Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Fazék

Ismét egy sorozat, aminek még 1-2 hónapot várni kell a befejezésére, de nem bántam meg hogy elkezdtem.

Már a nyitódallal is teljesen magával ragadott. Japán pop, de erõsen hajlik a brit pop irányába, és amikor más dalban valami gitárba vágnának bele, ott egyszerû szinti "prüntyögés" indul el az ének alatt. valami átkozottul jó :) a záródal Franz Ferdinand-éktól a 'Do You Want to', ami szintén megérdemli a minden egyes rész utáni végighallgatást :)

lusta vagyok, szóval:
QuoteSynopsis

Paradise Kiss is a shoujo (girls') manga (comic book) series, that is often referred to as 'fashion manga'. It follows the life of a girl in her late teens, Yukari Hayasaka, who is struggling in high school and desperately wants to pass the entrance exams for college to please her overbearing mother. Everything changes though when she runs into Arashi and Isabella, part of the Paradise Kiss clothing design group. They ask her to model for their clothing line in a runway show! Soon after, she meets the other two members of the Paradise Kiss team: Miwako and George. Initially Yukari tries to keep her distance from these Yazawa School for the Arts's "freaks", but she quickly grows to love them, and they become her closest friends. [COLOR="LemonChiffon"]As she gets caught up in a whirlwind of high-fashion and professional modeling, she starts to miss more and more school, and begins questioning her plans for the future.
And when Yukari's new friends and boyfriend show her that school isn't everything, she's torn between living the way everyone else wants her to, and doing what she knows is right for her.[/COLOR]
While Paradise Kiss may just be another typical tale of a teenage girl growing up and finding herself, the touching, unique characters and the intriguingly difficult world of fashion design that makes up the other half of the plot truly set this series apart from the rest.
a kiszínezett rész csak minor spoiler, szóval el lehet olvasni, bár vannak emberek, akik szeretnék minél kevesebbet tudni egy sorozatról, mielõtt megnéznék :)

és annak ellenére, hogy tényleg érzõdik rajta a nõi célközönség, a karakterek hihetõsége, és a sorozat egyedi rajzolása nem hagytak sok lehetõséget számomra, tetszik és kedvencek között lesz :) még az SD jelenetek (amiknek stílusa nagyon emlékeztet valami más sorozat rajzolására, de az istennek se akar beugrani) is tetszenek benne

persze akit rohadtul nem érdekel a divatszakma (mondjuk engem sem, szóval fura hogy mégis tetszik) annak vszleg nem érdemes megnéznie, de hátha mégis pár ember kedvet kap a sorozat megtekintéséhez :)

mondjuk nagyon olyan érzésem van már most, hogy rajtam kívül senkinek se fog tetszeni, és megint befürdök egy ajánlással, de mindegy, bevállalom :)

SaiyaGin

Még csak az elsõ 20 percet láttam, mert utána megéheztem, de a grafikája :whoah: :hail: :lazza: :appl:

Danhibiki

Sikerült végignéznem mind a 48 részt!;) Akik szeretik az Ohh! My Goddess!-t mind1, hogy az OVA vagy  a TV tetszett-e neki jobban, ezt élvezni fogja;). Persze akik még életükben nem hallottak az O!MG!-rõl azoknak már nem merem olyan bátran ajánlani, mert nem tudhatják, hogy ki-kivel van, de szerintem még számukra is gyorsan leesnek ezek a dolgok...:D Na EZ az ami könnyed kikapcsolódást tud nyújtani!;) Vannak könnyedebb,viccesebb részek(ezek vannak többségben), de vannak komoly kicsit szomorkásabb részek is(na ebbõl kevés van, de az Esõs nap-Rainy day, hát ez valami eszméletlen egy rész volt:jee: ) Szóval, gyerünk beszerzésre fel;) [SIZE="1"]Sajnos nem szabad feltölteni ide ftp-re, torrenten én még nem találtam szóval, ha valaki nem találja sehol, akkor küldjön PM-et.[/SIZE]
[COLOR="DarkOrchid"]Ah! My Goddess! Powa...[/COLOR];)

Ready2

EDIT: kozben utananeztem miert nem :)  me = lama :)

Manu

Quote from: kikuchiyoManu: Memories-bõl az Anime-Legion-féle DVD-ripet tudom ajánlani, ha meg tudod szerezni valahonnan. Bár ADC-n is bisztoss fenn van...
Ezért vetõdött fel az egész bennem :)

Kuroi Tenshi

Grave of the Fireflies

Már régóta itt árválkodott az asztalon, de eddig még nem akartam elrontani a kedvem vele. Most azonban már befért a My Dying Bride mellé.

Nem egy mai alkotás (88as, ha jól emlékszem), ez még az amolyan igazi kézzel rajzolt anime, nem CGs, de ettõl függetlenül szép.
A történetét inkább nem árulom el, nekem is sajnos már itt páran lelõttek pár poént kiszínezetlen spoilerekkel, ami sokat elvett az erejébõl. Csak annyit, hogy Japánban játszódik a második világháború vége felé, és 1 dolgot leszámítva megtörtént, valós eseményeken alapul ([color="#fcfcff"]az író végül nem halt meg[/COLOR]).

Azonban egy kicsit csalódtam is benne. Mindenki mondta, hogy milyen szomorú, az egereket itatta már a végére, meg hogy nem akarja még egyszer végignézni. Elismerem, hogy elég szomorú és lehangoló volt, de az ilyen reakciók után ennél többre számítottam. Még meg se könnyeztem, bár a végén már kezdett motoszkálni a torokban az a kószáló fájdalom.
Na mindegy. Lehet, hogy a hiba az én készülékemben van :3x3:

Na de visszatérve: szép és megható, szomorú történet, kora ellenére szép grafikával. Aki még nem látta, ajánlom megnézni; sõt, anime-dráma kategóriában igazán mehetne a moziban is a sok másodrangú szenny helyett.

sirtomi

Nem csak a te készülékedben van a hiba. Én sem könnyeztem rajta, pedig tényleg szomorú történet.

Yakumo

Quote from: sirtomiNem csak a te készülékedben van a hiba. Én sem könnyeztem rajta, pedig tényleg szomorú történet.
Érdekes ezzel én is így voltam. Talán az elkeseredettség ilyenkor felülkerekedik az emberben a sírás felett. Meg a harag.:( Ennek ellenére a legvalóságosabb szomorú anime, amit valaha láttam.

Kuroi Tenshi

Quote from: YakumoEnnek ellenére a legvalóságosabb szomorú anime, amit valaha láttam.
Mint mondtam, megtörtént eseményekrõl szól, 1 kivétellel

Ramiz

Quote from: Kuro_TenshiNa de visszatérve: szép és megható, szomorú történet, kora ellenére szép grafikával. Aki még nem látta, ajánlom megnézni (...)
Annyival kiegészíteném ezt, hogy aki a legkevésbé is érzékeny a kisgyerekek vernyákolására, erõszakosságára és fülrepesztõ hisztizésére, az ne nézze meg a filmet, mert ugyanolyan idegesen és lila fejjel fogva kikapcsolni az animét a felénél, mint én ([COLOR="LemonChiffon"]szinte már vártam, hogy az a halál idegesítõ kislány mikor purcan ki végre, de nem volt türelmem odáig megnézni[/COLOR]).
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Yakumo

Quote from: Kuro_TenshiMint mondtam, megtörtént eseményekrõl szól, 1 kivétellel
Tudom, csak nem írtam, Mester;)

Mattanja

Egyetértek a fentebb írtakkal, én sem tudtam sírni, de akkor is fájdalmasan szomorú.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Christian

Nagyon bejövõs anime..már végig is néztem. Gondolom ebbõl is hetente jön ki rész ugye? Erõsítsetek meg plz mert azért ilyen vége nem lehet :)

Manitu

Quote from: ChristianNagyon bejövõs anime..már végig is néztem. Gondolom ebbõl is hetente jön ki rész ugye? Erõsítsetek meg plz mert azért ilyen vége nem lehet :)
Ja, hetente... bár ezen a héten kimarad... legközelebb jövõ csütörtökön lesz...

Andi

Quote from: Ramiz([COLOR="LemonChiffon"]szinte már vártam, hogy az a halál idegesítõ kislány mikor purcan ki végre, de nem volt türelmem odáig megnézni[/COLOR]).

Ejnye de gonoszak vagyunk:ejnye:

Kövezzetek meg, de én itattam az egereket rendesen. Szerintem elég csak pusztán beleképzelned magad a gyerekek helyébe és kiborulsz. Szerintem.

Kuroi Tenshi

Quote from: AndiKövezzetek meg, de én itattam az egereket rendesen. Szerintem elég csak pusztán beleképzelned magad a gyerekek helyébe és kiborulsz. Szerintem.
Oké!

Hol is az a kövezõs smily?

:D

Nem, dehogy.
CSak ennél szomorúbbra számítottam, még meghatóbbra, amin még én is elérzékenyülök, de az utolsó pár perc (visszaemlékezés) kivételével nem erõltette túlságosan. A helyzet meg... háborúban elõfordul...

Ramiz

Quote from: AndiEjnye de gonoszak vagyunk :ejnye:
Te is? Akkor nem kellett volna itatni az egereket. :__devil:

Quote from: AndiSzerintem elég csak pusztán beleképzelned magad a gyerekek helyébe és kiborulsz.
A kissrác helyébe képzeltem bele magam és nem tudtam elképzelni, hogy a legnagyobb problémám az legyen a háború közepén, amikor nincs hol laknom és a szüleim sehol, hogy a rohadék húgom állandóan sír, jajistenem, mitcsináljak, és még a cukorkából is kevés van!!! Jajjj!!! :eek:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Andi

Na jó, inkább hagyjuk. Olyan érzéketlenek vagytok:bruhuhu:

Ramiz

Quote from: AndiNa jó, inkább hagyjuk. Olyan érzéketlenek vagytok:bruhuhu:
Nem a mi avatárunk röhögött széles mosollyal, miközben a háborúban szenvedõ kisgyerekekrõl beszéltünk... :__devil:

Kuroi Tenshi

Quote from: RamizNem a mi avatárunk röhögött széles mosollyal, miközben a háborúban szenvedõ kisgyerekekrõl beszéltünk... :__devil:
:haha:

Ne is hallgass a csúnya Ramizra
Nem vagyunk mi érzéketlenek... annyira... :3x3:
:D

Andi

Quote from: RamizNem a mi avatárunk röhögött széles mosollyal, miközben a háborúban szenvedõ kisgyerekekrõl beszéltünk... :__devil:

Jólvanna most lebuktam :bruhuhu: :D

Ma belenéztem az X movie-ba. Már láttam kb 1 éve, akkor nem nagyon tetszett. Annyira most se változott a véleményem, de a grafika az nagyon széééép és a hangulata is kellõen nyomasztó:whoah:

Necrid^

Quote from: AndiMa belenéztem az X movie-ba. Már láttam kb 1 éve, akkor nem nagyon tetszett. Annyira most se változott a véleményem, de a grafika az nagyon széééép és a hangulata is kellõen nyomasztó:whoah:
Tv-t is érdemes látni. ez szvsz jóbb mint a movie.
Sry For my Bad Hungarian. I'm Not Magyar!

Andi

Yakumo

Quote from: Kuro_TenshiCSak ennél szomorúbbra számítottam, még meghatóbbra, amin még én is elérzékenyülök, de az utolsó pár perc (visszaemlékezés) kivételével nem erõltette túlságosan. A helyzet meg... háborúban elõfordul...
Itt a megoldás, ha mi, te, én éltük volna át, sokkal szomorúbbak lennénk. Csak ugye az embert akkor érinti meg igazán egy probléma, ha a saját bõrén tapasztalja. (általában) EZ a szomorú. Bocs,hogy rontottam most ezzel a morált. (tõlem, ugye nem megszokott:o)

Kvikveg

Hat.. igazabol ha belegondolok, hogy ket kisgyerek tokegyedul, no szulok, hideg rokon, haboru, tehat meg ennyira sem torodnek veluk, mint esetleg bekeidoben... Hat...:beken:
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Akkor én vagyok a legérzéketlenebb, mert én meg úgy éreztem, hogy ez a büdös kölök egyszerûen semmirekellõ és önnön fájdalmában elmerülve képtelen bármiféle értelmes cselekedetre, nem látom kötelezõnek halálukat a tragédia innentõl számomra csak hatásvadászat érzetét keltette.

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Dreamcleaver

Én is megnéztem aZ Interstellar 5555-öt. Aranyos volt. :) Daft Punk aláfestésnek egész jó, bár amúgy kicsit uncsi a zene...sztem..kivéve persze második számot az elreablásnál, az k*rva jó! :whoah: Kösz a linket Andi...asszem te adtad, régen volt, még Karácsony elõtt csak most szedtem le .:)

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Groven

Nos megnéztem. Vélemény => :whoah: :cool: :whoah: :cool: :whoah: :cool: :whoah: :cool: :whoah: :cool:

roderick

Quote from: FazékAkkor én vagyok a legérzéketlenebb, mert én meg úgy éreztem, hogy ez a büdös kölök egyszerûen semmirekellõ és önnön fájdalmában elmerülve képtelen bármiféle értelmes cselekedetre, nem látom kötelezõnek halálukat a tragédia innentõl számomra csak hatásvadászat érzetét keltette.

Najó persze, ennyi erövel minek volt nácizmus, mert azis tök elkerülehtö lett volna ha leülnek az emberek és értelmesen megbeszélik a dolgokat, meg gazdasági válságnak se kellett volna lennie, hisz látható volt elõre... stb. stb.
Az emberre azért jellemzö, hogy hülyén viselkedik... Igazi történelmi tragédiák pedig akkor vannak, amikor olyan helyzet alakul ki, amikor mindenki arrafelé van terelve, hogy hülyén viselkedjen. (föleg a gyerekek, akik még annál is "hülyébbek", csak vernyákolni, meg álmodozni tudnak...)
Persze, hogy nem kötelezö a tragédia... pontosan ettöl válik azzá; Hamletnek se kellet volna pattognia, mindenki élt volna vidáman tovább (kivéve a drága papát, de ö már úgyis hulla volt)
Persze ettöl még lehet rossznak tartani az animét, szerintem jó volt... más kérdés, hogy nem vagyunk hozzászokva a sok "oniichaaaaaaaaaaaaaan" síráshoz, mertmi egy "ha gond van leisszuk magunk" nép vagyunk vagymiafene
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.