Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: NecridKi monta hogy faye rossz? click  és Kilk
Az elsõ nem akar bejönni. Ha érdekel vkit, a 2. képedrõl van egy winamp skinem :)
Btw. :_off:

Tyrael

Quote from: BonciAz elsõ nem akar bejönni. Ha érdekel vkit, a 2. képedrõl van egy winamp skinem :)
Btw. :_off:
copy link location
nyitsz egy uj bongeszoablakot
paste
es enter

Tyrael

sirtomi

Megnéztem még egy részt.

Nagyon király az egész.  :jee:
Szerintem a hétvégére meg nézem az egészet :)

És feliratkoznék a CB fun clubba, ha van.  :lul:

.Attila

Quote from: Tyraelcopy link location
nyitsz egy uj bongeszoablakot
paste
es enter

Tyrael
Tudom, de most nem akartam ezzel játszani :)

Tyrael

Meg mindig a hatasa alatt allok.
Eszmeletlen. 10es skalan 11es. Aki latta a Grave of The Firefliest, vagy csak szeretne latni egy hihetetlenjo dramat, ne habozzon megnezni.

Tyrael

Fazék

Ha minden igaz, a most hétvégi vetítésen a Millennium Actress lesz, egyre izgatottabban várom :)

Ramiz

Quote from: TyraelMeg mindig a hatasa alatt allok.
Eszmeletlen. 10es skalan 11es. Aki latta a Grave of The Firefliest, vagy csak szeretne latni egy hihetetlenjo dramat, ne habozzon megnezni.
Tyrael
Ha olyan, mint a Grave of, akkor már nincs is kedvem megnézni. :( Azért a meetre elmegyek.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

via_mala

Quote from: RamizHa olyan, mint a Grave of, akkor már nincs is kedvem megnézni. :( Azért a meetre elmegyek.
Ne izgulj, korántsem olyan, sõt jól adagolt humorcseppeket is injektált bele Kon Satoshi mester, szóval csak nyugodtan. (Igazából nem túl sok hasonlóság van közöttük, csak annyi, hogy mindkettõ nagyon jó dráma.)

Tyrael:
Quoterajzolas leginkabb Laputa-ra, vagy Mononoke Hime-re hasonlit
A Howl's Moving Castle is Miyazaki mû, szóval nem túl meglepõ.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Fazék

Quote from: RamizHa olyan, mint a Grave of, akkor már nincs is kedvem megnézni. :( Azért a meetre elmegyek.
Sztem azért elismerhetjük, hogy színvonalában tényleg kiemelkedõ alkotás a Grave of the Fireflies. A dráma része engem se hatott meg, csak feldühített, de kétlem, hogy itt is hasonlót adnának elõ :)

Tyrael

Elnezest ha valakit felrevezettem.
Itt nem halnak meg annyian, nem mutatnak annyi borzalmat.
Csak nem vagyok tul nagy drama fan, es nincs mas, amihez hasonlithatnam.

Tyrael

Feldin

Kare Kano megnézve!!!!!
Szuper megy a kedvencek közé!!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Necrid^

Quote from: FeldinKare Kano megnézve!!!!!
Szuper megy a kedvencek közé!!!!!
Mennyire jó? kicsit bövebben?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

SaiyaGin

Quote from: NecridKhmm khmm click

Épp most nézem ezt az animét.  :lazza:

Necrid^

Quote from: SaiyaGinÉpp most nézem ezt az animét.  :lazza:
Good choice! :jee:

.Attila

Quote from: NecridMennyire jó? kicsit bövebben?
Többnyire tinédzser szerelemrõl, problémákról szól, hol humoros, hol komoly formában, nagyon jól megoldva :) Néha a felnõttekérõl is. Az emberek közötti kapcsolatok, összetartozások a téma.
Fõszereplõ Miyasawa Yukino, egy lány, aki egy tudason felépített szerepet alkot, hogy minél több dícséretet kapjon másoktól. Okos, az iskola éltanulója, a legjobb sportolók között van, közösségi munka stb. De ez mind csak álca, egy maszk. És akkor megismer egy fiút, aki szintén maszkot visel, de más okból. Együtt elhatározzák, hogy megszabadulnak a maszkjaiktól, és felszínre engedik igazi énüket.
Az õ történetük mellett mások történeteit is megismerhetjük.
Nagyon aranyos poénok vannak benne, jól elõadva :) De a komoly része is magával ragadja az embert. Az egyes szereplõk kimondják az érzelmeiket a nézõ számára, de itt ez pont elõny, és nem hátrány. Elgondolkoztatja az embert, lehet belõle empátiát tanulni, vagy akár a saját problémáinkon is elgondolkozhatunk.
Még nem néztem végig, a 17. résznél tartok, de nagy valószínûséggel nálam is a kedvenceim közé kerül. Szórakoztató és igen tartalmas anime.

SaiyaGin

Quote from: NecridGood choice! :jee:

Csak kicsit zavar, hogy már hónapok óta házasok, és Kei még mindig Sensei-nek hívja a feleségét.  :rolleyes:

nahat

Sziasztok. Megnéztem az AIR címû anime-ot. Elég nagy hatással volt rám. Sok minden homályos maradt számomra, azt szeretném megkérdezni, hogy hol találok esetleg egy olyan leírást, vagy bármit amibõl okosabb lehetek:) Ha esetleg valaki szintén végzett már vele, esetleg a segítségemre lehetne:(

hát köszi elõre is:)

Moha

Quote from: nahathol találok esetleg egy olyan leírást, vagy bármit amibõl okosabb lehetek:)
Például itt. :) De amúgy :G is your friend.

Necrid^

Quote from: BonciTöbbnyire tinédzser szerelemrõl, problémákról szól, hol humoros, hol komoly formában, nagyon jól megoldva :) Néha a felnõttekérõl is. Az emberek közötti kapcsolatok, összetartozások a téma.
Fõszereplõ Miyasawa Yukino, egy lány, aki egy tudason felépített szerepet alkot, hogy minél több dícséretet kapjon másoktól. Okos, az iskola éltanulója, a legjobb sportolók között van, közösségi munka stb. De ez mind csak álca, egy maszk. És akkor megismer egy fiút, aki szintén maszkot visel, de más okból. Együtt elhatározzák, hogy megszabadulnak a maszkjaiktól, és felszínre engedik igazi énüket.
Az õ történetük mellett mások történeteit is megismerhetjük.
Nagyon aranyos poénok vannak benne, jól elõadva :) De a komoly része is magával ragadja az embert. Az egyes szereplõk kimondják az érzelmeiket a nézõ számára, de itt ez pont elõny, és nem hátrány. Elgondolkoztatja az embert, lehet belõle empátiát tanulni, vagy akár a saját problémáinkon is elgondolkozhatunk.
Még nem néztem végig, a 17. résznél tartok, de nagy valószínûséggel nálam is a kedvenceim közé kerül. Szórakoztató és igen tartalmas anime.

Akkor Letöltés ON!!

nahat

Quote from: MohaPéldául itt. :) De amúgy :G is your friend.

Köszi szépen. Igazság szerint abban reménykedtem, hogy más is megnézte, vagy épp nézi. Kösz

Relunx

Elkezdtem nézni a Slayers Try-t. Eddig csak 2x részt láttam. A+-on már láttam a simát és a Next-et. Eddig nagyon tetszik!  :jee:

Relunx

Ramiz

Quote from: BlimpSztem azért elismerhetjük, hogy színvonalában tényleg kiemelkedõ alkotás a Grave of the Fireflies. A dráma része engem se hatott meg, csak feldühített, de kétlem, hogy itt is hasonlót adnának elõ :)
Na ez az. Engem is feldühített. Bénázó gyerekek. A kiscsaj folyton nyavalyog. Különben is kicsit olcsó dolog gyerekekkel drámázni ("milyen édes..."). Mint a kis, szõrös állatok. A zseniális Monty Python szerencsére lerántja a leplet az ördögi gyerekekrõl és a kis, szõrös, édi állatokról (pl. nyúl :D ).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizNa ez az. Engem is feldühített. Bénázó gyerekek. A kiscsaj folyton nyavalyog. Különben is kicsit olcsó dolog gyerekekkel drámázni ("milyen édes...")
Én még nem láttam a GotF-et, de ennek ellenére megkérdezem:
ugye ezt nem gondoltad komolyan?

Zelgadis

Quote from: RelunxElkezdtem nézni a Slayers Try-t.

Akkor nemsokára megtudod, honnan van az avatárom  :kiraly:

Manu

Megnéztem x-edxre a Mononoke Himét, és még mindig a kedvenc Miyazaki-m. Még mindig találok benne apró, eldugott, de jelentéssel bíró részleteket, s ez nagyon szórakoztat. :D

Edit: A Grave of the Fireflies nekem se a kedvencem, sõt nagyjából Ramizzal értek egyet, bár másképp fogalmaztam volna... Emlékszem, többen néztük együtt, és kb. mindeki ezen a véleményen volt. Engem meg is lepett itt a lelkesedés iránta, de elfogadom. Kinek a pap... stb.

.Attila

Véleményemet már korábban olvashattátok, most így a végén csak ennyivel változott:
A végét szerintem eltolták egy kicsit. Miért kellett átmenni ebbe az indirekt formába? Eddig belevontak a történetbe, most meg úgy érzem, mintha kihagynának egy kicsit...
Btw. nincs is vége egyáltalán. Maradt pár nyitott dolog. Eszerint a manga továbbmegy a történetben? Mert ez így félkésznek tûnik nekem.
Ami nagyon zavart: minek kellett minden egyes rész elején (egyet kivéve) elmondani az összes addig történt dolgot? A végefelé már rendkívül bosszantott. Csinálnak egy nagyon jó történetet, humoros, de van komoly tartalma is, és ilyen bénaságokkal kell rontani? Hmph...
Nem baj, azért még mindig nagyon jó volt, csakhát félkész...

edit: omg... kicsit utánanéztem a dolognak. Az, ami úgy a 16-17. rész környékén játszódik, az a manga-nak az 5. kötetében van. A manga most meg a 15. kötetnél jár, hamár nem többnél, és még nincs vége :eeek: Gottogetit :)

Ramiz

Quote from: ManuEdit: A Grave of the Fireflies nekem se a kedvencem, sõt nagyjából Ramizzal értek egyet, bár másképp fogalmaztam volna... Emlékszem, többen néztük együtt, és kb. mindeki ezen a véleményen volt. Engem meg is lepett itt a lelkesedés iránta, de elfogadom. Kinek a pap... stb.
Szabad a pálya. Fogalmazz másképp. Kíváncsi vagyok, hogy erõsebben vagy gyengébben akarsz-e. :)

Bonci: miért ne gondolnám komolyan? :confused: 1. Hülye vicc lenne, 2. Nem raktam vigyorgó smiley-t.

.Attila

Quote from: RamizBonci: miért ne gondolnám komolyan? :confused: 1. Hülye vicc lenne, 2. Nem raktam vigyorgó smiley-t.
1. "Bénázó gyerekek": magyarázat egyszerû -> mert gyerekek.
2. "A kiscsaj folyton nyavalyog": ismét: gyerek, és bizony a gyerekek sokszor nyavalyognak... háborúban meg mit vársz?
3. "olcsó dolog gyerekekkel drámázni": a háború legnagyobb áldozatai és szenvedõi a gyerekek. Miért lenne olcsó? Mert a nézõ jobban reagál rá? Ezért a készítõ módszere lenne olcsó? Amikor egy felnõtt sorsát nézzük egy háborúban, az is kemény, megrázkódtató, de ha egy gyerekét látjuk, az még inkább, nem gondolod?

Manu

Quote from: RamizSzabad a pálya. Fogalmazz másképp. Kíváncsi vagyok, hogy erõsebben vagy gyengébben akarsz-e. :)

Erõsebben fogalmaztam volna, de nem akarok ebbõl igazából vitát, mert nekem nem ér annyit az egész. Mondom, elfogadom, hogy másoknak tetszik, számomra sem annyira vérlázító, csak mérföldekre áll az én izlésemtõl. Vannak ilyen szentsétörõ véleményeim kult animékrõl (pl.: Berserk), de azokat majd a halálos ágyamon meggyónom :)

Ramiz

Quote from: Bonci1. "Bénázó gyerekek": magyarázat egyszerû -> mert gyerekek.
2. "A kiscsaj folyton nyavalyog": ismét: gyerek, és bizony a gyerekek sokszor nyavalyognak... háborúban meg mit vársz?
3. "olcsó dolog gyerekekkel drámázni": a háború legnagyobb áldozatai és szenvedõi a gyerekek. Miért lenne olcsó? Mert a nézõ jobban reagál rá? Ezért a készítõ módszere lenne olcsó? Amikor egy felnõtt sorsát nézzük egy háborúban, az is kemény, megrázkódtató, de ha egy gyerekét látjuk, az még inkább, nem gondolod?
1: Rendben, de akkor is sokat bénáznak... miért pont gyerekek?
2: De ez már durva! Nem is a háborúra figyel az ember, csak idegeskedik, hogy már megint a földön hisztizik a kiscsaj, mert nincs cukorkája! Vagy ez vicc akart lenni, csak nem vettem észre?
3: Jó, egyrészt igazad van, másrészt meg az olcsó melodrámák is mindig olcsó fogásokat alkalmaznak, és a japánok, a Ghibli-éknem nincs erre szüksége!

Manu: pm-ben elmondod röviden? Csak kíváncsi vagyok. :D