Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

SaiyaGin

Nem chello, hanem egy kisebb, helyi cég, nincs letöltési korlát. Egyébként is kevesebbet tölthettem le ebben a hónapban, mint általában. ;)

Fazék

Quote from: SaiyaGinNem chello, hanem egy kisebb, helyi cég, nincs letöltési korlát. Egyébként is kevesebbet tölthettem le ebben a hónapban, mint általában. ;)
akkor pedig lehet, hogy ráadásul csak 64kbit csak a feltöltési sávod, vagyis 8 KB/s vagy lehet hogy még az alá kell korlátoznod a bittorrent kliensedet. próbálgasd és számolj be az eredményrõl :) veszíteni nem veszíthetsz vele.

SaiyaGin

Quote from: Fazékakkor pedig lehet, hogy ráadásul csak 64kbit csak a feltöltési sávod, vagyis 8 KB/s vagy lehet hogy még az alá kell korlátoznod a bittorrent kliensedet. próbálgasd és számolj be az eredményrõl :) veszíteni nem veszíthetsz vele.

ok!  :merci:

Fazék

Nem lehet igaz... az az átkozott Anime Discovery Channel -ről letöltött Howl's Moving Castle torrent, alig akarja visszaosztani magát :mad: ha bármi van mellett akkor max 1 KB/s-el hajlandó fölfelé vánszorogni... lassan kiesik mellőle minden, de hogy lesz így meg a minimum 0.8-as rate- ADC-n?? :(

ha magában se kezd el minimum 10KB/s-el visszaosztódni, akkor nem érdekel és kiveszem a listából, de akkor meg törölni fogják az account-omat idővel... :(
4 nap feltöltéssel, 0.1-es arány ért csak el (20KB/s-es megosztott feltöltési sávval...) másoknál is jelentkezik ilyen feltöltési szenvedés ez Asian DVD Club esetében?

kikuchiyo

Volt olyan torrentem onnan, aminél 43 seeder volt és 1 leecher, én... tán éppen a HMC. Le is jött fél óra alatt és 2 nap volt visszaosztani.

De asszem csak az a fontos, hogy az összesített ratiod legyen 0.8 feletti. Hogy az egyes torrentekkel mit csinálsz, az a te dolgod.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoVolt olyan torrentem onnan, aminél 43 seeder volt és 1 leecher, én... tán éppen a HMC. Le is jött fél óra alatt és 2 nap volt visszaosztani.

De asszem csak az a fontos, hogy az összesített ratiod legyen 0.8 feletti. Hogy az egyes torrentekkel mit csinálsz, az a te dolgod.
tudom, de onnan egyelõre semmi mást nem akarok leszedni és ki tudja mennyi idõ múlva mennék újra föl, és addigra már vszleg törölni fognak... de mindegy, majd megoldom valahogy. de a fura a dologban, hogy többnyire 1/4 ill 1/5 annyi seed van csak mint peer, és tõlem mégse töltenek... szóval én csak ezért nem értem a dolgot...

kikuchiyo

Akkor seedelj valamit, aminek még nem törölted le az iso-ját...

Olyan gyorsan azért nem törölnek, elõtte kapsz warningot.

Fazék

Quote from: kikuchiyoAkkor seedelj valamit, aminek még nem törölted le az iso-ját...

Olyan gyorsan azért nem törölnek, elõtte kapsz warningot.
ez volt az elsõ, amit letöltöttem ADC-rõl :) de mindegy, csak megint túlreagálom a dolgot, egyszer csak elfogynak a seed-ek és akkor szükség lesz rám! :D

Fazék

Közben eszembe jutott, hogy találkoztam magyar oldalakon felső ratio határral is... aminek sztem azért van értelme, mert vszleg ilyen oldalakon kevesebb a leecher, mint általában, szóval aki letölt valamit, az a ratio betartásának érdekében vszleg vissza is tölti, de amennyiben valaki 2-3x -osan tölti vissza az ilyen korrektebb közönségű oldalon, az másik 1-2 embertől veszi el a feltöltési lehetőséget a meggondolatlan jótékonyságával... erről mi a véleményetek? és sztetek miért nincs külföldi oldalakon is egy ilyen felső korlát?

mondjuk ez a felső ratio vszleg a meghívós regisztrációs oldalakon működhet igazán jól... átgondolva ADC túl public még mindig hozzá... csak egy ötlet volt :)

Tyrael

Quote from: FazékKözben eszembe jutott, hogy találkoztam magyar oldalakon felsõ ratio határral is... aminek sztem azért van értelme, mert vszleg ilyen oldalakon kevesebb a leecher, mint általában, szóval aki letölt valamit, az a ratio betartásának érdekében vszleg vissza is tölti, de amennyiben valaki 2-3x -osan tölti vissza az ilyen korrektebb közönségû oldalon, az másik 1-2 embertõl veszi el a feltöltési lehetõséget a meggondolatlan jótékonyságával... errõl mi a véleményetek? és sztetek miért nincs külföldi oldalakon is egy ilyen felsõ korlát?

mondjuk ez a felsõ ratio vszleg a meghívós regisztrációs oldalakon mûködhet igazán jól... átgondolva ADC túl public még mindig hozzá... csak egy ötlet volt :)
szerintem ertelmetlen.
osszessegeben veve sosem lessz olyan, hogy az ossz feltoltes ne egyezzen meg az ossz letoltessel.
velem is volt egy csomo olyan, hogy az ossz 30G feltoltotesem kb. 3 torrentbol szedtem ossze
half life 2-t, windows media center edition 2005, meg meg valamit seedeltem csak honapokon keresztul.
szal sztem mindig jol jon a gyors feltoltes, viszont a lassu is vissza tudja osztani a leszedett cuccot, ha eleg turelmes.
Ezzel a max ratioval a gyors userek visszaosztjak a maxot, kilepnek(mert ki kell) es utana maradnak a leecherek, meg a lassu feltoltesuek :S
Szal szerintem nem eletkepes megoldas.

Tyrael

Fazék

Quote from: Tyraelszerintem ertelmetlen.
osszessegeben veve sosem lessz olyan, hogy az ossz feltoltes ne egyezzen meg az ossz letoltessel.
velem is volt egy csomo olyan, hogy az ossz 30G feltoltotesem kb. 3 torrentbol szedtem ossze
half life 2-t, windows media center edition 2005, meg meg valamit seedeltem csak honapokon keresztul.
szal sztem mindig jol jon a gyors feltoltes, viszont a lassu is vissza tudja osztani a leszedett cuccot, ha eleg turelmes.
Ezzel a max ratioval a gyors userek visszaosztjak a maxot, kilepnek(mert ki kell) es utana maradnak a leecherek, meg a lassu feltoltesuek :S
Szal szerintem nem eletkepes megoldas.

Tyrael
akkor légyszi mutass rá egy torrent-re ADC-n, amiből gyorsan vissza tudok osztani 1,4 GB-nyit, úgy hogy minél kevesebb jöjjön le belőle... mert sztem nincs, és ahogy észrevettem sajnos nincsenek leecher-ek ADC-n, mert az a k*@*a Howl's Moving Castle torrent egymagában 1 teljes nap alatt feltöltött 10 MB-ot... miközben lazán megy a 1,5 GB/ nap felfelé minden más leecher-ekkel teli torrent-nél... ennyire sajnos nem vagyok türelmes, hogy 150 napig osszam vissza a HMC-t...
és most pl újból át fogok térni 1-2 hétre emule-ra, mert jelenleg semmit sem akarok torrent-ezni, vagyis átváltozom leecher-ré az ADC-n és most már nem is érdekel...

kikuchiyo

Quote from: Fazék...és most pl újból át fogok térni 1-2 hétre emule-ra, mert jelenleg semmit sem akarok torrent-ezni, vagyis átváltozom leecher-ré az ADC-n és most már nem is érdekel...

Vigyázz, mert a végén szívszorítóan érzelmes filmet forgatnak a sorsodból...
"(fekete-fehér kép, alulról megvilágított ballonkabátos férfi lép ki az ajtón, még egyszer utoljára visszafordul, kamera ráközelít)
FAZÉK: '...és most már nem is érdekel.'
(felveszi a kalapját, kilép. Snitt, fõcím, the end.)"

Mehetsz az Oscarért. :P

Fazék

Quote from: kikuchiyoVigyázz, mert a végén szívszorítóan érzelmes filmet forgatnak a sorsodból...
"(fekete-fehér kép, alulról megvilágított ballonkabátos férfi lép ki az ajtón, még egyszer utoljára visszafordul, kamera ráközelít)
FAZÉK: '...és most már nem is érdekel.'
(felveszi a kalapját, kilép. Snitt, fõcím, the end.)"

Mehetsz az Oscarért. :P
örülök, hogy átlátod a dolgokat :haha: már én is megéreztem, így utólag, hogy egy "kicsit" túldramatizálom a helyzetet :haha: :D

Manu

Quote from: Fazékakkor légyszi mutass rá egy torrent-re ADC-n, amibõl gyorsan vissza tudok osztani 1,4 GB-nyit, úgy hogy minél kevesebb jöjjön le belõle... mert sztem nincs, és ahogy észrevettem sajnos nincsenek leecher-ek ADC-n, mert az a k*@*a Howl's Moving Castle torrent egymagában 1 teljes nap alatt feltöltött 10 MB-ot... miközben lazán megy a 1,5 GB/ nap felfelé minden más leecher-ekkel teli torrent-nél... ennyire sajnos nem vagyok türelmes, hogy 150 napig osszam vissza a HMC-t...
és most pl újból át fogok térni 1-2 hétre emule-ra, mert jelenleg semmit sem akarok torrent-ezni, vagyis átváltozom leecher-ré az ADC-n és most már nem is érdekel...

Hát azért nem olyan nehéz ezt megoldani. Ott van a hét filmje, amin mindig nagyon sokan lógnak, meg egy csomó ghost leecher is, (most Stereo Future, de még mindig lehet jól visszatölteni pl.: a Bin Jippel), azt  elindítod, megvárod, míg lejön annyi, hogy elkezdjenek rólad tölteni, berakod a a download limitet minimumra, az uploadot meg maxra, és így nagyon gyorsan meglesz. Persze ehhez kell az a hely, amit elfoglal egy film.

SaiyaGin

Nem tudom mi ütött a netembe, de 30-cal tölt valamit aminek rajtam kívül csak 1 leechere van, és annak is 10%-kal kevesebbje van, mint nekem. :D
Ha ez így halad tovább, holnap ilyenkor már nézhetem azt az animét, amit már majd 2 hónapja töltök.:kiraly:

SaiyaGin

Quote from: SaiyaGinHa ez így halad tovább, holnap ilyenkor már nézhetem azt az animét, amit már majd 2 hónapja töltök.:kiraly:

Sajnos nem, mert amikor 3-kor ránéztem, akkor 89%-on állt, amikor 7-kor ránéztem, akkor szintén, pedig a másik emberke még mindig fent van. :eeek:

m46u5

Quote from: SaiyaGinSajnos nem, mert amikor 3-kor ránéztem, akkor 89%-on állt, amikor 7-kor ránéztem, akkor szintén, pedig a másik emberke még mindig fent van. :eeek:
Idõnként célszerû a letöltõ progit újraindítani, mert lehet hogy közted és aközött a felhasználó között akitõl töltöttél megszakadt a kapcsolat (hiába látod a boly-ban), vagy esetleg õ tiltott le téged, hogy töltsél tõle... (néha-néha én is szoktam, aki csak tölt tõlem nagy sebességgel, de nem ad vissza egy kicsit sem)
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

SaiyaGin

Quote from: m46u5vagy esetleg õ tiltott le téged, hogy töltsél tõle... (néha-néha én is szoktam, aki csak tölt tõlem nagy sebességgel, de nem ad vissza egy kicsit sem)

ez nem valószínû, mert ugyanannyival töltöttünk fel/le mindketten.

kikuchiyo

Ha valaki le szeretné tölteni eme nagyszerû sorozatot magyar feliratos DVD formájában (asztali lejátszón is megy, ideális ajándék rokonoknak, barátoknak, szülõknek, ha be akarjuk õket vezetni az anime világába), az megteheti INNEN.

SaiyaGin

Végül meguntam a szenvedést, és letöltöttem a BitComet, ami úgy tûnik, megoldotta a problémám. :lazza:

Manu

Quote from: kikuchiyoHa valaki le szeretné tölteni eme nagyszerû sorozatot magyar feliratos DVD formájában (asztali lejátszón is megy, ideális ajándék rokonoknak, barátoknak, szülõknek, ha be akarjuk õket vezetni az anime világába), az megteheti INNEN.
néztem, hogy egy seeder van csak, de úgy látom ez nem probléma :)

kikuchiyo

Kéne valami panaszkodós topik vagy mi.

Több mint egy hete töltöttem vmit az Anime Discocery Channelrõl a benti gépre, végre lejött volna, erre read errorral kiakad, ha hozzá akarok férni. Nagyon mérges leszek, ha megint kárba ment 4 GB letöltés.

TurboK

4gb fájl fat32 meghajtóra?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

m46u5

Quote from: TurboK4gb fájl fat32 meghajtóra?
XP alatt nem gáz, de fontos, hogy azt a 4GB-ot egy dekával se lépje túl!
"A Bittorrent nagyszerûen pótolja a mozit az életemben, az eMulenél jobb videotéka pedig nincs."

kikuchiyo

HFS+ (vagy UFS vagy mittomén) OS X alatt... :hehe:

Egyébként tényleg lehet 4GB-s fájlokat tárolni FAT-on is.

TurboK

Összekevertem a WAV fájlok 2gb limitjével, bocs.

Sima HFSnél is van egyébként 4gb limit, HFS+ nál nincs.

Nem lehet hogy az a baja hogy még megy a progi amivel töltötted, hozzáfér a fájlhoz, és ezért nem tudod megnyitni?

Jó lovag, velünk tartasz-e Camelotba a kerekasztal lovagjai közé?

http://www.saunalahti.fi/cse/foobar2000.php target=_blank>http://web.axelero.hu/fka2636/dwnld_fb2k.png>

Fazék

One Client to Rule Them All!

3 feladat fut. 4 teljes MB-ot eszik közben és 0% CPU-t... YESSS! :)

kikuchiyo

Most olvasom, hogy az ADC-n blacklistolják a standard BT-s portokat... :/

Fazék

Quote from: kikuchiyoMost olvasom, hogy az ADC-n blacklistolják a standard BT-s portokat... :/
én már régóta áttértem egy portra az 1000-2000-es tartományon belül, az ilyenek megelőzése végett...

kikuchiyo

Csak én nem biztos, hogy át tudom állítani a firewallt,  hogy átengedjen egy tetszõleges portot...