Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Karma XXL

Khmmm. FMA. 7. rész. Ennyit a kid stuffról. Végleg. Most kicsit szarul érzem magam...

sirtomi

Quote from: NokiVan amúgy hozzá magyar felirat, de nekem személy szerint nem teccett vagy csak nem értettem és azért.
Most kedden a filmvetítésen ez az anime lesz most megnézem újra és lehet hogy megteccik.
Felirat nélkül angolul néztem meg. Sajnos a történetbõl nem minden világos, de még így is jó volt.

Ha megnézted mégegyszer, és megértettél mindent, akkor magyarázhatsz nekem is. :)

Dragon

Quote from: SysOP XXLKhmmm. FMA. 7. rész. Ennyit a kid stuffról. Végleg. Most kicsit szarul érzem magam...
Hát még milyen szarul fogod majd érezni magad késõbb....
De semmi esetre se hagyd abba, nagyon jó kis alkotás.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Karma XXL

Quote from: bpka000Hát még milyen szarul fogod majd érezni magad késõbb....
De semmi esetre se hagyd abba, nagyon jó kis alkotás.

Sose hagyom abba! (Csak ha vége lesz...)
Végre egy olyan anime, amitõl katarzisom van már az elején  :eeek:

Tetszik, ahogy a következõ rész enyhít a hangulaton. Heppynek tûnik, de mégis melankólikus -- ambivalens. Pure roxx.

Xaga

Megnéztem Naruto eddig kiadot 105 részét és várom a következõt. Nincs infoja vkinek hogy milyen hosszúra tervezték a sorozatot és hogy milyen gyakorísággal jönnek ki az új részek. A Movie megtalálható valahol???

Manu

Quote from: SysOP XXLSose hagyom abba! (Csak ha vége lesz...)
Végre egy olyan anime, amitõl katarzisom van már az elején  :eeek:

Tetszik, ahogy a következõ rész enyhít a hangulaton. Heppynek tûnik, de mégis melankólikus -- ambivalens. Pure roxx.

Annál a résznél én is pont ezt éreztem, azután meguntam kb. a 30. résznél. Mindig azt az érzést vártam vissza.:(

Bruce

Volt egy hét szünetem, és elkezdtem nézni a NGE-t. Eddig három részt tudtam leszedni, és még mindig nem tudom, hogy mi a véleményem róla... Nem mondom, hogy nem tetszik, de azért nem fogott meg. Mind1, azért végignézem...

Ja, és újra belepislantottam a Hellsingbe... Mikor elõször végignéztem, egy darabig töprengtem azon, mi is lehet Alucard igazi neve, de aztán elfelejtkeztem a dologról... De most hogy belenéztem... olvasta már valaki visszafele Alucard nevét?

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Shadowolf

Quote from: BruceDe most hogy belenéztem... olvasta már valaki visszafele Alucard nevét?

Jaja. Asszem a Hellsing threadben is volt róla szó...

Cobra

Szerintem aki látta a Hellsinget, az már tudja  :)
NGE-vel én is úgy voltam, hogy nem igazán tetszett, de ha már annyit foglalkoznak vele, akkor azért végig kell nézni. Az End of Evangeliont mindenképpen nézd meg utána.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Bruce

Quote from: ShadowolfJaja. Asszem a Hellsing threadben is volt róla szó...
Asszem ez elkerülte a figyelmemet...

Quote from: CobraSzerintem aki látta a Hellsinget, az már tudja :)
NGE-vel én is úgy voltam, hogy nem igazán tetszett, de ha már annyit foglalkoznak vele, akkor azért végig kell nézni. Az End of Evangeliont mindenképpen nézd meg utána.
Látod, én csak másodjára vettem észre...
Az NGE-t meg végignézem, mert nem szokásom félbehagyni valamit. Egyébként az End of Evangelion is tervbe van véve. Amúgy lenne egy kérdésem: az ftp-n két változat van: original és remastered. Van különbség a kettõ között, vagy csak külsõleg javították fel?

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Itachi

Hol is kezdjem.Az anime nagyon jó!Annak ellenére,hogy mekkora részt filmesít meg a mangából, isteni.A "vége" egyedi nagyon.Gyakorlatilag bezárul a kör.Persze ez nem így van mivel a mangában ez a legeslegeleje.Kár ,hogy nem volt nagyobb budget jük az anime re.Már maga az anime is annyira érdekes ,hogy az ember legszívesebben egybe nézné meg mind a 25 részt.kevés alkotás volt ennyire addiktív lebilincselõ és elgondolkodtató.Mivel annyira rabjául ejtett ,ezért a mangát is elkezdtem.Na most már tudom mien is az igazi BERSERK.A LEGJOBB,NINCS HOZZÁ FOGHATÓ! Miura Kentaro egy zseni! Persze a manga kb. 90% al véresebb és brutálabb mint az anime, de ez nem baj.Ráadásul elképzelhetetlenül hosszú.A története is az eddigi legjobb.Ha bár anime van enneél jobb is,de ha azt megfilmesítették volna ami a mangában van akkor a BERSERK volna a vitathatatlan király.Így viszont csak mint manga egyeduralkodó.Bárkinek ajánlom aki szereti a jó történetet, és egy pár kifolyó bél látványától nem rémül meg. :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Manu

Most fejeztem be a Love Hinát. Mondjatok nekem sorozatot, ami ilyen szépen van megrajzolva és akció vagy valami komolyabb!!!
Egyébként vicces meg kedves, s bár nálam nem végzett a toplistán, de végignéztem és megértem azt, aki oda van érte. Ami igazán megfogott az a szürreális hangulat, meg az animáció.

Relunx

Nah, visszatértem!
Régen írtam fórumra. Most bepótólom.

Szal. A legutóbbi animék amiket megnéztem:
Yu-Gi-Oh! - The Movie (nem rossz, de én maradok a sorozatnál)

Dragon Knight 4Ever (abszolút király anime, kötelezõ darab aki szereti a fantasy-t, lodoss beütése van, némi ecchi-vel fûszerezve, de nem is ez a lényeg, engem a történet ragadott meg igazán.)

Puni Puni Phoemy (nekem nem vált be, nem fogott meg)

Ragnarok the Animation (egész jó, bár kicsit vontatott, egyes részekben szinte nem történik semmi, de attól föggetlenül 1x meg lehet nézni, szintén fantasy)

Relunx

Moha

Quote from: Bruceolvasta már valaki visszafele Alucard nevét?
Basszus! Sose jutott volna eszembe! Mondjuk még nem láttam a hellsing-et, de akkor most már értem, hogy miért stimmel ez a név a vámpírhoz! :D:D:D:D Ez van; nem olvasok visszafelé. Hiába, nem vagyok egy Xaga... :p

Dragon

Quote from: MohaBasszus! Sose jutott volna eszembe! Mondjuk még nem láttam a hellsing-et, de akkor most már értem, hogy miért stimmel ez a név a vámpírhoz! :D:D:D:D Ez van; nem olvasok visszafelé. Hiába, nem vagyok egy Xaga... :p
Ugye, ugye....  :rolleyes:

Ha már itt tartunk, gondolom a "Hellsing" név azért leesett....
Vajon a "Halconnen" honnan van?

Egyébként az NGE engem sem a 3. résznél fogott meg, ott még inkább a vicces mechás anime kategória.
Ja, és ha már itt tartunk, akit ez a stílus érdekel, annak bátran ajánlom a Dual! Paralell Trouble Adventure-t, mert az nagyon ott van ebben a témában.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Feldin

Quote from: ManuNo, akkor mégis megnézem, és megmondom róla az okosat... :D
Szintén. Majd elkérem tõled és én is lehúzom :)
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Feldin

Quote from: MohaNa, akkor talán én is elõjegyzésbe veszem. Te nem szoktál rosszakat ajánlani.

Moha! Hogy csinálsz ilyeneket és hogy linkeled be????

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: DamnatusHali!

féloff, de megnéztem a Les Triplettes de Belleville-t és nagyon tetszett ez a kicsit groteszk, fanyar stílus.
Hm. Akkor én is megnézem. Már régóta pihen a gépen.

topok:

Feldin

Quote from: ManuMost fejeztem be a Love Hinát. Mondjatok nekem sorozatot, ami ilyen szépen van megrajzolva és akció vagy valami komolyabb!!!
Egyébként vicces meg kedves, s bár nálam nem végzett a toplistán, de végignéztem és megértem azt, aki oda van érte. Ami igazán megfogott az a szürreális hangulat, meg az animáció.
Azumanga?  ;)

topok:

sirtomi

Quote from: ItachiHol is kezdjem.Az anime nagyon jó!Annak ellenére,hogy mekkora részt filmesít meg a mangából, isteni.A "vége" egyedi nagyon.Gyakorlatilag bezárul a kör.Persze ez nem így van mivel a mangában ez a legeslegeleje.Kár ,hogy nem volt nagyobb budget jük az anime re.Már maga az anime is annyira érdekes ,hogy az ember legszívesebben egybe nézné meg mind a 25 részt.kevés alkotás volt ennyire addiktív lebilincselõ és elgondolkodtató.Mivel annyira rabjául ejtett ,ezért a mangát is elkezdtem.Na most már tudom mien is az igazi BERSERK.A LEGJOBB,NINCS HOZZÁ FOGHATÓ! Miura Kentaro egy zseni! Persze a manga kb. 90% al véresebb és brutálabb mint az anime, de ez nem baj.Ráadásul elképzelhetetlenül hosszú.A története is az eddigi legjobb.Ha bár anime van enneél jobb is,de ha azt megfilmesítették volna ami a mangában van akkor a BERSERK volna a vitathatatlan király.Így viszont csak mint manga egyeduralkodó.Bárkinek ajánlom aki szereti a jó történetet, és egy pár kifolyó bél látványától nem rémül meg. :zen:
A mangát nem olvastam, de ha ennyire dícséred lehet hogy leszedem.
Az anime szerintem is fantasztikus volt, legszívesebben én is megnéztem volna egyben az egészet. Kár hogy idõm nem volt rá :beken:
A végén egy darabig csak ültem a monitor elõtt és teljesen elgondolkodtatott. Még napok múlva is hatással volt rám.
Tényleg fantasztikus.

sirtomi

Vasárnap fejeztem be a Lain-t. Hát érdekes volt.
Baromira elgondolkodtatott.
Volt párszor, hogy teljesen elvesztettem a fonalat, de egyben az egész érthetõ és fantasztikus. Ilyen történet álmomban se jutna eszembe.
Ráadásul gyönyörû a grafika, szerintem.

Ezt mindenkinek ajánlom. Szinte nem lehet abbahagyni, annyira jó a történet.

Karma XXL

Quote from: sirtomiVasárnap fejeztem be a Lain-t. Hát érdekes volt.
Baromira elgondolkodtatott.
Volt párszor, hogy teljesen elvesztettem a fonalat, de egyben az egész érthetõ és fantasztikus. Ilyen történet álmomban se jutna eszembe.
Ráadásul gyönyörû a grafika, szerintem.

Ezt mindenkinek ajánlom. Szinte nem lehet abbahagyni, annyira jó a történet.

Örömmel hallom  :tezsvir: Ajánlom figyelmedbe ABe Yoshitoshi egyéb munkáit is, mint a Haibane Renmei és a TEXHNOLYZE. A Niea_7-re nem tudok mit mondani, mert azt még nem láttam :rolleyes: De az elõzõek mind jók, a HR inkább melankólikus, végén pszichós; a TEX meg nagyon DAAAARK :__devil: és kétségkívül durva és kétségkívül pszichós :gevumezs:

.Attila

Quote from: bpka000Ja, és ha már itt tartunk, akit ez a stílus érdekel, annak bátran ajánlom a Dual! Paralell Trouble Adventure-t, mert az nagyon ott van ebben a témában.
Ez volt az elsõ, amit innen a USTeamrõl láttam. Ez inkább a humorosabb része felé viszi el, nem éri utól az NGE-t, de jó. Bár régen volt, vagy 2,5 éve, hogy láttam, de vmi ilyesmi rémlik :)

roderick

NieA_7 is jó, csak nincs igazán értelme... vagyis a sztori csak eléggé azért van, hogy legyen, amúgy viszont nagyon aranyos és vicces... kellemes hangulata van, de nincs meg az a plusz, ami kiemelné a többi közül és sztem eléggé visszahúzza az, hogy tényleg a történet fö vonala nem egyezik meg a cselekmény vonalával... vagy nem is tudom, hogy mondjam, aki látta az sztem érti, amúgy meg spoilerkedni kéne... (Amúgy elkezdtem újra leszedni és akkor fel tudom rakni)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Manu

Mindenki odaáig van a Berserkért, ezért sokáig gondolkodtam, hogy bepostoljam-e ezt, de végülis miért ne, itt egy más nézõpont. Igazából azért nem értem ezt a fanatizmust, mert szerintem a rajzolása teljes gáz, nekem legalábbis nagyon nem tetszik és ezzel nem vagyok egyedül. Lehet, hogy dark, meg jó a történet, de ez az elsõ hat-hét részben nem jött le, ugyanis eddig bírtam. Pedig tényleg nagy kedvvel és elõítéletmentesen álltam neki. A mangát is olvasom, de én valahogy kultursznob vagyok és azért nézek animet meg olvasok mangát, hogy az szép legyen, elgyönyörködtessen. Úgy nézem, hogy az animnfo statisztika is valami ilyesmit mutat. (8-9 az animációra, pedig ott mindenre szinte 10-et szoktak adni, emg egyébként is elég nagy a szórás e tekintetben.) A top 100-as 7. hellyel természetesen nem tudok vitatkozni.
Persze lehet, hogy a review-k alapján túl sokat vártam tõle, s így nem lehetett elég jó, de én így érzem. Pedig ahogy most ezt írom megint kedvet kaptam hozzá.
Valahogy így vagyok a Texhnolyze-zal is.

DarkstaAaR^.^

igazából (sztem) azért istenítik az emberek mert még mindig az utolsó rész hatása alatt állnak :)
nekem is az egyik kedvencem... nálam mondjuk a grafika nem elsõdleges szempont, de IMHO a Berserk-nek nem rossz a grafikája

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Itachi

Mint mondtam az anime nem akkora durranás de azt ne magyarázd már ,hogy a manga igénytelen, mert tökön szúrom magam. :eeek:  :wtf:  Annyira szépek benne a rajzok, hogy néha megállok az olvasásban és csak nézem õket sokáig. :zen:
And then the Mighty Dragon said: "lol noob"

Manu

Quote from: ItachiMint mondtam az anime nem akkora durranás de azt ne magyarázd már ,hogy a manga igénytelen, mert tökön szúrom magam. :eeek:  :wtf:  Annyira szépek benne a rajzok, hogy néha megállok az olvasásban és csak nézem õket sokáig. :zen:

Nna, azért egy ilyen kis nézetkülönbség miatt ne bántsd ama nemes testrészdet. :D A mangát még csak most olvasom, úgyhogy arra még nem mondok semmit, meg nem is itt.

Manu

Quote from: ShiroiTényleg? Erre azért még emlékszel?

Olvasd el jobban: "... csökken az azt befogadni, értékelni tudók köre...". A Berserket nagyon sokan szeretik. Ez számomra a nagy talány, ezért írtam a postot.
Az viszont tény, hogy teljesen egyedi a rajzolása, nem tömegterméknek szánták, nem populart.

sirtomi

Quote from: SysOP XXLÖrömmel hallom  :tezsvir: Ajánlom figyelmedbe ABe Yoshitoshi egyéb munkáit is, mint a Haibane Renmei és a TEXHNOLYZE. A Niea_7-re nem tudok mit mondani, mert azt még nem láttam :rolleyes: De az elõzõek mind jók, a HR inkább melankólikus, végén pszichós; a TEX meg nagyon DAAAARK :__devil: és kétségkívül durva és kétségkívül pszichós :gevumezs:
A Haibane Renmei -t elkezdtem leszedni, de a TEXHNOLYZE -t nem találtam az ftp-n. Ez nincs fennt, vagy csak én nem vettem észre?