Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

Rounin

Quote from: roderickAmúgy már régóta meg akarom említeni, hogy attól függetlenül mien szép és jó és remek sorozat a One Piece, ha mégegy másodpercnyi filler lesz benne én elégetek minden vele kapcsolatos dolgot a földön... már kb 40 része megy a jelenlegi szál és miután az ember vár 1 hetet egy új részig, azt kell néznie, hogy már megint ugyanúgy szenved Vivi, mint az elõzõ 39 részben.... közben Luffy nagy harca részenként halad elöre kb. 2 mp-et... vruááá :grrr:

Hát igen. Aki anno nem gyúrt rá a dragonballal, annak bizony nehézkes ez a tempó :p

Djinn

Berserk
Nagyon-nagyon tetszett az egész sorozat!!!  Hasonló stílusút még nem láttam, de nem tudom találok-e jobbat!! A hangulata teljesen magával ragadott.  :)  
A vége(eleje) kicsis zavaros volt nekem (lehet, hogy csak túl késõ (vagy korán) volt már mikor néztem :rolleyes: ).  Ha a mangát elolvasom, akkor megokosodom???
Tudnátok ajánlani hasonló stílusban mûveket?
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Rounin

Quote from: DjinnBerserk
Nagyon-nagyon tetszett az egész sorozat!!!  Hasonló stílusút még nem láttam, de nem tudom találok-e jobbat!! A hangulata teljesen magával ragadott.  :)  
A vége(eleje) kicsis zavaros volt nekem (lehet, hogy csak túl késõ (vagy korán) volt már mikor néztem :rolleyes: ).  Ha a mangát elolvasom, akkor megokosodom???
Tudnátok ajánlani hasonló stílusban mûveket?

Manga nélkül nme csoda, hogy zavaros pöttyet. Szóval igen, ha elolvasod, okosabb leszel és meglátod a legszebb, legjobb mangat kerek e világon (bár a legszebb csak cirka a 8. kötettõl lesz :) )

Mattanja

Quote from: DjinnNagyon-nagyon tetszett az egész sorozat!!!
Egyetértünk! :jee:
Quote from: DjinnHa a mangát elolvasom, akkor megokosodom???
Szerintem max. megvakulsz, olyan hosszú - sõt, tudtommal még mindíg nincs vége... (de javítsatok ki, és akkor én is belevetem magam)
Quote from: DjinnTudnátok ajánlani hasonló stílusban mûveket?
Én is szívesen fogadnám az ajánlatokat!
בטחו בו בכל עת עם שפכו לפניו לבבכם אלהים מחסה לנו סלה׃
8]]=((

roderick

Quote from: DjinnBerserk
 Ha a mangát elolvasom, akkor megokosodom???

Hát azért felhívnám a figyelmet, hogy elég sok ember aki szereti a sorozatot nem szereti a mangát, mert sokkal durvább... meg más is a hangulata, mert a sorozat cirka 8 kötet, az eddigi 26-ból. A sorozat elsö része az ami kb. a manga nagy részének a hangulatát fedi. (+még sokkal több vér, meg kötetenként obligált pucér nénis jelenetek)

Amúgy tényleg nincs vége, asszem kb. 40 kötet lesz, de ez inkább tipp, amit következtetek dolgokból

Amúgy énse találtam még nagyon hasonlót... habár a Lodossban van egy berserker aki tök hasonlít Gattsra, de csak mellékszereplö, mind a Tv-ben és az Ova-ban is...

QuoteHát igen. Aki anno nem gyúrt rá a dragonballal, annak bizony nehézkes ez a tempó

Igaz, dragonbólból mindig hetente láttam 1 részt, de pontosan tudtam mi történik... OP-nél csak azért zavar, mert eddig nem nagyon volt ilyen hosszúságú filler... amúgy Narutóban is az a jó, hogy sokszor elég midnen második részt megnézni, mert a rész fele az elözö vége, ami meg a végén van azt a következö részben úgyis leadják:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Rounin

Quote from: roderickHát azért felhívnám a figyelmet, hogy elég sok ember aki szereti a sorozatot nem szereti a mangát, mert sokkal durvább... meg más is a hangulata, mert a sorozat cirka 8 kötet, az eddigi 26-ból. A sorozat elsö része az ami kb. a manga nagy részének a hangulatát fedi. (+még sokkal több vér, meg kötetenként obligált pucér nénis jelenetek)

No igen, eleinte tényleg fura volt. Vagyis, sokkal életszerûbb :) De csak elég ideig ki kell bírni, hogy addikt legyen az emberfia/lánya :)

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Ahogy korábban mondták nekem, tényleg gyerekes, de ez az anime nagy részében nem gond. Mondjuk az elején már rögtön a zene sugallja :)
Nos, nem rossz egy sorozat, egyszer nézhetõ és érdekes is valamennyire. Sajnos a végén történtekkel vannak kifogásaim, nem magával azzal, hogy mi történt, hisz lehetett tudni elõre, hanem az, hogy hogyan.
SPOILER Anyuci és lánya találkozása. Leállnak egymás elõtt bõgni. Az még nem gond, sõt, egyenesen kötelezõ volt, hogy sírjanak, de hogy méterre egymás elõtt állva, és nem mondjuk egymást átkarolva, az igen furcsa volt nekem. Nem beszélve arról, hogy Misaki az esõben fejét felfelé tartva nyitott szájjal bõgött. Hogy nem zavarta, hogy a szájába esik az esõ? :wtf:
Továbbá, az utolsó csata: Az astral emission-t egyetlen angel nem élte túl eddig, Hikaru igen. Ez ok, nincs eddig semmi gond. Erre az egész stadion el kezdi Hikaru-t szólítgatni. Ez kezdett kicsit sok lenni. Hikaru persze felkel, az már nem zavar senkit, hogy csak egy mûszaki cikk tkp. Végülis felkel, minimális hp-vel. Bunyó tovább, Hikaru is kap még párat, de az a minimális hp nem tûnik el :wtf: Sõt, a végén egy Astral emission-nel mindketten lezuhannak, a minimális hp még mindig megmarad, az iszonyat erõs Athena, akinek még rengeteg hp-ja maradt, az meg kinyiffant :wtf: Szóval ezt kissé jobban megcsinálhatták volna.
A történettel meg az a bajom, hogy a szerelmi szálak lezáratlanok maradtak, az ilyet pedig nem szeretem.

Összességében aranyos, csak egy-két helyen érezhetõ, hogy ez bizony egy gyerekmese.

via_mala

Quote from: RamizA manga sokkal jobb, mint az anime!!4
OFFTOPIC
Majdnem rávágtam, hogy igen, de aztán jobban belegondoltam. Az anime sokkal könnyedebb szórakozást ígér, az utolsó 3 résztõl eltekintve, míg a manga már az elejétõl kezdve igen fajsúlyos, késõbb pedig már horrorisztikus "magasságokba" kerül, nem beszélve a pedofil, és egyéb aberált jelenetekrõl. Szóval a mangát már sokkal nehezebb megemészteni, éppen ezért egyéne válogatja, hogy kinek üli meg a gyomrát. Én is pl. még csak a kb. 13. fejezetig jutottam benne, de kb. max. 1 órát tudok egy huzamban végigolvasni belõle, utána félreteszem. Azért elszántan haladok benne, sokkal elszántabban, mint pl. a Video Girl Ai mangában :hopp:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Moha

Na, végre valahára befejeztem. Sajnos a karácsonyi idõszakban a meló miatt alig volt idõm nézni.
Pro:
Nos hát, egy újabb anime került be a kedvenceim közé. Egyszerûen szuper hangulata van, ami magával ragadja az embert. Mókás, aranyos és üdítõ az egész. A karakterek szerintem jól ki vannak dolgozva, karakterfejlõdés is észrevehetõ. Kedvencem amúgy Ninna-chan. :) A történet is jó, még az a pár töltelékrész is jó áthidalást képez. A történet amúgy nagyrészt egy szálon fut, és nem gubancolódik nagyon össze, de szvsz ebben az animében nem is lenne jó. Az utolsó részenél meg már lehet sejteni, mi lesz a végkifejlet. Fõként magical girl és vígjáték, kis romantikus szállal megfûszerezve.
Ami még nagyon tetszett benne azok az apró, de jókor eleresztett poénok. :lol:
Elsõ benyomásom alapján amúgy az Azu-ra emlékeztetett, már legalább is a rajzstílus, mikor a szereplõ zavarban van (elkékült arc, picike gomb szemek).
A zenéje átlagos. Szerintem nem túl kiemelkedõ, de persze nem rossz. Egy háttérzene tetszett nagyon: a zene, ami a klubban ment a 18. részben. Nincs meg valakinek véletlenül?
Kontra:
Az utolsó pár résznél nekem legalább is furcsa volt Maya-chan. A 22. részben pl a "moonlight grass" nem igazán tetszett. A másik: az OVA szerintem nagyon kilóg a sorból. Igaz, én utólag néztem meg, holott az készült elõbb. Igazából az egész OVA benne van a TV sorozatban is, de valahogy gyengébbre sikerült az OVA. Erre még rátett, hogy a Seiyuu-k sem ugyanazok.

Értékelés: TV sorozat: 8,7/10 :jee: OVA: 5/10 :rolleyes:

Ajánlom mindenkinek, akinek a magical girl kategória bejön, és/vagy szereti a poénos schoolgirl történeteket. Ja, és az OVA-t nézzétek meg elõbb, aztán hasonlítsátok össze a kettõt. :)

.Attila

Az OVA csak egy ízelítõ volt, és szerintem a manga-hoz, nem az anime-hez. Azaz az égadta semmi köze nincs a sorozathoz.
Maya-chan rulz! :D
Zene: hát az opening eleinte nekem nem volt különleges, aztán kezdett magával ragadni az anime hangulata, el kezdtem nézni az opening-et is minden rész elején, eredmény: minden egyes alkalommal, amikor meghallom a zenéjét, vagy csak eszembe jut, vmi megindul bennem, és vissza akarok térni ahhoz a hangulathoz, úgyhogy az opening zenéje számomra nagyon fontos :)
Ez az anime elkapja az ember gyermeki oldalát, és nem engedi el, dehát ki akar kiszabadulni ebbõl a fogásból, legszívesebben örökre benne maradtam volna :)

Olyan büszke vagyok magamra, hogy ezt én szereztem be és raktam fel :rolleyes: :hopp:

Moha

Quote from: TriviEz az anime elkapja az ember gyermeki oldalát, és nem engedi el, dehát ki akar kiszabadulni ebbõl a fogásból
100% egyetértek! :tezsvir: :)
És köszönet érette, hogy felpakoltad!

ast

Vki   tudja hogy lesz-e a Star Ocean EX-nek folytatása, és hogy mikor????
nekem rohadtul bejött a sorozat!!!!

Fazék

Quote from: astVki   tudja hogy lesz-e a Star Ocean EX-nek folytatása, és hogy mikor????
nekem rohadtul bejött a sorozat!!!!
az anime egy játék alapján készült:
QuoteBased loosely on the PSX RPG "Star Ocean 2: The Second Story", Disc 1.
anno nekem is bejött a sorozat, de nem volt kedvem emulator-ral, stb szórakozni. talán a játékokban kielégítheted kíváncsiságodat :)

ast

Quote from: Blimpaz anime egy játék alapján készült:

anno nekem is bejött a sorozat, de nem volt kedvem emulator-ral, stb szórakozni. talán a játékokban kielégítheted kíváncsiságodat :)

Tudom,  nekem van psx-em és sz*rrá játszottam  a second storyt:) én elõb a játékról tudtam és kb 1 hete néztem meg a 26 részt!, és  egyáltalán nemzárul le a sztori azért  gondoltam, hogy hátha tud vki vmit a folytatásról

Fazék

Quote from: astTudom,  nekem van psx-em és sz*rrá játszottam  a second storyt:) én elõb a játékról tudtam és kb 1 hete néztem meg a 26 részt!, és  egyáltalán nemzárul le a sztori azért  gondoltam, hogy hátha tud vki vmit a folytatásról
igen, bocsi, most látom, hogy pont a lényeget hagytam le, miszerint tudtommal, csak a 2 játék (1  2) és az 1 anime sorozat létezik ezzel kapcsolatosan :)

Manu

Rááltam egy-két klasszikusra, mint Slayers meg Ranma, amúgy hiánypótlásként. Mindkettõt nézegettem már korábban, de félretettem õket, mert elsõre annyira nem kaptak meg, s akkor voltak náluk jobbak. Nna... A Ranmánál azért most is kellet a  season 2/3-ad része, mire ráéreztem, de most már a'szem végignézem az összeset, mert van egy varázsa, ami nagyon megfogott, s amit pl. az Inu Yashában nem találtam. Felkészültem rá, hogy nincs befejezve.

Pirula

Quote from: lynx655Kimi ga Nozomu Eien Hát. Az elsõ rész után úgy gondolod valami átlagos, könnyû Onegai vagy Ai Yori Aoshi szintû sorozat lesz, ami nem is lenne gond. De. Azt hiszem sikerült rejtett félelmeim elõhozni, a második rész végén csak ültem, és magam elé bámultam... :eeek: 10/9,8
Most fejeztem be a második részt. Kemény.
Szeretni fogom én ezt nagyon.

Marfy

Quote from: PirulaMost fejeztem be a második részt. Kemény.
Szeretni fogom én ezt nagyon.
Te bátrabb vagy mint én mert én még bele sem mertem kezdeni :).

Pirula

Quote from: NokiTe bátrabb vagy mint én mert én még bele sem mertem kezdeni :).
Pláne ilyenkor amikor be van lassulva az FTP. Tiszta idegbeteg vagyok már hogy mi lesz a folytatás. :morci: Asszem el kell nekem is különítenem egy összeget adakozásra hogy mielõbb csatarendbe állhasson az új szerver.
De legalább már értem a mondást hogy: "Sose becsüld alá egy dvdkkel megrakott kisteherautó adatátviteli sebességét!"

Alkyra

Hi!

Nos én legútóbb a Fullmetal Alchemist-et láttam.
Ezzel lenne is egy kérdésem: Lehet hogy én vagyok a hülye, de
nem tudom, hogy a rendes elsõ részt tölöttem-e le...
Mert ugye a könyvtárban két elsõ rész van:
az egyik egy dvd-s a másik meg fullmetal_alchemist_01...
S a történetbe is olyan furcsán, s gyorsan vágott bele...
A sztori az in medias res kezdésû vagy mi?
HELP MEE!
(egyb. nagyon jó anime.. :D :D Nemhiába válaszotta ki a Squara-Enix a következõ játékának..)

roderick

FMA olyan gyorsan vág bele, mint amilyen galád módon felyezik be... az elözmények kb. a 3. résznél kezdödnek majd el, biztos az elsö rész volt a pilot vagy nemtom...
/amúgy aki látta a film trailerét az osztja a félelmemet, hogy nem a történetet folytatják, hanem csak egy mellékszál lesz?/
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Ramiz

Teyhnolyze 18. része eléggé bedurvult, a 19. még rátett egy lapáttal...
Eddig is súlyos volt, de most még beerõsített...  :cool:
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

sirtomi

Quote from: Angelhát kétség kívül voltak bennek durva jelenetek :D
ha hasonló képbeállítású és stílusú animére vagy kíváncsi ottvan még a ******** hû basszus nem találom sehol hogy mi volt a címe.........  :eeek:
de szerintem már írtam róla ebbe a threadbe, csak ötletem sincs hogy keressem vissza  :eeek:

Edit: jeeeeeeeeeeeee!!!!!!!! megtaláltam :hopp:
Najica Blitz Tactics
A Najica szerintem jó. Sokkal jobban tetszett, mint az Agent Aika.

sirtomi

Quote from: Angelep 22 vége..........
még nem tértem magamhoz
le van esve az állam
szó szerint
úristen!
A szerveren csak 11 rész van fenn. Honnan szedted a többit?
Érdekelne.

Titkos

Quote from: ManuRááltam egy-két klasszikusra, mint Slayers meg Ranma, amúgy hiánypótlásként. Mindkettõt nézegettem már korábban, de félretettem õket, mert elsõre annyira nem kaptak meg, s akkor voltak náluk jobbak. Nna... A Ranmánál azért most is kellet a  season 2/3-ad része, mire ráéreztem, de most már a'szem végignézem az összeset, mert van egy varázsa, ami nagyon megfogott, s amit pl. az Inu Yashában nem találtam. Felkészültem rá, hogy nincs befejezve.

Szerintem a Ranma-t és az Inu Yasha-t nem éri meg nagyon összehasonlítani, igaz, hogy ugyanaz a készítõjük, de nagyon sokban különböznek egymástól. (Egyébként mindenkettõ nagyon hangulatos, csak másmilyen formában. :) )
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Djinn

Cowboy Bebop
Eddig kb a sorozat felét láttam. Bevallom, elõször problémáim voltak a sztorival. Kicsit laposnak éreztem a részeket ebbõl a szempontból. Nem éreztem a késztetést, hogy "gyorsan-gyorsan a következõ részt"! Viszont a zene nagyon-nagyon jó már az elejétõl kezdve. A karakterek is jók szerintem. És úgy látom a sztori is kezd alakulni...  :rolleyes:  Tecccik!!!  :)  
(De akkor is a zene a legjobb benne!!!!!)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Marox

Én most aktívan a Slayerst meg a Kiddy Gradet nézem  :) , na meg ma megnéztem három Slayers filmet. :)

Alkyra

Nah, most mit tegyek.

Nem tudom, hogy most a dvd ver.-eket töltsem le vagy a simát..
Miben különbözik a kettõ?
Az egyik angol vagy mi?Vagy más sztorija van??
Melyeket töltsem le??
HELP MEEE!!! :D:D

(aki nem tudná a Fullmetal Alchemist-rõl beszélek)

Chronos

Quote from: AlkyraNah, most mit tegyek.

Nem tudom, hogy most a dvd ver.-eket töltsem le vagy a simát..
Miben különbözik a kettõ?
Az egyik angol vagy mi?Vagy más sztorija van??
Melyeket töltsem le??
HELP MEEE!!! :D:D

(aki nem tudná a Fullmetal Alchemist-rõl beszélek)
A DVD-snek jobb a minõsége, egyébként ugyanaz...:)

CHRONOS