Melyik animet láttad legutóbb? Hogy tetszett? - Archive #1 - 2004-05 - 2006-03

Started by Moloko, 2004-05-15, 22:21:16

Previous topic - Next topic

katz

Mint a neve is muttaja horror. Igaz, nekem nem tünt túl félelmetetsnek, sõt idõnként nevetséges volt a horror rész a gagyi grafika miatt. Ennek ellenére nem rossz. Egyszer meg lehet nézni. Bövebben>>

Xipe

Quote from: katzMint a neve is muttaja horror. Igaz, nekem nem tünt túl félelmetetsnek, sõt idõnként nevetséges volt a horror rész a gagyi grafika miatt. Ennek ellenére nem rossz. Egyszer meg lehet nézni. Bövebben>>

a petshot of horrors-ban nem a horrorol volt szo hanem az emberi vagyakrol es bunrol.
ha megfigyeled a 4 reszben benne van mind a 7 eredendo bun.
in principio creavit Deus caelum et metal
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

katz

Quote from: Xipea petshot of horrors-ban nem a horrorol volt szo hanem az emberi vagyakrol es bunrol.
ha megfigyeled a 4 reszben benne van mind a 7 eredendo bun.
Ja. Erre utal az egyes részek címe is, de attól még a "horror" része elég vacak :rolleyes:

Rounin

Quote from: RamizTágabb értelemben igazad van, de ennyi erõvel minden fantasy.  :hehe:
Szûkebb értelemben a tolkieni ösvényre gondoltam. (Na... tudom, hogy érted... ne csinálj úgy, mintha nem értenéd. ;) )

(értem há') Egyébként igen, tágabb értelemben minden fantasy :P Volt is errõl sok vita. De ha a rendes fantasynél vagyunk, akkor ajánlom a (The?)Heroic Legend of Arslan-t :) Klasszikus fantasy :D

sirtomi

Most kezdtem el nézni, még csak az elsõ 2 részt néztem meg.

Elég furcsa a rajz, néha eléggé érdekes a színösszeállítás. Így az elsõ két rész után a történet is elég zavaros, remélem a végére világos lesz.

Egy kicsit másra számítottam, de mindenképpen megnézem.

roderick

Quote from: Rounin(értem há') Egyébként igen, tágabb értelemben minden fantasy :P Volt is errõl sok vita. De ha a rendes fantasynél vagyunk, akkor ajánlom a (The?)Heroic Legend of Arslan-t :) Klasszikus fantasy :D

Nah... ennek lennék kiváncsi az 5-6 részére, vajon hol lehet megtalálni, habár olyanokat halottam, hogy mások csinálták és nagy csalódás, de így meg elég hülyén ér véget.

Amúgy jó sorozat... föleg akkor tetszett meg, amikor kiderült, hogy igazából az ókori perzsiát dolgozza fel... pedig leeshetett volna:)
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

katz

A sztori a szokásos: egy szaros kis balf*sz patkány becsöppen egy rakás jó csaj közé és ott szerencsétlenkedik, meg persze beleszeret az egyikbe és össze-vissza bénázik. Csak amíg ezt másutt többé kevésbe jól tudják megvalósítani, itt elég szánalmasra és szedett vedettre sikrült a történet. Sok olyan rész van, amikor legszivesebben kitaposnám a fõszereplõ kis tetû belét, annyira szánalmas. Tele van olyan részekkel, amin látni, hogy az alkotóknak semmi, de semmi koncepciójuk nem volt ezért loptak egyet egy másik anémébõl. Egyszer nézhetõ kategória. Inkább nézzetek helyette Love Hinát vagy Ai Yori Aoshi-t

naVi

vki tudna nekem ajánli vmi narutohoz vagy nge-hez hasonló stuffot? ;] :grrr:

katz

Quote from: naVivki tudna nekem ajánli vmi narutohoz vagy nge-hez hasonló stuffot? ;] :grrr:
:grrr: <= ez minek bele? :confused:

Narutora majd szeretett moderátorunk mond vmit.
Ja igen egyett tudok: Street Fighter

NGE:
Ha mecha érdkel: Dual, Gasaraki, RahXephon, Canditate of Goddess, Full Metal Panic...
Ha sci-fi: Akira, Armitage III, Ghost in the Shell, Trigun, Outlaw Star...

Djinn

Quote from: katz:grrr: <= ez minek bele? :confused:
Már biztos régen keres ilyeneket és nem talál. vagy senki nem segít... :)
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

naVi

Quote from: DjinnMár biztos régen keres ilyeneket és nem talál. vagy senki nem segít... :)

jaja elég régóta keresek már, 1 hete folyamatosan olvasgatok oldalakat, nézek amvket, töltök le pár részt animekbõl de eddig egyikse nagyon jött be ;[

remélem ezek közül amiket katz adott lesz vmi termés ;]

Xipe

hat a neon genesis es az Argento soma kozott nem is tudom mennyi hasonlosag van.
de azt be kell ismernem nekem nagyon tetszett az Argento Soma.
You know the first time you get laid and you turn around and say "daddy, are you sure this is alright?".
_(๏̯͡๏)_

naVi

Quote from: ShiroiKizárt. NGE-hez hasonló nincs.  :) Talán az Argento Soma vagy a RahXephon (bár még nem láttam egyiket sem, csak több helyrõl hallottam, hogy hasonló).
Naruto... hmmm...  bunyós anime kellene? Akkor Flame of Recca, Yu Yu Hakusho.
Remélem valamelyik jó lesz, nem igazán jöttem rá, mi kell neked.

Hát engem naruto igazából a régi szép dragonballos idõkre emlékeztetett elsõre, gondoltam kicsit nosztalgiázok és letöltöttem pár részt ;] aztán meg nembírtam abbahagyni, úgyhogy most úgy állok hogy megnéztem összes eddigi naruto részt és hetente 1 rész nemtúl sok :)

katz

Quote from: ShiroiKizárt. NGE-hez hasonló nincs.  :)
Pontosan :jee:
Quote from: ShiroiTalán az Argento Soma vagy a RahXephon (bár még nem láttam egyiket sem, csak több helyrõl hallottam, hogy hasonló).
Én sajnos láttam mindkettõt és ezektõl se kezdtem kevésbé utálni a mechás cuccokat.
A RahXephon olyan mint az NGE felnõtt karekterekkel. Van akinek jobban tetszik, mint az NGE a kevesebb gyerek rinyálás miatt.
Az Argento Soma is hasonló csak lightosabb, de az még annyira sem tetszett.

naVi

yuyu hakushohoz tudtok nekem vhonnan adni feliratot? ;]
ftp-n sajnos nemtaláltam  :beken:

Baldy

Hmmm...
Nekem is kéne már folytatnom a Narutót, de valahogy mindig elfelejtem letölteni :) Meg aztán ha már megnézem, akkor ki kéne irni, ahhoz viszont le kéne tölteni az elsõ résztõl kezdve, és ugy már kicsit sokáig tartana a téma :)
Az emberek ritkán hiszik el az igazságot, amikor látják, és még kevésbé, amikor nem akarják látni

Öngyilkosság: fõnév: amikor azt mondod Istennek, hogy nem rúghat ki, mert felmondasz.

Dragon

Ez így igaz.
Nézd meg még egyszer, és az talán hasonló lesz :)
Én is így csinálom, amikor valami olyasmire vágyok, megnézem mégegyszer. Sosem csalódtam benne.

Naruto viszont kezd egyre unalmasabbá válni, pedig most három csata megy egyszerre.... megint hosszú perceket csalnak el egy-egy epizódból ilyen visszaemlékezõs képekkel, aztán ahogy váltogatnak a harcok között, mindegyikbõl ismételnek pár másodpercet, szóval már picit idegesítõ.
Remélem, a nagy esemény amit annyira várok hamarosan bekövetkezik.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Pirula

Dehogynem! Ott a Fruits Basket, az is 26 részes! :)
Most tartok éppen a 8. rész után, nagyon aranyos kis sorozat, ez is inkább a személyiségek kibontakoztatására épít mintsem a pörgõs cselekményre.

Xipe

Quote from: bpka000Ez így igaz.
Nézd meg még egyszer, és az talán hasonló lesz :)
Én is így csinálom, amikor valami olyasmire vágyok, megnézem mégegyszer. Sosem csalódtam benne.

Naruto viszont kezd egyre unalmasabbá válni, pedig most három csata megy egyszerre.... megint hosszú perceket csalnak el egy-egy epizódból ilyen visszaemlékezõs képekkel, aztán ahogy váltogatnak a harcok között, mindegyikbõl ismételnek pár másodpercet, szóval már picit idegesítõ.
Remélem, a nagy esemény amit annyira várok hamarosan bekövetkezik.

hanyadik resznel tartasz?
_(๏̯͡๏)_

Dragon

Quote from: Xipehanyadik resznel tartasz?
legfrissebb, 120.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

Nagyon kedves történet, komoly gondolatokkal. Szereplõk egytõl-egyig szimpatikusak a maguk módján, mindenkinek megvan a maga helye.
Egy kérdés nyitott maradt, bár igazából nem ez képezi az igazi tartalmát az anime-nek.
Mik, kik is valójában a Haibane-k? Úgy a 6. rész végén úgy éreztem, hogy olyan (volt) emberek, akik nem tudták nyugodt lélekkel itt hagyni ezt a világot, mert vmilyen súlyos terhet cipeltek, és kaptak egy 2. lehetõséget, hogy megoldják a problémájukat. Vagy sikerül, és akkor eljön a fény napja, vagy lejár az idejük...
roderick: kíváncsi vagyok: mitõl olyan kedves számodra ez az anime? Van sejtésem, de inkább nem tippelgetek :)

Xipe

Quote from: bpka000legfrissebb, 120.

en jelenleg 112.
most zarkozom fel mert altalaban 10 reszenkent szoktam megnezni.
_(๏̯͡๏)_

Chrisdry

Üdv Mindenkinek!

Én mint zöldfülû (nem életkorban-hanem animés jártaságomban), lehet hogy érdekelne engem is a szombati Kálvin téri tali, ha nem zavarom a köreiteket bár, 17h-re mennem kell el...

3 hónapos animézõ csak kb.20-25 animét tudtam -eddig- megnézni, egyre több a japánul beszélõt találok s se magyar se angol feliratom sem, s eképp' hamar elmegy a kedvem, csak gyûlik a winyómon...

Szóval, mint új, én csak most jutottam el a lain-hoz, engem nagyon megfogott az egész alkotás, és a pillanatnyi mozzanatok, érzelmi hatások. /Tudni illik, hogy én csak dark-ot vagy mondanivalós/elvont és mély érzelmû vmint hit/jövõ stb.. témával foglalkozókat nézek -általában- csak, bele-belenéztem más típusokba, meg AMV-kbe, meg DBallokba, de ez nekem -elnézést akit ez zavar: de nekem azok, --számomra-- semmitmondóak.
Szóval a lain annyira elgondolkodtatott, mint anno a NGE (vagy 2 napig a hatása alatt voltam, még jó, hogy kötetlen munkaidõben vagyok, nem tûnt fel, hogy nem dolgoztam, csak a BOA_Jasmine Rodgers-Duvet.mp3-ait kerestem a neten (lain intro zenéje). Grafikára nem nyûgözött le mint pl. a GiTS2, vagy nem érintett meg érzelmileg mint a W.Days vagy a The Voices of a Distant Star (az utóbbit legalább 30x láttam, lassan japán szöveget is tudom kívülrõl), s nem volt elvont mint az Angel's Egg, sem anynira csavaros, mint a P.Blue de katartikus kimagasló egy alkotás...a lain.
Néha elgondolkodom, hogy ki az "félõrültebb", a rendezõ vagy a forgatókönyvíró (Perfect Blue-t pl, zseniálisan oldották meg -ha az film lenne márpedig nem lesz, s jó ez így-, akkor nagyon odacsapna a "Hálivóóód"-i új-kultúrgiccsnek, mint pl., az Oldboy c. dél-kóreai alkotás.)...

Még csak annyit, hogy lain van a MSN-avataromban, lain van a win. háttérként, és BOA zene szól, és a Quake3Aréná-s klánomban is átcseréltem a nickem... (ayanami rei-rõl, csak azért õ a kedvenc karakterem, meg a Maier Link, s lain csak a 3. lett). :)

Bocs, hogy ennyit írtam, csak kb. most van idõm, a fórummoderálás (én máshol moderálok) mellett ide is írnom.. bye,

Bye all:
Krisz
"Megsiratjuk a madarakat de a halaket nem. Szerencsések kiknek hangjuk van. Ha a bábuknak lett volna hangjuk, azt kiáltották volna "Nem akartam ember lenni!" -GITS2

Xipe

Quote from: ChrisdryÜdv Mindenkinek!

Én mint zöldfülû (nem életkorban-hanem animés jártaságomban), lehet hogy érdekelne engem is a szombati Kálvin téri tali, ha nem zavarom a köreiteket bár, 17h-re mennem kell el...

Krisz

koreinket nem zavarod, szivesen latunk mindenkit.
_(๏̯͡๏)_

.Attila

Quote from: ChrisdryÜdv Mindenkinek!

3 hónapos animézõ csak kb.20-25 animét tudtam -eddig- megnézni, egyre több a japánul beszélõt találok s se magyar se angol feliratom sem, s eképp' hamar elmegy a kedvem, csak gyûlik a winyómon...
Szia! :)
Az elsõre: gyere :)
A másodikra: van egy olyan érzésem, hogy mkv vagy ogm file-okról van szó. Azokban ott van a felirat, csak elõ kell hozni õket.

edit: jut eszembe, bemutatkozni a Bemutatkozások topicban kell, de semmi gond, új vagy, nem tudhattad :)

roderick

Quote from: Triviroderick: kíváncsi vagyok: mitõl olyan kedves számodra ez az anime? Van sejtésem, de inkább nem tippelgetek :)

1. Mert Yoshitoshi ABe karaterdesignja...
2. Mert Yoshitoshi ABe írta... :)
3. najó igazából csak ezután jött ki az ABe mániám, igazából nekem azért tetszett nagyon, mert gyönyörü szín és látványvilága van, a történet olyan bájjal rendelkezik amit nagyon ritkán látni bármi mozgókép dolgon és mindezek mellet, nem az a "jajjdekawaiiii", hanem megvan benne az a komolyság mint a Lainben vagy a Texhnolyzban... de nem abban a megterhelö depresszív formában, haben lágyan gördülékenyen. Arról nem is beszélve mien ötletes és hangulatos világot mutat be nekünk. (gondolván, pl. hogy mi a fizetöeszköz :))
4 Spoiler az én elképzelésem se áll nagyon messze a tiedtöl... sztem valami purgatórium féle dolog lehet ahol élnek, föleg azért gyanus mert sok a gyerek... akik ugyebár ha eltávoznak a világból nem biztos h. meg lehet állapítani mien életet éltek... habár ezmár kicsit ráeröltetés

Edit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ
All human relationships are built upon interests.
But relations built on interests have their own aesthetics.

Xipe

Quote from: roderick1. Mert Yoshitoshi ABe karaterdesignja...
2. Mert Yoshitoshi ABe írta... :)
3. najó igazából csak ezután jött ki az ABe mániám, igazából nekem azért tetszett nagyon, mert gyönyörü szín és látványvilága van, a történet olyan bájjal rendelkezik amit nagyon ritkán látni bármi mozgókép dolgon és mindezek mellet, nem az a "jajjdekawaiiii", hanem megvan benne az a komolyság mint a Lainben vagy a Texhnolyzban... de nem abban a megterhelö depresszív formában, haben lágyan gördülékenyen. Arról nem is beszélve mien ötletes és hangulatos világot mutat be nekünk. (gondolván, pl. hogy mi a fizetöeszköz :))
4 Spoiler az én elképzelésem se áll nagyon messze a tiedtöl... sztem valami purgatórium féle dolog lehet ahol élnek, föleg azért gyanus mert sok a gyerek... akik ugyebár ha eltávoznak a világból nem biztos h. meg lehet állapítani mien életet éltek... habár ezmár kicsit ráeröltetés

Edit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ

melyik animrol beszeltek?
_(๏̯͡๏)_

Manu

Jelenleg vagy lassan csordogáló, vagy "végtelenített" sorozatokat nézek, úgyhogy egy darabig nem tudok befejezett élményekrõl beszámolni, de írhatnékom támadt, ezért közlök egy szubjektív sorrendet, csak úgy, megjegyezvén, hogy mindegyiket szeretem: 1. Samurai Champloo, Cowboy Bebop  (ezt direkt fogom vissza) 2. Naruto 3. Ranma 4. Bleach, One Piece (egyenlõre, de még az elején tartok) 5. School Rumble.
Ez döntõ többségében fighting anime és már nagyon kéne valami komolyabb, mint a Lain vagy a Paranoia Agent...  :beken:

.Attila

Quote from: roderickEdit: ja és a zenéje is JÓÓÓÓÓÓ
Ezt én is írni akartam, de elfelejtettem :)
Gyönyörû, békés hangulatot árasztó opening és ending zene is, nagyon jók :jee:
Az openingben vmi fantasztikus számomra az a váltás, amikor megszólalnak a dobok is :) Megyek, megkeresem és le is szedem mindkettõt vhonnan :)

Chrisdry

hi

köszi minndekinek a helpet, elsõsorban az alábbi animékhoz kellene prioritásosan felirat (ezek már régóta a gépemen vannak, megnézés nélkül japán/vagy angol felirattal, -csak nemcsak az angolos ismerõseim néznék szívesen), ezek az alábbiak: Boogiepop Phantom, Elfen Lied, Haibane Renmei, Please Save My Earth, Appleseed, RahXephon Movie, She, the Ultimate Weapon és a  Silent Möbius. Ezekhez vagy nem jó, vagy egyáltalán nem találtam -magyar- feliratokat. Amit tudok triviális, hogy segítek bárkinek, közös érdek, hogy más is megnézhesse...

Lehet, hogy beugrok holnap a Kálvinra én is.

Valaki írta, hogy bemutatkozni máshol kell (sorry, ez most így alakul), hmm, hát én nem szeretek (nem vagyok már gyerek, hogy leírjam mi a kedvenc szinem ilyesmi)...

Más: szívesen megismerkednék japánból érkezett/már itt született/tanuló diákokkal kultúra-információ elsõkézbõli értekezésére...(mûvelõdést és magyar mûvtörit is tanultam anno a fõiskolán, eléggé képben vagyok a magyar dolgokkal kapcsoatban). --ezt melyik topicba kell írnom? Off-ba? -Majd lecsesztek/kijavítotok, csak kb. ennyi idõm volt ma... talán este... bye all...
"Megsiratjuk a madarakat de a halaket nem. Szerencsések kiknek hangjuk van. Ha a bábuknak lett volna hangjuk, azt kiáltották volna "Nem akartam ember lenni!" -GITS2