Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

A Stand Alone Complexet nem dicsérték eleget?
Akkor íme: :hail: !
Mindent tud, amit egy sorozatnak tudnia kell.
Plusz hasonlít a Cowboy Bebophoz: külön sztorikat elmesélõ részekbõl áll, de mégis összefüggõ. Plusz: látványos és akciódús, de nem unalmas. Plusz: szinte minden rész mond valami újat. Szóval nagy királyság!
Steamboy: nem szállok vitába a megingathatatlan érvekkel, de azért furcsa... a Ghibli-filmekben hogy nem zavart titeket a sok technikai jellegû "valószerûtlenség" (pl: egy nagy darab legebõkõ fenntart egy kastély-erõdöt)? :rolleyes: :hehe: :__devil:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizSteamboy: nem szállok vitába a megingathatatlan érvekkel, de azért furcsa... a Ghibli-filmekben hogy nem zavart titeket a sok technikai jellegû "valószerûtlenség" (pl: egy nagy darab legebõkõ fenntart egy kastély-erõdöt)? :rolleyes: :hehe: :__devil:
Hát igen, én is gondolkodtam, hogy egy ilyet fölvessek, de valamiért itt sokkal jobban zavarta az irrealitás kedves Katz kollégát, nálam is szokott ilyen lenni egyéb formákban, szóval gondoltam fölösleges lenne ezt nekiállni megvitatni. :)

zool

nekem a Laputa sem jött be, hasonló okok miatt, mint Steamboy.

zool

+ Cowboy Bebop se, megnéztem egy filmet belõle, nem volt rossz akciófilm, de egy animétõl kicsit többet várok.

Alkyra

Hmm..a filmet én is láttam.
Bevallom, nem volt rossz.
Bár nekem szokatlan volt a rajzolása.
De egyetértek abban zool-al, hogy egy animétõl ennél többet kell várni.
De csak egy kicsivel! :)

Fazék


Alkyra


Ramiz

#2227
Hát... erre tényleg csak azt tudom mondani, hogy ízlések és pofonok közül a második fáj jobban... nekem meg az, hogy a CB film nem elég anime anime! :bruhuhu:
Bár annak tükrében, hogy a Wonderful Days "animét"* viszont - az Elõzõvel szemben - megdicsérted, talán már nem is annyira... ;) :__devil:

* : Komolyan mondom, itten én szinte új magasságokba emelem a Lemon Chiffon betûszínt használati területeinek drasztikus és megdöbbentõ kiszélesítésével...  :D innen már tényleg csak az van tovább, hogy Lemon Chiffon színû smiley-okat is lehessen használni... :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

roderick

Quote from: katzShadowrunt nem ismerem, de a GitS SAC, a manga majd egy az egyes feldolgozása. Nekem teccet, de lényegesen másabb, mint a film

ööö nemtom, de a GitS SAC és a manga azért nem igazán 1 az egyes, igaz a filmbe be nem került részeket a mangából feldolgoztak (az Innocence, is egy ilyen felyezeten alapul, amit a SAC-ban is feldolgoztak:) )

Amúgy szerintem is nagyon jó sorozat, csakhát ez is eléggé más. Míg a GitS megteremtette az Igazzhy Cyberpunk feelinget, az Innocence inkább filozgatós, scifis, a GitS SAC, meg erösen felvállal egy futurista politikai thrilleres vonalat, amit én spec. elég érdekesnek tartok, csak keverve a sci-fi dolgokkal eléggé elvont tud lenni néha. De olyankor ha feladnám, mindig jön valami jó kis akciójelenet, Yoko Kanno zenéjével és akkor megnyugszom:)
Igaz már ez sem az a cyberpunk világ, amit várhattunk, dehát mint mondtam már máshogy nézünk a jövö felé, mint a '80-'90-ben, így talán kicsit aktualizáltabb tud lenni a dolog.

(Amúgy ak nem tudná a cyberpunk egy stílus, de van egy ilyen nevü szerepjáték is; a Shadowrun is egy szerepjáték, amiben fantasy elemek is vannak, de egy cyberpunk világban játszódik. Csak azért gondoltam leírom, hátha valakit megzavart a cyberpunk ilyen kétértelmü használata)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

zolan43

Quote from: zool+ Cowboy Bebop se, megnéztem egy filmet belõle, nem volt rossz akciófilm, de egy animétõl kicsit többet várok.

Mi vagy te? Pokemon rajongó? :__devil:

katz

Quote from: zolan43Mi vagy te? Pokemon rajongó? :__devil:
Mit vársz egy debiltõl? :D

Ramiz

Quote from: zolan43Mi vagy te? Pokemon rajongó? :__devil:

 :haha:

---

Roderick megjegyzése a cyberpunk-ról nagyon helyénvaló volt. De hát a mai szabadelvû világban... mindent szabad. Egy ismerõsöm "cyberpunk" stílusúnak titulál minden olyan filmet, amiben a szereplõk számítógépet és más különféle külsõleg és belsõleg kialakított fém alapú gépi eszközöket használnak (karóra, pacemaker, amalgám fogtömés stb). Az a fõ, hogy tudjuk, hogy mire gondol a másik, és ha hülyeségre gondol, akkor fejbeverjük egy nehéz tárggyal. De hát ez messzire vezet (esetemben az ismerõsöm totális elhülyüléséhez).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

Quote from: zool+ Cowboy Bebop se, megnéztem egy filmet belõle, nem volt rossz akciófilm, de egy animétõl kicsit többet várok.
A CB egy sorozat + egy film. De a filmrõl megoszlanak a vélemények, hogy szervesen belekapcsolódik-e, meg minden, úgyhogy ne ítélj csak a film alapján! Ezt csak így elõször.

Másrészt pedig akkor nem tudom mit vársz egy animétõl, mert nem lehet minden olyan tökéletes mint az Akira vagy a GiTS 1(vagy a CB sorozat :D ). Sõt mostanában sajna egyre több olyan animét találok, amiknek a minõsége eléggé gyatra. :ejj:

Steamboy: csatlakozom Ramiz kollégához, aki nem szereti a kicsit( :D ) irreális megjelenésû animéket, annak tényleg lehetnek ellene kifogásai, de nekem pont ez adja meg a saját kis báját, varázsát...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Raggie

Ja igen és a cyberpunk + mágia = Shadowrun, legalábbis szvsz. De ha kihagyjátok az egész játékból, akkor is teljesen élvezhetõ, ekkor tényleg cyberpunkos.

A GiTS 2 meg szerintem van olyan jó, mint az elsõ csak más részein. Tehát nem ugyanabban jó mint az elsõ, nem azt hangsúlyozták ki. Ezért van az, hogy sokan nem azt kapják tõle, mint amit elvártak az elsõ rész után, de sztem, ha meg "csak" egy ugyanolyan hangulatú folytatást csináltak volna, akkor az nem lett volna ilyen jó. Ez egy kicsit kiszínesíti, részletezi a cyberpunk világot.
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

#2234
Ööö... Befejeztem a .hack//SIGN-et...
ÁÁÁÁrgh! :__devil:
Végig olyan lassú folyású, "szájbarágós" volt, erre a végén nem! És csak nézek ki a fejembõl, és tele vagyok kérdésekkel... :3x3:
Az utolsó elõtti epizód végén, amikor Tsukasa a kinti világban találkozott Subaruval, az végül is megtörtént vagy csak a World-ben voltak? Mi lett azzal a minden lében kanál nagyszájú sráccal, akibõl azt a szörnyet csinálta az Aura nevû illetõ  - vagy az Aura-nak a felébredt kislányt hívták? aki végül is a leképzõdése volt a programozó-alkotó fickó gondolatainak? és ki volt a háttérbõl machináló gengszter, aki nõi hangon beszélt?
És mit jelentsen az utolsó epizód története a három lányról? Az a három lány nem Tsukasa, Mimiru és Subaru? Vagy ha igen, akkor a Bear-szerû fickó és a Mimiru-szerû lány - nem is õk? De akkor miért mondja, hogy "különben nem találkoztam volna veled és Tsukasa-val"?

Vagy ezekre a kérdésekre csak a folytatásokban kapok választ?
Vagy csak ilyen hülye vagyok?*

-----
* : biztos, hogy hülye vagyok... de ezért van ennyi kérdésem, vagy ez tényleg ilyen bonyolult?


edit: ja, és a .hack//GIFT egy nagy bénaság... a GIFT az egészben csak az ecchi kép az ending végén... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

zool

nekem a CB film minimális scifivel spékelt közönséges akciófilmnek tûnt, olyanokat akármikor láthatok. (és nem rajzfilmen)

nem volt benne semmi nagy durranás, ami különlegessé egyedivé tette volna szvsz.


amúgy ami meséket illeti : Chihiro nekem nagyon bejött:))

roderick

Quote from: RamizÖöö... Befejeztem a .hack//SIGN-et...

Igazából ez egy nagyon-nagyon gonosz marketingfogás az egész sorozat, hogy végigjátszd a 4 ps2-es játékot:)
de én spec. megnéztem még annó a Liminality-t meg a másik sorozatot és azokból már lehet valamit sejteni az egészröl, de azért nem olyan jók ezek, hogy megérje a veszödést szvsz. Inkább érdemes valahol neten rákeresni hátha valahol lespoilerezik a dolgot, ha nem tudsz hozzájutni a játékhoz.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

.Attila

A válaszok a játékban rejlenek:
A nagyszájú Sora-val azt történik, hogy átalakul vmivé, amivel majd az újabb hõsöknek meg kell küzdeni a játék 1. lemezének legvégén (az volt eddig a legkeményebb, leghosszabb csatám, pedig a 4. lemezen járok). Maga az ember pedig kómába esett.
Az a 3 kislány pedig nem kapcsolódik a történethez, egyszerûen csak bemutatták, hogy 3 ilyen kislány hogy játszott ezzel a játékkal. Mellesleg egy ugyanilyen karakter játszható a játékban, mint amilyen nekik volt (egy az egybe így néz ki, Gardenia néven).

Feldin

Quote from: TitkosÉn az Inu Yasha-val voltam így, egyes részek minõsége olyan volt, hogy a feliratot is alig láttam, de mégis élveztem a részeket. ;)  Azóta szerencsére már rég kijött normális minõségben. :D
Esca sorozatot rm-ben néztem... :( Az aztán szemrontó!!!
Steamboy szupi jó!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: katzFeldinnel most néztük meg a Toldiban. Hááát. Teccet, de **** (7/10) többet nem adnék rá. Jó anime, nagyon látványos a hosszú csatajelenet, csak mérnöki szemmel iszonyat béna megoldások vannak benne. A közönséget is nagyon megosztotta. Az elõadás végén 3-an is megpróbálkoztak vastaps indításával, de egyiknek sem jött be... Egyszer érdemes megnézni, de az Akira vhogy ütõsebb.
Igen, nem egy világrengetõ alkotás, az Akira tényleg jobb, de nekem tetszett!
A mondanivalót jól átadja, szép és jó. Habár a kiscsajtól én speciel idegrohamot kaptam volna :D
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: Blimpsteampunk világot (kb már 1 teljes hete ismerem ezt a fogalmat :D) sztem eleve fölösleges mérnöki szemmel nézni, sztem tipikusan olyan világ, ami mellé simán odafér a mágia is, mert szinte semmivel se irreálisabb a világban megvalósított szerkezetek többségénél. :)
mi a halál az a steampunk?
Olyan mintha a ciberpunkot visszatennénk az idõbe?  :eeek:
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Kvikveg

Quote from: zool+ Cowboy Bebop se, megnéztem egy filmet belõle, nem volt rossz akciófilm, de egy animétõl kicsit többet várok.
He? :eeek: Letezik valaki, akinek nem tetszett??! Ááááááááááá!!!
Nezzel meg mar belole KICSIT tobbet! Azert szeretem, amikor 1 resz utan valaki kijelenti, hogy ez meg az nem jo. Legalabb 4-5 reszt neznel meg!
Akciofilm az aktualis izomheggyel a csigatv esti z kategorias borzalma. Nem ez. :mad:  :ejj:
Most verig vagyok sertve. :morci: /duzz-duzz :D/

------------------

Megneztem tegnap Titanicon a GitS2-Innocence-t.
Hatranya: hulla faradt voltam, es 1 oraval elotte ugy bepizzaztam vendegsegben, hogy a film 2. felenel erosen kellett kuzdeni, hogy ez es az angol feliratok altal okozott agyzsibbasztas ne gyozzon le. Erdekes volt igy nagy vasznon latni, moziban. Kb. 22:20-tol 24:00-ig. Zzzz....
Hala a jobb feliratoknak, nagysagrendekkel tobbet sikerult felfognom a filmbol. Azt nem allitom, hogy az egeszet, de igy utolag egy nyomozas vazara felepitett filozofalgatos, gyonyoru latvanyvilagu film lett belole, a GitS vilagaban. Batou melyebb bemutatasanak kulonosen orultem.
Ha vki latta meg: nem lett gyorsabb az a jelenet, amikor a varosba mennek a helikopterrel (amirol nem akarom mondani, mi jutott eszembe...)? Itthon nezve olyen alomszeru lassitott hatasa volt, ott meg semmi kulonos, pedig pont azt nagyon vartam. Imadom a felhokarcolokat, es a repulo madarrajokat. Mmmm... :rolleyes:  :p
Ui: valaki megmagyarazna, hogy mit jelent az az erdoben setalo elefantos mondas?
Ui2: Es hogy miert nem feliratoztak a levegoben megjeleno irasjeleket? Togusawa olvas, mereng, dr Nezo helyett is... :D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

roderick

Quote from: Feldinmi a halál az a steampunk?
Olyan mintha a ciberpunkot visszatennénk az idõbe?  :eeek:

Az olyan, amikor gözgépekböl csinálnak csúcstechnikás gépeket, meg ilyesmiket. mint a Wild Wild West... jobb példát nemtok mondani. Pont Steamboy kapcsán gondolkodtunk haverral azon, hogy egyáltalán ezen a 2 filmen kívül létezik-e még ilyesmi (persze még ott az Arcanum)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Fazék

Quote from: roderickAz olyan, amikor gözgépekböl csinálnak csúcstechnikás gépeket, meg ilyesmiket. mint a Wild Wild West... jobb példát nemtok mondani. Pont Steamboy kapcsán gondolkodtunk haverral azon, hogy egyáltalán ezen a 2 filmen kívül létezik-e még ilyesmi (persze még ott az Arcanum)
ha egy kicsit lazábban vesszük a steampunk világmeghatározást, hát akkor létezik pár ilyen hátterû mû... legalábbis Mr Google szerint:
Wikipedia
Egy steampunk oldal
Steampunk Chronology
rövid jellemzés 1-2 játékpéldával itt

zool

"He?  Letezik valaki, akinek nem tetszett??! Ááááááááááá!!!
Nezzel meg mar belole KICSIT tobbet! Azert szeretem, amikor 1 resz utan valaki kijelenti, hogy ez meg az nem jo. Legalabb 4-5 reszt neznel meg!
Akciofilm az aktualis izomheggyel a csigatv esti z kategorias borzalma. Nem ez.  "

nem egy sorozatot kezdtem el hanem egy-másfél órás filmet néztem meg.
igen a kettõ közt az volt a különbség CB rajzfilm volt, más nem...

zool

Hellsing, meg Blood : ezek voltak, amiknél azt is megbántam végignéztem õket.

SPOILER  ***********

A végén egy pillanatra mág megörültem, mikor végre szanaszét lõtték azt az Arucart vagy hogyishívjákot, aztán persze még feltámasztották LOL. meg ez a baromság a chip-vámpírokkal...

Kvikveg

Quote from: zoolHellsing, meg Blood : ezek voltak, amiknél azt is megbántam végignéztem õket.

SPOILER  ***********

A végén egy pillanatra mág megörültem, mikor végre szanaszét lõtték azt az Arucart vagy hogyishívjákot, aztán persze még feltámasztották LOL. meg ez a baromság a chip-vámpírokkal...
Ajjaj. Asszem eselytelenul elter az izlesunk Hellsing temaban... :D :__devil:
Es Alucard.

CB filmet nem lattam. A sorozat viszont jo. Hatarozottan jo.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Manitu

Quote from: Raggie GordonA GiTS 2 meg szerintem van olyan jó, mint az elsõ csak más részein. Tehát nem ugyanabban jó mint az elsõ, nem azt hangsúlyozták ki. Ezért van az, hogy sokan nem azt kapják tõle, mint amit elvártak az elsõ rész után, de sztem, ha meg "csak" egy ugyanolyan hangulatú folytatást csináltak volna, akkor az nem lett volna ilyen jó. Ez egy kicsit kiszínesíti, részletezi a cyberpunk világot.
Ebben egyetértek, ha ugyanolyan lett volna, mint az elsõ valószínûleg még jobban nem tetszett volna (ez magyarul van?:D) Ettõl függetlenül én többet vártam tõle, bár nehezen tudnám megfogalmazni, pontosan miben.
CB meg  :kiraly: ! A film is, de föleg a sorozat.
Tény hogy a film nem igazán kapcsolódik a sorozat történetébe, de attól még jó. Egyik elsõ animém volt :D


Manu

Quote from: roderickAz olyan, amikor gözgépekböl csinálnak csúcstechnikás gépeket, meg ilyesmiket. mint a Wild Wild West... jobb példát nemtok mondani. Pont Steamboy kapcsán gondolkodtunk haverral azon, hogy egyáltalán ezen a 2 filmen kívül létezik-e még ilyesmi (persze még ott az Arcanum)


Kb. 6-7 éve kezdte ezt szvsz egy rpg, aminek Steam Age volt a címe, meg volt egy nagyon jó amcsi képregény, szintén ez idõ tájt, aminek meg Steanpunk címre halgatott.

Alkyra

Most  néztem végig az Ai Yori Asohi Enishi-t. :D
Egy nagyon jó anime ez is.
De csak kõkemény romantikus fanoknak ajánlot.
Nagyon sokat törõdnek a karakterekkel s az érzelmekel.
Az viszont kár, hogy nagyon kevés humor van benne(de ami van az nagyon ütõs...).
Huh.
Ez jó volt.

Nah akkor folytatom feltárásaimat az animek terén!
Most az Onegai Teacher lesz a soron!!
Muhahahahaha.