Main Menu

Bittorrent

Started by Shadowolf, 2004-05-27, 23:31:08

Previous topic - Next topic

Moha

Azért nem megy, mert határozatlan idõre le lett állítva a torrent tracker. Ha a fõoldalon megnézed a hozzá tartozó cikket, ill. ebben a threadben visszalapozol, le is van írva.

Xaga


DarkDreemer

Quote from: MohaAzért nem megy, mert határozatlan idõre le lett állítva a torrent tracker. Ha a fõoldalon megnézed a hozzá tartozó cikket, ill. ebben a threadben visszalapozol, le is van írva.
Köszi az infóüt. És azért kérdeztem itt, mert kb félévenként egyszer járok ide, szal nem nagyon szoktam nézegetni mást, cask a fórumot, hogy válaszolt vki a kérdésemre vagy sem. :) köszi mégegtyszer.
Gondolom, ha mûködni fog, akkor észre fogom venni. :)

Kipe

Egy kérdés: Azureus 2.2.0.2-t használok és Nat hibát ír ki a 6881-es porton.
Hogyan tudom megnézni, hogy melyik portot kell használni? :bruhuhu:

Marfy

Quote from: KipeEgy kérdés: Azureus 2.2.0.2-t használok és Nat hibát ír ki a 6881-es porton.
Hogyan tudom megnézni, hogy melyik portot kell használni? :bruhuhu:
Ha nincs kikapcsolva a win tûzfal akkor kapcsold ki, nekem is amiatt írta ki.

Moha

A windows beépített tûzfala egy nagy rakás ürülék! Csak arra jó, hogy összezavarjon mindent. Használj rendes tûzfal programot, Kipe, pl:
Norton Internet Security
Kerio Personal Firewall
Outpost Firewall

A Zonealarm is felejtõs, mert az is összeakad mindennel.

Xaga

Quote from: MohaA windows beépített tûzfala egy nagy rakás ürülék! Csak arra jó, hogy összezavarjon mindent. Használj rendes tûzfal programot, Kipe, pl:
Norton Internet Security
Kerio Personal Firewall
Outpost Firewall

A Zonealarm is felejtõs, mert az is összeakad mindennel.

Kerio meg mindent átenged ;)

Marfy

Quote from: XagaKerio meg mindent átenged ;)
Nekem pedig az van :), akkor mi legyen? (PM)

Kipe

Quote from: MohaA windows beépített tûzfala egy nagy rakás ürülék! Csak arra jó, hogy összezavarjon mindent. Használj rendes tûzfal programot, Kipe, pl:
Norton Internet Security
Kerio Personal Firewall
Outpost Firewall

A Zonealarm is felejtõs, mert az is összeakad mindennel.

Tudom. :)
Az volt az elsõ, hogy kikapcsoltam a windows tûzfalát mert NIS 2004-et használok(magyar).

Marfy

Be van itt valaki regisztrálva a Bithumen oldalra?
Mert kellene a segítsége.

Xaga

Quote from: NokiBe van itt valaki regisztrálva a Bithumen oldalra?
Mert kellene a segítsége.

Vagyok

Marfy

Quote from: XagaVagyok
Mivel már nem lehet regisztrálni ezért megkérhetlek hogy nézzél nekem torrent linkekeket?

Fazék

#342
na akkor szépen visszavonnám az Azureus kliens használatára tett javaslatomat...
ilyen egy buta programmal rég találkoztam.
szépen beállítgattam rendben
elsõ torrent letöltés indítása: torrent megnyit. ok elkezd kapcsolódni. megjelenik a 'low disk space warning' szupi ezt az idiótát... akkor tiltsunk le szépen pár file-t, mert 8 Giga helybõl nehezen tud 10-et lefoglalni... fájlok fül tök üres - he?! elsõ ledöbbenés. addig nem hajlandó megadni a file-okkal való manipulálást, torrent-en belül prioritásállítgatást, amíg le nem foglalta a teljes torrent-nek a helyet. na akkor álljunk meg egy pillanatra. NORMÁLISAK EZEK?! ha pedig elkezdem letörölni az úgyis tök fölösleges file-okat, amiket nem akarok letölteni, akkor szól, hogy hiba történt. ezen a programon csak egy uninstall segíthet. elhiszem, hogy ha van helyem akkor egy állati jó kliens. ezt könnyen elhiszem, de hogy ennyire ne gondoljanak arra az esetre, amikor az ember helyhiánnyal küzd és nem is tud rajta változtatni.. hát ez kérem szépen röhejes. nálam megbukott ez a kliens. inkább használja mindenki a BitComet-et. az egy tisztességes kliens. Azureus-t is csak azért vettem elõ, mert a KickAssAnime csapat tracker-jérõl nem lehet BitComet-tel tölteni, mert azt mondják hogy vhogy vissza lehet élni vele... örülök neki...

edit: de a vicc az egészben, hogy egy sokkal régebbi változatnál, amit anno kipróbáltam tutira meglehetett oldani ezt normálisan is, vagyis nem kezdte azonnal lefoglalni, ha egyszer kikapcsoltam ezt az opciót a beállításoknál, most meg mintha az a pipa-választási lehetõség csak dísznek lenne ott...

Moha

Quote from: Blimpinkább használja mindenki a BitComet-et. az egy tisztességes kliens.
Erre csak helyeselni tudok. :tezsvir: Én Azureus-szal kezdtem, de hamar elegem lett abból, hogy prioritást nem tudsz állítani, míg el nem indítod a torrentet. Ezen kívül baromi lassú is szegény. Ami még idegesített az az, hogy hiába állítod be, hogy "priorize first pieces of files", magas ívbõl tojik rá.
Én is áttértem a BitComet-re és hamar megszerettem. Gyors, jól kezelhetõ és azt csinálja, amit mondasz neki...

Pharaoh

Azureusban be lehet állítani, hogy csak akkor foglalja le a file-hez a területet ha már legalább is darabot letöltött belõle. Így addig be lehet állítani a pioritást

Fazék

Quote from: PharaohAzureusban be lehet állítani, hogy csak akkor foglalja le a file-hez a területet ha már legalább is darabot letöltött belõle. Így addig be lehet állítani a pioritást
ez így nagyon szép, de mivel én 2x is átböngésztem a beállításokat és be/ki ixeltem amit úgy éreztem, hogy ezt az ügyet szolgálja és még így se volt hajlandó tisztességesen csinálni, ezért többet várok egy olyan kijelentésnél, hogy "márpedig képes rá"... szóval ha képekkel, vagy pontos menüpont-megjelöléssel jönnél elõ azt szívesen fogadnám, mert megkönnyítené a továbbiakban, ha megint azureus-ra kényszerülnék (mást most hirtelen nem volt már kedvem kipróbálni)

Manitu

Csatlakoznék az elõttem szólóhoz, mivel akárhogy ikszeltem benne az opciókat, mindenképpen le akarta foglalni a helyet a winyón, és még a prioritásokat sem lehetett állítgatni addig, amíg ez nem sikerült neki. Nem értem, mért kell valamit így megírni, szerintem az emberek többsége úgysem oda tölti a cuccokat, ahol majd azok utánna hosszabb idõn át csücsülni fognak, hanem valami ömlesztett letöltési mappába. Akkor meg mi értelme van, ennek, az áthelyezésnél úgyis töredezetté vállik a cucc. Már az is elég kellemetlen, hogy orákat kellet bogarásznom a netet, mire találtam megoldást arra, hogy ne zabálja fel a teljes procikapacitást, az meg elég kiábrándító, hogy a helyfoglalásra semmi megoldást nem találtam. Szóval, ha valami leírásfélét, vagy képeket tudnál mellékelni, azért messzemenõen hálás lennék.


Pharaoh

Quote from: Manituvagy képeket tudnál mellékelni, azért messzemenõen hálás lennék.


Nem tõlem származik és még nem próbáltam, de ebben a fórumban már volt:
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=61532&postcount=247

Fazék

Quote from: PharaohNem tõlem származik és még nem próbáltam, de ebben a fórumban már volt:
http://usteam.uw.hu/forum/showpost.php?p=61532&postcount=247
köszönöm szépen. úgy látszik újra kell tanulnom a magyar nyelvet, mert ennek az opciónak a nevérõl picit más jutott az eszembe... bár átváltva angolba az 'enable incremental file creation' kifejezéssel se lettem volna sokkal okosabb... mindegy, ettõl függetlenül nem tetszik (igen csakazértis kötözködöm) hogy nem a torrent indításakor kérdezi meg, hogy kell-e az egész, vagy csak egy része... a bitcomet megtudja csinálni, ez miért nem? miért kell mindenképpen elõtte csatlakozni a tracker-hez és csak a letöltés elindulása után lehet gyorsan ezeket beállítgatni...

Moha

Quote from: Blimpa bitcomet megtudja csinálni, ez miért nem? miért kell mindenképpen elõtte csatlakozni a tracker-hez és csak a letöltés elindulása után lehet gyorsan ezeket beállítgatni...
Na ez az, amit én sem értettem. Mellesleg tényleg elég hülye a magyar fordítás. Asszem tán tooltip-ben kiírja normálisan, hogy mit jelent az opció, de mire ezt így megleli az ember... :rolleyes:

.Attila

Quote from: Blimpköszönöm szépen. úgy látszik újra kell tanulnom a magyar nyelvet, mert ennek az opciónak a nevérõl picit más jutott az eszembe... bár átváltva angolba az 'enable incremental file creation' kifejezéssel se lettem volna sokkal okosabb... mindegy, ettõl függetlenül nem tetszik (igen csakazértis kötözködöm) hogy nem a torrent indításakor kérdezi meg, hogy kell-e az egész, vagy csak egy része... a bitcomet megtudja csinálni, ez miért nem? miért kell mindenképpen elõtte csatlakozni a tracker-hez és csak a letöltés elindulása után lehet gyorsan ezeket beállítgatni...
Ott írtam korábbi postomban, hogy azt pipáld be ;) De azt is mondtam, hogy az az opció sem tökéletes.

Marfy

Tudnátok segíteni, mert olyan torrent oldalt keresek ahonnan japán filmeket lehetne tölteni, engem különösen a 2009 Lost Memories érdekel.
Amiket én találok linkek már halottak.

Djinn

Quote from: NokiTudnátok segíteni, mert olyan torrent oldalt keresek ahonnan japán filmeket lehetne tölteni, engem különösen a 2009 Lost Memories érdekel.
Amiket én találok linkek már halottak.
Itt próbáld. :)
Ha nem jön be elküldön mailben.
"If you want the rainbow, you gotta put up with the rain"

Pharaoh

Quote from: NokiTudnátok segíteni, mert olyan torrent oldalt keresek ahonnan japán filmeket lehetne tölteni, engem különösen a 2009 Lost Memories érdekel.
Amiket én találok linkek már halottak.


Ez egy fórum, de minden filmhez van torrent.
http://www.fantasticsuperclub.org

Fazék

#354
Quote from: BonciOtt írtam korábbi postomban, hogy azt pipáld be ;) De azt is mondtam, hogy az az opció sem tökéletes.
ezt írtad:
Quote from: BonciFolyamatos file feltöltést is pipáld ki. Az sem tökéletesen mûködik, de legalább azoknál nem tölt le tényleg semmit, amiknél a prioritást vagy mit átállítod, hogy ne töltse.
én meg lazán félreértelmeztem és konstatáltam, hogy az rendben, nem kell kivennem onnan a pipát... :hehe:

edit: innen is látható, hogy ez a vacak pipáld be/ki kifejezés mennyire nem egyértelmû... :) (ld. a két idézet :))

Marfy

Köszi majd szétnézek a fórumon.
Djinn amit te adtál az nem akar elindulni.
A lokitorrent-rõl akar tölteni én úgy tudom hogy az már megszünt.

Xaga

Tud vki adni linket Ázsiai (Japán) tracker-ekhez???? Be akarom szerezni Silent Hill-t eredeti nyelven :)
(DC HUB-ot is esetleg)

Fazék

még egy kérdés: arra találtatok opciót, hogy a hátralevõ idõt, csak a tényleges letöltendõ file-oknak megfelelõen számítsa ki? mert úgy tûnik nagyon nem gondoltak ilyesmire, hogy az ember nem csak ideiglenesen nem akar letölteni pár file-t a torrent-bõl. és emiatt a hátralévõ idõt folyton az aktuális letöltési sebesség és a teljes torrent méret függvényében számolja ki. végülis ez már nem okoz gondot a letöltésnél, csak egy kicsit zavaró, mert ahányszor ránézek, meglepõdöm... :)

Alkyra

Lenne egy kérdésem:

Hogy kell torrent fájlt csinálnom?
Hol találok trackereket?
Mit kell csinálnom?
Valaki tudd segíteni?
(bitcomet-et használok..)

Darkstar

A trackerek elvileg itt  vannak, de egy ideje nem elérhetõk. A használathoz olvasd el ezt
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん