Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Ramiz

Szerintem az FLCL nem azért zavar sok embert, mert érthetetlen, hanem mert máshogy érthetetlen, mint egy "hagyományos" lassan kibontakozó rejtélyes sztori. Olyan önfeledten, öntudatlanul, zavartalanul. Aki abbahagyja, örökre "baromság"-nak fogja degradálni, pedig sokkal több van benne, érdemes végignézni (többször is). Szerencsére az oltári jó zene, a gyönyörû megrajzoltság és a jó kis karakterek, no meg rövidsége miatt ez elsõre sem nehéz.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Venom

FLCL
Nem csak a rajzolási dolgokban utalnak az NGE-re orrba-szájba, de a történet során említik hogy Noata (hejesen irtam? lol) faterja az NGE-bõl írt tanulmányt "Robotok és emberek kapcsolata" (vagy valami ilyesmi) címen. :)
Egyébként ez az egyetlen "agyament" sorozat, amit hajlandó és képes voltam/vagyok nézni. Azumanga ment a levesbe elsõ rész után és a Those Who Hunt Elves is elég gyorsan átment unalmasba számomra. :)

Hoshi no Koe

Azt hittem vmi nagy film lesz (én is a héten néztem meg), de tévedtem. Ez azonban nem jelenti, hogy nem tetszett volna. Azt hiszem leginkább a "mûvészi" szó a jellemzõ rá, de természetesen nem kell a grafikai vagy történetbeli hiányosságokra számítani, ami sok "mûvészi" alkotásban elõfordul. Ez 24 perc tömör gyönyör, legalábbis azok számára, akik szeretik a kicsit filozófiaibb hangvételû animéket. :)

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

Marfy

Quote from: VenomAzumanga ment a levesbe elsõ rész után
Miért pedig szerintem pedig jó, én szivesebben megnézek ilyen homuros anime-ket mint a komolyabb hangvételûeket.
És hogy ne kerüljek be a füzetbe az off miatt :):
Rászántam magam és újra elkezdtem megnézni a Love Hina-t ímmár harmadjára, és még mindig olyan jókat nevetek rajta mint elsõ nézéskor és harmadik nézésre sem veszített semmit fényébõl a szememben.
A többit a smájlik elmondják: :cool: :jee: :lul: :kiraly:.

.Attila

Quote from: VenomAzumanga ment a levesbe elsõ rész után
:wtf:  :wtf:  :wtf:  :wtf:  :wtf:  :wtf:  :wtf:
Szvsz súlyos hiba. Elsõ rész alapján nem lehet átérezni azt a hangulatot, amit nyújt. És ez a legtöbb anime-re igaz egyébként, szóval legalább pár részt meg kéne nézni.

tomengler

Bizony, elsõ látás alapján nem jó ítélni.
Pont az azumangával voltam így, de aztán megtetszett, csak rá kell érezni! :)
Chiyo-chan 4ever!!!
He has really swung the bat!

Venom

Hogy egy számomra nagyon unszimpatikus ember hírhedt szavaival éljek...

Azumanga: Nem, Nem, Soha!  :lol:

The greatest thing in the world is to know how to be one's own self. - Montaigne

.Attila

Nem értem. Miért ez a nagy ellenállás?
Pl. én az Excel Saga 3. részénél fontolgattam, hogy feladom, sok ez nekem, de Chronos tanácsára folytattam, és nem bántam meg.
De tényleg, miért ez a makacs ellenállás? Az Azumanga úgyis beszippant :D

Moha

Ha nekem nem tetszik egy anime az elsõ rész után, akkor általában félrerakom, majd késõbb megnézem, de nem lököm egybõl a sutba. Szóval én sem értem ezt a nagy ellenállást.

Mattanja

Én pedig azt nem értem, hogy miért akarjátok ráerõltetni. Ahelyett, hogy inkább azt írnátok: "...ja, a Furi Kuri, hát azon én is szétröhögtem magam! :) " , vagy "...egyetértek: nem semmi, amit Shinkai Makoto alkotott teljesen egyedül!  :jee: " ...
Hadd döntse el õ, hogy mit szeretne nézni, ok? (ez nem kérdés volt, nem kell válaszolni)
Ha nagyon erõltetitek, akkor aztán biztosan nem nézi meg soha. Vagy a végén túl sokat vár majd tõle...
Quote from: NokiÉs hogy ne kerüljek be a füzetbe az off miatt :)
:lol:
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

Venom

Jah igen, ha már itt tartunk, az Excel Saga se tetszett egyáltalán. :) De csak hogy tovább bõvítsem az elrettentõ esetek számát, a Gyûrûk Urát se szeretem! Lehet szörnyülködni. :ad:  :lol:
Egyszer írok egy listát, csak a poén kedvéért. :)

És hogy szintén on-topic legyek: Most nézem a Gundam X sorozatot, jó kis 1996-os sorozat, a szokásos Gundam klissékkel. Nekem tetszik, bár lehetne kicsivel szebb. :)

tomengler

Én meg a Pokémonra nem bírok ránézni se.... hogy az milyen igénytelen.....
Most is néztem egy részt, mert tesóm bizonygatja, hogy "jó az, nézzed"---no comment :lol:

Dragon

Quote from: tomenglerÉn meg a Pokémonra nem bírok ránézni se.... hogy az milyen igénytelen.....
Most is néztem egy részt, mert tesóm bizonygatja, hogy "jó az, nézzed"---no comment :lol:
1et értünk, hasonlóképp DB és változatai, Yu-Gi-Oh, Beyblade, meg minden ilyen, amivel csak a chipses zacskókat meg a kártyákat próbálják meg eladni.
Dehát gyerkõcöknek biztos nagy szám.
IMHO meg nem nézek egyetlen részt se.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Ramiz

Megnéztem a Hoshi no koe-t a nagy felbuzdulás kedvéért. ;)

1.) Gratulálok az illetõ úriembernek, ez jó nagy munka volt!
2.) Függetlenül az 1.-tõl : kár volt ekkora fába vágni a fejszéjét. 25 percbe egyszerûen nem fér bele egy megindító dráma, pláne, hogyha ennyire irreális történeti alapokon nyugszik. Az anime legerõsebb része mindenképpen a Földtõl való elszakítottság érzése, ha csak ezzel foglalkozik, jobb lett volna. De a mechák meg a teljesen magyarázat nélkül hagyott (na ja, 25 percben...) kisgyerek-harcol-drága-robottal (és közben sms-eket írogat haza!) dolog eltolja az egészet. Így nem tudom beleélni magam! (Az talán csak én nem tudom elképzelni, hogy 8 évig, üzenetváltás meg bármi nélkül nem felejti el a fiú teljesen.)

She and her cat
Rövid, és tényleg csak egy hangulatot, egy környezetet próbál átadni - sikerrel. Sokkal jobb, mint a Hoshi no koe.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Damnatus

Hali!

Hoshi No koe nekem tetszett, igaz a mechás részt valóban hanyagolhatták volna. :(

A her and her cat pedig tényleg nagyon hangulatos!

Fazék

hát akkor lehet hogy velem van a baj, de én teljesen rendben valónak éreztem a mecha-s háttért... az meg hogy nem fejtették ki bõvebben, sztem pont így volt tökéletes, egyértelmûen az érzelmekre helyezõdött a hangsúly, minden más csak "mellékszereplõ" volt. irrealitási problémákat fölvetni anime kategóriában azért elég vicces elgondolás sztem...  :rolleyes: - no offense persze, csak próbálom egy kicsit védeni :)

Mattanja

Van egy olyan olyan sejtésem, hogy ha majd meg tudjuk nézni a Beyond the Clouds-ot, akkor hamar elfelejtjük a Hoshi no koe elemzését... :)
A  Her and her cat nekem is nagyon tetszett (akár csak a Hoshi).
Ezen két mû alapján úgy gondolom, hogy ha Shinkai Makoto-nak a továbbiakban lesz még kedve animével foglalkozni, és kap is hozzá támogatást, akkor sok szép és egyedi filmmel gazdagítja majd a lelkivilágunkat.
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

tomengler

A Her and her catet én is megnéztem már, de nincs életem legjobb anime-jei között...
Maradok a furikurinál, az a nekemvaló :rotflol:

Tiensin

Berserk!
Büntet(habár ezzel újat nem mondtam:)
Fõleg mivel félbehagyták az egészet. Remélem a Dark Horse(tán õk adják ki a Mangát?) lát benne annyi fantáziát ,hogy megcsinálja a maradék részeket is..

Ramiz

Quote from: Blimphát akkor lehet hogy velem van a baj, de én teljesen rendben valónak éreztem a mecha-s háttért... az meg hogy nem fejtették ki bõvebben, sztem pont így volt tökéletes, egyértelmûen az érzelmekre helyezõdött a hangsúly, minden más csak "mellékszereplõ" volt. irrealitási problémákat fölvetni anime kategóriában azért elég vicces elgondolás sztem...  :rolleyes: - no offense persze, csak próbálom egy kicsit védeni :)

Igen, de itt az érzelmi részeket gyengíti az irrealitás. Meg ha lassan szokja meg az ember a szorit, akkor jó, de ilyen gyorsan ekkora hülyeséget nehéz, nagyon nehéz. Sok empátiát feltételez.

Fazék

Quote from: RamizIgen, de itt az érzelmi részeket gyengíti az irrealitás. Meg ha lassan szokja meg az ember a szorit, akkor jó, de ilyen gyorsan ekkora hülyeséget nehéz, nagyon nehéz. Sok empátiát feltételez.
empátia? én? :rotflol: maradjunk inkább annyiban, hogy számomra nem jelentett olyan mértékû irrealitást a háttértörténet, de az ilyen ábrándjaim már más topic-ba tartoznak... :D

sirtomi

Quote from: TiensinBerserk!
Büntet(habár ezzel újat nem mondtam:)
Fõleg mivel félbehagyták az egészet. Remélem a Dark Horse(tán õk adják ki a Mangát?) lát benne annyi fantáziát ,hogy megcsinálja a maradék részeket is..
Miért hagyták félbe a Berserk-et? Ezt fejtsd ki nekem bõvebben.

Tényleg büntet az anime, de szerintem az egy teljes történek. Kicsit furcsa a vége, de szerintem ott befejezõdött.

Fazék

Quote from: sirtomiMiért hagyták félbe a Berserk-et? Ezt fejtsd ki nekem bõvebben.

Tényleg büntet az anime, de szerintem az egy teljes történek. Kicsit furcsa a vége, de szerintem ott befejezõdött.
onnan durvulnak csak be igazán a dolgok a manga-ban :D
amúgy sztem azt várják, hogy végre jussanak valahova a manga-val legyen egy olyan sztori, amit átfogóan, akár néhány részt kihagyva, de vmi hasonló színvonalú befejezéssel meg lehessen csinálni, ne csak egy újabb vacak folytatásos sorozat legyen

.Attila

Hmm... nem rossz, de nem is olyan jó. Megnézni mégegyszer biztos nem fogom. Igazából azt sem tudom, mit mondjak, mert megfoghatatlan az egész. Ninamori-t úgy hagyták lógva a nemtom hanyadik rész után, ahogy volt, pedig még történnie kellett volna vminek.
Szétszórt anime, amit tudtam elõre, tehát nem lehet mondani, hogy nem voltam felkészülve, de egyszerûen tényleg nem lehet sehova se pakolni. Persze lehetne azt mondani, hogy nem is kell semminek sem helyet keresni, de nekem a humora se nagyon jön be, már ha ezt humornak lehet nevezni. Persze Naota szivatása itt-ott azért bejön, és a general körüli ökörködések meg pláne :)
Nem adok értékelést, de annyit mondhatok, hogy még a jobb anime-k közé sem kerül be, habár nem rossz.

Titkos

Semmi értelme a "melyik a legroszabb?" vitának, a Shin-Chan-nál rosszabb animét úgy sem csinált még senki. ;)
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

.Attila

Quote from: TitkosSemmi értelme a "melyik a legroszabb?" vitának, a Shin-Chan-nál rosszabb animét úgy sem csinált még senki. ;)
Ne sértegesd az anime mûfaját ilyen tré rajzolmánnyal ;)

Manu

Gyakorlatilag három nap alatt néztem meg, kihasználva a karácsonyi szabadidöt, s az ekkor nálam bekövetkezö csöpögös lelki állapotot, melytöl igyekszem megkímélni környezetemet, ezért bezárkózok a négy fal közé. Sajnos azonban kicsit nagy dózist kaptam így e sorozatból, s így a végére cseppet csömöröm lett tQle, s a negatívumok, amiket felhozok onnan fakadtak, hogy a vége felé néha az kötött le, hogy ezeket keresgéljem.
Ami idegesített: az emberformájú PC-k ötletét már nagyon régen elvetették, mivel nem funkcionálisak; nekem abszulút nem vonzó a sok habos, csipkés ruha, mély dekoltással, aminek mind az emberi, mind a PC szereplök annyira örültek, holott azok egyértelmüen szexuális játékszert csináltak belölük; a vége, a sorozathoz képes kicsit felgyorsult, nem éreztem át teljesen a drámát benne, ill. jobban kifejthettek volna pár dolgot; kicsit átlátszó volt, hogy kinek szánják, ki a célközönség: szerencsétlen, bengás gyerek - antropomorfizált, dögös, de kislányos, elesett számítógép; kicsit unom már ezt a Todai-ra bejutni akaró, töketlen gyerek sztereotípiát; a házvezetönöböl kibertecnikussá avanzsálodás meg egy kicsit vicces volt, nehezen vettem be. Ezek a dolgok csak motoszkáltak végig bennem, nem kerültek felszínre, mivel ettQl függetlenül ez egy jó anime, s nagyrészt végig lekötötte a figyelmemet. Nagyon teszett a karakterek megformáltsága (nagyon szerettem Sumomot, meg az végén megjelenö két PC-t), a sorozat zenéje, amit nagyon profi együttes játszott fel, a rajzoás is kiváló, úgy mint a rendezés, dramaturgia stb. Vicces is volt, csak kár, hogy a végén el kellett komolykodniuk. Összeségében tehát nagyon jól szórakoztam.
Úgy vagyok ezzel a sorozattal, mint azokkal a zenészekkel, akiknek imádom a játékát (pl.: Dave Weckl), de a stílus, amit játszanak messze áll tölem.

.Attila

Quote from: Manukicsit unom már ezt a Todai-ra bejutni akaró, töketlen gyerek sztereotípiát;
Pedig ilyenek tényleg vannak, és nem is kevesen.
Quotecsak kár, hogy a végén el kellett komolykodniuk.
Ezt furcsának találom azért, mert így kellett lennie. Ha nem így lett volna, akkor lett volna csak igazán gáz, mert akkor nem áll össze a történet, az egész befejezetlen volna.

Manu

Quote from: TriviPedig ilyenek tényleg vannak, és nem is kevesen.

Igen, ezt tudom, és azt is, hogy ez a korosztály az egyik nagy fogyasztója az animeknek.

Quote from: TriviEzt furcsának találom azért, mert így kellett lennie. Ha nem így lett volna, akkor lett volna csak igazán gáz, mert akkor nem áll össze a történet, az egész befejezetlen volna.

Az lehet, de személy szerint én jobban szerettem a poénokat, mint a romantikát, úgyhogy legalább a special ep. lehetett volna megint egy kicsit vicces, hogy feloldja a végét. Apropó, most hány epizód is valójában? 24+1, vagy 26+1?

.Attila

Quote from: ManuAz lehet, de személy szerint én jobban szerettem a poénokat, mint a romantikát, úgyhogy legalább a special ep. lehetett volna megint egy kicsit vicces, hogy feloldja a végét. Apropó, most hány epizód is valójában? 24+1, vagy 26+1?
Ízlése válogatja.
26+1, a 9. meg a 18. visszatekintõ részek, amiket gyakorlatilag ki is lehet hagyni, és így lenne 24+1.

Damnatus

Hali!

Sumomot én is nagyon bírtam!
Én 26+1-et akarom kiírni, de itt csak a 24+1 van fent. (Trivi már ígérte, hogy odaadja, amint lesz idõm, el is kérem).

Egyébként szerintem amit akart, azt elérte ez az anime, szóval nekem nagyon bejött.