Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Quote from: Bonci:) Sry, de nekem csak lötty, mint minden más alkohol is ;)
Az nem zavarna, hogy ezt gondolod (hogy ennyivel szegényebb az életed)... csak az, hogy zrikálsz vele. :rolleyes:

Silencer: Texhnolyze :cool: nagyon király anime! Sötét, érdekes, összetett, hangulatos!
Tényleg, Manu, te láttad a Texhnolyze-t?
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Quote from: RamizTényleg, Manu, te láttad a Texhnolyze-t?
Félig, sajnos nekem nem tetszett a rajzolása, meg a karakterek kinézete úgy általában. Láttam is, hogy nem rossz, de efölött nem tudtam elmenni, lehet bármilyen a story.

.Attila

Quote from: RamizAz nem zavarna, hogy ezt gondolod (hogy ennyivel szegényebb az életed)... csak az, hogy zrikálsz vele. :rolleyes:
Ki "zrikál" engem a Noirral? :_piszka: ;)
Egyébként is, mit kell törõdni egy antialkoholista alkoholokkal kapcsolatos véleményével? :rolleyes:

Ramiz

Quote from: ManuFélig, sajnos nekem nem tetszett a rajzolása, meg a karakterek kinézete úgy általában. Láttam is, hogy nem rossz, de efölött nem tudtam elmenni, lehet bármilyen a story.
Oké. Kár.

Quote from: BonciKi "zrikál" engem a Noirral? :_piszka: ;)
Mostanában nem is! :D

Quote from: BonciEgyébként is, mit kell törõdni egy antialkoholista alkoholokkal kapcsolatos véleményével? :rolleyes:
Ne provokálj... :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

RE@L

Elkezdtem nézni CB-t most tartok a 8. résznél asszem az a Hevy Metal Queen es...
Egész jó, nagyon bejön ez a könyeddt "westernes" feeling poénokkal...
Lehet h jelentkezek majd éni a CB fan clubba  :rolleyes:

"The past is the past... and the future is the future. A man is a man, and a woman is a woman. I am who I am, and you are who you are. Like it really matters anyway....
" - Faye Valentine (Cowboy Bebop)
Van ami kell van ami nem / újra itt, újra ott  remélem nem elkapkodott.

Ramiz

Nagyon derék. :) De elõbb nézd végig és lelkesedj legalább 2-3 részenként. :D

NuDLy

A Damekko Doubutsu-t lattam legutobb, nagyon franko volt, ajanlom mindenkinek! :lul:

.Attila

Befejeztem :)
Tegnapelõtt (11-én) este kezdtem, és már most befejeztem. Egyetlen sorozatot nem végeztem még ki ilyen hamar, és meg is van az oka. Egyértelmûen a kedvencek közé került.
Elején nagyon jó humor, csak kis akciókkal, aztán drámaivá válik, impulzív érzelmekkel. Az utolsó részrõl: néhányan mondták, hogy kiábrándító lehet, de vhogy sejtettem, hogy ha szép vége lesz, akkor nekik nem fog tetszeni, nem hazudtoltál meg önmagukat ;) Én azonban elégedett vagyok vele :) Kicsit lehettek volna visszafogottabbak is a jó érzelmek, dehát ennyit meg tudok bocsátani ennek a sorozatnak :)
Szép animáció, szimpatikus karakterek, kicsit váratlan, érdekes történet, jó humor, élvezetes akció jelenetek... asszem méltón kerül a kedvencek közé :)
Külön plusz pont, hogy ilyen hûen bele tudták szõni a történetbe egyes istenségek, legendák történetét (a fansubber teamnek meg külön jópont az igen érdekes infokért a végén).

Ugyan nem tanultam semmit az utóbbi napokban, pedig lett volna vizsgám kedden, csak átpakoltam, azt hiszem, ezért az anime-ért megérte. És dejó, hogy nem vettem WoW gamecard-ot, így legalább egybe néztem meg a sorozatot :)

roderick

Quote from: Boncivhogy sejtettem, hogy ha szép vége lesz, akkor nekik nem fog tetszeni, nem hazudtoltál meg önmagukat

Jójó persze n+1 edszer is leírom, hogy nem itt a bajom a végével... de inkább spoilerben:
Én egyáltalán nem érzek rossznak egy sorozatot, ha a végén nem pusztul el az univerzum, vagy legabb a föszereplö gárda fele nem hal ki. Nekem egyszerüen az az igényem, hogy igényes legyen egy sorozat befejezö része, föleg olyan amit hétröl-hétre vár az ember és lerágja a körmét, hogy mi lehet a vége. Mai Hime is pontosan ilyen volt, 99%-ékot adtam arra, hogy heppiend lesz és fogalmam se volt arról, hogy hogyan fogják megcsinálni... hát megcsinálták és pokolian szarul... mert a második 13 rész nagyrésze szépen lassan felépíti mindenki egyedi drámáit és ez az utolsó rész egyszerüen meggyalázza az egész eddigi történetet. De nem azzal, hogy feltámadnak a szereplök, hanem valahogy teljesen lenullázódnak érzelmileg, csak valami müanyag mosoly ül az arcukra és mikor mennek megmentei Mai-t, nagyon szinvonalasan rájönnek, hogy nem is utálják ök ám egymest... habár nemtom, még soha nem voltam halott, lehet hogy akkor annyira sok szabadideje van gondolkodni az embernek, hogy midenkinek megbocsájt.
Azért szvsz. van különbség a heppy end és a feláldozzuk a nézök igéngyeinek a sorozatot

Amúgy tényleg jellemzö a sorozatra a remek animáció, jó zene (ugye-ugye Yuki Kajiura), hangulata is megvan, meg persze CSAJOK-CSAJOK-CSAJOK!:)
De nekem ezerszer jobban tetszett az elsö fele, ahol soksok epizódikus rész van, remek humorral és csak utalnak arra, hogy valami sötét dolog van a háttérben, a sorozat második fele, viszont tele van pár igen jól felépített emberi kapcsolattal, ami meglepett egy ilyen sorozatban, aminek 99%-ában semmi egyedi nincs... de olyan jól gyúrtak össze mindent (és néhol még remek öniróniája is van), hogy az embert nem is érdekli.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

animoni

Én most fejeztem be a Chrno Crusadet!
Azt lehet mondani, hogy a történet kerek. A rajzolása szép, a zenéje nem  annyira jellegzetes szerintem, de azt a története kompenzálja.
Csak 24 részes és nagyon érdemes megnézni!!!
Csak ajánlani tudom, de a végén senki ne lepõdjön meg! Én sírva fakadtam a végén, ugyhogy az utcsó részt soha többé nem nézem meg!!!!!!!!!!!!!!!!!
You called me strong, you called me weak
But your secrets I will keep
[/COLOR]

SaiyaGin

Quote from: White SeeDNézz el a Slayers topicba és olvass kicsit vissza. Ott tárgyalgattunk róla:)

Megteszem. :)

SaiyaGin

Quote from: White SeeDNézz el a Slayers topicba és olvass kicsit vissza. Ott tárgyalgattunk róla:)

De nem valami sokat. ;)

Fazék

Slayers Gorgeous (4. film)

Szép animáció, jó poénok, a filmek közül ez tetszett a legjobban.

Slayers Premium (5. film)

Szinte az összes fontosabb pozitív fõszereplõt újra láthatjuk, néhányójuk elég értelmetlenül kicsi szerepre tûnik föl, de legalább a történet emellett a szokásos hülyeség (pozitív értelemben). Nagy öröm volt újra látni a "csapatot", és ugyan Gourry a kedvencem és õ elég sokat szerepelt, de ettõl még kár hogy a többiekre pár másodpercen kívül nem sok jutott, ebben a meglepõen rövidke 30 perces filmben. Egy dolog zavart nagyon... gondolom jó ötletnek tartották, hogy "van pénzünk, el is telt már egy kis idõ, változtassunk a rajzolási technikán", de nálam nem vált be. A szereplõk kinézetre mintha SD-sedtek volna, illetve gyerekesek lettek, leginkább Zel arca sikerült rettentõen gyerekesre... borzalmas volt nézni... :wtf:  de ettõl eltekintve, bár már megszokható módon bosszantóan befejezetlen de egész korrekt utolsó lezáró rész :)

Titkos

Quote from: BlimpSlayers Premium (5. film)

Szinte az összes fontosabb pozitív fõszereplõt újra láthatjuk, néhányójuk elég értelmetlenül kicsi szerepre tûnik föl, de legalább a történet emellett a szokásos hülyeség (pozitív értelemben). Nagy öröm volt újra látni a "csapatot", és ugyan Gourry a kedvencem és õ elég sokat szerepelt, de ettõl még kár hogy a többiekre pár másodpercen kívül nem sok jutott, ebben a meglepõen rövidke 30 perces filmben. Egy dolog zavart nagyon... gondolom jó ötletnek tartották, hogy "van pénzünk, el is telt már egy kis idõ, változtassunk a rajzolási technikán", de nálam nem vált be. A szereplõk kinézetre mintha SD-sedtek volna, illetve gyerekesek lettek, leginkább Zel arca sikerült rettentõen gyerekesre... borzalmas volt nézni... :wtf:  de ettõl eltekintve, bár már megszokható módon bosszantóan befejezetlen de egész korrekt utolsó lezáró rész :)

Szerintem nem ez volt a történet lezáró része, hiszen idõben a Next és a Try sorozatok között játszódik. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Manu

Quote from: Bonci... hogy ha szép vége lesz, akkor nekik nem fog tetszeni, nem hazudtoltál meg önmagukat ;)
Csatlakoznék Roderick-hez, bár én tényleg szeretem a világvége animéket, de ennek a vége, az utolsó rész második két-harmada egyszerûen számomra egy jó nagy blõdség. Én is a pénzt éreztem mögötte, úgy érzem az alkotók nem igazán ezt akarták, és lehet direkt cseszték el, érzékeltendõ ezt. Mindenestere nekem sem az érzelmek milyenségével van gondom, hanem a rettentõ felületes kivitelezéssel, ami egyáltalán nem volt jellemzõ erre a sorozatra. De ettõl még egy meglepõen jó kis anime.

.Attila

Quote from: ManuCsatlakoznék Roderick-hez, bár én tényleg szeretem a világvége animéket, de ennek a vége, az utolsó rész második két-harmada egyszerûen számomra egy jó nagy blõdség. Én is a pénzt éreztem mögötte, úgy érzem az alkotók nem igazán ezt akarták, és lehet direkt cseszték el, érzékeltendõ ezt. Mindenestere nekem sem az érzelmek milyenségével van gondom, hanem a rettentõ felületes kivitelezéssel, ami egyáltalán nem volt jellemzõ erre a sorozatra. De ettõl még egy meglepõen jó kis anime.
Vajon ha az érzelmeket minden egyes szereplõnél részletesebben dolgozzák ki, akkor milyen hosszú lett volna az utolsó rész? 1,5 óra? ;) Valóban nem foglalkoztak részletesen az utolsó részben az érzelmekkel, csak akkor nagyon elnyúlt volna a történet. Bár lehet, hogy jobban is meg lehetett volna oldani, ehhez én nem értek :)

Moha

Most fejeztem be.
Nagyon jó kis sorozat, kellemes figurákkal, és magával ragadó történettel + egy szép adag poénnal. :)
Volt benne egy adag paródiajelenet is, meg az Azuból már ismert nyelvi poénok (na az ilyen az, amit a szinkron nem tud visszaadni).
Az tetszett benne, hogy mindig történt valami új, nem ült le a történet, és sokszor olyan fordulatok voltak, amit nem is várt az ember. Kicsit itt is olyan "szerelmi háromszög" van, de azért mégsem az a sablonos valami, szóval jól össze lett hozva.
A grafika is elég jó, bár idõnként a CG jelenetek furán néztek ki.
Az introja nálam sbszolút nyerõ! Vicces és mozgalmas. :) Úgy a zene, mint a kép hozzá.

Ajánlom mindenkinek, aki szereti a könnyed, humoros school történeteket.

És még egy dolog: eddig animében én még nem láttam ilyen "tripla-duplacsavart", mint a SR utolsó részében: mikor kiderül, hogy Karasuma földönkívüli, nézek ki a fejembõl, hogy Mi? :wtf: Ezt hülyeség volt... Erre kiderül, hogy az Kenji mangája. Aztán a macskás átváltozás.... igazán volt kedvük ökörködni a végén. :D
Mindenesetre én azt hittem, hogy a végén Tenma valahogy közelebb kerül Karasuma-hoz, Kenji meg Sawachika-val jön össze. Legalább is ez volt sejthetõ, de pont ezért is volt jó a történet, nem lehetett megjósolni, mi fog jönni.
Kicsit mondjuk befejezetlen lett, pl. Kenji túl jófiú, nem érdemli meg, hogy hoppon maradjon. :) És tényleg úgy tûnik, lesz second season.

Egyetértek Blimppel és beállok mellé: együtt tekerjük ki a nyakukat, ha nem folytatják. :morci: :)

.Attila

Szóval a kérdésemre a Manga/anime ajánlás topicban a School Rumble egy válasz? :)

Moha

Quote from: BonciSzóval a kérdésemre a Manga/anime ajánlás topicban a School Rumble egy válasz? :)
Mire gondolsz?
(ezt a postot majd törlöm)

.Attila

sirtomi

Rég jártam már a fórumban is, meg anime-t is rég néztem mát.

Most van egy kis idõm, így elkezdtem a CB-t.
Még csak az 5. résznél tartok, de az eddig látott animek közül nálam bekerült az elsõ 3-ba, ha nem mindjárt az élre ugrott.

Nagyon tetszik a rajz, fantasztikusak a karakterek, jók a történetek.
Iszonyatosan jó hangulata van az egésznek.

Eddig a most látott 5. rész tetszik a legjobban. Nagyon jó hangulata volt.

Egész nap alig várom, hogy legalább egy részt megnézhessek  :lul:

És Faye Valentine a legjobb anime babe  :jee:

Necrid^

Quote from: sirtomiÉs Faye Valentine a legjobb anime babe  :jee:
Khmm khmm click
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

katz

Quote from: NecridKhmm khmm click
:jee: (csak a kiscsaj nem kéne középre...)

Necrid^

Quote from: katz:jee: (csak a kiscsaj nem kéne középre...)
hja nem kell ott tekinteni :D

Tyrael

Quote from: sirtomiRég jártam már a fórumban is, meg anime-t is rég néztem mát.

Most van egy kis idõm, így elkezdtem a CB-t.
Még csak az 5. résznél tartok, de az eddig látott animek közül nálam bekerült az elsõ 3-ba, ha nem mindjárt az élre ugrott.

Nagyon tetszik a rajz, fantasztikusak a karakterek, jók a történetek.
Iszonyatosan jó hangulata van az egésznek.

Eddig a most látott 5. rész tetszik a legjobban. Nagyon jó hangulata volt.

Egész nap alig várom, hogy legalább egy részt megnézhessek  :lul:

És Faye Valentine a legjobb anime babe  :jee:
es egyre jobb lesz.

En a Howl's Moving Castlet neztem meg, illetve letoltottem a Chrno Crusade-t, es a Millenium Actress-t.
Howl's Moving Castlerol talan mar irtam talan, de par szoban annyit, hogy rajzolas leginkabb Laputa-ra, vagy Mononoke Hime-re hasonlit. Jo a tortenet, a szereplok, a cselekmeny, de a befejezes mintha kicsit atgondolatlan/elkapkodott lett volna.
marmint nem maga a befejezes, hanem egyes dolgok a vege fele nincsenek kibontva, nem magyarazzak meg, nem ertem mit miert csinalnak a foszereplok.
Persze a nemertes lehet az en hibam is.

Tyrael

.Attila

Quote from: katz:jee: (csak a kiscsaj nem kéne középre...)
Annak a "kiscsajnak" a kora ugyanannyi, mint a zöld és narancssárga bikinisé, szóval nem pedo a kép, nyugi ;) Bár ha jól sejtem, akkor az a kettõ sincs még 18 az anime szerint :)

katz

Quote from: BonciAnnak a "kiscsajnak" a kora ugyanannyi, mint a zöld és narancssárga bikinisé, szóval nem pedo a kép, nyugi ;) Bár ha jól sejtem, akkor az a kettõ sincs még 18 az anime szerint :)
Tom láttam, én a gyerektestére céloztom. nekem nem jönnek be az ilyen méretekkel megáldott kiscsajok

sirtomi

Quote from: NecridKhmm khmm click
Ok!

De azért Faye se rossz  :lul:

Fazék

Quote from: TitkosSzerintem nem ez volt a történet lezáró része, hiszen idõben a Next és a Try sorozatok között játszódik. ;)
Igen ezt tudom, de ettõl még ez jelent meg utoljára, ergo tekinthetõ egy lezárásnak szerintem. :) Ráadásul ezzel a "minden szereplõt belenyomunk ha csak fél percre is" hozzáállással, pláne annak tûnik. :rolleyes:

Necrid^

Quote from: sirtomiOk!

De azért Faye se rossz  :lul:
Ki monta hogy faye rossz? click  és Klik