Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

NLZ

Nahm, megnéztem 2 nap alatt az NGE TV sorozatot. Picit elgondolkodtatott, fõleg az 25-26 epizód. Ez tényleg hatással van rám. Feltettem magamnak hasonló kérdéseket, mint ami a sorozat befejezõ epizódjában voltak, s most picit máshogy látom a dolgokat. Mondjuk a többi epizódból is pár hatott rám, úgy a 20. körül volt néhány rész, aminek a végén csak néztem magam elé, s hallgattam a végén lévõ zenét, mer annyira sokkolt.

Egyébként a sima epizód s a rendezõi változat között nincs nagy külömbség, csak betettek pár extra jelenetet, gondolom amiket ki kellett hagyni, hogy beférjen a kiszabott idõkeretbe. Bár annyira nem voltak fontosak, max egy picit segítik a megértést.

Azt meg tudnátok mondani, hogy a Death & Rebirth -höz van magyar felirat? Mert feliratok.hu -n sincsen, meg sehol máshol. Meg az End of Evangelion -hoz csak a 2 részeshez találtam ezidáig feliratot. Jahm, és mi a külömbség a zx.end.of.eva.renewal.part1-2.divx511.mkv és a zx.end.of.evangelion.renewal.v3.h264.mkv között?

Köszönök minden segítséget elõre is.

Egyébként most, hogy végignéztem az egészet, találtam egy olyan feliratot, ami rendesen van hozzáigazítva a zx.eva.renewal.xx.divx511 részekhez, s tartalmazza a rendezõi változat feliratát is. Mert az Evangelion Series Final.zip feliratainál volt elcsúszás film közben, s manuális korrekcióval kellett film közben vacakolnom, hogy néha már én is elvesztettem a fonalat. Ilyen az én formám...  :)
[reserved]

NLZ

Nahm, megnéztem az NGE Death & Rebirth -et. A Death tényleg csak az eddigiek összefoglalása, de a Rebirth azért eléggé lényeges szerintem. Asuka lelki újjáéledése, s a NERV meg Tokio 3 teljes elpusztítása, s új új EVA Sorozat megjelenése szerintem fontos.  :)
[reserved]

NLZ

[reserved]

roderick

Quote from: NLZa Lain -ról mi a véleményetek?  :)

Cefetjó, csak kicsit tömény lehet ha valaki nem bírja azt, hogy nincs sok akció a történetben, vagy nem igazán bír jó angol késséggel.
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

sirtomi

Quote from: roderickCefetjó, csak kicsit tömény lehet ha valaki nem bírja azt, hogy nincs sok akció a történetben, vagy nem igazán bír jó angol késséggel.
Egyetértek. Iszonyatosan jó, a történet tényleg kicsit bonyolult, de megéri megnézni. Tényleg nem árt a jó szövegértés hozzá.

Nimlot

Tegnap egész este ébren voltam. Nézelõdtem a nevek közt h milyen animét nézzek meg. valahogy megakadt a szemem az elfen lied-en, (nem tom miért) megnéztem az 1. részt azthittem hogy megint valami follyon a vér ahol csak tud és semmi történet  feelingû anime lesz, de nagyon kellemesen csalódtam. mint mondta egész este fönn voltam mert nem bírtam félbehagyni. Igaz folyik a vér minden felé, meg csúúúúnya dolgok történnek (és ezeknek a leg kevésbé sem vagyok a híve)  de az amirõl szól a sorozat az nagyon megfogott. én nagyon ajánlom mindenkinek. érdemes megnézni. (gyengébb idegzetû fiataloknak azért nem ajánlom :) )
"Being too kind is also... cruel!"

ReLax18

Na végre sikerült végignézni az Excel Saga-t!
A vége (az utolsó elõtti 3 részt) valami zseniális. Azt hihetnénk, hogy ennek a sorozatnak nincs is története, de az a 3 rész tökéletesen megmutatja, hogy van...mégha kicsit õrült is. Az utolsó rész pedig túl sok...de tényleg...kb így néztem ki akkor -> :lul:
Ezt az animét azoknak ajánlom, akik szeretik az elvont humort, a paródiákat. Nameg csak szigorúan kis adagokban érdemes nézni.

Mellesleg az eddigi animéim közül ez a 2. helyre kerül (az elsõ a Fruits Basket).

Mellesleg(még1-szer)...aki talál egy Pedro: The Movie-t az értesítsen!:D:D:D
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

DarkstaAaR^.^

Hát én elég szésõséges véleményeket hallottam az EL-rõl, kb. úgy mint a Da Vinci kódnál, épp ezért egyiket se fogom megnézni (elolvasni) :)

Nemrég belekezdtem a 12 kokki-ba ill a PlanetES-be, mindkettõrõl csupa jót hallottam, mindenesetre az utóbbi idõben egyre gyakrabban hagyok félbe animét még ha ígéretesen indul is (pl. Wolf's rain, Infinite Ryvius és még sorolhatnám... :()

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Rune

Quote from: DarkstaAaR^.^Hát én elég szésõséges véleményeket hallottam az EL-rõl, kb. úgy mint a Da Vinci kódnál, épp ezért egyiket se fogom megnézni (elolvasni) :)

Nemrég belekezdtem a 12 kokki-ba ill a PlanetES-be, mindkettõrõl csupa jót hallottam, mindenesetre az utóbbi idõben egyre gyakrabban hagyok félbe animét még ha ígéretesen indul is (pl. Wolf's rain, Infinite Ryvius és még sorolhatnám... :()
A Wolf's Rain-t ne hagyd abba csak a közepérõl hagyd ki azt a három részt amiben istmétlik az addig történteket.
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Nimlot

Most nézem a Midori no hibi c. animét... Öregem ez kész... még ennyit én nem nevettem :lul: Aki akar egy jót nevetni annak ajánlom! ligtos kis történet romantikával meg sok paródiával :D
"Being too kind is also... cruel!"

sirtomi

Most néztem meg.
Nagyon tetszett. Jó kis történetet sikerült összehozni a filmben is, akár csak a sorozat részeiben, nem csalódtam benne :)
Látványos akció jelenetek, jó zene, poénok. Megvan a CB hangulat.  :jee:

Aki a sorozatot látta az nézze meg ezt is, szerintem nagyon jó.

ReLax18

Quote from: sirtomiMost néztem meg.
Nagyon tetszett. Jó kis történetet sikerült összehozni a filmben is, akár csak a sorozat részeiben, nem csalódtam benne :)

A sorozatot még nem láttam, de a filmet igen, és azt kell mondjam, hogy tényleg jó. Fõleg mikor Spike "takarítósdit játszik" :) Most már csak a sorozatot kéne megnéznem, hogy olyan jó-e, mint a film :)

Necrid^

Quote from: ReLax18A sorozatot még nem láttam, de a filmet igen, és azt kell mondjam, hogy tényleg jó. Fõleg mikor Spike "takarítósdit játszik" :) Most már csak a sorozatot kéne megnéznem, hogy olyan jó-e, mint a film :)
Nem láttad még a CB :wtf: , nah gyorsan álj neki :)
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

ReLax18

Quote from: NecridNem láttad még a CB :wtf: , nah gyorsan álj neki :)

Jah...kéne :)
De olyan sok anime közül kell választanom...pl. ott a Berserk vagy a NGE. Meg a gépemen csücsül a GunGrave 1. része, amit pár hete láttam, és azt is kéne nézni...
Szal nem tudok választani...:(

Xipe

En most fejeztem be a Gantz sorozatot.
tobb honapos animehiany utan eleg utos es erdekes kis sorozat volt.
bar 26 reszes(ha nem tevedek), nagyon jo.
a vege sokat probal elmagyarazni, de sok kerdesre nem kapsz igazan valaszt.
ajanlom mindenkinek a megtekinteset.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: White SeeDSchool Rumble

Utolsó 4 rész:
Nem volt nagy durranás. Sokkal többre számítottam. Ilyen jó sorozat után ilyen béna véget:(
Így összesen a sorozatra 93%-ot adnék.
Véget? Még nincs vége ;)

ReLax18

The Cat Returns: Ghibli film, igaz nem a Chihiro és a Mononoke Hime rendezõjétõl(?). Szép volt, jó volt, olyan Disney-s hangulatom volt mikor néztem. A szereplõk szerethetõk, aranyosak. Aranyos matinéfilm. :jee:

Grave of the Fireflies: na ezt épp most fejeztem be, és még nagyon a hatása alatt vagyok. A film egyszerûen lehengerlõ. A történet nagyon megindító, és egyben lehangoló. Legfeljebb a grafikájába köthetnék bele...de nem teszem, mert ez úgy jó ahogy van...legjobb anime film amit eddig láttam :hail:

zolan43

A történet tovább bonyolódik. Section 9 a menekültek felé tartanak a plutóniummal. A hadsereg körbeveszi a megszállt területet és elszigeteli. Az epizód végén elkezdõdik a harc.
Bárcsak ne kéne több hónapot várni a következõ részig...

Damnatus

Quote from: ReLax18legjobb anime film amit eddig láttam :hail:
Az nem biztos, de drmának tényleg a legjobb!

sirtomi

Quote from: ReLax18A sorozatot még nem láttam, de a filmet igen, és azt kell mondjam, hogy tényleg jó. Fõleg mikor Spike "takarítósdit játszik" :) Most már csak a sorozatot kéne megnéznem, hogy olyan jó-e, mint a film :)
Elõbb nézted meg a filmet? Pedig szerintem úgy nem lehet olyan jó. Gyakorlatilag szinte semmit nem lehet tudni akkor a szereplõkrõl.

.Attila

Quote from: sirtomiElõbb nézted meg a filmet? Pedig szerintem úgy nem lehet olyan jó. Gyakorlatilag szinte semmit nem lehet tudni akkor a szereplõkrõl.
Én is jócskán elõbb láttam a filmet, mint a sorozatot, és tetszett.
Egyáltalán nem kell tudni semmit a CB-rõl, hogy megnézd a filmet.

sirtomi

Quote from: BonciÉn is jócskán elõbb láttam a filmet, mint a sorozatot, és tetszett.
Egyáltalán nem kell tudni semmit a CB-rõl, hogy megnézd a filmet.
Ok, ha többen is vagytok így, akkor elhiszem :)
Lehet hogy odaadom haveromnak is akkor, nem akar sorozatokat nézni, de azért kiváncsi az animekra :)

Necrid^

Most mennyibe kerül egy CB film? és hol lehet venni?

.Attila

Quote from: NecridMost mennyibe kerül egy CB film? és hol lehet venni?
6kiló Ft. Media Markt láttam kb. 1 hónappal ezelõtt, nemtom, hogy ott van-e még. Plusz régebben a DVD futárnál is volt ugyanennyiért.

sirtomi

Quote from: Bonci6kiló Ft. Media Markt láttam kb. 1 hónappal ezelõtt, nemtom, hogy ott van-e még. Plusz régebben a DVD futárnál is volt ugyanennyiért.
6kiló? Nem sok egy kicsit, már elég rég megjelent.
Van magyar szinkron is rajta vagy azt nem csináltak?

.Attila

Quote from: sirtomi6kiló? Nem sok egy kicsit, már elég rég megjelent.
Van magyar szinkron is rajta vagy azt nem csináltak?
Az nem kell :)
Magyar (meg egyéb) felirat van.

sirtomi

Quote from: BonciAz nem kell :)
Magyar (meg egyéb) felirat van.
Csak kiváncsi lettem volna milyen lehet magyarul :)
Én angolul néztem meg még nem volt hozzá feliratom akkor és egész érthetõ volt.

Necrid^

Quote from: Bonci6kiló Ft. Media Markt láttam kb. 1 hónappal ezelõtt, nemtom, hogy ott van-e még. Plusz régebben a DVD futárnál is volt ugyanennyiért.
thx.. és nem tudod hogy van-e rajta arab felirat is? mondjuk nekem semmi bajom nincs a magyar ill angollal csak kiváncsiságból kérdezem.ugy tudom neked eredetiben vanmeg.

Ramiz

:cool: Egyre több fan... ez nagyon tetszik... várjuk együtt, hogy mit tesz le az asztalra legközelebb Shinichiro Watanabe mester... :hail:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Ne hagyd ki még a Samurai Champloo , az is Shinichiro Watanabe egyik legjóbb müve.:jee: