Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

via_mala

Quote from: NLZa Lain -ról mi a véleményetek?  :)
Az, hogy fajsúlyos darab, de mindenképp érdemes megküzdeni vele.
Itt találsz 2 hasznos linket hozzá.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

NLZ

Nahm, akkor letöltöm az X-The Moviet, s ha jó, megnézem a sorozatot is. Melyik verziót érdemes letölteni a sorozatból? A [a4e]x_tv_01[divx5.05].ogm, vagy a [a-s]_X_-_01_-_An_Omen__shakespeare__[0B3C2C60].ogm verziót? A 00 és a 17 meg kihagyható? NGE-ben is azt utáltam, hogy letöltöttem feleslegesen pár gigát, mert  volt egy ismétlési epizód, meg a Rebith az egyenlõ az End of Eva elejével, szal a régi Death&Rebith -et felsbe töltöttem le. Meg a rendezõi változathoz csak utólag találtam feliratot, szal azzal is csak felesleheges letöltés volt. Egyedüli mázlim, hogy a chello adatmérõ rendszere megkrepált, szal 18 giga helyett csak 10et számlázott.  :haha:

Lain-t meg valószínû csak ezután fogom letölteni, mert az NGE-t még mindig emésztem. Lehet újra megnézem. :)
[reserved]

NLZ

Izé, nincs valakinek X-The Movie magyar felirat? :)
[reserved]

Rounin

Quote from: NLZIzé, nincs valakinek X-The Movie magyar felirat? :)

Biztos kell az? Nem éppen a legjobb :) ;)

NLZ

Quote from: RouninBiztos kell az? Nem éppen a legjobb :) ;)

De ahogy elnéztem, az angol felirat és a hang se illik nagyon össze. Legalábbis mindha a felirat kissé szegényesebb lenne. :)
[reserved]

sirtomi

Quote from: NLZDe ahogy elnéztem, az angol felirat és a hang se illik nagyon össze. Legalábbis mindha a felirat kissé szegényesebb lenne. :)
Szinte mindig így van. A CB film dvd-n levõ angol felirat is szegényesebb mint a szinkrom. Sõt szerintem néha nem is teljesen azt jelenti.

Necrid^

Quote from: sirtomiSzinte mindig így van. A CB film dvd-n levõ angol felirat is szegényesebb mint a szinkrom. Sõt szerintem néha nem is teljesen azt jelenti.
Azzal egyetértek.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

via_mala

Quote from: NLZIzé, nincs valakinek X-The Movie magyar felirat? :)
Nekem van, be is hoztam, küldem privit is, de nem válaszoltál.  :lazza:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.

NLZ

Vazz, tényleg, bocsi, csak még új nekem ez a fórum, s nem néztem, hogy van-e új privi.
[reserved]

Djinn

Ha már az X-rõl volt szó, azt meg tudná mondani valaki, hogy a Tokyo Babylon mennyire kötõdik a sorozathoz? (vagy inkább fordítva, ha az "évjáratot" nézzük  :rolleyes: ) Azt látom, hogy Subaru a fõszereplõ, de hogy van e kapcsolat vagy teljesen különálló a sztori az már nem derül ki (nekem).  :3x3:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

via_mala

Quote from: DjinnHa már az X-rõl volt szó, azt meg tudná mondani valaki, hogy a Tokyo Babylon mennyire kötõdik a sorozathoz? (vagy inkább fordítva, ha az "évjáratot" nézzük  :rolleyes: ) Azt látom, hogy Subaru a fõszereplõ, de hogy van e kapcsolat vagy teljesen különálló a sztori az már nem derül ki (nekem).  :3x3:
Ha már idõrendi sorrend:
1992: Tokyo Babylon OVA 1
1994: Tokyo Babylon OVA 2
1996: X - The Movie
2001-2002: X - TV

A CLAMP szereti újrafelhasználni a karaktereit (character-recycling  :haha: ).
Tehát csak annyi a kapcsolat a TB és az X között, hogy ebben is szerepel Subaru, Hokuto és persze Seishirou Sakurazuka, a történet viszont teljesen független. Seishirou, az egyszemélyes Sakurazukamori bérgyilkos brigád "tagja", a TB-ben veszíti el a jobb szemét, miközben Subarut védi.
A TB-ben is meghallgathatunk néhány onmyoujyutsu kántálást Subarutól, de sokkal érdekesebb és lényegesebb Subaru és Seishirou kapcsolatának bemutatása. Ezáltal az X-ben is jobban érthetõ, hogy miért akarta Subaru is elveszíteni a jobb szemét, és miért is akarta, hogy a Sakurazukamori ölje meg õt.

Egy nagyon jó oldal errõl a 3 szereplõrõl:
Tokyo Babylon .

Nekem egyébként az X-ben Sorata Arisugawa volt a legszimpatikusabb, mindig jókedvû, odaadó, pozitív gondolkodású, pedig tudja, hogy mi lesz a végzete.

Manu

Mivel az X-the moviet még valamikor 1998-99 környékén láttam, amikor még nem nagyon volt netem, és sokkal nagyobb szó volt egy-egy anime beszerzése. Akkor ez maradandó élményt hagyott és kultfilmmé emelkedett bennem. A TV-t megnézni most elég hervasztó volt, a rajzolás sem tetszett már annyira, mint anno, ill. hosszúnak, elnyújtottnak és unalmasnak éreztem, de sztem ezt már írtam valahol.

A Lain viszont az egyik legjobb sorozat, amit valaha láttam. Kár, hogy olyan kevés hasonló van, és kár hogy olyan sok felesleges clone-comedyromancedramaschoolkids. :(

Cobra

Quote from: White SeeDLast Exile. 7 rész után: meglehetõsen jóóóó
Mi az, hogy csak jó?  :_piszka:

Hogy ne legyek túlságosan off (bár nem is anime :D ) :
Initial D live action: Egyszer nézhetõ annak, akinek tetszett az anime. Kár, hog kínaiak csinálták és az angol felirat olyan jó minõségû, hogy csak azért tudtam mirõl beszélnek, mert emlékeztem az anime-re :)
1-2 dolgot megváltozattak a történeten és a 3 szezont belepréselték 110 percbe, de a valódi autós versenyek elég jól meg voltak csinálva, még a vízárkos kanyarodást is mutatták (bár erre nem jöttem rá, hogy lett megoldva, mert élõben nem hinném, hogy kivitelezhetõ).
Hide and fear, Cobra Commander is here !

death_scythe

Hát túl vagyok az elsõ ecchi/comedy sorozatomon.Mit ne mondjak ez vhogy szerintem inkább ecchi és csak úgy mellékesen comedy a tartalmát illetõen.Nem baj azért jó volt. A second season vmiért jobban tetszet eddig. A kedvenc jelenetem az volt amikor mahjongozni keztdek az egyik részben és Tomoka-chan magához vette azt a fókaszerû lényt mert úgy tûnt mintha játszani akarna.Majd képváltás és alul nézetbõl látjuk azt a lényt amint magában beszélve kitalálja a tuti nyerõ stratégiát. Hát az a hang amin beszélt az egyszerûen zseniális percekig csak azon röhögtem na meg azon hogy Tomoka-chan milyen könnyen tönkre tette a kis lény taktikáját(elõször azt hittem ezek ketten majd mindenkit elintéznek).

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Alkyra

A Second seasonnek még nincs vége. :D
Én is nézem, de a Girls Bravo az csak egy 7.5 max 8at kapna tõlem értékelésként(ez attól függ, hogy miként fejezik be).

Vannak ennél sokkal jobbak(School Rumble, DearS). :)
Ezeket nézd meg. :D

Alkyra

TÉnyleg, a Hack.sing-et milyen sorrendben kell megnézni?
Melyikkel kell kezdeni?

Nagyon érdekel a sztorija s maga az anime is.(egy csomó ps játékot árulnak a media marktban belõle :jee: )

Ramiz

Quote from: AlkyraTÉnyleg, a Hack.sing-et milyen sorrendben kell megnézni?
Melyikkel kell kezdeni?
Nagyon érdekel a sztorija s maga az anime is.(egy csomó ps játékot árulnak a media marktban belõle :jee: )
Csak akkor kezdd el, ha kész vagy játékkal is játszani, mert az anime magában nem igazán kerek történet.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

DarkstaAaR^.^

Chrno Crusade
Hát nekem valahogy, pont az agyon-hypeolt vége nem tetszett. nemtomm miért  :eeek:

.hack//sign
Jó kis anime amúgy, de azért közben nézzetek vmi akciót is mert még nagyon belassultok  :)

Én amúgy a Midori no hibi-t néztem végig és nagyon jó volt. Ennyi.
Most a Kimi ga nozomu Eien-t fogom néznii, de sztem utána valami vígjáték kellene.

Which character are you test by Naruto - Kun.com

roderick

Quote from: AlkyraTÉnyleg, a Hack.sing-et milyen sorrendben kell megnézni?
Melyikkel kell kezdeni?

sorrend:
.hack//Sign
utánna a játékok és velük egyidöben zajlik a Liminality (elvileg ezek a játékokhoz járnak pont ezért)
.hack//Legend of twilights bracelet vagymianeve... habár ez utóbbi elég gyér szerintem az eredetihez képest, de akinek nem adatott meg, hogy a játékkal jáccon, az összeszedhet pár hasznos információt a teljes történetröl
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Alkyra

thx. sajnos nem tudom megvenni a játékokat mert nincs rá pénzem. :D

death_scythe

Quote from: AlkyraA Second seasonnek még nincs vége. :D
Én is nézem, de a Girls Bravo az csak egy 7.5 max 8at kapna tõlem értékelésként(ez attól függ, hogy miként fejezik be).

Vannak ennél sokkal jobbak(School Rumble, DearS). :)
Ezeket nézd meg. :D

Tudom ezért néztem meg a Girls Bravo-t csak ezek után(School Rumble,DearS). Mellesleg most jártam az AnimeYuki-nak az oldalán és ott olyasmit igérgettek hogy jõvõ hétre lefordítják a 10-ik részt szóval nem sokára mehetek szedegetni hozzájuk.Azt mondják azért haladnak most lassabban mert már nem ez az elsõ számú projectjük(az Ichigo Mashimaro lett az) de azért nem felejtették el.

Addigi is Suzuka nézéssel/újra nézéssel ütöm el az idõt.Nekem tényleg nagyon tetszik eddig.

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Fazék

Nem akarok megbántani senkit se, akinek tetszik a sorozat, ezért inkább csak annyit mondok, hogy nekem nem jött be. Unalomig ismételt alaphelyzet/poénok és szép mellek jellemzik a sorozatot. Most ez kevés a szórakoztatásomhoz... 2 részt néztem végig 3-at belepörgetve, részemrõl ennyi.
Közepesen vicces hárem-anime hardcore ecchi jelenetekkel.

Manu

Quote from: FazékMost ez kevés a szórakoztatásomhoz...

Akkor nézz Gankutsuout... :) ;)

Fazék

Quote from: ManuAkkor nézz Gankutsuout... :) ;)
csak most nem volt kedvem semmit se letölteni, illetve külsõ vinyókat se csatlakoztatni... mert még mindig hátravan a Boogiepop Phantom-ból is 5 rész és van letöltve azt hiszem más is, de amúgy sikerült meggyõznöd, meg az Attila által bepost-olt Gankutsuou hátterek is igen komoly meggyõzõ erõvel képviseltették magukat :)

Manu

Quote from: Fazékcsak most nem volt kedvem semmit se letölteni, illetve külsõ vinyókat se csatlakoztatni... mert még mindig hátravan a Boogiepop Phantom-ból is 5 rész és van letöltve azt hiszem más is, de amúgy sikerült meggyõznöd, meg az Attila által bepost-olt Gankutsuou hátterek is igen komoly meggyõzõ erõvel képviseltették magukat :)

haha... Remélem nem fogsz csalódni... :)

Ramiz

Quote from: DarkstaAaR^.^.hack//sign
Jó kis anime amúgy, de azért közben nézzetek vmi akciót is mert még nagyon belassultok  :)
Elsõ 8 részt egyben néztük meg anno. :D

Front Innocent
Nagyon király, nagyon szép, cselekményes, király karakterek! Kár, hogy csak egy rész, no meg azok a ronda nagy pixelfelhõk is zavaróak némely jelenetben, de még így is 11 pont a 10-bõl. :D :cool: :hopp:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

via_mala

Quote from: Fazékmég mindig hátravan a Boogiepop Phantom-ból is 5 rész
Nem tudom te hogy vagy vele, de én 6 rész után még mindig a "mi a franc van itt" érzéssel viaskodom a sorozat nézése közben. Nagyon elmosódott, a szürke 178000 árnyalatában "tündöklõ" képi világ, túlságosan laza kapcsolat az epizódok között, viszont jó intro, de még jobb outro zene jellemzi a sorozatot. Anno a Paranoia Agent kapcsán ajánlották nekem, de szvsz meg sem közelíti annak színvonalát. A szereplõk teljesen irracionálisak, nincs egyetlen értelmes, józan szereplõ sem emezek ellensúlyozására, így nincs mihez kötni az elborultságot, ezzel pedig eléggé érdektelenné válik a történet is.
Azért a végén írjál már róla 2-3 mondatot, hátha elõbb végzel vele, és mégis van benne valami, ami épülésemre szolgálna.
Addig is olvasgatom tovább a Berserk mangát.  :rolleyes:

Fazék

Quote from: via_malaNem tudom te hogy vagy vele, de én 6 rész után még mindig a "mi a franc van itt" érzéssel viaskodom a sorozat nézése közben. Nagyon elmosódott, a szürke 178000 árnyalatában "tündöklõ" képi világ, túlságosan laza kapcsolat az epizódok között, viszont jó intro, de még jobb outro zene jellemzi a sorozatot. Anno a Paranoia Agent kapcsán ajánlották nekem, de szvsz meg sem közelíti annak színvonalát. A szereplõk teljesen irracionálisak, nincs egyetlen értelmes, józan szereplõ sem emezek ellensúlyozására, így nincs mihez kötni az elborultságot, ezzel pedig eléggé érdektelenné válik a történet is.
Azért a végén írjál már róla 2-3 mondatot, hátha elõbb végzel vele, és mégis van benne valami, ami épülésemre szolgálna.
Emlékszem, hogy én már kezdtem látni összefüggéseket! :haha: Tényleg elég durván adják elõ, össze-vissza ugrálnak az idõben is, de nekem tetszett addig, amíg láttam. :) Majd beszámolók róla, ha valaha az életben sikerült befejeznem. -_-

Rev

Hát amiket eddig láttam, némelyikrõl kicsit bõvebben olvashattok a "Lélektani hatások" címû topikban, plusz néztem még egy Inuyasha 1. movie-t, Dragon Half-ot :), és Full Metal Panic/FMP Fumoffu-t...

Na jó, ezek azok a fent említett animék (idõrendben), amiket jellemzek pár szóval:

1. Kiddy Grade (sci-fi nagyon jó grafikával, kissé egyedi)
2. Blue Gender (elgondolkodtató sci-fi, romantikus szállal, kissé hentai)
3. Chobits (romantikus, de sci-fi feelinges, aki látta, tudja miért, de nagyon kedves anime)

Ezek eddig mind tetszettek, igaz a Chobits-bõl még van hátra 4 rész, de így is már elsõ számú kedvencem! :)
Az anime NEM rajzfilm. Az anime az ANIME. Mégha ezt kicsit nehéz is elhinni elsõre... :teccik:  :)

Mattanja

Quote from: Rev2. Blue Gender (elgondolkodtató sci-fi, romantikus szállal, kissé hentai)
:wtf: Hentai? :confused:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((