Lélektani hatások

Started by Moha, 2004-06-20, 23:22:43

Previous topic - Next topic

Moha

Hello!

Itt leírhatjátok, milyen hatással volt rátok, milyen érzelmeket ébresztett bennetek egy-egy anime, manga, AMV vagy éppen zene. Megríkatott? Boldogsággal töltött el? Megnevettetett? Vagy éppen szomorúvá tett?

Az ötlet most éppen a Kana - Imouto nyomán pattant elő, pontosabban a zenéje az, ami nagyon megfogott. Eléggé meghatódtam rajta, szomorúvá tett. Persze sejtem, hogy miért. Maga a játék is szomorkásabban indul. Nem tudom miért, de nekem bejönnek az ilyesmik. :sóhaj:

Ami még nagyon felkavart, az a Kimi ga Nozomu Eien volt. Bár ezt már egyszer leírtam. Ott is nagy szerepe volt a zenének, de a történet is elgondolkodtató. Összhatásban a kettő pedig... Meg is könnyeztem néhányszor. Lelkileg mély nyomokat hagyott bennem.

Az ilyen romantikus/drámai történetek és zenék mindíg lehúznak egy kicsit - Trivi, te ismered az érzést - de én, mint valami mazohista szinte csak ilyet nézek... :(

A személyiség-analízisem igen magas empátia szintet mutatott, talán ezért érint meg pár dolog ennyire mélyen. Bár szerintem más is jár hasonló cipőben.

Moha.

.Attila

Quote from: MohaAz ilyen romantikus/drámai történetek és zenék mindíg lehúznak egy kicsit - Trivi, te ismered az érzést - de én, mint valami mazohista szinte csak ilyet nézek... :(
Valóban, de pont ezért finoman adagolom magamnak ;)
Egyszer követtem el hibát, de nem untatlak titeket ezzel az 1000x elmesélt esettel :)

Moloko

#2
Hát engem a Nausicaa eddig szerintem majnem minden megnézés alkalmával megríkatott (annyi szeretet van a főhősben h hihetetlen! kívánom hogy minden emberben legyen ennyi!). Egyébként a Totoro is :) (ott Mei szerepébe éli bele magát az ember)
A Hoshi no Koe (30 perces ova) végére is elsírtam magam. ÉÉS: Van egy Hoshi no Koe AMV Evanescene - My Immortal-ra, ami nem tudom hogy ragozni, de PERFEKT! úgy vissza tudta idézni az animet hogy a maga 5 perce alatt is már könnyes lett a szemem. Ajánlom mindenkinek!!

Narutaru végén ilyen "úristen ha valaki nem vidít most fel kiugrom az ablakon vagy felvágom az ereimet" érzésem volt. az egy szadista sorozat. 13 részes

ki ne hagyjam a Fruits Basket-et aminek a végén szintén sírtam. Megható történet. Egyike azon keveseknek aminek a világába beköltöznék, mégha ilyen fájó is tud lenni. tele van szeretettel.

Naruto-t azért imádom, mert az a kitartás, az az erő ami a főhősben van átragad rám amikor nézem.

Paranoia Agent első részeiben (amíg nem szoktam meg) olyan érzésem volt, hogy ennyi paranoiást látva én is az leszek a végén.

Amin mostanában sokat nevettünk párommal az a Midori no hibi és a Gokusen volt, bár szerintem ha nem együtt nézzük nem nevettem volna ilyen jókat, ellenben szvsz ő nevetett volna egyedül is.

hm... most így hirtelen nem tudok többet.

de. mégis. a Kareshi to Kanojo no Jijou (KareKano) eleje tanuláshoz adott erőt.
a Yawara! meg (mily meglepő ) érdeklődést keltett bennem a Judo iránt ;)

Moha

Szép felsorolás. Szerintem szépen lassan meg fogom nézni mindet....
Asszem a Totoro-val kezdem, mert az már itt van nálam. Persze szerintem minden Ghibli-nek meg van az az összetéveszthetetlen stílusa, és amiket eddig láttam, mind eléggé érzelmes volt.

DWz

Serial Experiements:Lain, es a Gunslinger Girl. Az elsot sokan nem szeretik, mert nem ertik, vagy mert tul komoly, vagy elvont, vagy mas miatt, de engem nagyon megfogott. A legjobb az, hogy meg se tudom igazabol mondani, hogy miert. Minden tokeletes benne. Ugyancsak ezert a GG is. Kicsit hulye a postom, de msot igy sikerult, bocs, Moha.

Isi101

A Hoshi No Koe-n én is túl vagyok, elég erõsen hat az emberre.
Engem,elsõsorban három jelenet ragadott meg a filmben :
Amikor a fõhõsnõ(Nagamine) Az idegen bolygó felszínén hiányolja a nyári esõ áztatta út illatát, Az üzenetküldés, illetve a film legvége.
Összességében egy nagyon jól átgondolt történet, és miközben néztem, igencsak gombócokkal küszködtem a torkomban.

Feldin

#6
Grave of the Fireflies
Hát én ezzel kezdtem a drámákat...
Mondhatjuk hogy bele a közepébe.
Nagyon nagyon nagyon ott van.
Miután megnéztem csak ültem a monitor előtt és potyogtak a könnyeim...

Kimi Ga  Hát ez volt a köv. drámám. Ez is hasonló hatásokkal...

Moha! A Kana az a Kana: Little Sister HGame-ből készült?
Vagy te is erről beszélsz?

Tegnap GoldenBoy-t néztem mert kedden vizsgázom és át akartam venni a tanilni tanulni tanulni életérzést :)
Hát jó sokat röhögtem rajta :)

Most csak ennyi. Majd még folytatom.
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Exo

Nos nekem is lenne néhány kommentárom:

- A Kimi ga Nozomu Eien (RULEZ) :whoah: engem is kellően megríkatott (leginkább ez az eddig nézettek közül...egyszerűen nem találok szavakat a leírására....

- A Hoshi no Koe és az Onegai Twins is igencsak odapakolt a könnyezés határára...az utóbbin nagyon sokat nevettem is, ezek is kíváló animék  (ANGEL> A Hoshi no Koe AMV télleg fantazmagórikus :jee: )

- Nagyon fel/megkavaró volt a Serial Experiment Lain és az End of Evangelion az ezek által keltett "húdeelvesztettemafonalat" érzés igencsak eluralkodott rajtam...A Shinji-sikoly...meg hát vmi frenetikus (a hideg rázott tőle) :D

- Rengeteg vegyes, de kellemes érzést keltett bennem a  Love Hina, az  Onegai Teacher (itt is kiemelném az AMV-t), az Oh! My Goddess! és a Chobits...ezeket is ajánlom mindenkinek :cool:

- A legtöbbet az Excel Saga, Golden Boy, Azumanga hármason nevettem...kész, a székről lefordulás nemegyszer megvolt :D....ezek is fantörpikusak. (az Azumangát még csak feléig láttam)

- Külön kiemelném még a Rizelmine - utolsó részét ami nagyon szép illetve az Angel Sanctuary-t  is, ami szintén gazdag érzelemvilágot hordoz magában...

Na, úgy animékből hirtelen ennyi...(majd még lehet, hogy eszembe jut vmi)

Feldin

Azu-t tessék befelyezni! Az eddigi legjobb amit láttam! Azon nevettem eddig a legtöbbet!!!!
http://myanimelist.net/animelist/Feldin


topok:
anime film: Ghibli összes, Akira, Perfect Blue, Grave of the firefly
anime sorozat: Azumanga Daioh, School Rumble, Kare Kano, FLCL, Excel Saga, Kino no Tabi, Haibane
manga: I''s

Moha

Quote from: FeldinMoha! A Kana az a Kana: Little Sister HGame-ből készült?
Vagy te is erről beszélsz?
A HGame-ről beszélek. Nem hiszem, hogy készült volna belőle anime (sajnos). Még mondjuk éppen csak belekezdtem, de inkább egy drámai novellára hasonlít. Nagyon jó! Na és a zenéje...
QuoteTegnap GoldenBoy-t néztem mert kedden vizsgázom és át akartam venni a tanilni tanulni tanulni életérzést :)
Hát jó sokat röhögtem rajta :)
Na azon lehet is. Olyan pofákat tud vágni Kintaro, hogy csak na! :rotflol:
Spoiler Mikor meg akarja mutatni, hogy tud úszni: hát attól feküdtem. /Spoiler

Ramiz

Rám a legerősebb hatást eddig a Trigun tette. Nem meghatódásilag, csak nagyon megérintett, és a hatására azóta is igyekszem átformálni az életem. (Több-kevesebb sikerrel.) A Kimi Ga-nak még csak az első 3 részét láttam, szóval jóformán csak megindult a sztori.
A "balfasz fiú + rengeteg marha szexis/kedves/aranyos/csinos lány" felállás eddig nem jött be, pl Love Hina. Arra játszik, hogy a fiúk belelélik magukat a főhős szerepébe a bénasága miatt, utána meg el akarják hinni, hogy velük is megtörténhet az a sok "nőügy", ami a béna főhőssel. De ez hülyeség, mert a valóságban sajnos a balfasz fiúkkal nem történnek ilyesmik.
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Moha

Quote from: RamizArra játszik, hogy a fiúk belelélik magukat a főhős szerepébe a bénasága miatt, utána meg el akarják hinni, hogy velük is megtörténhet az a sok "nőügy", ami a béna főhőssel. De ez hülyeség, mert a valóságban sajnos a balfasz fiúkkal nem történnek ilyesmik.
Nagyon igaz! Saját példám igazolja. :rolleyes: Bár én a balfasz helyett inkább lúzert mondanék (ilyen stílusú a Lúzer c. film, és pl az is tetszett). Amúgy ezeknek az a lényege, hogy az ilyen fiúk általában máshol "pótolják be" a hiányt. Keitaronak pl. hatalmas szíve van. Való igaz, én bele tudom élni magam az ilyen főhősök szerepébe. Na de a nőügyek?  :rolleyes: Azt inkább hagyjuk.....

.Attila

Én nem azért szeretem az ilyeneket, mert beleélem magam a fiú szereplő helyzetébe. Engem Keitaro annyira nem is érdekelt, jó fiú, de ennyi. Engem inkább a lányok szórakoztattak, ők tetszettek, a különleges egyéniségeik miatt. Pl. nekem valahogy nagyon bejönnek a nőiességével küszködő lányok, pl. Motoko. Meg Rin-san is a Maburaho-ból. No meg Sakaki az Azumanga-ból. És azért tetszenek, mert azt mondják, nem nőiesek, mégis valahogy nagyon is azok, és ez nekem imponál.
És a kawaii lányok lányok, persze azok is tetszenek, pl. Shinobu, Ayu-chan (Ultra Maniac). Az esetlenkék, de mégis aranyosak (pl. Ifurita), akik nagyon jószívűek valójában, de vhol eltévedtek (pl. Maya-chan az Ultra Maniac-ből szintén). Hmm... de sok van :D

Komplikato

Huh. Én még elég tapasztalatlan vagyok Anime téren, de azért van ami hatott rám is már mélyebben ...
Lain - Azt hiszem eléggé elgondolkodtatott, felkavart, talán picit meg is rémített, de valahogy felemelő a vége. Az elején meg az a hihetetlen magányosság érzés ... nos elég ismerős volt.
Love Hina - Ebből én csak pár mangát láttam, meg néhány részt internet TV-n, és tudom sok romantikus érzelem húrját megpendíti, de nekem az ugrik be róla, hogy képes visszaadni az életkedvemet  :hopp:
Haibane Renmei - Nos lehet ki fogtok nevetni, de én az utolsó rész után átsírtam egy éjszakát. Na meg a közepénél is eléggé karcolt a torkom ...  :beken:
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide) 

Ramiz

#14
Trivi: Azumanga az más, mert ott nincs balfasz fiú. Azért szeretem én is nagyon. A Vandread meg azért más, mert ott nem mindegyik lány indul be rá, csak 1 (jó, végén 2). De szerintem akkor is erre játszanak. És ilyen lehet még a Lúzer c. film, amit én nem nézek meg semmi pénzért. Szóval éppen azért nem szeretem az ilyesmit, amiért Moha, ha jól értettem, igen. Talán éppen ott keresendő eme véleménykülönbség oka, ahol az, hogy ő "balfasz" helyett "lúzer"-t mondana. (De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

.Attila

Quote from: Ramiz(De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
Nem, csak balfasz ≠ lúzer.

Moha

Quote from: RamizSzóval éppen azért nem szeretem az ilyesmit, amiért Moha, ha jól értettem, igen. Talán éppen ott keresendő eme véleménykülönbség oka, ahol az, hogy ő "balfasz" helyett "lúzer"-t mondana. (De tényleg, mi a baj a balfasszal? Az még nem trágár, ugye?)
Nem trágár, csak szvsz kicsit "erősebb", mint a lúzer. Pl. a balfasz az, aki nem ért a dolgokhoz és a hülyeségével elb*asz valamit, a lúzer viszont inkább csak ügyetlen, akinek nem sikerül semmi = vesztes. Bár ez csak az én nézőpontom.
És igen, kedvelem az ilyen stílust. Azt ne kérdezd, hogy miért...

Moloko

Quote from: MohaNem trágár, csak szvsz kicsit "erősebb", mint a lúzer. Pl. a balfasz az, aki nem ért a dolgokhoz és a hülyeségével elb*asz valamit, a lúzer viszont inkább csak ügyetlen, akinek nem sikerül semmi = vesztes. Bár ez csak az én nézőpontom.
És igen, kedvelem az ilyen stílust. Azt ne kérdezd, hogy miért...
Hehe :D ehhez akkor már azt is hozzáteszem, hogy az én szótáramban szerepel még a "töketlen" kifejezés, ami arra vonatkozik, akinek van lehetősége (úgyértve már összejött egy lánnyal) és akkor nem kezd a helyzettel semmit. :D

Moha

Quote from: AngelHehe :D ehhez akkor már azt is hozzáteszem, hogy az én szótáramban szerepel még a "töketlen" kifejezés, ami arra vonatkozik, akinek van lehetősége (úgyértve már összejött egy lánnyal) és akkor nem kezd a helyzettel semmit. :D
Ismerek ilyen embert. :hehe:

.Attila

Quote from: MohaIsmerek ilyen embert. :hehe:
Kíváncsivá tettél, mesélj :)

Moha

Az egyik haver összeszedett egy csajt, olyannyira, hogy már első találkozáskor is majd' az egész napot együtt töltötték. Aztán úgy 1 hónap múlva a leányzó csak úgy mellékesen megjegyezte neki, hogy: "én gondoltam rá, hogy esetleg megcsókolhatnál". Na a srác nem kapcsolt, pedig ettől egyértelműbb már nem is lehetett volna a lány. :rolleyes:  Röviden ennyi. (Hosszan esetleg PM-ben :D )

(Na ez is jó: :_off: voltam a saját threademben :p )

Relunx

Lélektani hatások?
Az animék már mindenfajta hatást kiváltottak belőlem, legyen az boldogság, szomorúság stb...érzelmes lény vagyok.  :rolleyes:

Relunx

Moha

#22
Pont most jutottam a végére a Kana - Little Sister-nek. Hát mit mondjak:  :beken::beken::beken:
Legalább akkora hatással volt rám az egész, mint a Kimi. Az biztos, hogy ebbõl is egy nagyon jó dráma anime készülhetne. Szintén nagyon életszerû és súlyos a történet. Olyannyira, hogy most a legvégén egyszerûen képtelen voltam abbahagyni...  :beken:
Bár én nem teljesen erre a befejezésre számítottam, de végül is 3 lehetséges vége van, mindenképpen megpróbálom elérni a másik kettõt is.

Igaz, hogy ez nem anime, de mindenkinek ajánlom. Habár elvileg H-Game lenne, nem sok olyan jelenet van benne, viszont a története....

Kész, többet nem tudok mondani


Edit: Helyesbítek: 6 különbözõ végkifejlet van.

Moha

Na, most néztem meg a Princess Mononoke-t. Ez is érdekes érzéseket keltett bennem. Nem is igazán tudom leírni, de egy kis megvetést váltott ki belõlem az emberi faj iránt.
Ha bele gondolunk pl. az ember írtja az erdõket, pusztít, stb. Ez az anime szerintem elég jól kihozza ezt. Bár lehet, hogy csak én látom így... Szerintem az ember pár száz év alatt ki fogja irtani saját magát...

Fazék

Quote from: MohaNa, most néztem meg a Princess Mononoke-t. Ez is érdekes érzéseket keltett bennem. Nem is igazán tudom leírni, de egy kis megvetést váltott ki belõlem az emberi faj iránt.
Ha bele gondolunk pl. az ember írtja az erdõket, pusztít, stb. Ez az anime szerintem elég jól kihozza ezt. Bár lehet, hogy csak én látom így... Szerintem az ember pár száz év alatt ki fogja irtani saját magát...
nekem is hasonló érzéseim támadtak a film után, de én megvagyok gyõzõdve róla, hogy kellõen rohadtul ragaszkodunk az életünkhöz ahhoz, hogy legalább jópár ember túléljen egy esetleges globális katasztrófát is... az ember kifejezetten leleményes tud lenni, ha a túlélésérõl van szó, amíg viszont nem jelentkezik a krízishelyzet, addig sz*rik mindenbe csak a saját élethosszában képes gondolkodni (van aki még annyiban se) azon túl már semmi se számít neki...

hmm ez egy picit negatívan hangzott... na mindegy, most ilyen a hangulatom  :rolleyes:

Damnatus

Hali!

Ember szállt szembe emberi gonoszsággal.

Exo

Hát, ha drámákról és súlyos történetekrõl beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a Saikano-t! :jee:
Több helyen is ide küldött --->  :bruhuhu:  :bruhuhu:  :bruhuhu:
Nálam eddig az egyetlen olyan, ami ilyen téren a Kimi ga mellé állhat!...ezt tényleg meg kell nézni mindenkinek (csak 13 rész...simán megéri, ezt bátran állíthatom) :cool:

Nagyon jó még a RahXephon is, amiben szinte mindenféle szál megtalálható, vegyes és érzelemgazdag a történet! :)

Moha

Quote from: ExoHát, ha drámákról és súlyos történetekrõl beszélünk, akkor nem hagyhatjuk ki a Saikano-t! :jee:
Töltöm, már töltöm! De, hogy megnézni mikor lesz idõm?! Még ott van elõtte a Chobits meg a Sakura Diaries, azokat is meg akarom nézni.

Moha

Quote from: Ner-sanTegnap fejeztem be a Video Girl Ai  mangát. Nagyon tetszett! A Mit olvastál utoljára, hogy tetszett... threadben írtam le hosszabban a véleményemet.
Az anime már fent van a "kívánságlistámon", de a beszámolód alapján tényleg érdemes elolvasni a mangát is. Az elsõ vol-t már le is szedtem. Csak sajna nem tudom, mikor lesz idõm, hogy végigolvassam...

Exo

Quote from: Ner-sanTegnap fejeztem be a Video Girl Ai  mangát. Nagyon tetszett! A Mit olvastál utoljára, hogy tetszett... threadben írtam le hosszabban a véleményemet.

Én a sorozatot láttam és csak jót tudok mondani róla! Nagyon kellelmes kis sorozat! :)