Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

.Attila

Quote from: sutababunem tudom, hogy honnan jött ez a kézrenövõs ötlet,
"A jobb kezem a barátnõm" ;)

Nimlot

Igen :D My right hand lover vagy valami ilyesmi.... és mikor "ránõtt" ezek után 10 percig folyamatosan nevettem valahogy így: :lul:
az  MnH tényleg egy aranyos kis anime nekem is nagyon tetszett.

Én 3 napja néztem meg a Chobits-ot és mind 3 nap újra és újra megnéztem belõle pár részt mert nagyon tetszett... és benne az a techno-s zene az valami csúcsszuper! A történet nagyon megragadó és annnnnnnnyyyira aaaaaaaranyos!!!!!!!!!!!! Szegény csávi nagyon  :lame: de ez így jó.
Viszont ha lefutott a progi és azt csinálta amire gonolok akkor kicsit meg fog fogyatkozni az emberiség nem? És akkor...a kis csajnak volt igaza hogy eltûnhet az embereiség mert már senkinek nem fog kelleni emberi társ.... vagy nem?
"Being too kind is also... cruel!"

Moha

Quote from: Bonci"A jobb kezem a barátnõm" ;)
Bonci ecchi!!! :D:D:D
Btw, a Midori no Hibi nekem is nagyon bejött. Az elsõ kb 5 rész alatt majd' lefordultam a székrõl a röhögéstõl. :lul:

Legutóbb amúgy a GunSmith Cats-et néztem Meskével. Látszik a rajzstíluson, hogy régebbi anime, de nem volt rossz. A karakterek tetszettek benne, meg a zene is egész jól lett választva alá. Egész mozgalmas anime amúgy.
Mondjuk megvoltak benne azok a tipikus akciófilm jelenetek (fõhõs mindenkit elsõre eltalál, de õt nem tudják meglõni), amik általában nem szoktak tetszeni. Annyi bajom van még vele, mint a Read or Die OVA-val is: túl rövid, és mire belelendülne az ember, már vége is van.
Ha pontozni akarnám, akkor kb 6/10 (vagy 6,5 :D) ,de ez szigorúan csak szvsz.

Rounin

Quote from: LythisMegnéztem a Berserk elsõ részét... hát íg elsõre elég vegyes. Valószínüleg nem ártana továbbnézni, mert így még nem igazán látok még benne semmit azon túl, hogy lesz benne hent rendesen (mondjuk ez nem meglepetés, elég csak a címre vetni egy pillantást). A világ ábrázolásával nincs gondom, csak egy kicsit zavart a kopottas grafika, de nem vészes. Ami viszont nagyon nem tetszett benne, az az opening volt. Szóval nehogymár ezt komolyan gondolták!!! Szerintem simán találtak volna hozzá jobat, ha akarnak...

Grrr... egy idõ után megszereted ezt az openinget :D Nekem mára egyik kedvencem ;>
Aztán, ha kicsit is tetszik és szereted, ha nem csak hent van, akkor GO MANGA!

Ramiz:

SAC már jön is lefelé ;> Gyakorlatilag alig fejezõdött be a film és már d/l ^^

Dragon

Quote from: MohaLegutóbb amúgy a GunSmith Cats-et néztem Meskével.
Natasha Ladinov rulez!  :jee:
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

katz

Quote from: White SeeDGenshiken...
:lol:
Ezt én is megnézem majd

educika

Én Golden boyt néztem pár napja Baldyval. Elég "érdekes" volt.
"I find it kinda funny I find it kinda sad that the dreams in which I'm dying are the best I've ever had..."

Dragon

Én pedig mégyegyszer megnéztem az NGE 25,26 epizódokat illetve az EoE-t.
Hát, még mindig olyan jó, mint volt.
És megint egy kicsit több részletre figyeltem fel.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Rune

Quote from: LythisMegnéztem a Berserk elsõ részét... hát íg elsõre elég vegyes. Valószínüleg nem ártana továbbnézni, mert így még nem igazán látok még benne semmit azon túl, hogy lesz benne hent rendesen (mondjuk ez nem meglepetés, elég csak a címre vetni egy pillantást). A világ ábrázolásával nincs gondom, csak egy kicsit zavart a kopottas grafika, de nem vészes. Ami viszont nagyon nem tetszett benne, az az opening volt. Szóval nehogymár ezt komolyan gondolták!!! Szerintem simán találtak volna hozzá jobat, ha akarnak...
Én is úgy voltam az Openinggel eredetileg hogy mi ez a ****? Aztán mire végére értem a sorozatnak megtetszett. Ja és ha tetszett a sorozat akkor feledkezz bele a mangába is :jee:
"That is Not Dead Which Can Eternal Lie... And With Strange Aeons Even Death May Die." - H.P. Lovecraft

Assassin

Ajánlani tudom mindenkinek, aki imádja a pszichológiai témájú animéket. Nagyon tömény, nem úgy mint az NGE, (abban megfelelõ arányban van mindenbõl és elsõszámú kedvencem is marad) ez végig nyomasztó, a zene és a hangok tökéletesen passzolnak az anime légköréhez. Az elsõ rész nézésénél úgy gondoltam kicsit túlzásba vitték, de amikor tovább néztem jöttem rá, hogy ez így jó ahogy van, enélkül elvesztette volna a hatását. A grafika szép, és a karakterek kidolgozása tökéletesen illik bele. Egyszóval: nézzétek meg, nagyon jó.
" There is no sin to know their sins."

Ramiz

Quote from: RouninSAC már jön is lefelé ;> Gyakorlatilag alig fejezõdött be a film és már d/l ^^
;)

Genshiken: ezt meg kell néznem!!! Én is otaku vagyok és büszke rá! :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

NLZ

Assassin, már töltöm is, kösz a tippet :)
[reserved]

Nimlot

Háj mina!
Sikerült végignéznem az Ai_yori_aoshi_enishi-t is... egész kellemes volt, csak azon tûnõdöm hogy lesz e folytatás :confused:? Lehet hogy tévedek de nekem az útolsó képbõl úgy tûnik, hogy lesz: a kiírás: We hope to see you again another time, plussz chika-chan 3-at számláló kezébõl következtettem erre de remélem ti többet tudtok mondani.
"Being too kind is also... cruel!"

Raggie

Én most a vetítésen láttam elõször Tenchi Muyo-t de naggyon bejött így elsõre! Meg is fogom gyorsan nézni a kihagyott elsõ öt részt(amit csak nagyvonalakban vázolt fel nekem Ramiz) és belevetem magam a sorozatba! :)
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Necrid^

Quote from: Raggie GordonÉn most a vetítésen láttam elõször Tenchi Muyo-t de naggyon bejött így elsõre! Meg is fogom gyorsan nézni a kihagyott elsõ öt részt(amit csak nagyvonalakban vázolt fel nekem Ramiz) és belevetem magam a sorozatba! :)
Na hajra!! Nekem se naon tetszett elsöre a Tenchi stilus.. de most alig tudom várni a köv meet.  :lame:
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Fazék

Tudom hogy már megint nem a beígért igazán színvonalas sorozatokat nézem, de valahogy folyton kimennek a fejembõl és már mást nézek, mire beugrik. :rolleyes:

Szóval jelenleg ebbõl a sorozatból láttam 4 részt és sztem mindent tartalmaz, amitõl szeretni lehet egy fantasy-szerû sorozatot :D vicces, aranyos, egész szép :) természetesen a már ismert anime-klisék is benne vannak, de nekem egyelõre tetszik, szinte biztosan végignézem. :)

Csak annyit jegyeznék még meg, hogy rendben, nagyon rendes az Anime-4ever-tõl, hogy ilyen rohadt sok dvd-rip-et csinálnak, de igazán jó lenne ha valami olyan embert is fölvennének, aki minõségileg is tud produkálni... Sajnos itt az Eden's Bowy-nál is sejteni lehet, hogy vszleg ennél jóval tisztább, szebb a kép a dvd-n... hasonló a kép ahhoz, mint amit a Haibane Renmei-el mûveltek...

NLZ

A Boogiepop Phantom-hoz van magyar felirat? :)

Most töltöm a Full Metal Panic-ot. Mi a véleményetek róla? Ehhez van magyar felirat? :)  Meg az a Full Metal Panic - Fumoffu micsoda? Érdemes letölteni? S a Second Raidot? Bocsi a sok kérdésért. :)
[reserved]

.Attila

A Full Metal Panic egy nagyon jó sorozat, nagyon jó humorral, és jó akcióval (mecha, nem kiemelkedõ, de jó).
A Fumoffu a folytatás (valójában nem viszi elõre a történetet, ebben csak humor van).
És végül a most futó FMP The Second Raid a Fumoffu után jön, ez már továbbviszi a történetet.
Csak ajánlani tudom, nagyon jó sorozat :jee:

Djinn

Quote from: NLZA Boogiepop Phantom-hoz van magyar felirat? :)
animeaddicts Nemrég lettek felrakva az utolsó részek. :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Alkyra

Quote from: BonciA Full Metal Panic egy nagyon jó sorozat, nagyon jó humorral, és jó akcióval (mecha, nem kiemelkedõ, de jó).
A Fumoffu a folytatás (valójában nem viszi elõre a történetet, ebben csak humor van).
És végül a most futó FMP The Second Raid a Fumoffu után jön, ez már továbbviszi a történetet.
Csak ajánlani tudom, nagyon jó sorozat :jee:

Woah! Tényleg annyira jó? Én most éppen a gun x sword-ot töltöm(s cb-t)
Wáááh. Túl sok anime van amit meg kénne néznem s oly kevés az idõ. :)
Vlm sorrendet kéne kialakítanom...

Ramiz

Quote from: AlkyraWoah! Tényleg annyira jó? Én most éppen a gun x sword-ot töltöm(s cb-t)
Wáááh. Túl sok anime van amit meg kénne néznem s oly kevés az idõ. :)
Vlm sorrendet kéne kialakítanom...
Szerintem a Fumoffu az igazán jó, a sima FMP sorozatban túl sok az akció, ami sztem kicsit unalmasra sikeredett, túl kevés a jellemi változás (fõleg Kaname-nél, a lánynál) és a fõgonosz körüli történések meg eleve maga a karaktere nagyon sablonos lett. Egyszóval én csak az - egyre kevesebb - humor miat néztem, és a Fumoffu pont ezért jobban tetszett.
A gun x sword-ról majd kérünk ajánlót. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

ReLax18

Végre vettem a fáradságot, hogy megnézzem a Hellsing-et...igaz már vagy egy éve megvan, de csak most sikerült idõt szakítani rá...
Na tehát...vélemény:
A Hellsing-gel elsõnek mangában találkoztam, és nagyon megtetszett. Lehet, hogy csak a jól megrajzolt figurák miatt, vagy talán az egész vámpírosdi miatt, de megtetszett. Most az animével elég gondba vagyok.
Maga a történet nálam a 4. résztõl indult be, és ez engem zavar. Az elsõ 3 részt csak-csak elviseltem, nem fogott meg. Ott voltak a nagyszerû(en) (kinézõ) karakterek, harcoltak meg minden, de egyszerûen nem :(. De aztán megtört a jég mikor Seras megitta az "elsõ" "véradagját". Csak néztem, hogy az addigi "hozzá se nyúlok a vérhez" attitûdje hogy megváltozott. Aztán jött még több karakter (megjegyzem nagyon f*szásan néztek ki :jee: ), még több akció, és egy kis Alucard is megmutatta, hogy mit tud :). Lényeg az, hogy sodródtam az eseményekkel teljesen a legvégéig.
Mégse voltam teljesen megelégedve. Az anime színvilága nem tetszett. Maga történet túlságosan gyorsan folyt (de ez valszeg a 13 rész miatt van). Néhány jelenet nagyon rosszul nézett ki, és sajnos ez egész végig megmaradt. Na meg egypár furcsaság, mint pl. Victoria miért tud nappal is flangálni a városban? Õ egy vámpír, miért nem ég el? :confused:
Tehát értékelés: Jó anime tetszetõs karakterekkel, egy viszonylag érthetõ történettel...de nekem sajnos nem jött be...annyira
7/10

u.i. Ne kövezzetek meg annyira lécci:D
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

sirtomi

Nekem nagyon tetszett a Hellsing sorozat. A mangát csak mostanában fogom elkezdni, így azzal nem tudom összehasonlítani.
Nekem elejétõl a végéig tetszett, már az elején megfogott.
Hogy Victoria miért tud mászkálni nappal azt hirtelen nem tudom, biztos van magyarázat rá, majd valaki megírja :)
Lehet hogy megnézem mégegyszer, hogy felidézzek pár dolgot.

HVp213

Quote from: ReLax18(bla bla bla... :p)u.i. Ne kövezzetek meg annyira lécci:D
Nesze te... te... te...
"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

sirtomi

Quote from: HVp213
Állat ez a smájli vagy mi :D
Honnan van?

Bocsi az offért :)

HVp213

"Aki tud, és tudja hogy tud, az veszélyes, tőle óvakodjatok! Aki tud, de nem tudja, hogy tud. Az bölcs, tőle tanuljatok. Aki nem tud és tudja, hogy nem tud. Az okos, őt tanítsátok! Aki nem tud és úgy tudja, hogy tud. Ő a hülye őt hagyjátok!"

Danhibiki

Hûha....:) Megnéztem, mert sok jót írtatok róla és Annyira, de ANNYIRA jó ilyen: :jee:  :jee: Szerintem kötelezõ mindenkinek sok tanulság van benne;)
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

ReLax18

Quote from: HVp213Nesze te... te... te...

Aúúúúúúúúúú! Ez fáááááááááááj! :beken:  :beken:
 :)
Amúgy király a smiley! :)
Miss Excel, my tears are flowing like waterfalls! :lul:

.Attila

Kawaii a köbön :)
Nagyon jó sorozatnak ígérkezik, már ha vki szereti ezt a mûfajt (Raggie & Co. elaludnának rajta asszem :)). Egy kicsit az Azumanga Daioh-hoz tudnám hasonlítani, hiszen itt is egy lánycsapat mindennapjairól lesz szó, csak itt fiatalabbak a lányok (11-12 évesek + egy 20 éves).
Az 1. rész nagyon aranyos :jee:

Raggie

Quote from: ReLax18Végre vettem a fáradságot, hogy megnézzem a Hellsing-et... (...)
u.i. Ne kövezzetek meg annyira lécci:D
Nos... elõször is nézz az avatáromra.(egyébként mindjárt itt lesz Kvikveg is és õ nem olyan könyörületes, mint én! ;) )

Naszóval, vegyük szépen sorra: a manga tényleg jobb, mint az anime, de ez elég sok animénél így van. Jelen esetben sajna a történetben is eltértek az animénél, ami naggyon nem tett jót a befejezésnek! :( :(
   Nemtom, szvsz az elsõ néhány rész a bemelegítés a sorozathoz, hogy minden nézõ eléggé hangulatba tudjon jönni. Ez nem egy szokványos témát feldolgozó anime azért! De nekem mondjuk irtóra tetszettek!(elsõ rész pl Alucard vs plébánosvámpír! :jee: :kiraly: :lazza: )
    Hát igen, egy vámpír vér nélkül olyan, mint egy ember sör nélkül! :D
    Nekem a gyors folyású történések is nagyoon bejöttek, lévén beleillenek az anime hangulatába, és nekem nem tûnt fel egy rosszul kinézõ jelenet sem( :confused: )! Seras naponmászkálását még a sorozatban megmagyarázzák,  csak nem pont evvel kapcsolatban említik: õ még bõven nem "igazi" vámpír. Így is sokkal erõsebb, gyorsabb, kitartóbb, stb-ébb a közönséges embereknél, de még nem ivott a mestere vérébõl. Nem tud köddéválni, árnyakba folyni, meggyógyítani magát, meg ilyenek. Tehát amíg nem igazi vámpír(amíg ragaszkodik az emberi léthez) addig kevesebb hátránnyal kell szembenéznie(lsd Vampire szerepjáték).

Kövezni nem, max egy kis harapás a nyakadra és már nem is érzel semmi többet utána....  :__devil:
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"