Anime és az ellenkező nem (=partner)

Started by Ramiz, 2004-05-18, 19:43:45

Previous topic - Next topic

.Attila

Akivel elnyertem a japán ösztöndíjat, az még nem látott egyetlen anime-t sem, de ahogy megemlítettem neki, mindjárt kíváncsi lett. Ezeket ajánlottam neki:
- Chihiro
- Laputa
- KGNE
- Love Hina
Remélem be fog jönni neki :)

Manu

Quote from: BonciAkivel elnyertem a japán ösztöndíjat, az még nem látott egyetlen anime-t sem, de ahogy megemlítettem neki, mindjárt kíváncsi lett. Ezeket ajánlottam neki:
- Chihiro
- Laputa
- KGNE
- Love Hina

Lehet szerencsésebb lett volna egy panoráma, attól függetlenül, hogy lány. Mellé vehettél volna valami hentait, meg fightot, vagy esetleg az elfen lied-t, soha nem lehet tudni :D Komolyra fordítva, az NGE mehetett volna még, mondjuk a második Miyazaki helyett.

Djinn

Quote from: ManuKomolyra fordítva, az NGE mehetett volna még, mondjuk a második Miyazaki helyett.
Azért ahhoz elöbb szokni kell egy kicsit a dolgt nem? Elsõre elég ütõs lenne szerintem  :eeek:

edit: Bár lehet, hogy tényleg pont amiatt szeretné meg a mûfajt  :rolleyes:
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Meske

A Love Hina biztos jó választás volt! :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Manu

Quote from: Djinnedit: Bár lehet, hogy tényleg pont amiatt szeretné meg a mûfajt  :rolleyes:

Én azért gondoltam, merthogy az elején annyira nem súlyos, a közepe egész vidám, de a végén megmutatja, hogy az anime nem gyerekmûfaj. Ergo rávezetés, mint a drogoknál. :D

Moha

Quote from: BonciAkivel elnyertem a japán ösztöndíjat, az még nem látott egyetlen anime-t sem, de ahogy megemlítettem neki, mindjárt kíváncsi lett. Ezeket ajánlottam neki:
- Chihiro
- Laputa
- KGNE
- Love Hina
A Chihiro szerintem is jó indításnak. De még a Totoro is nagyon jó.
A KGNE estében viszont nem árt szegény kezdõ animést figyelmeztetni. :)

Ramiz

Quote from: ManuÉn azért gondoltam, merthogy az elején annyira nem súlyos, a közepe egész vidám, de a végén megmutatja, hogy az anime nem gyerekmûfaj. Ergo rávezetés, mint a drogoknál. :D

Igen, egyetértek. Az NGE jó felvezetés. Utána vagy mélyvíz (Akira, Jin-Roh, Memories, Texhnolyze, akár Ghost in the Shell), vagy levezetés: Ghibli.
Tényleg, olyan ez, mint valami gyakorlatsor. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

NGE-t nem. Nem lenne neki megfelelõ. És fõleg, mert lányról van szó, de egyébként is, ahogy megismertem, lehet, hogy ugyan nem ijesztené el, de nem keltené fel igazán az érdeklõdését.
A KGNE-nél pedig figyelmeztettem, hogy nem gyenge drámáról van szó ;) Csak a Chihiro-t nemtom, hogyan fogja megnézni, mert nincs az ftp-n.

Fazék

Quote from: BonciCsak a Chihiro-t nemtom, hogyan fogja megnézni, mert nincs az ftp-n.
vigyázzon fiatalember, mert a végén még kihúzza a gyufát!  :lazza:  :D

Djinn

Quote from: BonciCsak a Chihiro-t nemtom, hogyan fogja megnézni, mert nincs az ftp-n.
Már írtam, hogy Spirited away.  Ott, ahol kérdezted délelött. :)

Fazék

Quote from: DjinnMár írtam, hogy Spirited away.  Ott, ahol kérdezted délelött. :)
sztem most csak hülyít minket... :)

amúgy végre kíváncsi lennék a gyakorlatban én is erre az "Anime és az ellenkezõ nem (=partner)" dologra, de mióta szeretem az anime-t nem volt alkalmam kipróbálni... ez jelenthet vmit? :rolleyes:

Dragon

Quote from: DjinnAzért ahhoz elöbb szokni kell egy kicsit a dolgt nem? Elsõre elég ütõs lenne szerintem  :eeek:

edit: Bár lehet, hogy tényleg pont amiatt szeretné meg a mûfajt  :rolleyes:
Kell adni más anime-nek is esélyt az NGE elõtt :D
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

Moha

Quote from: Blimpmióta szeretem az anime-t nem volt alkalmam kipróbálni... ez jelenthet vmit? :rolleyes:
Csak annyit, hogy sorstársak vagyunk. :)

Bonci: Szerezd meg neki az eredeti Chihiro DVD-t. ;) Igaz, azon nincs felirat, de legalább a szinkronját jól megcsinálták.

Djinn

Quote from: Blimpsztem most csak hülyít minket... :)
Jaaaa. Én meg megkajáltam. :haha:

Ramiz

Quote from: MohaCsak annyit, hogy sorstársak vagyunk. :)

Csak pozitívan: legalább animéket nézhetünk! ;)
(Tényleg, megírom a "Miért jobbak az animék, mint a nõk?" címû vigasztaló listát a "Miért jobb a sör, mint a nõk?" mintájára... :rolleyes: )
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: Ramiz(Tényleg, megírom a "Miért jobbak az animék, mint a nõk?" címû vigasztaló listát a "Miért jobb a sör, mint a nõk?" mintájára... :rolleyes: )
Szeretettel várjuk! :)
Egy tipp: - Animében egyszerre sok fedetlen keblet is láthatsz. :D:D:D

.Attila

Quote from: MohaCsak annyit, hogy sorstársak vagyunk. :)

Bonci: Szerezd meg neki az eredeti Chihiro DVD-t. ;) Igaz, azon nincs felirat, de legalább a szinkronját jól megcsinálták.
Már rég megvan, de eredeti dvd-ket nem adunk tovább.
Djinn: amikor ide is beírtam, hogy nincs Chihiro, akkor jutott eszembe, hogy máshol is kérdeztem már, és a submit reply után néztem meg csak :) Editelni meg nem editeltem :)

Moha

Quote from: BonciMár rég megvan, de eredeti dvd-ket nem adunk tovább.
Ennyire félted a DVD-t, vagy nem bízol meg az illetõben?
Én pl. kölcsön adtam a munkatársnõmnek, hogy nézze meg. (Kezd érdeklõdni az anime iránt, és kért valami jó animét, amit érdemes megnézni) :)

Ramiz

:__devil: Ha az enime iránt érdeklõdik, miért animét kért? :hehe:

Moha

Quote from: Ramiz:__devil: Ha az enime iránt érdeklõdik, miért animét kért? :hehe:
Jól van na! Forgasd ki a typo-imat!  :3x3:
Azért is kijavítottam! :beeee:

Ramiz

Bocsánatkérésként fogadd el ezt:

Miért jobbak az animék, mint a nõk?

1.) Az anime sohasem un meg.
2.) Az anime nem szakít félbe, de te nyugodtan félbeszakíthatod, ha dolgod van.
3.) Az anime magától nem hagy el... legfeljebb a Windows vagy a hardver lehet a hibás.
4.) Az animét továbbadhatod a barátaidnak, de neked is megmarad.
5.) Az anime sohasem fog megpróbálni lebeszélni a nõk nézegetésérõl, mert ,,az túl gyerekes"... :D
6.) Az animének semmi sem ,,túl kicsi" rajtad (még a szemed se)...
7.) Egyszerre több animét is nézhetsz párhuzamosan.
8.) Ha kedved szottyan, bármikor újra elõvehetsz egy animét.
9.) Az animék nem várnak el tõled semmit.
10.) Az animék után nem kell felhajtani az ülõkét.
11.) Az animék élvezete közben nyugodtan ehetsz, ihatsz és dohányozhatsz.
12.) Az animéknél átugorhatod az ,,openinget", ha már rátérnél a lényegre.
+1.(by Moha)) Egy animében egyszerre kettõnél több fedetlen keblet is láthatsz.

Feldin

- Chihiro
- Laputa
- KGNE
- Love Hina
Azu?
http://myanimelist.net/animelist/Feldin

topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

.Attila

Quote from: FeldinAzu?
Majd jöhet, de nem elsõként, mert a humora szokatlan egy kezdõnek ;) Bár a Love Hina-s földkörüli_pályára_állítás sem éppen megszokott :) De erre figyelmeztettem, az Azu meg tele van kicsit szokatlanabb elemekkel (egyébként pont ettõl jó, de akkoris szokni kell elõbb ;))

Feldin

Quote from: RamizCsak pozitívan: legalább animéket nézhetünk! ;)
(Tényleg, megírom a "Miért jobbak az animék, mint a nõk?" címû vigasztaló listát a "Miért jobb a sör, mint a nõk?" mintájára... :rolleyes: )
Kíváncsian várom.

topok:
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane

Feldin

Quote from: RamizBocsánatkérésként fogadd el ezt:

Miért jobbak az animék, mint a nõk?

1.) Az anime sohasem un meg.
2.) Az anime nem szakít félbe, de te nyugodtan félbeszakíthatod, ha dolgod van.
3.) Az anime magától nem hagy el... legfeljebb a Windows vagy a hardver lehet a hibás.
4.) Az animét továbbadhatod a barátaidnak, de neked is megmarad.
5.) Az anime sohasem fog megpróbálni lebeszélni a nõk nézegetésérõl, mert ,,az túl gyerekes"... :D
6.) Az animének semmi sem ,,túl kicsi" rajtad (még a szemed se)...
7.) Egyszerre több animét is nézhetsz párhuzamosan.
8.) Ha kedved szottyan, bármikor újra elõvehetsz egy animét.
9.) Az animék nem várnak el tõled semmit.
10.) Az animék után nem kell felhajtani az ülõkét.
11.) Az animék élvezete közben nyugodtan ehetsz, ihatsz és dohányozhatsz.
12.) Az animéknél átugorhatod az ,,openinget", ha már rátérnél a lényegre.
+1.(by Moha)) Egy animében egyszerre kettõnél több fedetlen keblet is láthatsz.
Szupi! Tetszik!!!

topok:

Dragon

Quote from: BonciMajd jöhet, de nem elsõként, mert a humora szokatlan egy kezdõnek ;) Bár a Love Hina-s földkörüli_pályára_állítás sem éppen megszokott :) De erre figyelmeztettem, az Azu meg tele van kicsit szokatlanabb elemekkel (egyébként pont ettõl jó, de akkoris szokni kell elõbb ;))
Hadd szóljak már bele egy picit,-és elõre sorry, ha megsétenélek- szóval szvsz lehet, hogy fölösleges ez a pátyolgatás, meg ilyesmi, neked sem fogta senki a kezedet az elsõ anime-dnél, vagy 12-es karikás szülõi felügyelet alatt nézted meg?
Szerintem mutass neki bármit, ami neked is tetszik, mert _ez_ az anime valósága, nem kell finoman rávezetni, megnéz egyet, és vagy tetszik vagy nem, legfeljebb megnéz egy másikat.
"And there was war in heaven.
Michael and his angels fought against the Dragon, and the Dragon fought and his angels, and prevailed not.
Neither was their place found anymore in Heaven.
And the Great Dragon was cast out, that old serpent called the devil and Satan which deceiveth the whole world,
he was cast out into the Earth and his angels were cast out with him."
[Revelations 12:7-9]

.Attila

A kedvenceimet ajánlottam neki ;) Ill. egy párat belõlük. Az NGE nálam ezeknél hátrébb van.

Feldin

Quote from: ShiroiTeljesen érthetetlen okok miatt ez is nagyon tetszett a barátnõmnek... :haha: És valami miatt õt is zavarta, hogy ilyen hamar vége... :rolleyes:
Akkor a köv vetítésre már nyugodt szívvel elhozhatod!!!! ;)

topok:

Moha

Van egy lány. Már többé-kevésbé ismeri az animét, rendszeresen nézi az Inu Yasha-t és tetszik neki, viszont eddig szinte csak olyan animét látott, ami megy a magyaron (szinkronnal). Stílusban szinte minden bejön neki.
Megígértem, hogy adok majd neki pár animét. Mit ajánlanátok?

Én arra gondoltam, hogy:
- Valami Ghibli (pl Chihiro v. Pom Poko)
- Love Hina (romantikus típus)
- Read or Die OVA (hogy legyen egy rövidebb, de vicces akciósorozat is)
- Esetleg még valami

Egyelõre nem akarok sokat... majd apránként. :D

Manu

Quote from: MohaVan egy lány. Már többé-kevésbé ismeri az animét, rendszeresen nézi az Inu Yasha-t és tetszik neki, viszont eddig szinte csak olyan animét látott, ami megy a magyaron (szinkronnal). Stílusban szinte minden bejön neki.
Megígértem, hogy adok majd neki pár animét. Mit ajánlanátok?

Én arra gondoltam, hogy:
- Valami Ghibli (pl Chihiro v. Pom Poko)
- Love Hina (romantikus típus)
- Read or Die OVA (hogy legyen egy rövidebb, de vicces akciósorozat is)
- Esetleg még valami

Egyelõre nem akarok sokat... majd apránként. :D

Hát mindenképp valami romantikusat... ;)