Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Ramiz

Baromi érdekes könyvet olvasok, a címe Félkész forradalom - Útban a megszelidített számítógépek felé. Majd írok ajánlót, ha végeztem, és van szakbarbár könyvekre is érdeklődés (vagy e topik maradjon meg fickiós szépirodalomnak és "szűznek"?). Az írója a Massachusetts-i Institute Of Technology-nál (MIT) dolgozik (hogy van ez magyarul?). Kíváncsivá tett a jövő(me)t illetően. Megint élni akarok kicsit tovább. :)
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Kvikveg

WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Ramiz

12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Nakedape

Nothing About Culture Makes Sense Except in the Light of Evolution

Zsiga

Én

Shoujo-vampire epic gayness, röviden. Magam nem olvastam, csak ezt hallottam róla (Haverom nekikezdett, de úgy dobta el mintha égne, AIDS etc)
Bővebben: http://encyclopediadramatica.com/Twilight
EDIT: lehet a fenti leírás sértő a shoujo-vampire epic gaynessre, elnézést kérek. :D

Próféta

Quote from: Zsiga on 2008-12-24, 22:57:30
Quote from: Én on 2008-12-24, 22:13:15
I lol'd hysterically on this:
http://www.thetwilightsaga.com/forum/viewtopic.php?id=3741
Btw. mi az a Twilight Saga? Ilyen emo-HarryPotter?
Nem emo, asszem inkább... goth? Nem olvastam, szóval nem szeretnék rosszat mondani róla, de azért gyanús, hogy nem találkoztam még olyan véleménnyel, amely egyszerre nyilatkozna pozitívan és intelligensen  :__devil: Amúgy nemrég készült el a nyitókönyv filmváltozata, amiről itt érdemes olvasni :)

Én

A filmváltozatból (vagyis a poszterekből) ami nekem megmaradt, az a férfi főszereplő aberrált képe. I mean, srsly.

SaiyaGin

A karácsonyfa alatt találtam David Attenborough Élet hidegvérrel című könyvét, amin el is kezdtem átrágni magam. (Nem úgy!) A képek és az ismeretanyag   :jee:, viszont a fordítással kapcsolatban vannak fenntartásaim. A könyvesboltban a gyerekkönyvek polcán volt a kötet, így feltételezem, hogy a fiatalabb korosztálynak (is) szánták, a bolt biztos, a fordító nem feltétlenül.
Az első fejezetben olyan szép kifejezésekre bukkantam, mint pl. "irizáló sáv", "akvatilis faj",  "a pajzsmirigy alulműködik". Viszont ilyen is van: "Anyuka ilyenkor nyílt vizet keres: a legkisebb pocsolya is megteszi." 
Akkor most kinek is szól a könyv?
[spoiler]Azt a mondatot meg sem említem, amit szerintem akár úgy is lehet érteni, hogy egy tarajosgőtének egyszerre több születési helye is lehet/van.[/spoiler]

Zsiga

Quote from: SaiyaGin on 2008-12-25, 12:11:57
Kisgyerekként sok könyvét olvastam, azokra is ugyanez volt jellemző. Legalább hamar megtanultam szótárban keresni. :)

Solid Snake

Néhány napos "családi karácsony" kódnéven futott száműzetésem alatt volt időm némi PKD-re, így...

Philip K. Dick - Figyel az ég

Nyolcszereplős, párhuzamos világelméletet taglaló korai PKD-regény, mely egy Half-Life-os fucked up kísérlet következtében bontakozik ki. Spoilerkedés nélkül bővebben nem lehet írni róla. Annyit talán lelőhetek, hogy ennél a korai alkotásnál még happy end van.  :hehe:

Philip K. Dick - Lenn a sivár Földön

16 novellából álló gyűjtemény, melyek minősége változékony, azonban mindegyik novella érdekes témákat taglal.

Kedvenceim, amik most is beugranak, annyira megmaradtak:

• A koponya -- a Gilliam-féle 12 majomnak tutira ez lehetett az ihletője
  • Kolónia -- totális No. 1. nálam ebben a kötetben. Semmi spoiler, ezt el kell olvasni
  • Az akasztott idegen -- oh wow, hol van a Testrablók mítosza ehhez mérve...
  • Az aranyember -- és fogom a fejem, hogy Hollywood mekkora sz@rt teremtett a Next képében ennek a novellának a minőségéhez képest...
  • Lenn a sivár Földön -- gyengécske kezdés után erős folytatás
  • Fizetség -- kreatív történetvezetés. Mintha ebből is lenne egy filmadaptáció... jól sejtem?
  • Háború a zidiótákkal -- életemben nem hittem volna, hogy egy PKD alkotás vicces is lehet  :haha:

Fazék

QuoteAuthor Terry Pratchett has been knighted in the New Year Honours list.

Pratchett, 60, who lives near Salisbury in Wiltshire, has sold more than 55 million books worldwide and his works have been translated into 33 languages.

[...]

"There are times when the phrase 'Absolutely, totally, gobsmackingly, mindbogglingly amazed' just doesn't cover it, but I find that in the Queen's New Year Honours list I am now a knight, for services to literature," Sir Terry said.

http://news.bbc.co.uk/1/hi/england/wiltshire/7804771.stm

Nakedape

Quote from: Fazék on 2009-01-01, 15:14:20

Pratchett, 60, who lives near Salisbury in Wiltshire, has sold more than 55 million books worldwide and his works have been translated into 33 languages.

[...]

"There are times when the phrase 'Absolutely, totally, gobsmackingly, mindbogglingly amazed' just doesn't cover it, but I find that in the Queen's New Year Honours list I am now a knight, for services to literature," Sir Terry said.

all hail :)

mondjuk  pár rész yes minister után most fiurcsa felhangja van :D

Kvikveg

Quote from: Fazék on 2009-01-01, 15:14:20

[...]

:D
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

hargharg

rofl

Nakedape

Quote from: hargharg on 2009-01-18, 16:56:14
Kurt Vonnegut: A Titán Szirénjei

.

de részletes vélemény :D

én amúgy szerettem, marsi síelős ejtőernyős hadosztályok előre

hargharg

Quote from: Nakedape on 2009-01-18, 19:22:50
Quote from: hargharg on 2009-01-18, 16:56:14
Kurt Vonnegut: A Titán Szirénjei

.

de részletes vélemény :D

én amúgy szerettem, marsi síelős ejtőernyős hadosztályok előre

a lenyeg bennevan. : D
es igen, en is, egyultombe olvastam el.
rofl

csacsa

Jelenlegi Projekt:

Josikava Eiji: Musasi

A 17. századi japánban élt kardforgató harcművész/író/zen-buddhista mester életét meséli el igen részletesen 5 kötetben. Mijamoto Musasi a valóságban is létezett személy és a mai napig sokan hasonlítják hozzá magukat japánban.
Most olvasom a 4. kötetet és előre félek, hogy mi lesz velem, ha végzek vele, mivel az 5. kötet még a könyvesboltban pihen... :zomg:
"Az ördög nem alszik. Fülig csipás lehet már a rohadék. Nagy, gyulladt szemekkel bámul ki a fejéből, mindegyre azt lesve, hol árthatna."(Vavyan Fable)

via_mala

Quote from: csacsa on 2009-01-18, 19:52:57
Jelenlegi Projekt:

Josikava Eiji: Musasi

A 17. századi japánban élt kardforgató harcművész/író/zen-buddhista mester életét meséli el igen részletesen 5 kötetben. Mijamoto Musasi a valóságban is létezett személy és a mai napig sokan hasonlítják hozzá magukat japánban.
Most olvasom a 4. kötetet és előre félek, hogy mi lesz velem, ha végzek vele, mivel az 5. kötet még a könyvesboltban pihen... :zomg:
A sorozat 6 kötetes, és már marha régóta húzza az Ulpius a 6. kötet kiadását, gondolom jó horribilis árat fog neki szabni.  :morci:
"Amíg képesek lesznek meghatódni egy moll akkord hallatán, amíg könnybe lábad a szemük, ha két szerelmes egymásra talál, amíg gyanakvó szívükben jut hely a kockázat vállalására, és mernek Isten arcába nevetni, addig van remény a menekülésre.
Ha mindez kiveszett az emberekből, megértek a pusztulásra."
- Clive Barker: Korbács

Ramiz

Japán csajozós/faszifogós gyorstalpaló:

http://rapidshare.com/files/117183988/MOiJ.rar

Tök felesleges japánul tanulni, ennyit kell csak tudni... :D

Nakedape

Quote from: Békés Pál
                                                                                        Előjegyzés

A Halál telefonon jelentkezett. Ötödszörre végül bekapcsolták Verhovinai Árpádhoz. a Halál szabadkozott, hogy csak így  ismeretlenül, majd a tárgyra tért. Rövid munkamegbeszélés halaszthatatlan ügyben. Létfontosságú.
  Verhovinai sajnálkozott, tömérdek teendője szinte kicsordul a noteszből, egyik tárgyalás a másikat éri, egyszerűen képtelenség. Az egyik erősködött, a másik hárított, mindkettőjükből előtört némi ingerültség, már-már veszekedtek, kinek több a a dolga. Végül Verhovinai az asztalra csapott; a szabadságig most már semmiképp! A Halál engedett. Rendben. Nem kívánja partnere jól megérdemelt pihenését megkurtítani. Hanem azután rögtön.
  Verhovinai a nyaralás utáni első napra előjegyezte a Halált.
  amikor letette a kagylót, rájött, elfelejtette megkérdezni: tulajdonképpen miről is van szó?

SaiyaGin

Gerald Durrell: Rokonom, Rosy

A regény egy unatkozó londoni, bolti eladóként dolgozó fiatalemberről szól, akire sok mindent átélt nagybátyja egy alkoholista hajlamokkal rendelkező elefántot hagy végrendeletében. Az esemény meghozza a Kalandot, amire Adrian Rookwhistle évek óta vágyott, de biztos, hogy úgy, ahogy hősünk szerette volna?

Cloud

Nem tudja valaki hogy nálunk hivatalosan/nem hivatalosan jelent meg magyarul "Halo" könyv? (bármelyik része)

Én

Matthew Stover: Star Wars - A Sith-ek bosszúja
Nekem sokkal jobban tetszett a könyv, mint a film. A belső monológok/eszmefuttatások miatt a történet filozófiai része is nagy(obb) szerepet kap, ami jó. A könyv fanyar humora kicsit meglepett, nem számítottam rá. :D Az egyetlen negatívumnak azt tartom, hogy a végjátékra kevés oldalt szántak, a 2 nagy fight a végén nem túl részletes, de nem vészes. A lezárás pedig fasza. :)
9/10

Solid Snake

Quote from: Én on 2009-02-08, 02:26:37
Matthew Stover: Star Wars - A Sith-ek bosszúja

Egyetértek.  :tezsvir:

Én a könyvet még a film premierje előtt olvastam, így magát a filmet is jobban tudtam élvezni, mikor belegondoltam, hogy "ja, ennél a résznél Obi-Wan ezt gondolja a könyvben, ezt érzi legbelül". Így még a sekélyesebb színészi alakításokat is rendesen fel tudta dobni ez a kis plusz.  :whoah:

Nakedape

Bicskei

hamár fantasy...mstanában olvasgatom
R.A. Salvatore Crown Empire sorozatát...
gyorsan olvasható regénysorozat..
Ultras liberi

Nakedape