Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

katz

Quote from: RouninValóban mentes minden felesleges sallangtól, semmi nem tereli el figyelmünket a lényegtõl, a két szereplõ közti viszony alakulásáról. A háttér csak keretet ad az egésznek. Vagymi :D
Hát Fuse nem éppen egy hõsszerelmes jellem, inkább amolyan Gatts tipus.

Rounin

Quote from: katzHát Fuse nem éppen egy hõsszerelmes jellem, inkább amolyan Gatts tipus.

Pontosan. De tisztán kivehetõ, hogy nem közömbös a kiscsaj iránt, még ha nem is érezteti vele lépten-nyomon.

NLZ

Elkeztem nézni a Lain-t, egész jó. :)  Még csak a 4. résznél tartok, de már jönnek az izgalmas fejlemények. Pl a 4. végén az "akaratával" szétrobbantotta a fekete ruhás fickó fején lévõ szerkentyût. :)
[reserved]

sirtomi

Quote from: NLZElkeztem nézni a Lain-t, egész jó. :)  Még csak a 4. résznél tartok, de már jönnek az izgalmas fejlemények. Pl a 4. végén az "akaratával" szétrobbantotta a fekete ruhás fickó fején lévõ szerkentyût. :)
Az csak egyre jobb lesz az idõ elõrehaladtával. Az egyik kedvenc anime sorozatom.

Ramiz

Quote from: RouninRamiz "tiszta" jelzõjére:
Valóban mentes minden felesleges sallangtól, semmi nem tereli el figyelmünket a lényegtõl, a két szereplõ közti viszony alakulásáról. A háttér csak keretet ad az egésznek. Vagymi :D
És a karakterek ugyanolyan visszafogottak, (látszólag) érzelemmentesen "játszanak", ahogy a japán filmekben a színészek. Ezért olyan szívbemarkoló és megrázó az arckifejezésük az utolsó jelenetben... :bsd:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

ArchElf

Két sorozatot kedtem el mostanában. Úgy voltam vele, hogy a heti 2-3 új rész nem elégíti ki a napi igényemet ezért csak úgy véletlenszerûen (azért egy kis utánaolvasás után) két sorozatba vágtam bele:
Gokujou Seitokai:
Ez valami school+comedy típus, azt hittem jó lesz, de az elsõ rész után éreztem hogy valami nincs vele rendjén. Voltak benne aranyos, vicces, meg idegesítõ részek, de egy rész után nem akartam egybõl kukázni. De a 2. és 3. rész megnézése után azonnal töröltem a listáról. Azt mondanám, sem a történet nem volt (annyira) gáz, meg a felépítés sem de a 2. számú "fõhõs" egy Pucchan nevû kézi-bábu (olyan kesztyû-féle) különleges képességekkel. Olybá tûnik, mintha a fõhõs csaj hasbeszélõ volna, de nekem az egész inkább valami idegesítõ oda nem illõ dolognak tûnik. Minden bizonnyal már kinõtem a célkorosztályból ,lepontoznám 1000L. :(
A másik amit elkezdtem a Suzuka:
Mivel a mostani "kedvenceim" közül a Bleach-et a Lunar fordítja, kíváncsi voltam mi lehet az az anime sorozat, ami miatt a kedvenc sorozatom már több mint 2-3 napot csúszik minden héten a kiadással. Úgy vélem a jó leosztás mellettminden bizonnyal a jelenlegi hangulatom is befolyásolta, hogy a kedvencek közé lépett ez a sport+dráma leosztású könnyed kis sorozat. Kedvelem benne, hogy a szereplõk nem (legalább is nem minden esetben) követik el azokat a "tipikus" kapcsolat-beli hibákat, ami egy ilyen jellegû anime-drámát jellemezni szokott. Kicsit életszagúbb, nekem jobban emészthetõ. Amennyiben rendszeresen (most úgy tûnik az elõzõ részeket szombat felé) "rendelkezésemre bocsátják" szívesen eltöltöm vele majd az idõmet. Ezt annál is jobban illusztrálja, hogy az elsõ kilenc részt egyhuzamban néztem végig. :jee:

AE

あさ。。。あさだよ。。。あさごはん たべて がっこう いくよ。。。

0118 999 881 999 119 725...3

.Attila

Hogy ez mekkora állatság :lul:
Azt hittem leesek a székrõl :haha:

A szérumvilágból (ne, ne kérdezzétek meg, mi az :)) megszökött egy vírus. Maya, a szérumkirálynõ vagy mi, egy elfelejtettemmilyennevû izét bíz meg azzal, hogy menjen a Földre és pusztítsa. De a Földön ennek a lénynek nincs varázshatalma, így ad neki egy pálcát, amitõl egy ember különleges képességekre tesz szert.
Megtalálja Komigu-chant, aki imádja a varázslányos cosplay-eket (:D), és elvállalja a feladat, amirõl valójában fogalma sincs, dehát imádja a cosplayt :)
A lány egyébként cosplay munkából él, és imádja is (már ha normális cosplayt kap :)), ill. ismerik is, mint cosplay-est. Stb...
Aztán megérkezik a gonosz. Innentõl nézzétek meg ;)
Egy kis ízelítõ, ezen akkorát fetrengtem (1,7 mega gif):
http://usteam.hu/pictures/a/pics/1126216488350.gif

Ramiz

Quote from: BonciEgy kis ízelítõ, ezen akkorát fetrengtem (1,7 gigás gif):
http://usteam.hu/pictures/a/pics/1126216488350.gif
Aranyos, de azért nincs 1,7 giga. :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: RamizAranyos, de azért nincs 1,7 giga. :D
Javítva :) (nem szoktam már ilyen kevés megával számolni :rolleyes: )

death_scythe

Quote from: 'ArchElf[HUN']
A másik amit elkezdtem a Suzuka:
Mivel a mostani "kedvenceim" közül a Bleach-et a Lunar fordítja, kíváncsi voltam mi lehet az az anime sorozat, ami miatt a kedvenc sorozatom már több mint 2-3 napot csúszik minden héten a kiadással. Úgy vélem a jó leosztás mellettminden bizonnyal a jelenlegi hangulatom is befolyásolta, hogy a kedvencek közé lépett ez a sport+dráma leosztású könnyed kis sorozat. Kedvelem benne, hogy a szereplõk nem (legalább is nem minden esetben) követik el azokat a "tipikus" kapcsolat-beli hibákat, ami egy ilyen jellegû anime-drámát jellemezni szokott. Kicsit életszagúbb, nekem jobban emészthetõ. Amennyiben rendszeresen (most úgy tûnik az elõzõ részeket szombat felé) "rendelkezésemre bocsátják" szívesen eltöltöm vele majd az idõmet. Ezt annál is jobban illusztrálja, hogy az elsõ kilenc részt egyhuzamban néztem végig. :jee:
"
AE

Üdv a Suzuka nézõk lelkes táborában. Ugyan nem tudom hogy kinézi itt a sorozatot, de azok akik még nem, tegyenek egy próbát vele szerintem megéri már ha valaki kedveli a fentebb említett kategóriájú anime-eket. Csak egy dolgot bánok hogy hetente csak egy rész jön ki belõle. :bruhuhu:
U.i.:Miki-chan RULZ Eddigi kedvenc jelenetem amikor Miki betoppan a sport "ruházatában"(remélem sokszor szerepel majd ebben a felszerelésben) mire Yamato kijelenti:Jesszusom mi ez rajtad, majdnem meztelen vagy.
Ja és: Spread the Bleach/Suzuka love!

I am Madlax.  I am the pain when you touch the truth.  The existance born from sadness.

Alkyra

Quote from: death_scythe.... Ugyan nem tudom hogy kinézi itt a sorozatot,...

Én, én, én, én!! s nagyon jó! minden viráglelkû társamnak ajánlom!^^

Ramiz

Quote from: BonciJavítva :) (nem szoktam már ilyen kevés megával számolni :rolleyes: )
Hja, akinek bírja a sávszél, az az animált gifeket is gigás méretekben nézi! :D

Djinn

Quote from: White SeeDNem tudom olvasta-e valaki a Monte Cristo (Kriszto) Grófját? Van valami hasonlóság az anime és a könyv története között??
Ez most kérdés? Az angol cím "The Count of Monte Cristo". :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Djinn

Quote from: White SeeDKérdés:) És az angol címe valóban az.
Ok, most fogtam fel mi volt a kérdés (Djinn módra sosem elsõre  :rolleyes: ), lagalábbis azt hiszem, hogy felfogtam...

Én már baromi régen olvastam a könyvet (kb 12-14 éve). Nagyjából ennyire meléxem: A fõhõst letartóztatják (az esküvõje napján?) koholt vádak alapján és 15(?) évig börtönben van. A fõ mozgatórugók (amennyire emléxem) a szökés majd a bosszú. Ez az egész romantikus környetzetben/stílusban. Tudom, hogy ez nem sok infó de ennyi ugrik be :o
Annó nagyon tetszett és most kedvem lett megint elolvasni, hogy felelevenítsem igencsak megkopott emlékeim.  :haha:

Az amine-t nem láttam, ugyhogy nem tudom, hasonlít e egymásra a töténet.

Djinn

Quote from: White SeeDEzek alapján igen. Aszem én is elolvasom:)
+Ha tetszett a könyv érdemes megnézned az anime-ot. Így igazán érdekesen keveredik a francia költészet a japán stílussal:)
Ok, felvéve a (már igencsak hosszú) listámra.

A csodába!! Annyi mindent szeretnék megnézni/elolvasni/meghallgatni... Ennyi dologhoz 10 élet is kevés!  :bruhuhu:
Mondjuk ez nem is anniyra rossz dolog. De akkor is...

Manu

Quote from: White SeeDJó neked. Én meg már nem tudom mit szedjek le/nézzek meg:(

Gankutsuou :D

sirtomi

Quote from: White SeeDJó neked. Én meg már nem tudom mit szedjek le/nézzek meg:(
Ezek szerint neked van idõd. Örülj neki. Nekem is csak a megnézendõk listája növekszik, nem a megnézetteké :(

Ramiz

Paranoia Agent

Elsõ 2 epizódot láttam még csak. A történet nagyon érdekesen alakul. A képi világ lenyûgözõ, lehet, hogy semmi különös, de 100%-osan az ízlésemnek megfelelõ (ez csak a Furi Kurinak sikerült eddig). A humora is nagyon tetszik (Ichi fantáziálgatásai, vagy ahogy az író eljátssza a rajzoló nõ kollegáit, és az mindegyikre ráismer). Még nem merek tippelni, hogy a Shonen Bat figurája mit is jelent (merem feltételezni, jelképez), de már vannak megérzéseim. :)

kikuchiyo

Na, csak hajrá. A 3., 4. rész hasonlóan zseniális -a tudathasadásos csajról szóló rész az egyik kedvencem-, aztán sajnos egy kicsit elveszti a kohézióját a sorozat, de még így is kitûnõ marad.
Az öngyilkosos rész rulez!
Failure is the default option

Manu

Quote from: RamizParanoia Agent

Elsõ 2 epizódot láttam még csak. A történet nagyon érdekesen alakul. A képi világ lenyûgözõ, lehet, hogy semmi különös, de 100%-osan az ízlésemnek megfelelõ (ez csak a Furi Kurinak sikerült eddig). A humora is nagyon tetszik (Ichi fantáziálgatásai, vagy ahogy az író eljátssza a rajzoló nõ kollegáit, és az mindegyikre ráismer). Még nem merek tippelni, hogy a Shonen Bat figurája mit is jelent (merem feltételezni, jelképez), de már vannak megérzéseim. :)

Na, gyorsan fejezd be, aztán jöhet a Lain :D

Ramiz

Quote from: ManuNa, gyorsan fejezd be, aztán jöhet a Lain :D
Honnan tudod, hogy az volt a másik esélyes, hogy mit kezdjek el? :) (Aztán döntött, hogy a PA tõled és rodericktõl is jó recenziókat kapott. :D )

NLZ

Jah, nagyon jó ez a Lain! Most vannak olyanok, hogy önmagával találkozik, meg mindenki emlékébõl kitörli a rossz eseményeket. Picit kusza még, remélem a végére kitisztul. :)

Nah, néztem még egy epizódot. Ezen dolgoknak egyébként van valóságalapja, amiket így elmond, mint egy dokumentumfilmet? Meg ez az UFO dolog az elején picit furcsa volt. :)
[reserved]

Moha

Quote from: DjinnA csodába!! Annyi mindent szeretnék megnézni/elolvasni/meghallgatni... Ennyi dologhoz 10 élet is kevés!  :bruhuhu:
Ezzel szerintem sokan vagyunk így. Pl. én is. ;)
Jelenlegi tempóm mellett a már letöltött/kiírt anime és manga mennyiségem kb 2 évre elég... És akkor még ott van a "wish list"-en egy csomó... És mostmár egyel több. ;) Fölírtam a Gankutsuou-t is. :)

Ramiz

Quote from: MohaEzzel szerintem sokan vagyunk így. Pl. én is. ;)
Jelenlegi tempóm mellett a már letöltött/kiírt anime és manga mennyiségem kb 2 évre elég... És akkor még ott van a "wish list"-en egy csomó... És mostmár egyel több. ;) Fölírtam a Gankutsuou-t is. :)
Fórumozás (= új tippek kapása) helyett néha animézz. Meg tanulás, csajozás, piálás, evés és alvás helyett. Különben 1286 évnyi hátralékkal fogsz meghalni, és az nagyon pocsék érzés. :D

Ready2

nekem most nyaron volt idom napi 20-25reszt megnezni folyamatosan igy eleg jol haladtam  ( pl megneztem egesz inuyashat masfel het alatt :) )

amugy epp most fejeztem be junni kokkit. nagyon szepen ki van dolgozva a vilaga, azt hallottam, hogy egy konyv alapjan keszult azert ennyire reszletes.  szerintem nagyon jo kis fantasy anime, habar nem annyira konnyed, mivel nagyonsok nev es helyszin van benne.

katz

Quote from: Ready2nekem most nyaron volt idom napi 20-25reszt megnezni folyamatosan igy eleg jol haladtam  ( pl megneztem egesz inuyashat masfel het alatt :) )
:lol: Mazochista :D

Necrid^

hogy mit néztem nyár allat.. na nézuk.

- inuyasha
- azumanga
- hellsing
- CB
- Goldenboy
- NGE
- FMP (összes ami kijött)
- samurai champloo
- DearS
- madlax
- noir
- kimi ga nozomu eien
- trigun
- mai hime
- Kenshin (de csak a 65 résznél tartok)
- Összes hentai ami fen van szereveren.

és most nézem a spiral ill Excel Saga.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

katz

Quote from: Necridhogy mit néztem nyár allat.. na nézuk.
...
- Összes hentai ami fen van szereveren.
Tapasztalatszerzés? :D Lasan nem ártana egy barátnõ sem, kipróbálni a tanultakat... :D
Miért nem mondtad eddig, h vigyek egy Káma Sutrát neked, vagy inkább vizuális tipus vagy? ;) :D

kisvirag

Quote from: Necridhogy mit néztem nyár allat.. na nézuk.
õszintén, csináltál még valamit a nyáron azon kívül, hogy animét néztél? :eeek:  :haha:
Az emberek azért magányosak mert falakat építenek hidak helyett.

Necrid^

Quote from: katzTapasztalatszerzés?
õõõ.. igen :D
Quote from: katzMiért nem mondtad eddig, h vigyek egy Káma Sutrát neked, vagy inkább vizuális tipus vagy? ;) :D
mind2?:D

Quote from: kisviragõszintén, csináltál még valamit a nyáron azon kívül, hogy animét néztél?
Meló  :lazza: .
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!