Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

roderick

Quote from: TriviNem véletlen, hiszen a manga terjedelmes, ez meg igen rövid ;)

Manga se túl hosszú, csak 6 kötet asszem... abban viszont van történet (tök más), ellenben nincs a betyárjó zene :)

QuoteMost haragítom magamra a fél fórumozó társaságot...
Hát ettöl még nem sztem. A Hellsing tipikusan egy feelingre épülö anime, akinek tetszik annak jó, akinek meg nem annak meg rossz, mert fölöslegesen pazarolta az idejét... Semmi világmegváltót nem tanul belöle az ember, de akkor is annyira pozör, hogy az már jó :lazza:
(most kedvet kaptam h. megnézzem még 1x egyszer)

Quote from: PirulaHogy lehet ennyire jó... nem is tom... történetet írni és azt így elõadni.
Akkor ajánlom figyelmedbe a Samurai Champloo-t, habár még nincs befejezve, de ha a maradék összes rész katasztrófálisan rossz, átlagban akkor is zseniális lesz a sorozat:) (ennek a mondatnak vajon van értelme?:rolleyes: )
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Dragon

Quote from: ShiroiAztán csak kultúráltan, hogy miért vagyok hülye! :)
Igaz, igaz, ha olyan alaposan megvizsgálja az ember, tényleg nem egy nagy szám a sorozat, mégis az egésznek van valami hangulata.
Talán csak az, hogy "jaj-de-jó-végre-egy-vámpíros-történet".
A zene például pont bejött, fõleg az ending, nem is értem, hogy a VIVA-n miért másították meg az endinget.
Az OST2/10 Shi-kuretto karuma serenade is tökjó például.
Hogy története nincs? Hát, inkább csak nem tudták rendesen bemutatni, nemtom. A legnagyobb történet az utolsó jelenet, meg amit sejtet. Talán egy 2nd season vagy ilyesmi megoldaná a dolgot. Vagy ezt kellett volna 52 részesre csinálni, és néhány átvezetõ részben jobban bemutatni a hátteret.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Bruce

Shiroi: Na jah, a Hellsing... Nem is tudom miért tetszik... Mondjuk egy nagy-nagy jó pont Alucard. Egy másik a zene (azóta tesómnak már írtam alá színdarabot szalagavatóra). Szerintem igenis illik a sorozathoz... jó, lehet hogy a vámpírsztorikhoz nem igazán, de a Hellsing - mint az már megállapítást nyert - nem a sztorijával üt, hanem a hangulatával, amit a zene nagyon is dob. Szvsz. Egyébként az meg nem igaz, hogy nincs története, csak nagyon eldugták, meg nincs is lezárva meg ilyenek... hiába, csak egy nagyon kivonata a mangának. Ettõl függetlenül nekem tetszik. De ha javasolhatok valamit: olvasd el a mangát úgy, hogy közben Hellsing OST-t hallgatsz! Garantáltan más lesz a véleményed (ha nem is jobb, de más :hehe: )

Pirula: Ha már ilyen ütõs animéknél tartasz, mint CB meg NGE, ajánlom figyelmedbe a Chrno Crusader-t! Csak mert régen ajánlottam bárkinek is ;) Meg mert még mindig a kedvencem. És mert szvsz sokkal nagyobbat üt, mint teszem azt az NGE. (Nálam pl. nem csak leelõzi, de le is körözi :D ) A szívlapátot meg felejtsd el. Vannak annál durvább eszközök is, ha valaki hatást akar gyakorolni valakire :hehe:

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Pirula

Quote from: roderickA Hellsing tipikusan egy feelingre épülö anime, akinek tetszik annak jó, akinek meg nem annak meg rossz, mert fölöslegesen pazarolta az idejét... Semmi világmegváltót nem tanul belöle az ember, de akkor is annyira pozör, hogy az már jó :lazza:
Így van. Be is kereteztetem.
Quote from: roderickAkkor ajánlom figyelmedbe a Samurai Champloo-t, habár még nincs befejezve, de ha a maradék összes rész katasztrófálisan rossz, átlagban akkor is zseniális lesz a sorozat:) (ennek a mondatnak vajon van értelme?:rolleyes: )
Van.  :)
Fel is veszem az SC-t a várólistámra.
Quote from: BruceHa már ilyen ütõs animéknél tartasz, mint CB meg NGE, ajánlom figyelmedbe a Chrno Crusader-t! Csak mert régen ajánlottam bárkinek is ;) Meg mert még mindig a kedvencem. És mert szvsz sokkal nagyobbat üt, mint teszem azt az NGE. (Nálam pl. nem csak leelõzi, de le is körözi  ) A szívlapátot meg felejtsd el. Vannak annál durvább eszközök is, ha valaki hatást akar gyakorolni valakire :hehe:
Az NGE-t nagy valószínûségben semmi nem fogja nálam felülmúlni, mert nekem Õ volt az elsõ...:angyali: Persze aztán ki tudja. Lehet hogy még idén sort kerítek a Chrno Crusaderre, meglátom hogy lesz idõm/sávszélem.
A szívlapát ügyében pedig meghajlok elõtted. Idõközben rájöttem hogy a simogatás és a kedves szavak sokkal hatásosabbak.
Pl. megsimogatom Kleót és azt mondom neki hogy: - Csípd meg.
(Kleó az unokatestvérem pitbullja volt. :D )

Ramiz

Quote from: ShiroiMost haragítom magamra a fél fórumozó társaságot...

Szóval ezért kellett elõtte moderátorságot szerezned!  :rolleyes:

Quote from: Shiroi-minden jelenet alatt ez a tingli-tangli zene (CB alá ok, de vampire történet alá jazz...)

Ez nem is jazz.

Quote from: Shiroi-Victoria növekvõ melle

Téged már a Nausicaa-ban is zavart az a bizonyos dolog, most meg ezzel jössz... kezdesz gyanús lenni nekem...  :hehe:

Quote from: Shiroi-nem létezõ történet

:eeek:  :wtf:

Quote from: ShiroiAztán csak kultúráltan, hogy miért vagyok hülye! :)

**** * ** ***** ***** ******** **** ****** ****!!! :D  :hehe:

Quote from: PirulaCowboy Bebop
Újabb alapmûvel bõvült az élménylistám, még szól az utolsó rész endingje, úgyhogy egyenlõre sokkos állapotban vagyok, ráz a hideg meg bamba a képem meg ilyenek.
Egyszerûen h i h e t e t l e n. Hogy lehet ennyire jó... nem is tom... történetet írni és azt így elõadni. Meg minden ami benne van.

Keblemre! :tezsvir:

Noki: Ha szamurájos animét akarsz nézni, akkor a Samuria Champloot nézd és NE a Kenshint. Mindkettõ egy bizonyos szempontból komolytalan, de a Kenshin egy bénaság.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Manu

Grenadier 08: Oltári nagy gagyi, kerüljétek el...  de én szeretem  :beken:

School Rumble 09: Kevésbé gagyi, olykor egész vicces, egyesek szerint unalmas...   de ezt is szeretem.

Bleach 10: A három közül a legjobb, de nem tetszenek a monsterek benne, a föhös meg valahogy a 18 éves Narutora emlékezetet.

(Shiroi: A jazz-t és a tingi-tanglit egy mondatban emlegetni egy olyannak, aki Bonanza Banzai-tól szed aláírást - hajjaj :_piszka:  :ejnye: )

Edit: Ja és rettentöen örülök, hogy egyre többen szeretik a Samurai Champloo-t. Banzai!  :jee:  :D Csak jöhetnének már az új részek. :beken:

Bruce

Quote from: PirulaAz NGE-t nagy valószínûségben semmi nem fogja nálam felülmúlni, mert nekem Õ volt az elsõ...:angyali:
Akkor lehet hogy télleg nem fogja... fõleg ha beleszámolom, hogy én is az elsõmrõl beszélek :rolleyes:
Quote from: PirulaA szívlapát ügyében pedig meghajlok elõtted. Idõközben rájöttem hogy a simogatás és a kedves szavak sokkal hatásosabbak.
Pl. megsimogatom Kleót és azt mondom neki hogy: - Csípd meg.
(Kleó az unokatestvérem pitbullja volt. :D )
Na igen, a pitbull... bár azt inkább szokták futóversenyen mint alternatív doppingszer alkalmazni... De igaz, hogy mivel erre is alkalmas, más megvilágításba helyezi a hatásgyakorlás módszertanát... fõleg pszichológiailag értem (szép szavak vs. erõszak: 2:1)

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

DarkstaAaR^.^

Quote from: RamizNoki: Ha szamurájos animét akarsz nézni, akkor a Samuria Champloot nézd és NE a Kenshint. Mindkettõ egy bizonyos szempontból komolytalan, de a Kenshin egy bénaság.

Samurai Champloo-t nem ismerem, de azért megvédeném a Kenshint. Bár az elsõ 25 rész az elmegy kategóriába tartozik, az utolsó 25 meg a nagyon sz*rba, DE azért a "középsõ" 50 rész zseniális (mármint a Kyoto-s részek)
az OVA (illetve OVA-k mivel nekem még a 2. is tetszett valamennyire) szintén csodálatos

ha meg vki igazán szamurájos dolgot akar látni akkor nézzen Kurosawa-t, megéri  :)

Which character are you test by Naruto - Kun.com

Ramiz

Quote from: DarkstaAaR^.^ha meg vki igazán szamurájos dolgot akar látni akkor nézzen Kurosawa-t, megéri  :)

Ebben akkor megegyeztünk.  :tezsvir:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Suszi

Fantasztikus!

A látvány, a zene, a hangulat külön-külön is kiválóak, na de együtt...
AZt hiszem még egypárszor meg fogom nézni!  :)

Manu

Quote from: SusziFantasztikus!

A látvány, a zene, a hangulat külön-külön is kiválóak, na de együtt...
AZt hiszem még egypárszor meg fogom nézni!  :)

Ez a síma vagy a Bloodlust?

Mattanja

Quote from: ManuEz a síma vagy a Bloodlust?
A Bloodlust-ot néztük. A zene különösen tetszett neki (is) !
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Manu

Quote from: ShiroiA Bloodlust-ot néztük. A zene különösen tetszett neki (is) !

Az tényleg jó kis film, de a régit nem t'om megemészteni valahogy. Kell hozzá egy adag retro feeling :)

Suszi

Quote from: ManuEz a síma vagy a Bloodlust?

Mint már Shiroi említette a Bloodlust-ot néztük meg. Nagyon király volt!!!!!! :cool:

via_mala

Quote from: RamizNoki: Ha szamurájos animét akarsz nézni, akkor a Samuria Champloot nézd és NE a Kenshint. Mindkettõ egy bizonyos szempontból komolytalan, de a Kenshin egy bénaság.
Hámámméá'! Most tartok a Kenshin-ben a 42. résznél (a Kyoto-s történet), amikor Kenshin Hiten Mitsurugi stílus utolsó titkait akarja elsajátítani mesterétõl Hiko Seijuuro-tól, és egyáltalán nem tartom rossznak. Persze sok benne az ökörködés, az SD, és ez a komoly hangvételû OVA-khoz képest elõször engem is marhára zavart, de már mexoktam, és a lényegi részre tudok koncentrálni. Rengeteg érdekes dolgot lehet belõle tanulni a Meiji restauráció idejébõl, rengeteg szélsõséges karakter van benne, ami az izgalmakat fokozza, a történetet pedig bonyolítja. Azon kívül Kenshin és a többiek is látható jellemfejlõdésen mennek keresztül, a sorozat részei összefüggõk, nem epizódikus, mint pl. a Cowboy Beebop, és végül, de nem utolsó sorban marha jók az opening és ending zenék benne.  :hopp:
A Samurai Champloo-ra majd késõbb én is sort kerítek, de a Kenshin érdemeibõl akkor sem von le semmit, ha az esetleg jobb lesz.
 :zen:

BTW: Támadások listája a Kenshin animében
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Quote from: via_malaPersze sok benne az ökörködés, az SD...

A humor magában nem ront el semmit, de azok az SD pofák és fejbeverõs Love Hina-szerû poénok teljesen eltolják az egészet. Vagy éppenhogy azok teremtik meg a hangulatot, csak ez nem az a hangulat, amire én gondolok a "szamurájos anime" kifejezés alatt.

Fazék

Quote from: RamizA humor magában nem ront el semmit, de azok az SD pofák és fejbeverõs Love Hina-szerû poénok teljesen eltolják az egészet. Vagy éppenhogy azok teremtik meg a hangulatot, csak ez nem az a hangulat, amire én gondolok a "szamurájos anime" kifejezés alatt.
túl komolyak vagytok :) nekem úgy tetszett az egész sorozat, ahogy van :) teljesen jó arányban adagolták sztem a drámát a poénokat sírva-röhögõs, szerintem :D

sirtomi

Sikerült megnéznem. Állat volt!!! :cool:

Lehet hogy a kitalálót egy gitárral fejbe verték mielõtt kipattant a fejébõl a történet, de jól sikerült.

Az elsõ rész után azt gondoltam, hogy ekkora baromságot még életemben nem láttam, de hajtott a kiváncsiság, és végignéztem. Megérte. Nagyon jól szórakoztam.

Minden tekintetben király anime, bár még mindig úgy érzem, hogy semmi értelme az egésznek.

Volt másnak is hasonló érzése a Furi Kuri -val kapcsolatban?

roderick

Quote from: sirtomiMinden tekintetben király anime, bár még mindig úgy érzem, hogy semmi értelme az egésznek.

Volt másnak is hasonló érzése a Furi Kuri -val kapcsolatban?

Sztem ez a természetes... aki értelmet lát benne az vagy téved vagy tudatmódosító szereket fogyasztott NAAAGY mennyiségben. :)

Ramiz

A készítõk is tudatmódosító szereket szedhettek sztem.  :rolleyes: :D

roderick

Quote from: RamizA készítõk is tudatmódosító szereket szedhettek sztem.  :rolleyes: :D

Nem is ez a kérdés, hanem az hogy milyet...:)

Amúgy habár már írtam róla korábban de így a 10 ep. magasságában ismét megjegyezném, hogy a Gankuoutsou-t nagyon ajánlom, mert nemcsak a fura látványvilágával ad valami különlegeset, hanem a történet is remekül van adaptálva... és iszonyúan jó a hangulata...

Moha

Quote from: sirtomiAz elsõ rész után azt gondoltam, hogy ekkora baromságot még életemben nem láttam
Szerintem úgy mindenki ezt mondja az elsõ rész után. Nagyon agyarlan anime, de pont ezért jó! :)

tomengler

Hali!
A Fooly cooly elképesztõ értelmetlensége ellenére olyan hangulatot áraszt, hogy nem lehet mellõle felállni... sztem! Én 3x végignéztem, és még most is fedezek fel benne apró utalásokat. Meg az Nge-bõl 1 az egyben lekopírozott részek is odavágnak.....
FLCL foreva!
He has really swung the bat!

Marfy

Quote from: tomenglerMeg az Nge-bõl 1 az egyben lekopírozott részek is odavágnak.....
Melyek azok a részek?

tomengler

Csõ Noki!

Ehhez most elõ kellett keresnem a furikuri dvd-met,de megvan szerencsére.
Nem teljesen jól írtam hogy lekopírozott, inkább ilyen utalások...(asszem mind2 Gainaxos)
Ami egy az egyben arra emlékeztetett az a 4. részben az, amikor a baseball-labda dobó kezet észreveszik az ûrben, és azt mondják, hogy "We have it on screen".Na az teljesen ugyanolyan, mint az Nge-ben a 3. angyal megjelenése. Sztem :)
Meg a második részben, az elején amikor Naotának lefotózza az agyát Haruko, amikor Naotát elõször mutatják,akkor teljesen úgy van beállva mint Shinji néhány Eva-részben.
És az 5-ik részben amikor a feka csaj (nemtom a nevét) lövi Cantit, azt mondogatja, hogy "It's blue,it's blue", mint az angyalok vérmintája :)
Nagyjából ennyi...
De még biztos van ezenkívül is, csak azt nem vettem észre!
Te milyeneket találtál?

tomengler

Csõ Noki!

Ehhez most elõ kellett keresnem a furikuri dvd-met,de megvan szerencsére.
Nem teljesen jól írtam hogy lekopírozott, inkább ilyen utalások...(asszem mind2 Gainaxos)
Ami egy az egyben arra emlékeztetett az a 4. részben az, amikor a baseball-labda dobó kezet észreveszik az ûrben, és azt mondják, hogy "We have it on screen".Na az teljesen ugyanolyan, mint az Nge-ben a 3. angyal megjelenése. Sztem :)
Meg a második részben, az elején amikor Naotának lefotózza az agyát Haruko, amikor Naotát elõször mutatják,akkor teljesen úgy van beállva mint Shinji néhány Eva-részben.
És az 5-ik részben amikor a feka csaj (nemtom a nevét) lövi Cantit, azt mondogatja, hogy "It's blue,it's blue", mint az angyalok vérmintája :)
Nagyjából ennyi...
De még biztos van ezenkívül is, csak azt nem vettem észre!
Te milyeneket találtál?

tomengler

hoppá! ez véletlenül kétszer ment  :lol:

Marfy

Quote from: tomenglerhoppá! ez véletlenül kétszer ment  :lol:
Aha értem már.
Én is sokszor megszoktam nézni ha majd észreveszek valamit szólok.
Amúgy ki birod törölni, de ha vársz valamelyik kedves moderátor biztos szivesen törli :D.
Ja és azokat a részeket amiket a sorozat cselekmáénérõl írtál le azt színzd ki fehérre lécci mert ha valaki még nem látta akkor nem biztos hogy itt akarja megtudni hogy mi van benne.
Köszi:).

tomengler

Én is értem!
Csak még kezdõ vagyok :) (Junior member)  :)
Még nem is láttam olyan sok anime-t, de folyamatosan szedem le  :)

Fazék

Quote from: NokiAmúgy ki birod törölni, de ha vársz valamelyik kedves moderátor biztos szivesen törli :D.
és kapsz szépen egy strigulát a neved mellé a moderátor fekete-füzetecskéjében :D - akár csak a túl sok OFF-ért :D

Hoshi no Koe
elképesztõ, hogy ezt lényegében 1 ember hozta össze. azt hinnéd, hogy jól van, vszleg nem lesz egy nagy animáció, a történet is necces lesz, erre kapsz egy olyan 1 részbõl álló OVA-t, ami sok 24 részes sorozatot megszégyenít mélységével és a kinézetével is. sztem kötelezõ! 9.5/10