Stratégiai játékok

Started by Isi101, 2004-05-16, 15:24:12

Previous topic - Next topic

Titkos

Quote from: XagaBeszerzek egy konzolt a géphez :D

Engem haverom rábeszélt egy PS 2-re, úgyhogy emiatt most nem aggódok, de ettõl függetlenül tényleg nem halnának bele, ha PC-re is kiadnák. Mondjuk én a World of Warcraft miatt vagyok szomorú, mert ugyebár fizetõs lesz és kíváncsi vagyok, hogy Magyarországról hogy fogunk a Blizzard-nak pénz átutalni (valószínûleg sehogy :( ).
"Look, Kodomo No Jikan fans, we know how you like to go on about how it's not Lolicon. Please justify the sheer amount of time the young girls are naked or topless without using the phrase "Fanservice". We can wait." 

Fazék

Quote from: TitkosMondjuk én a World of Warcraft miatt vagyok szomorú, mert ugyebár fizetõs lesz és kíváncsi vagyok, hogy Magyarországról hogy fogunk a Blizzard-nak pénz átutalni (valószínûleg sehogy :( ).
tudtommal nem olyan bonyolult manapság elõállíttatni egy internet-es fizetést lehetõvé tevõ kártyát, és az a havi 8-10 dollár se fogja hanyattvágni sztem azt aki 10-15 Ft-ot költ havonta szélessávú internetkapcsolatra... pláne hogy ha elkezd ezzel a játékkal játszani, akkor már más játékra úgyse kell majd költenie :D

Damnatus

Hali!

Mivel a W3-ban sokat számít az ügyesség, hogy mennyire gyorsan tudsz jó helyre klikkelni, én inkább taktikai, mint stratégiai játéknak tartom.

Dune1-ben vhol ott akadtam el, hogy ki kellett menni a sivatagba (asszem azért, hogy bekéküljön a szemem), az anyja magyarázott valamit. Nem emlkszem pontosan, pont az volt a gondom, hogy nem értettem, pontosan mit is kell csinálni.

off:
Azok az eredeti Dune könyvek, amiket Frank Herbert írt. Amikor a játékkal játszottam a Dûnét el is olvastam, meg is néztem filmen, sõta zenekartól is beszereztem zenét (bár ott már csak a név stimmelt).

Heroes 3 még jó volt, a 4 nem tetszik.

Fazék

84-es Lynch film  :whoah:  . egyedüli baja, hogy a könyv kiolvasása után válik csak igazán érthetõvé a legtöbb ember számára, azt hiszem én is 2x láttam. nagyon régen nem tetszett, és talán a 4-5 éve könyv kiolvasása után, pedig egyszerûen teljesen odavoltam érte :D
Quote from: DamnatusHeroes 3 még jó volt, a 4 nem tetszik.
mennyit játszottál a néggyel? mert elsõ próba után én is ijedten dobtam vissza, hogy 'miezaszörnyeteg?!' de hosszabb próba után, átkozottul tetszik az új fejlõdési rendszer, és hogy hõs nélkül is lehet egységeket mozgatni, végre ezzel felgyorsult a felderítés és a kis vacak nyersanyagokat nem a hõsömnek kell fölvennie. és a fog-of-war-t is meglehet szokni, erre jók a kihelyezett 1-1 lényecske, ha megtámadják látod, hogy jön ott valami :) ha csak belepillantottál, akkor sztem tegyél vele egy újabb próbát :) egyedüli bajom a barbár néppel van. velük hadilábon állok, egyszerûen nehéz megemészteni, hogy teljesen kivan zárva tõlük a varázslás lehetõsége, és ha nem tudnak fölfejlõdni egy minimum 10-15. szintig más játékossal való találka elõtt, akkor sztem egyszerûen elvéreznek egy varázsló ellen... de ez csak személyes tapasztalat, lehet hogy létezik ember, aki tud játszani ezzel a néppel is :D . csak valahogy hiányolok valami pluszt tõlük, mert én úgy vettem észre, hogy simán ugyanolyan erõs lehet akármelyik knight hõs, vagyis max a lényeikben lehetnek táposak a barbárok, de én azt nem érzem elégnek, mert azokhoz meg ugyanúgy kéne az a rohadtsok pénz, hogy kivásárold, ill. egyáltalán felépítsd a lényes épületeket...

Rounin

Quote from: Damnatusoff:
Azok az eredeti Dune könyvek, amiket Frank Herbert írt. Amikor a játékkal játszottam a Dûnét el is olvastam, meg is néztem filmen, sõta zenekartól is beszereztem zenét (bár ott már csak a név stimmelt).

Off:
Melyik filmet?  A kanadaiak trilógiáját? Vagy a régebbi 'szörnyûséget?'

Phoeneix

Az az igazsag, nekem 1ik film se tetszett, de a regebbi az a maga koraban nagyon jo volt.
"A mesterseges inteligencia nem foghato a termeszetes hulyeseghez"
(Anonymus)

TurboK

Quote from: XagaOni király :D
A legkirályabb. habár kevés benne a jó zene (csak a végsõ harcnál a felturbózott címzene jött be úgy igazán), és kevés az anime betét, és ami van az is gyenge (més az animátor, Konoko hülyén néz ki.)
Meg lehetne benne több interaktivitás, pl. amíg a CGben savakban úszkálsz meg égbõl pottyanva indul a pálya, benn a játékban nem lehet egy pasast kidobni az ablakon keresztül, csak ha pisztollyal kilövöd az ablakot és annak a helyén.
De a tömegverekedés a végén nagyon komoly volt.

QuoteDune1-ben vhol ott akadtam el, hogy ki kellett menni a sivatagba (asszem azért, hogy bekéküljön a szemem), az anyja magyarázott valamit. Nem emlkszem pontosan, pont az volt a gondom, hogy nem értettem, pontosan mit is kell csinálni.
A mukinak a szeme folyamatosan kékül. Amikor beszól a mama hogy menj ki a sivatagba "tapasztalatot gyüjteni" vagy valami hasonló, akkor ki kell menni a sivatag mélyére (egy barlang mellet ahol fremene dolgoznak, különben megsülsz) és ott dekkolni ameddig látomásod nem lesz. Ha már van látomásod és javában háborúzol, akkor az élet vize növeli majd csak az erõdet, de az a játék végefelé van.

Heroes of M&M téma:
messze a harmadik a legjobb... az elsõ és második túl egyszerû, a negyedik meg már teljesen más. mindig nekiállok hogy mostmár télleg megkedvelem, de aztán öt perc után ugy vagyok hogy UUUÁÁÁÁHH.
A harmadik volt telitalálat, fõleg a kiegészitõkkel. a sima 3ból hiányzik egy csomó lény. meg ha van hozzá mondjuk 1500 térképed akkor évekig lehet nyomni, fõleg azért mert egy nagy XLes pálya azért tényleg nem a csatára és nyerésre, hanem a felfedezésre és a kalandokra épül - és ezért jó.

érdekességképpen megemlitem hogy a Heroes 3 egyik csatazenéjét (Combat02 asszem, a 4 közül a legjobb) remixelték a Crusaders of M&M-ben, elég bénán (house-zenét csináltak belõle).
továbbá, a Heroes 3 zenéjének sztereó a felvétele, de a játék csak mono zenét kezel...

jó stratégia volt még anno a Z is meg a KKND, de ezekkel már nem játszottam annyit, a C&C túl lekötött. A SWINE-ban pedig pont a lökött hangok tetszettek a legjobban (meg a zene, ugye, a Másfél rá is tette a legujabb albumára) meg az hogy nem egy helyben fordult meg minden. Azzal csak vigyázni kellett hogy ne összevissza küldjed a tankokat hanem tartsd figyelembe a fordulási idõt is, vagy csinálj pl egy menetoszlopot. Eggyel több a stratégiai tényezõ.

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Damnatus

Hali!

A régi Dûnét láttam. Meg lehetet nézni.

Heroes 4-gyel eleget játszottam, a fejlõdési rendszer nekem is tetszett, devalahogy az egész hangulata, a játékélmény hiányzott belõle.

Naa Dune1-ben azt a helyet nem találtam meg, ahol látomást kellett volna kapjak. De így már sejtem. Én az erõd mellett kezdtem bóklászni, míg szomjan nem haltam.

Moha

Quote from: TurboKHeroes of M&M téma:
messze a harmadik a legjobb...
Egyetértek!  :tezsvir: Én mondjuk anno a 486-on a 2-vel is sokat játszottam. De a 3 minden tekintetben elviszi a pálmát. Mondjuk nekem sajna nincsenek hozzá kiegészítõk :(
Quote(Combat02 asszem, a 4 közül a legjobb)
Ezzel is egyetértek! :) Ami még nekem tetszik az a rampart háttérzenéje.

Vikunya

Quote from: DamnatusNaa Dune1-ben azt a helyet nem találtam meg, ahol látomást kellett volna kapjak. De így már sejtem. Én az erõd mellett kezdtem bóklászni, míg szomjan nem haltam.

Nem olyan bonyolult az a látomásos dolog. Simán bemész pár mezõnyit akárhol sivatagba, akár a palotától, akár egy sziecstõl indulva, és VÁRSZ egy kicsit egy helyben. Csak annyira kell bemenni, hogy már ne legyen a képen sziecs, harvester, vagy ilyesmi. (Nem kell a wait until day/night opciót használni, csak ne mozogj egy rövid ideig.)
I'm the Black Mage! I solve my problems through violence.

Damnatus

Rounin

Hmm, megvan Shogun: Total War. Érdekes egy program: a radeon 9200 SE-n nem fut, de berakom a tnt2-esemet, máris elindul. Ez a Catalyst hibája? A legújabbal is ezt játssza el... :(

Fazék

ma este szembesültem vele, hogy valaki egy elegáns keresztbekarccal kinyírta az eredeti American McGee's Alice játékom elsõ cd-jét. nem esett jól. eheti szombati meet-re légyszi, akinél van cd-m az hozza vissza, mert ugyan reggel szüretre megyek majd, de mindenképpen megpróbálok ott lenni 5 körül a Burger King-ben (ugye ekkor szokott úgy nagyjából mindenki ott lenni?). sajnos nem emlékszem, hogy pontosan kiknek kéne pm-et küldenem, mert végül nem figyeltem kihez mi megy, de a következõ cd-ket várom vissza:

Total Annihilation, Neverwinter Nights, Tiberian Sun - Trivi talán?
Baldur's Gate 1-2 + kieg-ek - na ezekrõl fogalmam sincs kinél vannak... úgyhogy lehet próbálkozni :)
sztem nem hagytam ki semmit, de nyugodtan szóljatok, ha mégis...

remélem a short-notice ellenére megtudjátok oldani a cd-k odahozatalát.
köszi, én

ui: és bocsi hogy 2 thread-be is post-olom, de hátha valakit nem érdekel az egyik témakör és nem nézi... köszi még1x

Pi-Tec

Üdv! :uzi:

Magic: the Gathering TCG (kártyajáték) új kiegészítõje, a Champions of Kamigawa a keleti mitológiát dolgozza fel. Aki már gyûjtögette, annak ajánlom megkukkantani a //www.magicthegathering.com-on, mert ezt a kiegészítõt nem lehet kihagyni. Rengeteget fejlõdött a szabályrendszer is, meg persze bekerültek japán kártyatervezõk, festõk is (de azért nem lett bishoujo-s meg bishounen-es a grafika, de akkor is idevág és kész!) :hopp:
Lucy az én istennõm!
Long Live the Diclonius race!!! :__devil:

TurboK

Quote from: MohaEzzel is egyetértek! :) Ami még nekem tetszik az a rampart háttérzenéje.
a Tower zenéje a legjobb, pláne egy 5.1 rendszeren. jó még az Elemental váré, továbbá a DIRT.MP3 és az AITheme0.mp3, és ugye a Combat02.mp3. Meg talán még a fõmenü.

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

ez itt a reklám helye:

Heroes 3 Complete
Alapjáték + Armageddon's Blade + Shadow of Death - Angol nyelven, classic – 1 990 Ft
kapható pl itt (máshol fogalmam sincs)
ennyiért már sztem mindenkinek megéri aki szereti!!!

Bruce

Quote from: Blimpez itt a reklám helye:

Heroes 3 Complete
Alapjáték + Armageddon's Blade + Shadow of Death - Angol nyelven, classic – 1 990 Ft
Köszi az infót! Megyek és lecsapok :D

And my soul from out that shadow that lies floating on the floor
Shall be lifted - nevermore!

Moha

Quote from: Blimpez itt a reklám helye:

Heroes 3 Complete
Van a listában egy essential pack is, ugyanennyiért. Nem tudod véletlenül, mi a különbség a kettõ között?
Amúgy ennyiért tényleg nem sok, minden kiegészítõvel együtt. De én asszem majd késõbb veszem meg, ha járok Pesten, és akkor már a Broken Sword 2-vel együtt. :)

Fazék

Quote from: MohaVan a listában egy essential pack is, ugyanennyiért. Nem tudod véletlenül, mi a különbség a kettõ között?
itt   van róla egy leírás. engem pl nem igazán érdekel, ezek mind letölthetõk sztem ingyen is, bár jó próbálkozás, hogy így összegyûjtötték az extrákat...

Moha

Quote from: Blimpitt   van róla egy leírás. engem pl nem igazán érdekel, ezek mind letölthetõk sztem ingyen is, bár jó próbálkozás, hogy így összegyûjtötték az extrákat...
Köszi. Asszem megelégszem a játékkal. Olyan sokat nem szoktam játszani, hogy az alap pályakészlet ne legyen elég... :)

Bruce

Quote from: MohaKöszi. Asszem megelégszem a játékkal. Olyan sokat nem szoktam játszani, hogy az alap pályakészlet ne legyen elég... :)
Ezzel egyetértek. Viszont azt a hármas csomagot lehet hogy be kéne szerezni... Talán eredetiben nem dob ki a játék közepénél, mert írottban játszunk, és egyszer csak egy szabályos idõpontban - pl 3. hónap 3. hét 3. napján - kidob. Nem gameover, hanem kilép a winfosba...

Fazék

Quote from: BruceEzzel egyetértek. Viszont azt a hármas csomagot lehet hogy be kéne szerezni... Talán eredetiben nem dob ki a játék közepénél, mert írottban játszunk, és egyszer csak egy szabályos idõpontban - pl 3. hónap 3. hét 3. napján - kidob. Nem gameover, hanem kilép a winfosba...
tessék szépen föltelepíteni a patch-eket (vagy egyszerûen telepítsd föl az utolsó küldetéslemezt (SoD) és akkor patch se kell, mert az tartalmazza a legutolsót). nekem így soha semmi hiba nem jött elõ a játékban, bár persze az is lehet hogy csak szerencsém volt :)

Bruce

Quote from: Blimptessék szépen föltelepíteni a patch-eket (vagy egyszerûen telepítsd föl az utolsó küldetéslemezt (SoD) és akkor patch se kell, mert az tartalmazza a legutolsót). nekem így soha semmi hiba nem jött elõ a játékban, bár persze az is lehet hogy csak szerencsém volt :)
Mivel mind a patch-ek, mind a SoD fenn vannak, azért gondoltam hogy a nem eredeti származás okolható ezzel. Egyébként "csak" a pályák kb. 60% - ánál tapasztaltam, már amennyit kipróbáltam. De a generált pályákra is igaz.

Fazék

Quote from: BruceMivel mind a patch-ek, mind a SoD fenn vannak, azért gondoltam hogy a nem eredeti származás okolható ezzel. Egyébként "csak" a pályák kb. 60% - ánál tapasztaltam, már amennyit kipróbáltam. De a generált pályákra is igaz.
ez esetben tényleg javaslom az eredeti beszerzését :)
vszleg elég rossz tört változatot fogtál ki, vagy még érdemes lehet a biztonság kedvéért néhány rendszertesztet lefuttatnod, ha máshol is tapasztalsz hasonlókat, mert én még senki másnál nem találkoztam ilyen heroes3 viselkedéssel... egy picit azt hiszem tényleg ronthat a játék élvezetén :)

Moha

Hát ilyen hibával még én sem találkoztam. Tényleg lehet, hogy a rossz törés következménye. Bár nem igazán értem, mert ha jól tudom, a H3-nak nem volt CD-védelme, csak annyi, hogy a CD kellett a futtatáshoz. De még azt is mindössze 2 érték módosításával az exe-ben ki lehetett iktatni.

Bruce

Érdekes dolog jutott tudomásomra: szobatársam is hasonló problémával küzd, holott neki PC-Gurus változata van... lehet, hogy mégsem a legújabb patch van fenn? Na ennyit rólam  :rolleyes: (Habár a SoD akkor is fenn van szal elvileg nem lehetne gond :confused: )

TurboK

Origi PC Gurus H3, írott Armageddon és SoD, semmi hiba itt pedig már vagy 300 különbözõ pályát biztos lenyomtam.

a full cd van meg másolva, vagy a mindenféle "no mozi - no zene" crackelt verzió? ha az utóbbi, akkor lehet hogy a probléma forrása.

Bruce

Quote from: TurboKOrigi PC Gurus H3, írott Armageddon és SoD, semmi hiba itt pedig már vagy 300 különbözõ pályát biztos lenyomtam.

a full cd van meg másolva, vagy a mindenféle "no mozi - no zene" crackelt verzió? ha az utóbbi, akkor lehet hogy a probléma forrása.
Akkor feladom... Minden fullos mozival meg zenével (te jó ég, no zene! anélkül nem Heroes a Heroes!) Igaz, nem említettem, hogy a probléma csak akkor jelentkezett, ha Hot Seat-en játszottunk... egyjátékos módban ment miden, de amint leültünk egy géphez többen, kiutasított a játék. Lehet, hogy ti azért nem tapasztaltátok mert egyedül nyomtátok, mi viszont az esetek döntõ többségét így játszottuk...

Fazék

Quote from: BruceAkkor feladom... Minden fullos mozival meg zenével (te jó ég, no zene! anélkül nem Heroes a Heroes!) Igaz, nem említettem, hogy a probléma csak akkor jelentkezett, ha Hot Seat-en játszottunk... egyjátékos módban ment miden, de amint leültünk egy géphez többen, kiutasított a játék. Lehet, hogy ti azért nem tapasztaltátok mert egyedül nyomtátok, mi viszont az esetek döntõ többségét így játszottuk...
rengeteget játszottunk hot-seat módban, de én egyetlen ilyen kilépésre/hibára sem emlékszem...
imádom az ilyen számítógépes rejtélyeket (már ha nem én vagyok az áldozat) :)

Moha

Quote from: Blimpimádom az ilyen számítógépes rejtélyeket
Igen. Két tök egyforma program, két tök egyforma gépen is képes teljesen máshogy viselkedni... :rolleyes:

Hot seat-ben nekem sem volt gondom (bár túl sokat nem játszottunk ketten), de hálózatban elõfordultak fagyások. De az inlább a hálózat hibája volt, annál is inkább, hogy kénytelenek voltunk IPX-en játszani, mert TCP-n nem akart menni...