Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Yakumo

Köszönöm mindenkinek a Saikano-s útbaigazítást és OVA-pontosítást! :merci:
Jól mondod White Seed, aszthiszem fan leszek....nagyon jó a sorozat, de :bruhuhu: meg :beken: is nemkicsit. Mindenesetre nagyon komoly.
Pont az ilyen anime-k miatt lettem anime-fan, mert ez tényleg nagyon más mint egy "Dizní"-film. Ilyet nem mutat meg más, csak az anime! Ha kegyetlen, akkor is. :hail:
AnimeStarson láttam, hogy jön az élõszereplõs film belõle. A Trailer nem is rossz szerintem. Az anime hangulata legalábbis egybõl tükrözõdött bennem!
Reméljünk! :jee:

Ready2

huh hat en feladtam a noir cime animet. elkepesztoen blőd az egesz. ami a legnagyobb problemam vele az, hogy nyilvanvaloan az elethusegre torekszik, es ennek ellenere olyan egetvero baromsagok vannak benne, hogy az nekem mar sok.
(pont ezert baj ez, mertha megmondjak elejen kerek perec, hogy foszereploink szuperkepessegekkel megaldottak, akkor mashogy allok enis hozza)

engem leginkabb egy steven segal akciofilmre emlekeztet az egesz, ahol a "rosszfiu" mind bena, amator hozzanemerto, aki meg akkor se tudja eltalalni az ellenfelet, ha az 2meterre all tole es hattal van, mig a "jofiu" (vagyis jelen esetben lany) megcsak egyetlen toltenyt sem pazarol el, mert minden lovese talal akarmilyen szogbol tuzel, akarmilyen korulmeny kozepette.

egesz pontosan a 4. resz tett be nekem, ahol Spoiler->
a 2 foszereplo csajra egy profi katonakbol allo osztagot kuldenek, akik korbe veszik a hazat. erre az egyik csaj kijon, a katonak odamennek (persze mind egyszerre bamban, mert fedezeni miert kene?) es csak neznek mikozben a masik csaj a haztetorol szepen lelovi oket egyesevel  anelkul, hogy kozuluk akar EGY is viszonozna a tuzet. (csak azt tudnam minek volt a kezukben aza k. nagy gepfegyver) meg mindig hivatasos katonakrol(kommandosokrol) van szo...

de emlithetnem azt a jelenetet is, ahol Spoiler->
egy kaszinoba szoritjak be 2 hosnonket, es rajuk oltjak a villanyt. a kb tucatnyi fot szamlalo ellenseg, ejjellato szemuvegekkel felszerelkezve is keptelen a vaksotetben megcsak veletlenul se melle lovo 2 foszereplot akarcsak megsebesiteni is!

koszonom en ebbol nemkerek. van ilyen eleg hollywoodban...

Lazzaret

Én most 2 animénak álltam neki. Az egyik a "Karin" a humoros kis vámpír film. A másik pedig az "Eremantar Gerad". Ez is nagyon bejön. Azokra a jó öreg Zeldás idõket juttatja eszembe :haha:


www.arkangyalok.uw.hu

Ramiz

Quote from: Ready2huh hat en feladtam a noir cime animet. elkepesztoen blõd az egesz. ami a legnagyobb problemam vele az, hogy nyilvanvaloan az elethusegre torekszik, es ennek ellenere olyan egetvero baromsagok vannak benne, hogy az nekem mar sok.
Tul. képpen az a meglepõ, hogy annyi embernek annyira tetszik. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Ready2: Na, nekem kezdett kicsit hasonló érzésem támadni a GunSmith Cats vége felé. Ott is ilyesmi volt a helyzet, jófiú(lányok) mindenkit eltalál elsõre, bár az még azért nézhetõ volt. Mondjuk ebbõl a stílusból tizenakárhány rész már sok lenne.

Viszont ha a Noir is ilyen, akkor.... hmm, majd meglátom. :haha:

Ja, örülj, hogy Bonci nem tud írni a fórumra, mert biztos nem tetszene neki, hogy lehúztad a kedvenc sorozatát. :p

roderick

Quote from: White SeeDPl én is ezt tettem az one piecel. Nem tetszett. Nekem ez túl gyerekes, meg nemis tudom. Nem tûnik anime-osnak. A zene, a történet, az események, a harc (Gyerek keze úgy nyúlik mint egy amcsi mesehõsnek...) A hajónak meg kacsa az emblémája... ez így elég gáz volt. Pedig állítólag népszerû anime.
Állítólag vannak akik továbbnézték mint 1 rész és azok rájöttek, mégse olyan borzasztó.... állítólag énis ilyen voltam.
Detényleg, egy 26 részes animénél még talán-talán lehet 1 rész alapján valamit megitélni (ottse biztos, Berserket pl. abba akartam hagyni aztán mégis milett belöle), de egy 200+ részes dolognál azért másképp van
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Lt. Simoan Blarke

FMP Fumoffu! + Second Raid ment le a múlt héten, most Excel Sagát nézek emésztgetésképpen. Fumoffu baromijóóóóóó ^^ azóta is állandóan avval a jelmezes hordával álmodok :D Second Raid = űr. Végén végre tud bókolni egy csajnak az a szerencsétlen, de nem derül ki, mi lesz... és Chidori már ugye több, mint egy éve szenved amiatt a balfék miatt... és majdnem összejöttek már soxor, aztán mégse. nekem ez nem a szabad fantázia érzését, hanem a hatalmas belső űrt ébresztette fel itt belül void (*mellkas).
Az Excel Saga meg akkora oltás, hogy csak na! ^^
roderick: Berserket én az első 10-15 rész után még tűrhetőnek tartottam. A maradék tett róla, hogy nagyon gyorsan kiábránduljak belőle... including the fact, hogy nincs normális openingje és endingje, és idiótán van megvalósítva rengeteg képi dolog is benne. kicsit k**vára unalmas lett a végére, hogy mindenki mindig ugyanúgy öl és spriccel a hülye színű vér ezerrel, csak a háttér más... de berserk-kritikában Ramizt sose fogom utolérni :D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

Ready2

Quote from: MohaJa, örülj, hogy Bonci nem tud írni a fórumra, mert biztos nem tetszene neki, hogy lehúztad a kedvenc sorozatát. :p

hat most mit csinaljak ha nekem nemtetszik? azert megse irhatom be a legjobb animek topikba, hogy ne bantsak meg vele senkit :)

sirtomi

Quote from: AndiMost fejeztem be a Lain-t. Tetszett is meg nem is.

Ami tetszett: az alaptörténet érdekes, elgondolkodtató, a zene is kellemes^^
Ami nem tetszett: nekem túl vontatott, néhol már leragadtak a szemeim @_@ A rajzolás stílusa sem igazán jött be.
Izlések és pofonok. Engem ébrentartott, egy pillanatra sem lankadt a figyelmem és a rajzolása is nagyon tetszik.

Kuroi Tenshi

Quote from: blarkemost Elfen Sagát nézek emésztgetésképpen.
:3x3:
Úgy látom az EL egy kicsit bekavart nálad :D

Ramiz

Quote from: MohaReady2: Na, nekem kezdett kicsit hasonló érzésem támadni a GunSmith Cats vége felé. Ott is ilyesmi volt a helyzet, jófiú(lányok) mindenkit eltalál elsõre, bár az még azért nézhetõ volt. Mondjuk ebbõl a stílusból tizenakárhány rész már sok lenne.
Ott legalább jól néznek ki a csajok + király kocsik is vannak benne. :) (Ezt egy AMVbõl tudom, és emiatt került fel a listámra. :D )

Quote from: White SeeDPl én is ezt tettem az one piecel. Nem tetszett. Nekem ez túl gyerekes, meg nemis tudom. Nem tûnik anime-osnak. A zene, a történet, az események, a harc (Gyerek keze úgy nyúlik mint egy amcsi mesehõsnek...) A hajónak meg kacsa az emblémája... ez így elég gáz volt. Pedig állítólag népszerû anime.
Egyszerre gyerekes és komoly. Mindenesetre ha rá akarsz érezni az ízére, hogy eldöntsd, tetszik-e vagy nem, legalább az elsõ "fõellenségig" nézd meg (vagy a halemberek bandájáig, mert az már viccességében és egyszerûségében is megindító szerintem).

Quote from: blarkede berserk-kritikában Ramizt sose fogom utolérni :D
:merci: :kiraly: :lazza:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Lt. Simoan Blarke

Elfen Saga. WAAAAAA :D jólvan, igen, bekavart EL... meg nem 5kor kéne fórumozni :D:D
In Raid_0 the zero stands for how many files you are going to get back if something goes wrong.

"It's easy to kill someone. Just forget the taste of sugar." - Monster

SaiyaGin

Ígéretesnek tûnik. :)

Maron

A manga az egyik nagy kedvencem, és kíváncsian vágtam bele az animébe. Ugyan voltak dolgok, amik nem igazán tetszettek benne (finomítás, Sanzo néhány helyen rondára sikerült, filler [amikre tudom, miért volt szükség], a zene, ami alapvetõen illett a sorozathoz, néha nem a legjobban lett a képek alá vágva, 2 óriási jelenetet kihagytak), de mindezeket ellensúlyozta:
  • sokat szerepeltették Lirint
  • sok Goku volt benne
  • Hakkai és Goku hangja isteni jó volt
  • nem próbálták meg befejezni (legalábbis ebben a sorozatban) a Gaiden történetét
Szóval így összességében tetszett :)

Detective Conan 145
A 144. rész folytatása :D Imádom Yukko-sant :D Erre csak ezt tudom mondani :lazza:

SaiyaGin

Quote from: MaronDetective Conan 145
A 144. rész folytatása :D Imádom Yukiko-sant :D Erre csak ezt tudom mondani :lazza:

Én a 364-365 láttam a hétvégégn, az is zseniális volt. :lazza:

via_mala

Quote from: ManituAkkor nem voltam elég egyértelmû.
Saikano OVA 1. rész torrent
Saikano OVA 2. rész torrent
Van közelebbi forrás is: AnimeHQ :)

A múlt héten láttam az OVA-t. Kiegészítõ háttérinformációkkal szolgál a TV-sorozathoz, miközben bevezet egy másik történeti szálat, ami egy mini-tragédia a NAGY tragédia árnyékában, tehát nem folytatás, de nem is alternatív újramesélés. Önmagában persze értelmetlen, viszont a TV-sorozatot jól kiegészítõ, megtámogató, "aládúcoló" alkotás.
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Manu

Van Saikano OVA? Akkor hosszú idõ után végre van értelme animét nézni :lazza:

Lazzaret

Most néztem végig az Erementar Geradot. Elsõ rész után teljesen a Zeldás idõkre emlékeztetett. Ahogy néztem egyre szeb történet alakult ki amibõl sosem hiányzott az izgalom. Rég láttam ilyen szép animet. Persze volt benne ami szomoru és drámai volt de ezek semmit sem rontanak rajta. A romantikus szál egyszerüen fenomenálisan volt végig vezetve. Részletesen kidolgozott történet és háttérvilág. Egy igazi remekmû. Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti ezt a stílust.  :jee: :jee: :jee:


www.arkangyalok.uw.hu

Ready2

most nezem a rahxephont es idaig bejon. tiszta nge az egesz leszamitva azt, hogy nincs benne az az irritalo shinji es az eltulzott es nehezen emesztheto pszichologiai blabla. mig nekem az nge megfekudte a gyomromat, addig ez nagyon kellemes meglepetes es visszaadja a mechas animekbe vetett hitemet :)  szoval :jee:

sirtomi

Quote from: Ready2most nezem a rahxephont es idaig bejon. tiszta nge az egesz leszamitva azt, hogy nincs benne az az irritalo shinji es az eltulzott es nehezen emesztheto pszichologiai blabla. mig nekem az nge megfekudte a gyomromat, addig ez nagyon kellemes meglepetes es visszaadja a mechas animekbe vetett hitemet :)  szoval :jee:
Húha, asszem ez akkor nekem nem nagyon tetszene, kicsit hátrébb került most a listámon. Nekem pont a "pszichologiai blabla" volt fontos benne.

Ready2

hat 8. resznel jarok es idaig ilyesmi nincs benne szerencsemre :)

Alkyra

Nos, mostmár tudom, hogy a 1-7ig csak visszaemlékezés van.
A 8 rész már fél évvel késõbb játszódik a történetben.
(WÁÁÁHH TRAIN MEGVÁLTOZOTTTTTTTTT...pedig én imádtam a hideg gyilkos jellemét.:linsux: :linsux: :rolleyes: )
Úgytûnik, hogy most kezdõdik csak az anime...

Dreamcleaver

Valaki tudna ajánlani olyan egész estés anime filmet esetleg sorozatot aminek sötét scifi vagy thriller sztorija van és a grafikája olyan életszerû? Pl mint a Jin Rohn.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Dreamcleaver

A Raxhephon tényleg jó. Nekem az artwork nagyon bejött a történet meg jól ki van találva azzal az idõburokkal meg a kék vérrel.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Ramiz

Quote from: DreamcleaverValaki tudna ajánlani olyan egész estés anime filmet esetleg sorozatot aminek sötét scifi vagy thriller sztorija van és a grafikája olyan életszerû? Pl mint a Jin Roh.
Akira? :D
Nem egészen ugyanaz, de: Memories-t tudom ajánlani (2/3-a sci-fi, és nem is túl világos).
Sötét thiller: Perfect Blue.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Necrid^

Quote from: DreamcleaverA Raxhephon tényleg jó. Nekem az artwork nagyon bejött a történet meg jól ki van találva azzal az idõburokkal meg a kék vérrel.
cowboy bebop movie.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Necrid^

Quote from: DreamcleaverValaki tudna ajánlani olyan egész estés anime filmet esetleg sorozatot aminek sötét scifi vagy thriller sztorija van és a grafikája olyan életszerû? Pl mint a Jin Rohn
cowboy bebop movie.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Dreamcleaver

Quote from: RamizAkira? :D
Nem egészen ugyanaz, de: Memories-t tudom ajánlani (2/3-a sci-fi, és nem is túl világos).
Sötét thiller: Perfect Blue.

Akira...:rolleyes:

Memories-nél mint értesz "nem egészen ugyanaz" alatt?

Quote from: Necridcowboy bebop movie.

Kösz. Jó kis movie az de már láttam. :haha:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Necrid^

Quote from: DreamcleaverKösz. Jó kis movie az de már láttam. :haha:
Nagyon sok movie-t tudnék aljánlani de olyan stilsú mit a jin-roh ill akira nem sok van. max a blood ill Ninja scroll de gondolom azok is már láttad. nemtudom szereted-e a verekedõs animek?
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Dreamcleaver

Quote from: NecridNagyon sok movie-t tudnék aljánlani de olyan stilsú mit a jin-roh ill akira nem sok van. max a blood ill Ninja scroll de gondolom azok is már láttad. nemtudom szereted-e a verekedõs animek?

Ha jó az artwork (nem túl gyerekes), jó a bunyók animációja, vannak benne kawai csajszik és esetleg még egy kis értelemes történet is akkor igen. :D

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS