Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Moha

Quote from: ShiroiDe nem egy világrengetõ alkotás, félre ne értsetek! Nem toplistás, de nem is fogom elfelejteni, az biztos! Egyszerûen csak nagyon poén...  :rotflol:
Ez sem tûnik rossznak, majd talán megnézem. Jó a csaj neve: Ren (és Stimpy hol marad? :rolleyes: )

Suszi

Quote from: ShiroiNagy ökörség...  :lol:
Ecchi-vígjáték, egy kevés sci-fi-vel. A minõsítésére itt egy megtörtént eset. Egyetlen jelenetet mutattam belõle egy olyan havernak, akit soha nem érdekeltek az animék, hiába mutattam, ajánlgattam bármit. Aztán az õ kívánságára megnéztük az összes meglévõ részt... és amikor késõbb eljött még két haver, akkor megint megnéztük...
De nem egy világrengetõ alkotás, félre ne értsetek! Nem toplistás, de nem is fogom elfelejteni, az biztos! Egyszerûen csak nagyon poén...  :rotflol:

Ha jól emlékszem én is ott voltam. HE-HE  :jee:

Manu

Quote from: FeldinAsszem már írhatod is nekem. Én meg több üreset küldök :) 1DVD?

Igen

Marfy

A filmvetítésen megnéztem az Akirát és nem tudtam mire vélni  :wtf: .
Tetszett csak nem értettem hiába törtem a fejem lehet hogy csak én vagyok gyenge elméjû de esteleg valaki megtudná mondani mi is lett volna a mondanivalója.

.Attila

Quote from: ShiroiNem semmi romantikus dráma, úgyhogy kizárólag mazochistáknak !
Jajj ne, ilyeneket ne írjál, még a végén meg akarom nézni :D

Moha

Quote from: TriviJajj ne, ilyeneket ne írjál, még a végén meg akarom nézni :D
Hehe! :) Mazochizmus rulez! :D Én már régóta beterveztem.
Még nem volt eddig merszem belekezdeni, pedig itt figyel már egy ideje...

Damnatus

Isi101

Igen, nem egy könnyû mûfaj :)
Nekem is gombóc lett a torkomban....
Eddig ez csak a Hoshi no koe -nál fordult elõ velem.
(A grave of the firefliest nem tudtam végignézni klf. családi okok miatt)

Edit : Majd teszek fel róla pár szép képet, pár napja úgyis pang a galéria.

Suszi

Quote from: ShiroiMég... még azt hiszem nem... Valószínûleg csak azért, mert egyelõre próbálom elhesegetni a gondolatokat, nehogy a munkába menet összekenjem a síneket...magammal...
Ha összekened a síneket, akkor hogyan fogom odaadni az animékat, amit letöltöttem?  :eeek:
Tegnap elkezdtem nézni a Zone Of The Enders, Dolores,I-t. Nekem eddig tetszett, de kíváncsi vagyok a véleményetekre. Kinek hogy tetszett? (persze csak, ha látta)

Moha

A Hoshi no koe azért szvsz nem volt olyan szönyû. Persze azért nem rossz dráma, de engem nem vágott annyira haza (talán mert túl rövid volt) - viszont nem semmi teljesítmény, hiszen majdnem egyemberes alkotás.

Manu

Quote from: ShiroiAz animáció viszont megpróbálja a lehetõ legjobban lehúzni ezt az alkotást. Az sajnos nagyon gyenge lett.

Lehet, hogy akkor nem egy Saikanoról beszélünk. Bár elõször engem is meglepett a rajzolás, de aztán kifejezetten megtetszett az egyedisége, ami egyébként az egész sorozatra jellemzõ. Az biztos, hogy nem süpped bele a nagy átlagba. Az animációnak mind a technikai, mind a mûvészi része, képi világa magas színvonalra vall, persze ebbõl kifolyólag (úgy, mint a magas mûvészeteknél) csökken az azt befogadni, értékelni tudók köre (ezzel nem célozgatni akarok!).  Fogalmazzunk inkább úgy, hogy neked  - ilyen vagy olyan oknál fogva  - nem tetszett.
Engem mindenesetre nagyon megfogott az egész alkotás a-tól z-ig.

Néhány kép azért gondolatébresztõnek, kedvcsinálónak (-rontónak)
saikano 1
saikano 2
saikano 3
saikano 4

P.S.: Õszíntém ajánlom mind Mohának mind Trivinek, mert igazán jó dráma, de már egy régóta beszélünk róla és félek túllihegjük, majd túl nagy lesz az elvárás. Másrészrõl úgy vettem észre, Trivivel sokban különbözik az ízlésünk.

Manu

Quote from: NokiA filmvetítésen megnéztem az Akirát és nem tudtam mire vélni  :wtf: .
Tetszett csak nem értettem hiába törtem a fejem lehet hogy csak én vagyok gyenge elméjû de esteleg valaki megtudná mondani mi is lett volna a mondanivalója.

Azért annyira nem bonyolult :). Szerintem nézd meg még egyszer. (három alappillér: ember-hatalom-barátság)

Rounin

Quote from: NokiA filmvetítésen megnéztem az Akirát és nem tudtam mire vélni  :wtf: .

Ami az alien filmeknek is . Ne akarj nálad nagyobb erõt uralmad alá hajtani ;)
Na emg az, hogy a túl sok hatalom elemészti az embert :)
Meg ilyesmik. Mindenki annyi magyarázatot találhat ki hozzá, amennyit akar. Törd egy kicsit a fejed, és találd meg a saját értelmezésed. Úgy lesz a legszebb :) (valakinek az egész jelentése annyi, hogy legközelebb nem eszik animenézés közben :D )

Isi101

Armitage III -Dual matrix
Armitage III -Poly matrix

Természetesen, a tõlem megszokott módon, megint fordítva néztem meg, mint ahogyan idõrendben következne....(Az ova t még nem láttam, de valószínû, (magamat ismerve) azzal kelett volna kezdeni...
Egész érdekes filmecske, elõször azt hittem, egy sima ghost in the.. koppintás, mert a szereplõkiosztás hasonló, de nem.
Ugyan a történet kicsit sablonos, de azért a megnézhetõ kategóriába tartozik .
Kíváncsi leszek a sorozatra,hogyan folytatják(vagy mi az elõzménye).

A zenéjérõl túl sokat nem lehet mondani ua is javarészt csak az akciójelenetek alatt van, de akkor illik hozzá.

Marfy

Quote from: RouninAmi az alien filmeknek is . Ne akarj nálad nagyobb erõt uralmad alá hajtani ;)
Na emg az, hogy a túl sok hatalom elemészti az embert :)
Meg ilyesmik. Mindenki annyi magyarázatot találhat ki hozzá, amennyit akar. Törd egy kicsit a fejed, és találd meg a saját értelmezésed. Úgy lesz a legszebb :) (valakinek az egész jelentése annyi, hogy legközelebb nem eszik animenézés közben :D )

Köszi akkor jó úton haladtam :).

Elkezdtem nézni a fenti sorozatot és nagyon :cool: úgy látom ez is be fog kerülni a kedvencek közé.
Spoiler:A 11. részben volt egy dolog amit nem értettem mégpedig az hogy valami moszat megharapdos mindenkit és a film végére nem derül ki hogy mi lesz velük, hogy is van ez? :confused:
Azt hittem Alien lesz mikor készítette a lángszórót.

Rounin

Quote from: NokiKöszi akkor jó úton haladtam :).

Elkezdtem nézni a fenti sorozatot és nagyon :cool: úgy látom ez is be fog kerülni a kedvencek közé.
Spoiler:A 11. részben volt egy dolog amit nem értettem mégpedig az hogy valami moszat megharapdos mindenkit és a film végére nem derül ki hogy mi lesz velük, hogy is van ez? :confused:
Azt hittem Alien lesz mikor készítette a lángszórót.

Spoiler(?)
Mindenki meghal és Ed, mint cowgirl lesz a fõhõs! Yeah :D vagyis fene tudja, de elõzetesnek ezt adják le :)

.Attila

Quote from: Isi101Armitage III -Dual matrix
Armitage III -Poly matrix

Természetesen, a tõlem megszokott módon, megint fordítva néztem meg, mint ahogyan idõrendben következne....(Az ova t még nem láttam, de valószínû, (magamat ismerve) azzal kelett volna kezdeni...
Tudtommal van 3 film, Armitage III, majd a Dual Matrix, és a Poly Matrix, ilyen sorrendben. Ugye a simát nézted meg elõször?
Az OVA-t nem tudom, hova kell rakni.
Egyébként jómagam csak a simát láttam eddig, még anno a VOX-on. Még mindig meg van videokazettán.

sirtomi

Most néztem meg a Lain elsõ részét. Érdekes volt, felkeltette az érdeklõdésemet. Kicsit kevés párbeszéd volt benne.

Az elsõ dolgom volt, hogy az animenfo-n megnéztem, hogy mikori a sorozat.
Lehet, hogy a W. fivérek a Mátrix forgatókönyvéhez innen merítettek ihletet?! :rolleyes:

Moha

Quote from: sirtomiLehet, hogy a W. fivérek a Mátrix forgatókönyvéhez innen merítettek ihletet?! :rolleyes:
Én ugyan még nem láttam a Lain-t, de nem kizárt. Lopkodtak azok mindenhonnan. Mellesleg nekem személy szerint a Mátrix nem tetszett.

Én most kezdtem bele az FLCL-be. Még csak az elsõ részt láttam, de bátran állíthatom, hogy ettõl nagyobb ökörséggel még nem találkoztam. Nagyon agyatlan!  :muhahah: Hát pihent agyak készítették az biztos! :D:D:D

Damnatus

Hali!

Quote from: sirtomiLehet, hogy a W. fivérek a Mátrix forgatókönyvéhez innen merítettek ihletet?! :rolleyes:

Biztos vagyok benne, hogy innen is kölcsönöztek. De a Lain sokkal bonyolultabb, és nehezebben érthetõ, mint a Matrix. A Matrix Lainhez képest gyerekmese.

Marfy

A Serial Experiments Lain-ról lenne szó?

Damnatus

Karma XXL

Quote from: NokiA Serial Experiments Lain-ról lenne szó?

Jaja.

OnTopic: szerintem régen ömlengtem róla, hogy milyen jó volt.

OffTopic: van egy könyvem, az a címe, hogy A szimulátor. 1964-es asszem, és az is egy virtuális világról szól, amiben élnek a virtuális emberek, akik nem tudják, hogy csak szimulációk... Mátrix itt is?

roderick

Nos az ember, azt hiszi, hogy minden szívszorító endinget letudott, a Texhnolyze, Saikano, NGE kombinációval
és akor egy igazán zseniális hangulatú anime egy igazán zseniális véget nyújt.

Mindenki okulására fel is kezdtem tölteni a 26 részt...

mert hisz bárki bármit is mond, a Gungrave zseniális...
kezdetben hangulatos, késöbb kicsit még akár elgondolkodtató és drámai
a vége felé vizsont igaz nem tudja legyözni PS2 játék mivoltát és Hellsing pözörködését, meg azt, hogy a Trigun alkotói csinálták és ezért van egy kis értelmetlen hentelés, értelmetlen dolgokkal
de a végére felülkerekedik rajta, de annyira hogy az hihetetlen

istenem, ha teljesen kihagyták volna a Playstation játék elemeit a világ legjobb animéje lenne... így csak majdnem...

Spoiler
faszért kellet annyira eröltetni a zombis vonalat...
mert legalább maradtak volna annyira "földhözragadtak" mint Bunji esetében... Lee és Bob eröltetett Superior dolga teljesen elrontottál az utolsó elötti pár részt
arghh...
Viszont Bunji végsö harca Zseniális!!! minden akciójelenet mintája kéne, hogy legyen ahogy felrugja Gravet a palfonra :D"
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

DarkstaAaR^.^

nem tudom láttad-e a Volt egyszer egy Amerika c. filmet (1984, r.: Sergio Leone fsz.: Robert de Niro, James Woods), de sztem a Gungrave ennek a feldolgazása, persze kicsit alternatívabban, "hála" a zombis vonalnak
nekem mind2 tetszett (bár lehet, h csak én vettem észre ezt a párhuzamot)
Párhuzam: gyerekkori barátokból maffiózók lesznek, az egyik nagy vezetõ lesz, a másik eltûnik kb. 20 évre, mikor visszatér, megakarják ölni 1mást, de ezt nem tudják megtenni a régi barátjukkal... (meg még 1-2 dolog amire nem emléxem :))

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Manu

Quote from: roderickMindenki okulására fel is kezdtem tölteni a 26 részt...

Végre valaki, már vag fél éve mondogatom, hogy hiányzik!

Nekem pl. tetszett a zombiskodás, meg a superiorok, sõt elviseltem volna több akciót is benne! A közepe tája nagyon lassúnak tûnt! A Bunjis fight viszont tényleg über, meg az utsó rész. Meg ami rettentõ idegesített, hogy keménykedésbõl mindig kimondták egymás teljes nevét, ami egy ídõ után nagyon kitûnt a japán szövegbõl és idegesítõvé vált!

DarkstaAaR^.^

sztem a készítõk az elsõ részt egy az egyben elhagyhatták volna, IMHO nem sikerült vmi jól és anélkül is érthetõ a történet (lehet, h még izgalmasabb is :) )
jah amúgy nekem (is) Bunji a kedvencem a sorozatból :kiraly:  :jee:

Which character are you test by Naruto - Kun.com

roderick

Igazából az elsö résszel az a gáz, hogy szinte egy az egyben mégegyszer benne van a sorozatban, csak akkor már tudjuk, hogy kivan kivel...
Sztem csak olyan hüüüüüü így tiszta Berserk dolog lesz kezdést akartak.

Fazék

Elfen Lied
végre vége ennek a vacak sajnos anime-nek nevezett szörnyûségnek. csak azért tetszett a lezárás, mert a [ghetto-subs] -os változatot láttam, amiben egy picit megváltoztatták a kezdõdalt, ill. elég "szabad-fordítást" alkalmaztak, miáltal kicsit szórakoztatóbb lett az utolsó rész. jó kis feka szövegekkel lett lecserélve a párbeszéd nagy része, ill. kellõ kritikát is kapott a sorozat a tartalma miatt (persze tele van primitív poénokkal is, de ez elkerülhetetlen az ilyen paródiáknál ált.).
hogy a sorozatról is írjak egy kicsit: új emberfaj születik diclonius-ok, akiknek vannak vector-jaik melyek láthatatlan messzire nyúló bazierõs karokként nyílvánulnak meg, és kedvenc idõtöltésük, hogy gyerekeket megszégyenítõ sebességel nyitják ki kinder-tojás módra az embereket (minnél többet), hogy vajon mit rejt az a bõrréteg... (esetünkben általában rengeteg vért), meg persze van benne egy sokk-okozta-amnéziás kedves fiú, aki nem rest befogadni minden környékén megforduló élõlényt, legyen az diclonius vagy ember (--> itt van elrejtve óriási piros betûkkel a "'f*ck racism' és tsai" üzenete a sorozatnak /ami témát persze értelmesebb tálalásban bármikor szívesen végigkövetek/, ha valaki nem jönne rá magától ). a történetre és a szerelmi szálra több szót nem érdemes vesztegetni. természetesen egy "kicsit" talán túlságosan is fiatal lányok ezek a szörnyszülöttek, és ha nem lenne elég az abszolút értelmetlen öncélú erõszakmennyiség, ami fellelhetõ ebben a sorozatban, kapunk mellé rengeteg abszolút értelmetlen öncélú meztelen jelenetet is ezekrõl a diclonius-okról... hurrá, és ha ez még nem lenne elég, jelenleg ez a förmedvény 9.5-ös értékelésen áll az animenfo.com-on ill. 8-9 körüli értéken az anidb-n... siralmas, ha ilyen a közönség nem csodálom, hogy ilyenek jönnek ki. ha lehet inkább nem is adnék osztályzatot erre a sorozatra... remélem azzal, hogy voltam olyan hülye és elkezdtem nézni (, ami nálam elkerülhetetlenül maga után vonzza a sorozat végigkövetését), sikerül mindenki mást lebeszélnem a megtekintésérõl. mondjátok hogy nem volt hiába az áldozatom! - na jó ez már talán egy kicsit túlzás :)

roderick

Huhh... már gondoltam belenézek, mert elég vegyes kritikákat hallottam a dologról... de ez elvette a kedvem... asszem meg kell hogy köszönjem, így látatlanban is, hogy valami nagyon fölöslegestöl kíméltél meg :)