres, Celestial Legend
Azt hiszem ezt beírom a legjobb dráma topic-ba is. És hogy szítsam a hangulatot: szvsz sokkal jobb dráma, mint a Saishu-heiki Kanojo - She, The Ultimate Weapon. Az utolsó 6-7 részben már-már sikerült megkönnyeztetnie, de én férfiasan ellenáltam a késztetésnek.
Szerintem: 10/10 :angyali:

Bõvebb értékelés a fentemlített linken. :D
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Rounin

Quote from: BonciÉn is tudok gyerekszemmel nézni, de ennyire nem tudok visszamenni :) Egy-két jó poén tényleg van, csakhát kevés ahhoz, hogy a többi részét átszenvedjem.

Pffff.... egyéni ízlés(ficam) ez nálam :) Pedig ha nem ülök elõtte, akkor szapulom rendesen :/

Ramiz

Quote from: RouninMOst mi van? Kövezzetek meg, de nekem egészen tetszik a Pokémon. Néha tiszta debil, vannak benne jó poénok, és hát gyermekszemmel még érdekes is. Én tudok fiatalodni 15-17 évet :p Ne már leszólni. :zen:

Nekem meg az tetszik, hogy be mered ismerni. :) (Én nem merem. De nekem csak a hosszúcombú csaj tetszene, és az is csak akkor, ha lennének ecchi részek. :D )

Cobra

Elsõ 100 részt még én is szívesen néztem a Pokemonból, de miután már minden részben ugyanaz történt, kicsit meguntam. Az arénaharcok jók, de 2 aréna között van 50 töltelékrész, ami szinte ugyan az, csak mások a mellékszereplõk.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Raggie

Quote from: Kvikveg... es kedvenc vampirom nevet nem irja el...
Csatlakozom minden tekintetben!

Well, do ya, punk?"

Rounin

Quote from: CobraElsõ 100 részt még én is szívesen néztem a Pokemonból, de miután már minden részben ugyanaz történt, kicsit meguntam. Az arénaharcok jók, de 2 aréna között van 50 töltelékrész, ami szinte ugyan az, csak mások a mellékszereplõk.

Ennyit még nem láttam belõle :D Talán ezért nem olyan túl unalmas :) Bár az tény, hogy a harcok lefolyása szinte egy-az -egyben ugyanaz... a Yu-gi-oh-ban legalább kicsit változatosabb :rolleyes:

Ramiz: miért ne? Ettõl nem fogtok kiközösíteni :/

Alkyra

Ez nem nagyon tartozik a jelenlegi témához, de...
az Onegai Teacher **** JÓ!!!!!!!!!
Most értem, hogy miért ajánlották annyian...
Isteni egy anime. "A" osztályú az tuti.

Oh, láttam egy csomó filmet a könyvtárában.
Azokat milyen sorrendben kell megnézni?(az LHnál is volt vlm speckó sorrend amit nagyon ajánlott volt betartani...)

sirtomi

Quote from: zoolGITS2 sztem k**** nagy volt, nekem jobban is tetszett 1nél, bár egy két rész kicsit homályos maradt, hogy ide és ide hogy jutottak el.

A GITS2 nekem is nagyon tetszett, de pár nappal késõbb visszagondolva már csak a látvány volt ami megragadt bennem. Az tényleg fantasztikus.
De a történet valahogy az 1-ben sokkal jobb volt.
Az állandó idézgetés sem jött be igazán.

sirtomi

Quote from: zoolHellsing, meg Blood : ezek voltak, amiknél azt is megbántam végignéztem õket.

SPOILER  ***********

A végén egy pillanatra mág megörültem, mikor végre szanaszét lõtték azt az Arucart vagy hogyishívjákot, aztán persze még feltámasztották LOL. meg ez a baromság a chip-vámpírokkal...

Nem egyezik a véleményünk.
Minkét anime szerintem nagyon jó. A Hellsinget majdnem sikerült egyszerre megnéznem és baromira élveztem  :jee:

Raggie

Quote from: sirtomiA GITS2 nekem is nagyon tetszett, de pár nappal késõbb visszagondolva már csak a látvány volt ami megragadt bennem. Az tényleg fantasztikus.
De a történet valahogy az 1-ben sokkal jobb volt.
Az állandó idézgetés sem jött be igazán.
Szvsz a történet itt is elég magávalragadó.

Well, do ya, punk?"

sirtomi

Quote from: Raggie GordonSzvsz a történet itt is elég magávalragadó.
Lehet hogy meg kéne néznem mégegyszer. Elképzelhetõ, hogy csak a sok idézet, meg az esetleg nem a legjobb felirat miatt nem maradt meg bennem annyira a történet.

katz

Quote from: AlkyraEz nem nagyon tartozik a jelenlegi témához, de...
az Onegai Teacher **** JÓ!!!!!!!!!
Most értem, hogy miért ajánlották annyian...
Isteni egy anime. "A" osztályú az tuti.

Oh, láttam egy csomó filmet a könyvtárában.
Azokat milyen sorrendben kell megnézni?(az LHnál is volt vlm speckó sorrend amit nagyon ajánlott volt betartani...)
1. Onegai Teacher 12 részes TV (+1 rövid felvezetõ)
2. 1 db OAV (helyenként 13. részként szerepel)
(A fenti két cucc ugy ahogy van, legalább 2x van fent az ftp-n)
3. Onegai Twins 12 részes TV
4. Onegai Twins OAV (na, ezt szeretném én is látni! Nincs meg vkinek? Az gyorsan tõccse föl!!!)

Raggie

Quote from: sirtomiLehet hogy meg kéne néznem mégegyszer. Elképzelhetõ, hogy csak a sok idézet, meg az esetleg nem a legjobb felirat miatt nem maradt meg bennem annyira a történet.
Az bizony segített nekem is. Sokkal jobban oda tudsz figyelni a történet részleteire, meg az apróbb dolgokra, és nem a bonyolult angol szöveg egyes szavait kajtatod a szótárban(legalábbis nekem így volt :) ).

Well, do ya, punk?"

Moha

Quote from: katz4. Onegai Twins OAV (na, ezt szeretném én is látni! Nincs meg vkinek? Az gyorsan tõccse föl!!!)
Ööö...ez még nem volt fent? Pedig úgy emlékszem, innen töltöttem le.
De akkor felpakolom a Midori no Hibi mangával együtt. :)