Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

via_mala

Quote from: Pirulacsak most valami hentelõs, zord cuccra vágyom. Ennek reményében megnéztem a Berserk elsõ részét, de nem tudom hogy folytatom-e mert nem igazán tetszett. Azt hittem hogy valami sci-fi lövöldözõs, cyberpunk téma lesz, erre kiderül hogy fantasy.
Ne riasszon vissza a fantasy-szerû téma. Annyira nem fantasy, hanem inkább vérkomoly dráma. Számomra meghatározó élmény volt, ráadásul mivel a mangával csak lassan haladok, kb. 1,5 éve folyamatos Berserk lázban égek. Máig nem találtam hozzá hasonló hangulatú animét, ráadásul a manga olvasásra is a Berserk vett rá.  :jee:

Fruits Basket
5 rész után tetszik a sorozat, csak a patkány fiú (Yuki) túlsúgosan lányos külsejû, és folyton elveri a sokkal szimpatikusabb macska fiút (Kyo). A kutya fiú (Shigure) lenne a szelep a drámai helyzetekben, de néhol túlzásba viszi az ökörködést. Látszik, hogy ez is shoujo anime.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

bandiras2

Az Neon Genezis Evangelion-t fejeztem be éppen.
Érdekes élmény volt. Mindenkinek ajánlom. Angol nyelvtudás, minimális okkult témák ismerete erõsen javallott.
Press any key to continue and any other key to quit.

purple haze

most láttam az FLCL -t!!!

Hát ez az anime elég szûk réteget céloz meg az már biztos... Én élveztem :jee:  Elképesztõen idióta és furcsa poénok jó zenék... Aki nem riad vissza egy minden sablon mentes animétõl annak ajánlatos.

Ramiz

Quote from: ManuHát az elsõ rész nagyon meggyõzõ volt, az elsõ felében rettentõen lelkesedtem. Végre egy komoly, lehet nekem túl "komolykodós" is anime, gyönyörû rajz, jó story. Nekem a Ninja Scroll Movie jutott róla eszembe, aki azt, meg a fighting animet szereti feltétlenül nézze meg, kiváncsi vagyok a véleményekre.

Elõbb nézd végig, és ha végig elkészül (ha még nincs kész), és végig fenntartod pozitív véleményed, akkor én is megnézem. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizElõbb nézd végig, és ha végig elkészül (ha még nincs kész), és végig fenntartod pozitív véleményed, akkor én is megnézem. :)

Csak biztosra mész, mi? :)
Még csak az elsõ rész jött ki, de megnéztem még egyszer, mert elõször néhány dolog homályos volt és fenntartom róla nagyon pozitív véleményemet. Végre megint egy sorozat, amit hétrõl-hétre várni lehet.

Ramiz

Quote from: ManuCsak biztosra mész, mi? :)
Még csak az elsõ rész jött ki, de megnéztem még egyszer, mert elõször néhány dolog homályos volt és fenntartom róla nagyon pozitív véleményemet. Végre megint egy sorozat, amit hétrõl-hétre várni lehet.

Ráhibáztál. :D
Szerintem neked a hétrõl-hétre várás rítusa fontosabb, mint maga az anime... :__devil:
De végül is jó dolog a várakozás... amíg beteljesül. :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizSzerintem neked a hétrõl-hétre várás rítusa fontosabb, mint maga az anime... :__devil:

Nem fontosabb, de szerves része...

Tsubasa Chronicles

A rajzolás, meg a zene egy kicsit a hack-re hajadzik, de szép. A figurákon egy kicsit látszik, hogy Clamp (hosszú végtagok), bár én csak az X-et láttam tõlük, azt hiszem. Olyan X-es, hack-es feelingem volt, de most a Basilisk iránti lelkesedésem elhomályosít mindent. Attól félek, nagyot fogok puffanni...

Titkos

Quote from: MohaHááát... Röviden: :wtf:
Kicsit kevés a 2 rész ahhoz, hogy normális története legyen. Bár az elsõ rész még úgy-ahogy oké volt, de a második...
Az elsõ nagy ökörség az volt, mikor a rossz fiú elviszi a csajt a motorral, a hülye skac meg - ahelyett, hogy elkötné az egyik mocit - futva indul utána. Aztán a "tarzan jelenet"... :ejj:
Egyébként ez az a tipikus idegtépõ film, ahol pont akkor vált másik jelenetre, mikor éppen történik valami...

A grafika amúgy szép, meg minden, csak a történet lett kicsit... hogy is mondjam... gyenguc. :(
Talán a manga jobb. Ha majd oda jutok, elolvasom.

Az animéhez nem volt "szerencsém", de mindenkitõl azt hallottam, hogy förtelmes, tudtommal csak a címük azonos a mangával. ;)  A mangát viszont végigolvastam, és tetszett. :)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Titkos

Quote from: RamizRáhibáztál. :D
Szerintem neked a hétrõl-hétre várás rítusa fontosabb, mint maga az anime... :__devil:
De végül is jó dolog a várakozás... amíg beteljesül. :lazza:

Van, aki ezt élvezi? Én egyedül az Inu Yasha-val voltam így, de az is "baleset" volt, mert már kb. a 80. résznél jártam, amikor megtudtam, hogy még nincs befejezve, mindenesetre megfogadtam, hogy ezentúl csak befejezett animékbe kezdek bele. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Darkstar

Onegai Twins -> nagyon tetszett!
Jó a sztori, a karakterek, a zene is bejött.
Kár, hogy ez is ilyen rövid!
Nálam 9/10-et kap!  :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Moha

Quote from: DarkstarKár, hogy ez is ilyen rövid!
Ez már csak így van. Murphy törvénye szerint: a jó animék mindig rövidek (vagy legalább is annak tûnnek)...
Btw, az Onegai Twins tényleg :kiraly:

Feldin

Tegnap megnéztem a My Neighbours: The Yamadas címû Ghiblit.
Hát ez lett az egyik kedvencem!!!!! :D
Haláli jó!!!! Egy lökött japán család hétköznapjai :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: BonciNem, és most nem is fogok, mert a Patapata Hikousen no Bouken (Adventures of Patapata Aircraft) van soron.
Az amibõl mutattál a vetítésen?

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: MohaHááát... Röviden: :wtf:
Kicsit kevés a 2 rész ahhoz, hogy normális története legyen. Bár az elsõ rész még úgy-ahogy oké volt, de a második...
Az elsõ nagy ökörség az volt, mikor a rossz fiú elviszi a csajt a motorral, a hülye skac meg - ahelyett, hogy elkötné az egyik mocit - futva indul utána. Aztán a "tarzan jelenet"... :ejj:
Egyébként ez az a tipikus idegtépõ film, ahol pont akkor vált másik jelenetre, mikor éppen történik valami...

A grafika amúgy szép, meg minden, csak a történet lett kicsit... hogy is mondjam... gyenguc. :(
Talán a manga jobb. Ha majd oda jutok, elolvasom.
I''s anime szar.
A manga viszont SZUPER!!!!!!!!!!!!!!!

topok:

.Attila

Quote from: FeldinAz amibõl mutattál a vetítésen?
Igen.

Pirula

Quote from: via_malaNe riasszon vissza a fantasy-szerû téma. Annyira nem fantasy, hanem inkább vérkomoly dráma. Számomra meghatározó élmény volt, ráadásul mivel a mangával csak lassan haladok, kb. 1,5 éve folyamatos Berserk lázban égek. Máig nem találtam hozzá hasonló hangulatú animét, ráadásul a manga olvasásra is a Berserk vett rá.  :jee:
Akkor lehet hogy adok még neki némi esélyt, de csak késõbb. A mangaolvasásra meg az fog rávenni hogy az albérletemben nincs olyan gép ami le tudna játszani egy filmet. :D

Raggie

Quote from: FeldinTegnap megnéztem a My Neighbours: The Yamadas címû Ghiblit.
Hát ez lett az egyik kedvencem!!!!! :D
Haláli jó!!!! Egy lökött japán család hétköznapjai :)
:jee:  Ghibli mindig jóóóó! :D Nekem is napirendre van már egy ideje tûzve, csak nincs idõm semmit sem nézni...  :bruhuhu:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Moha

Quote from: FeldinI''s anime szar.
A manga viszont SZUPER!!!!!!!!!!!!!!!
Közben szétnéztem az ANN-en és az AnimeNfon-n: tényleg szép különbségek vannak a manga és az anime értékelésében... :)
Quote from: PirulaA mangaolvasásra meg az fog rávenni hogy az albérletemben nincs olyan gép ami le tudna játszani egy filmet. :D
Mplayer egy 400Mhz-es gépen is viszi. Vagy attól is gyengébb?

Pirula

Quote from: MohaMplayer egy 400Mhz-es gépen is viszi. Vagy attól is gyengébb?
166-os laptop az illetõ...

Relunx

A+-on elkezdztem nézni a Yu-Yu-Hakuso-t (amit eddig leadtak részeket azt mind megnéztem), és megkell hogy mondjam kellemsen csalódtam. Nagyszerû történet! Szereplõk is jók! Meg a poénok is :D!
És tervezem hogy leszedem usteamrõl is. Kiváncsivagyok a japán verizóra.

Relunx

Titkos

Quote from: RelunxA+-on elkezdztem nézni a Yu-Yu-Hakuso-t (amit eddig leadtak részeket azt mind megnéztem), és megkell hogy mondjam kellemsen csalódtam. Nagyszerû történet! Szereplõk is jók! Meg a poénok is :D!
És tervezem hogy leszedem usteamrõl is. Kiváncsivagyok a japán verizóra.

Relunx

Én is nézem az elsõ résztõl kezdve, és tényleg nagyon jó. :)  A szinkronja is jól sikerült, összeahasonlítás képpen letöltöttem egy japán részt is az FTP-rõl, és szinte az összes hang jó lett, Yusuke és Botan hangja szerintem jobb, mint az angol, egyedül Kubawara rohadt mély hangját nem sikerült eltalálni, viszont mindenki más szinkronja jó lett (eddig). Csak azt sajnálom, hogy csak heti két részt adnak. (Gomen, kicsit átmentem A+ topicba. ;) )

Titkos

Quote from: White SeeDUgyan még nem láttam végig, de az elsõ 10 rész után a következõ a megállapításom:
Slayers az ürben:)
Szal Slayers rajongóknak kötelezõ. Ugyanaz a rajztechnika, hangulat, persze ûrkörnyezetben. Van fénykard, a tûzgolyót a pisztoly a sárkányigát meg a csatahajó fõágyúja helyettesíti.

Tényleg jó anime, én a 3 Slayers sorozat után láttam és tetszett. :)  Nem fogok spoilerkedni, de szerintem ez igazán annak élmény, aki elõtte/utána megnézi a Slayers Try-t is.

Rin

Na, én is végignéztem az Onegai sorozatokat. Az elsõ szerintem egy átlag anime (ezt nem leszólásként írom), a Twins viszont nagyon tetszett, bekerült a kedvenceim közé!!! :jee:

Alkyra

Nekem a Twins az elsõ helyen csöcsül a szívemben. :D
Ha a Twins tetszett akkor ajánlom a Vandread-et s a Chobitsot.

Épp most nézem a Girls Bravo-t. :D Hát az valami haláli.
Erõs ecchi s humor az anime. Ha jók akartok röhöghni akkor az avit töltsétek le, de ha inkább ecchire nyomultok akkor az mkv-t szedjétek le.(viszont az mkv-ban egyszerûen POCSÉK a fordítás! szinten élvezhetetlen..)

Az mkv nincs cenzúrázva.(nem úgy cenzurázva, csak pl amikor a csaj fürdik akkor sûrû köd lepi be míg az mkv-ban semmi. :D)

Ha végignéztem akkor majd adok egy pontosabb leírást.

Alkyra

Quote from: DarkstarOnegai Twins -> nagyon tetszett!
Jó a sztori, a karakterek, a zene is bejött.
Kár, hogy ez is ilyen rövid!
Nálam 9/10-et kap!  :)

Ez az testvér!
Egyre többen vagyunk! :D  :jee:
Nekem a szívem tört ketté, hogy nincs belõle több.
Bár most nagyon rákattantam a Tsubasa Chronolicre s a Girls Bravo-ra...

Moha

A Girls Bravo nálam már elõ van jegyezve, már csak azért is, mert az egyik kedvenc seiyuu-m (Kurata Masayo) is a szereplõk hangjai között van. :) Nomághát szeretem az ecchi-t. :hehe:
Amúgy kösz a tanácsot, akkor majd megnézem és összehasonlítom az avi és mkv változatot, hogy melyiket szedjem le teljesen.

Alkyra

Ha élvezni akarod az animet akkor az avi-t szedd le!
De ha csak meztelen csajokat akarsz látni akkor az mkv...
(én úgy csinálom hogy párhuzamosan töltöm mindkét változatott s elõször megnézem az avit utána meg az mkv-t) :D :D :D

Cobra

Girls Bravo-ból gondolom a sima avi az TV rip fansubbal, az mkv meg ahogy a filenevekben benne van DVD rip, ezért nincs cenzúrázva, viszont a felirat is a DVD-rõl van és gondolom valami harmadosztályú cég adta ki Amerikában.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Atyman

HI!
Én most nézem éppen a Cowboy Bebop- ot! Az egyik legjobb anime, amit valaha láttam...
És lenne egy kérdésem vele kapcsolatban, remélem tudtok rá válaszolni...
A Usteam szerven lévõ két movie között mi a különbség, csak a fájltípus, vagy két teljsen különbözõ film?

Válaszotokat elõre is köszönöm.

Fazék

Quote from: AtymanHI!
Én most nézem éppen a Cowboy Bebop- ot! Az egyik legjobb anime, amit valaha láttam...
És lenne egy kérdésem vele kapcsolatban, remélem tudtok rá válaszolni...
A Usteam szerven lévõ két movie között mi a különbség, csak a fájltípus, vagy két teljsen különbözõ film?

Válaszotokat elõre is köszönöm.
Nem néztem meg tutira, de sztem csak annyi, hogy az .mkv-s változatban van többféle hangsáv és angol felirat, viszont nincs benne magyar, a másik változat sima avi, japán hang, gondolom angol felirat, de van mellé magyar felirat is. én az mkv-t szedném le a helyedben, ha nem gond a magyar felirat hiánya és elõbb utóbb valaki csak lesz olyan szorgalmas és megcsinálja. Bár könnyen lehet hogy már van is mellé magyar felirat...