Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Egyszerû romantikus anime. 3 részes, de egész jó a története.
Nem kiemelkedõ alkotás, de egyszer érdemes megnézni (persze csak annak, aki szereti a romantikus animéket ;))
Azért a dating sim-ekre, amikbõl csinálták kíváncsi lennék. :)

Raggie

Quote from: AtymanHI!
Én most nézem éppen a Cowboy Bebop- ot! Az egyik legjobb anime, amit valaha láttam...
:D :D Hát ebben egyetértek kolléga, bár én nem most néztem meg és már azóta is sok animét láttam, de nincs még egy olyan jó sorozat az egyszer biztos! :jee:

Egyébként, ha tetszett a sorozat rendezési stílusa(és ahogy látom tetszett), akkor ajánlanám neked a Samurai Chalmploo-t, ezt is az a pacák rendezte(és jó is, épp most nézem)!
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonEgyébként, ha tetszett a sorozat rendezési stílusa(és ahogy látom tetszett), akkor ajánlanám neked a Samurai Chalmploo-t, ezt is az a pacák rendezte(és jó is, épp most nézem)!

Végre újrainstalláltad a kodekokat? :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Raggie

:jee:  :jee: JA! MÛKSZIK A WMPLAYERC-M!  :jee:  :jee:
Úgyhogy hamarosan én is végignézem és egy MEGAPOSTBAN írok róla itt is! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

katz

Hááát... "Érdekes"
Tetszeni éppenséggel tetszett, csak elég fura volt...
Ennek miért éppen "comedy" a címe? :confused:

Fazék

Quote from: katzHááát... "Érdekes"
Tetszeni éppenséggel tetszett, csak elég fura volt...
Ennek miért éppen "comedy" a címe? :confused:
Nagyon bénán fogom tudni csak elmondani, de azért megpróbálom. :) Sztem azért lett Comedy a cím, mert a harcossal egy szórakoztató könyvet olvastat el a lány, ezzel sikerült felvídítania a harcost, ami õt is meglepte és emiatt hajlandó is segíteni neki, és a végén is immár kicsit oldottabban újraolvassa a könyvet és nevet vagy valami ilyesmi. Hálás lennék ha valaki kicsit elfogadhatóbban leírná helyettem. :)

katz

Quote from: BlimpNagyon bénán fogom tudni csak elmondani, de azért megpróbálom. :) Sztem azért lett Comedy a cím, mert a harcossal egy szórakoztató könyvet olvastat el a lány, ezzel sikerült felvídítania a harcost, ami õt is meglepte és emiatt hajlandó is segíteni neki, és a végén is immár kicsit oldottabban újraolvassa a könyvet és nevet vagy valami ilyesmi. Hálás lennék ha valaki kicsit elfogadhatóbban leírná helyettem. :)
Értem én mire gondolsz, és lehet van benne vmi, de ha így van akkor is tulzás a történetnek a "comedy" címet adni. Bár kétségtelen, van benne 1-2 poénos rész, de alapjában véve elég darkos az egész...

Fazék

Quote from: katzÉrtem én mire gondolsz, és lehet van benne vmi, de ha így van akkor is tulzás a történetnek a "comedy" címet adni. Bár kétségtelen, van benne 1-2 poénos rész, de alapjában véve elég darkos az egész...
hát igen, már csak a kategória-besorolások miatt se halaszgattam tovább :)
anidb-n: Drama, Historical, Vampires és e mellé társult egy Comedy cím... elkerülhetetlen volt a mihamarabbi megtekintése, már csak kíváncsiságból is.

Manu

A Girls Bravo itt  írtam, és egy kicsit más véleményen vagyok, minr Alkyra.

Atyman hajrá!! :D Az .avi beégetett feliratos, és rosszabb minõség is. Valami TV-bõl lett felvéve, ott forog a logo a sarokban.

A Naruto 129 - 130 meg nagy spenót. Remélem nem sokáig folytatják ezt a trendet.

lynx655

Az elsõ negyedévben megnézett animék listája:

Full Metal Panic!
Full Metal Panic? Fumoffu!
Kareshi Kanojo no Jijou
Koi Kaze
Last EXILE
Midori no Hibi
Samurai Deeper Kyo
Scrapped Princess
X Movie

A Full Metal Panicok nagyon bejöttek, Souske egy hatalmas fej :D, a második sorozat fõleg tetszett, mert inkább a sulira koncentrál, és Souske beilleszkedési nehézségeit jeleníti meg. :lul:

A Karekano szintén bejött, de erõsen kritizálnom kell több szempontból. Elõször is szinte minden egyes rész elején elmondják az egész történetet elõröl... Másodszor a rajzolással nem sikerült kibékülnöm végig, idegesítõen sokszor vált chibibe, és nagyon sokszor indokolatlanul jelzésértékû. A történet nagyon tetszett, elég valós és hihetõ képet ad két ember kapcsolatának valamint jellemének fejlõdésérõl. A második fele sokak számára unalmassá vált, én ennek ellenére ezt nem nagyon érzékeltem. A végét nem lehet befejezésnek hívni, s ezért az anime, bár látszik, hogy van mögötte valami, mégsem olyan jó, mint amilyen lehetne. Összességében hatalmas kedvet kaptam a manga olvasására, a gond az hogy max 10 volumeot találnék, pedig 20on felül tart. Ha valaki lenne olyan kedves... :D

A Koi Kaze a morálisan kérdéses animék osztályába tartozik. Testvérek közötti szerelemrõl nem sok anime szól... Ettõl függetlenül érdekes és a karakterek fejlõdését szépen hihetõen mutatja be, ugyan maguk a karakterek nagy része elég problémás. A történetbe nem mennék bele, a rajzolása elég kellemes, elmosott vízfesték szerû, a környezet nincs kidolgozva, ezzel impresszionista hatást kölcsönözve az animének.

A lista sztárja a Last EXILE, a kevert Sci-fi fantasy elemekkel, retro stílusú, mégis valamilyen szinten high-tech repülõkkel és hajókkal. Azóta 2x is megnéztem, a hangulata nagyon jó. A rajzolás kimagasló, külön megemlítést érdemel, CGI+hagyományos vegyítve, elég szépen. A zene szintén hangulatos.

A Midori no Hibi a másik, amit 2x megnéztem innen, nagyon tetszik, a hatására elolvastam a mangát is. Az alapsztori messzirõl kicsit hülyeségnek tûnik, de nagyon szórakoztató, ajánlom a könnyebb szórakozást kedvelõknek, fõleg rövidsége miatt, ami ugyan nem nagy erény, de legalább nem akkora erõfeszítés megnézni újra.

A Samurai Deeper Kyo közepesen jó anime, igazán nem hozza át a manga volumenét, amely mai napig fut a Weekly Shonen oldalain, így a történet erõs módosítás alá esett. Nem különösebben kiemelkedõ, de nézhetõ.

A Scrapped Princesst anno barátomnak Dragoonok (& sárkányok) + fantasy + poszt-poszt-apokaliptikus világ + mátrix + escaflowne + sci-fi + rahxephon + vandread keveréknek jellemeztem... :D A nagyja fõleg hangulat és motivumok formájában tûnik fel az anime során, nagyon élvezetes, érdemes megnézni.

Az X filmje is elnyerte a tetszésemet, sajnos még nem sikerült megnéznem a sorozatot, se a mangát megszerezni, de ezek csak idõ kérdései. A rajzolás stílusán tisztán látszik, hogy CLAMP, valamint hogy úgymond "csaj anime", ami nem feltétlenül jelent rosszat, de jegyei a rövid, végzetes, kevésbé látványos harcok, a sok bishonen meg sok sok halál. Alapmû.

lynx655

Quote from: ManuA Naruto 129 - 130 meg nagy spenót. Remélem nem sokáig folytatják ezt a trendet.

A mangát követik, ott értelem szerûen gyorsabban lehet haladni, és kevésbé idegesítõ... Animében tényleg kicsit zavar.

Ramiz

Quote from: lynx655Az X filmje is elnyerte a tetszésemet (...) Alapmû.

Engedelmeddel ezt vitatnám. A mangát nem ismerem, de a sorozathoz képest a film egy kicsit összefércelt és zip-elt változat. A zene meg a rajzok jók úgy is, de a sztoriból nem sok derül ki...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fazék

Quote from: RamizEngedelmeddel ezt vitatnám. A mangát nem ismerem, de a sorozathoz képest a film egy kicsit összefércelt és zip-elt változat. A zene meg a rajzok jók úgy is, de a sztoriból nem sok derül ki...
mondhatni semmi...
Én is inkább javaslom a sorozat megtekintését. A film szép, de tessék inkább elfelejteni, sajnos ritkán sikerülnek jól az ilyen tömörítések...

Manu

Az a baj, hogy szvsz a film hamarabb volt, mint a sorozat... A sorozat a kibõvítése a filmnek, s így nekem nagyon unalmas volt.

Fazék

Quote from: ManuAz a baj, hogy szvsz a film hamarabb volt, mint a sorozat... A sorozat a kibõvítése a filmnek, s így nekem nagyon unalmas volt.
Mint szinte mindig, a film és a sorozat is a mangára alapszik, mely már picit régebb óta kint volt ;) A filmes megvalósítás ennyi fõszereplõ esetén sztem egyértelmûen vesztett ügy volt... Még idõd sem volt megismerned õket, máris hullottak... :)

Raggie

Quote from: Blimpa kisárgázott rész:)
Csatlakozom! Nem láttam a sorozatot, de anélkül is ez a véleményem a filmrõl. Egy jó kis sorozatot el tudnék belõle képzelni. Tényleg annyira elnyújtott Manu kolléga?

Well, do ya, punk?"

ArchElf

Quote from: White SeeDLost Unverze végsõ értékelés:
90%
ELBASZTÁK A VÉGÉt!!!  :bruhuhu:   :mad:
Aszittem rosszúl látok, tényleg az a vége?!?!?!
Amúgy minden ok volt benne. Coolos Slayers fíling végig, sok poén, harc és jó szinkron.

Most a Madlaxot nézem. Eddig elképesztõen jó, ésnagyon nem erre számítottam:)
Nekem személy szerint a LU az egyik kedvencem... Amúgy a Slayers-t csak most nézem, de hamar feltûnt a hasonlóság... Amúgy ugyan az a stúdió...
Csak tudnám miért kapott ilyen rossz értékelést. A vége meg; hát elsõre elég deprszzívre sikerült, de másodszorra megnézve már nem annyira...

Amúgy hogy ON is legyek, tegnapelött néztem meg a Porco Rosso-t...
GHIBLI:hail:

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

sirtomi

Quote from: Raggie GordonCsatlakozom! Nem láttam a sorozatot, de anélkül is ez a véleményem a filmrõl. Egy jó kis sorozatot el tudnék belõle képzelni. Tényleg annyira elnyújtott Manu kolléga?
Én nem láttam az X filmet csak a sorozatot. Szerintem nem volt elnyújtott. Jutott benne szerep minden fõszereplõnek, és a történetet is rendesen elmeséli.
Igazából én még néztem volna egy darabig :)

Ramiz

Quote from: ManuAz a baj, hogy szvsz a film hamarabb volt, mint a sorozat... A sorozat a kibõvítése a filmnek, s így nekem nagyon unalmas volt.

Ha a film volt elõbb, akkor meg tényleg csak azt tudom elképzelni, hogy a manga rajongóinak kényeztetésére csinálták. Fenntartom, hogy a sorozat - a filmmel szemben - érthetõ.

Rhyagelle

My(Mai) Hime -t fejeztem be. Szép a rajzolása nagyon, bár szerintem a legjobb harci jelenetet rögtön ellõték az elsõ részben. :) Jó a történet szimpatikusak a szereplõk. Annyi nem tetszett, hogy a sorozat végén mindenki feltámad. Ez egy kicsit elsöpörte az ediig szépen felépítgetett hangulatot..
May the eternal fire of the Heaven burn your soul!

Alkyra

Quote from: RhyagelleMy(Mai) Hime -t fejeztem be. Szép a rajzolása nagyon, bár szerintem a legjobb harci jelenetet rögtön ellõték az elsõ részben. :) Jó a történet szimpatikusak a szereplõk. Annyi nem tetszett, hogy a sorozat végén mindenki feltámad. Ez egy kicsit elsöpörte az ediig szépen felépítgetett hangulatot..

Hát az tényleg furcsa volt... Nemtom. Én azért örültem egy kicsit. :)
Bár, a furcsa az, hogy csak úgy ok nélkül történt az egész...
Ha érted mire gondolok.

Alkyra

Quote from: ManuA Girls Bravo itt  írtam, és egy kicsit más véleményen vagyok, minr Alkyra.

Atyman hajrá!! :D Az .avi beégetett feliratos, és rosszabb minõség is. Valami TV-bõl lett felvéve, ott forog a logo a sarokban.

Tulképpen egyetértek veled. Csak tudod kell valami ami pótolja azokat az animeket, ezért keresek azokhoz hasonlót. :D
Pontosan tudom, hogy szinte az egészet onnan másolták.
Meg egy kis DNA fíling is van benne. :)
Csak jó nézni, mert a régi jó animekre emlékeztett tudod. :haha:

Fazék

Sajnos kevés vagyok ahhoz, hogy ezt az anime-t összefoglaljam, leírjam számotokra. Annyit tudok mondani, hogy aki szereti a komolyabb témákat, mint az "örök élet keresése, a halál, az ember céljai és vágyai, hogy miért vagyunk ezen a világon és mi a sorsunk", annak mindenképpen érdemes megtekintenie. Na jó, inkább nem is írok tovább, csak megkérdezem Kikuchiyo-t, hogy beilleszthetem-e ide egyben az egész értékelését a sorozatról, mert jobban semmiképpen se tudnám úgyse összefoglalni. Szóval még visszatérek :)
Mellesleg 9*/10

Ramiz

Fazék

Kikuchiyo értékelését copy-paste-elem ide, több részletben véleményezte anno. Lehet hogy néhol emiatt ismétlések vannak benne, de nem volt kedvem megvágni :)
Quote from: KikuchiyoÉn elkezdtem nézni a Hi no Tori c. anime-sorozatot.
Tezuka Osamu-t gondolom nem kell bemutatni, õ volt az, aki életmûvével megalapozta a manga és anime fejlõdését.
Õ maga is a legfontosabb mûvének tartotta a Hi no Tori (Tûzmadár) c. mangát, amelyet a 60-as évektõl haláláig kisebb megszakításokkal folyamatosan rajzolt.
Ez alapján készül(t) a TV-sorozat, amelynek 1 részét láttam eddig, de ennyi is elég volt ahhoz, hogy megragadja a figyelmemet. A karakterek ábrázolása elavultnak, nyugatiasnak tûnhet a felületes szemlélõ számára, ez azért van , mert Tezuka (egyébként jellegzetes) eredeti designjaira alapoztak, valójában viszont nagyon modern az animáció, a számítógépes színezés és ábrázolás legújabb vívmányait is kihasználja.
Quote from: KikuchiyoHi no Tori (11 rész alapján)

Kicsit alálõttem a néhánnyal elõbbi hozzászólásomban:
A Hi no Tori nemcsakhogy jó, hanem nagyszerû, majdnem zseniális. Sajnos most nem vagyok olyan állapotban, hogy illõ méltatást írjak róla, meg kell elégednetek pár inkoherens mondattal.

Mint már említettem, Tezuka Osamu legfontosabb mangáját dolgozza fel ez a sorozat, amely követi a manga tagolását: különálló történetekbõl áll, amelyeket esetleg néhány hasonló szereplõ, de fõleg a közös tematika köt össze: élet és halál, választott és elõre elrendeltetett sors, az örök lét keresése.
Bizony, a Hi no tori ezeket a mély, õsi kérdéseket feszegeti, méghozzá példátlan ötletességgel és következetességgel.

Az egyes alsorozatok cselekményre csak röviden utalok, egyrészt azért, mert szerteágazóak, bonyolultak, másrészt azért, mert -éppen ebbõl következõen- kivételes élményt jelent a sorozatot végignézni, nem egy esetben leesett az állam egy-egy fordulat láttán.
Az elsõ négy rész alcíme Hajnal, a Kr. u. 2. században játszódnak. A távoli Tûz országában lakó primitív törzshöz rejtélyes idegen férfi érkezik, már-már megölnék, amikor kiderül róla, hogy képes meggyógyítani a törzsfõnök lányát. Ám a férfi valójában a hatalmas Yama Tai ország megbízásából érkezett, hogy az örök életet jelentõ Tûzmadarat megszerezze, pusztulást hozva ezzel a Tûz földjének lakóira...
(Jelzem, ez eddig az elsõ rész elsõ fele.)

A második alsorozat a jövõben játszódik, a Föld pusztulása után.
A Holdra költözött túlélõk a titokzatos fõnix energiáját kutatják, hogy a segítségével újjáélesszék a Földet. Ám a laborban baleset történik, a vezetõ kutató, Leona túléli, ám teljesen megváltozik...
Vajon mi történt akkor a laborban, mik Leona indítékai?
Szinte dick-i mélységû, lenyûgözõen szép sci-fi történet, eddig a kedvencem. :)

A harmadik epizód a japán középkorban játszódik, csak egy részbõl áll, de annál jobb.
A beteg földesúrhoz titokzatos gyúgyító asszony érkezik, aki, mint hírlik, minden betegséget képes meggyógyítani.
Ám a földesúr lánya, apja iránti gyûlöletbõl elhatározza, hogy megöli a gyógyítót. Bûnéért azonban rettenetes árat kell fizetnie.

A negyedik alsorozat - 8-11. rész- Japán korai történelmének egy igen érdekes szakaszát dolgozza fel, amikor az uralkodói család testvérharca az új, központosító törekvéssel behozott buddhista tanok és a régi istenek közötti háboróvá válik.

Nem elsõsorban az animáció miatt figyelemre méltó ez a sorozat, bár az is különleges, az eredetit utánzó karakterek miatt. A történetek döbbenetes fordulatossága, ötletessége és nem utolsósorban a hihetetlenül mély és hiteles mondanivaló miatt válik ez a sorozat kötelezõvé.
Annak ellenére, hogy a 13 részes tv-sorozat adta keretek miatt az alkotók nyilván számos kompromisszumot voltak kénytelenek felvállalni, így több esetben is kissé gyorsnak érezzük a tempót, mégis -egészében véve- a Hi no Torit a gondolat diadalának tekinhetjük a kommersz, klisékkel dolgozó tucat-animék világa felett.

Külön kiemelném a klasszikus jellegû, a hangulatot jól megalapozó zenéket és fõleg a gyönyörû intrót.

9/10
Quote from: KikuchiyoMegnéztem a Hi no Tori utolsó két részét.
Méltó befejezés az utóbbi évek legjobb sorozatához, a legutolsó rész pedig egyenesen letaglózott - rögtön meg is növeltem a minõsítését 9,3-ra.

Most már beszerzem a mangát is, kerüljön akármibe.
Remélem ez már az elégedetlenkedõknek is kellõ mélységû beszámoló volt, ha nem is tõlem származott. :rolleyes:

Manu

Akkor most neki is esek, ha ad valaki egy torrent linket.

Fazék

Quote from: ManuAkkor most neki is esek, ha ad valaki egy torrent linket.
animehq-n fönt van

Ramiz

Torrentet kért. :hehe: (Bocs. :)  :__devil: )
Manu: Siess, mert utána el kell küldened. :lazza:  :__devil:

Alkyra

Hmm..Keresek egy animet, de sehol nem találom.
A neve Shuffle.
Ha valakinek esetleg lenne egy torrent vagy valami hasonló dolga akkor kérem szóljon nekem!
Köszönöm.

Fazék

Quote from: RamizTorrentet kért. :hehe: (Bocs. :)  :__devil: )
Hát te aztán tényleg tudod, hogyan kell kiakasztani az embert!  :__devil:  :lazza:  :haha: