Négyszögletes, vékony, fa eredetû lapokból készített dolgok sok fekete jellel

Started by Ramiz, 2004-07-01, 18:29:24

Previous topic - Next topic

Pirula

Quote from: SidneyLehet, hogy már kérdezte vki: Szoktatok origami-zni?
Majd holnap. Nyári ovis táborban vagyok gyakorlaton, fognak neki örülni a gyerekek. Régen én is elhajtogattam egy-egy kisebb ligetnyi faanyagot kitevõ papírmennyiséget de most már sokat felejtettem. Talán sikerül valamennyit felfrissítenem.
Lapzsemle:
Metal Hammer: Mi más... :rolleyes: 12-17 éves rokkerfiatalság alapvetõen ízlésformáló havilapja. Ennyi idõs koromban én is vettem, tetszett is mint az állat. Mostanában csak egy-két cikkért olvasgatom el a régieket. (Mayhem, Black Label Society, Akela interjúk, meg minden amiken röhögni lehet) Emberfia inkább olvasson webzine-ket ha kíváncsi az ilyen újdonságokra, bár ott is szelektálni kell.
Zenész: Túl sok reklám, rövid de jó cikkek. Egy ideig rendszeresen vettem, de mostanában inkább eszek. Imádom a hangszerteszteket, csak a végük szomorít el, mert ott közlik általában az árakat. Jelen gitáromat és multieffektemet is itt pillantottam meg elõször és azóta is együtt vagyunk. Volt egy érdekes cikksorozat is ami a magyar könnyûzene helyzetét tárgyalta, nagyon tanulságos volt. Akinek van rá pénze vegye. Vagy fizessen elõ rá nekem. Méginkább dobjon meg egy Peavey XXX erõsítõfej+ládával. Köszönöm.
Tiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?

Ramiz

Quote from: PirulaTiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?
Szerintem az összes többi pocsék volt benne, viszont Kázmér és Huba :cool: (Sosem értettem, hogy miért nem kapnak saját újságot? Minden szám meglenne! :D), Hagar pedig az egyik legkirályabb fej a világon! HAGAR ROCKS!!! :whoah: Imádom azt a fazont... akkora viking... az a "normális rokker"-fazon (azaz tiszta Pirula :__devil: )... :D
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

Fenrir

Quote from: PirulaTiszta Dili: Egyik legjobb képregény volt, sajnos már megboldogult. Kázmér és Huba, Hagar hajh, emlékszik még valaki?

Igen.
Sirály volt, kár hogy vége. De Kázmér még mindig van, a Metróban.
Én régen a Morbidot vettem, az 5.-tõl meg is volt mind. Csak aztán Ono elhagyta a fedélzetet, onnantól kezdve rohamosan csökkent a színvonal...
a másik amit vettem a Spawn volt, csak azt is megszüntették...
For those who seek perfection there can be no rest in this side of the grave.

Damnatus

Én egyetlen újságot vettem, igaz annak minden száma megvan, ez pedig a Rúna. :)
Fõként a MAGUS miatt, de jók voltak a novellák is. Egyes számok gyengébbre sikerültek, mások nagyon jók voltak. Csakhát sajnos rendszertelenné vált a kiadása, majd meg is szûnt.

Fazék

Quote from: sirtomiLehet hogy erõt veszek magamon én is :)
Addig elolvasok valami mást. Még a Galaxis utikalauz 4. és 5. könyvét sem olvastam el :)
akkor a dolog nem is kérdéses, tessék nekik ugrani :)

nem tudom tettem-e már, de ajánlanám Neil Gaiman könyveinek olvasását.
Terry Pratchett rajongóknak jó kezdés lehet a Good Omens, mivel közösen írták. vállalkozóbb kedvûek kezdhetnek a Tükör és füst magyarul is megjelent novellás-kötetével. de amennyiben nagyon óvatosak vagytok pénzkiadás tekintetében, közzétehetek egy pár novellát angolul tartalmazó pdf file-t a Tükör és füstbõl, azoktól sztem biztosan kedvet kaptok :) legalábbis remélem, mert nekem kedvenc írómmá avanzsált elõ a jóember :)

sirtomi

Fantasy kedvelõknek én meg ajánlanám a Trónok Harca sorozatot George R. R. Martin -tól.

Még csak az elsõ könyvet olvastam, de nagyon jó. Mondjuk ez még csak bevezetõ, de már most nagyon érdekes a történet, és nagyon jó stílusban van megírva, szerintem :D

Fazék

rosszul emlékeztem, fent van a honlapján is, szóval itt van egy pdf kivonat a Smoke and Mirrors-ból, illetve az oldalon a többi könyveibõl is, csak ezért gondoltam inkább a Tükör és füstöt ajánlani, mert így végigolvashattok pár rövidebb novellát, nem csak pár oldalt egy hosszabb könyvbõl :)

edit: pár ajánló:

Quote"Highly imaginative... Readers will find echoes of H.P. Lovecraft, Harlan Ellison, Ray Bradbury, and Stephen King, but the voice is all Gaiman."
Dallas Morning News

"Neil Gaiman is a postmodern Brother Grimm... spinning contemporary fairy tales and myth from the darker regions of fantasy and illusion."
Cinescape

"A box of bonbons for dark fantasy fans... Poe would love him."
Booklist

"Gaiman is fast becoming one of the most important of modern writers. In American Gods he has crafted a novel that is unique, literate, and highly readable. Don't miss it.... A+"
Denver Rocky Mountain News

"Charming.... Neil Gaiman takes us on a trip back to that world once frequented by the likes of Lord Dunsany, C.S. Lewis, Hans Christian Andersen, and the Brothers Grimm... Stardust can be read in one sitting. Preferably by candlelight or firelight."
The Globe and Mail, Toronto

"Neil Gaiman is a postmodern Brother Grimm ... spinning contemporary fairy tales and myth from the darker regions of fantasy and illusion."
Cinescape

"Gaiman is a treasure house... we are lucky to have him."
Stephen King

"The sort of book Terry Pratchett might produce if he spent a month locked in a cellar with Franz Kafka"
Wired (Neverwhere)

Coraline c. könyvérõl:

"I think this book will nudge Alice in Wonderland out of its niche at last. It is the most splendidly original, weird, and frightening book I have read, and yet full of things children will love."
Diana Wynne Jones

"This book will send a shiver down your spine, out through your shoes, and into a taxi to the airport. It has the delicate horror of the finest fairy tales, and it is a masterpiece. And you will never think about buttons in quite the same way again."
Terry Pratchett
[/SIZE]

Fazék

Emersharae igencsak peches lehettél a múltkor, mert nekem már tegnap küldtek Pendragon-ék sms-t, hogy ma a megjelenés napján már át is vehetem a HP könyvemet és mostanra már haza is hozta a húgom.
Egyedül az áron vagyok egy csöppet fennakadva, röpke 17 font volt a drága... Mindegy, majd kölcsönzõt nyitok, és talán úgy visszajön egy kevés pénz :D

Aki mégiscsak inkább alternatív beszerzési módot választana elektronikus formában, annak ezzel a címmel tudok szolgálni. :)

kikuchiyo

Failure is the default option

noriko

Miután az animét megnéztem vagy 5x és bár nagyon tetszik, még mindig maradtak benne számomra megfejthetetlen részek, gondoltam elolvasom a könyvet.
Kerestem itthon, kerestettem Kanadában, aztán néztem p2p-en de sehol nem leltem.. Aztán végre sikerült megtalálnom, egy orosz honlapon angolul!! :D
Akit érdekel: Diana Wynne Jones: Howl's Moving Castle
ám elõre szólok, hogy aki azért olvasná el, hogy magyarázatot kapjon a film fejtörõ részeire, az csalódni fog! Mert a film más mint a könyv, és pont ezekben a pontokban tér el a könyv cselekményétõl.
Épp ezért én is csalódtam kissé benne. Meg talán az sem volt túl jó, hogy annyira azért hasonlított a filmre, hogy ne tudja megint lekötni teljesen a figyelmemet.
Máskülönben aranyos történet, saját megoldásokkal. A könyvbéli boszi sokkal kegyetlenebb és elég hátborzongató dolgokat mûvel emberekkel...
Howl meg sokkal idegesítõbb, fõleg ha meg van fázva :p Nem is értem Sophie hogy bírja elviselni.
Érdekes volt felfedezni azokat az apró részleteket, amelyek bekerültek a filmbe is!
Akit érdekel, annak jó olvasást! Nem hosszú.
"I wish I could, but I don't want to."

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo
:A:
He?
Ja, majd jovo heten magyarazd el bovebben, en hetfo korul kaparintom meg a konyvet. Megvetettem kint noveremmel, ott 4000 volt, mig itthon 6000.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: KvikvegHe?
Ja, majd jovo heten magyarazd el bovebben, en hetfo korul kaparintom meg a konyvet. Megvetettem kint noveremmel, ott 4000 volt, mig itthon 6000.
sztem pusztán egyszerûen különösebb sallang nélkül a könyv értékelése akart lenni az az egy darab bazinagy A betû, melyet teljesen jogosnak is tartok :)

Kvikveg

"A" mint anyatok, vagy "A", mint A kategorias, legjobb? Esetleg AAAAAAAAAAAA, de faraszto/tokjo volt? :D
Ez nekem abszolute nem volt ertheto.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Fazék

Quote from: Kvikveg"A" mint anyatok, vagy "A", mint A kategorias, legjobb? Esetleg AAAAAAAAAAAA, de faraszto/tokjo volt? :D
Ez nekem abszolute nem volt ertheto.
"A" mint "5"-ös, mint legjobb osztályozás, mint "A kategóriás" mint "szuper", mint "fantasztikusan jó". sztem. :)

Ha olvastad volna a könyvet, akkor nem tetted volna föl a kérdést. ;)

Kvikveg

Quote from: Fazék"A" mint "5"-ös, mint legjobb osztályozás, mint "A kategóriás" mint "szuper", mint "fantasztikusan jó". sztem. :)

Ha olvastad volna a könyvet, akkor nem tetted volna föl a kérdést. ;)
:D

Ramiz

Quote from: Fazéknem tudom tettem-e már, de ajánlanám Neil Gaiman könyveinek olvasását. Terry Pratchett rajongóknak jó kezdés lehet a Good Omens (...)
2 dolog jut eszembe.
Egyik: Prágában már kiadták a 30. (!!!) Korongvilág könyvet. Nálunk bezzeg csak 13 van... :( Angolul meg itthon nagoyn drága (ott nem volt), pedig fordítani sem kell... nem értem...
Másik: van egy arab származású angol fickó, aki jó kis Harry Potter és Pratchett-egyveleg stílusban ír, szórakoztató. Mai világ, de: varázslótársadalom a vezetõ erõ (nem rejtett, mint a HP-ben). Erejük dzsinnek, koboldok stb. idézésében rejlik. Magyarul csak az elsõ kötet jelent meg a 3ból, lehet, hogy megírva is csak ennyi van még. Vki ismeri? Nem jut eszembe az író/cím...
12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!! 12 OZ MOUSE, 12 OZ MOUSE!!!

kikuchiyo

HP6-értékeléshez: Az "A" az "Acceptable" rövidítése, amint azt jól tudja mindenki, aki az 5. könyvet olvasta. Lásd még: OWL jegyek.
Azért nem akartam részletesebben kifejteni, mert nem tudtam volna elkerülni bizonyos kritikus plot pointok lelövését.

BTW (ha már írok) elolvastam az A Clockwork Orange-t eredetiben.
Elképesztõ, amit az író az angol nyelvvel mûvel. Orosz szótár is szükséges az olvasásához. A film a rövidített amerikai kiadás alapján készült, amirõl az utolsó fejezetet levágták, ez alapvetõen megváltoztatja a végkifejletet.
Failure is the default option

Fazék

Quote from: kikuchiyoHP6-értékeléshez: Az "A" az "Acceptable" rövidítése, amint azt jól tudja mindenki, aki az 5. könyvet olvasta. Lásd még: OWL jegyek.
Azért nem akartam részletesebben kifejteni, mert nem tudtam volna elkerülni bizonyos kritikus plot pointok lelövését.
hehe, akkor jól mellélõttem értékelésed értelmezésében :)
túl kritikusan ítéled meg a könyvet ;) én még látok reményt, hogy tisztességesen legyen lezárva a történet, és értelmet nyerjen minden cselekedet, ezért megelõlegeztem J.K.Rowling-nak az eddigiekhez hasonló szuperjó, stb értékelést.
amennyiben átgondolatlanul fogja lezárni, ahogy a környezetemben a többség hirtelen felháborodásában tippeli, akkor persze nálam is zuhan az összes eddigi HP könyv vagy 2 osztályzatot, de a remény hal meg utoljára :)

Ramiz

Quote from: kikuchiyoBTW (ha már írok) elolvastam az A Clockwork Orange-t eredetiben.
Elképesztõ, amit az író az angol nyelvvel mûvel. Orosz szótár is szükséges az olvasásához. A film a rövidített amerikai kiadás alapján készült, amirõl az utolsó fejezetet levágták, ez alapvetõen megváltoztatja a végkifejletet.
A könyvnek mi a vége? A srác normális, komoly, érett felnõtt lesz, aki beilleszkedik a társadalomba, igaz?

Ramiz

Philip K. Dick: Álmodnak-e az androidok elektromos bárányokkal?

A Blade Runner c. filmet e könyv alapján csinálták. Kézenfekvõ összehasonlítani õket. A világ ugyanaz. :D A film akcióorientáltabb, és többet mutat/mond el a világból (muszáj neki, elvégre film). A könyv inkább lélektanilag mutatja be a jövõt. Hogy mi történt a mai jelen és az akkori jövõ közt, ez csak a könyvbõl derül ki. A történet azonosan indul, aztán jelentõsen eltér, a befejezés egyenesen ellentétes. Nekem mindkettõ tetszett, de a film alap, legenda, kultfilm és "must see", a könyv viszont "csak" egy jó sci-fi könyv.

L. Niven: Gyûrûvilág

Azért olvastam el, mert roderick a Blame! kapcsán említette meg. :) A Gyûrûvilág egy hatalmas gyûrû, ami egy csillag körül kering. Keringése miatt a felszínén gravitációhoz hasonló hatás van. Ennyi tetszett a könyvbõl. A sztorit úgy kell lökdösni, hogy haladjon, a szereplõk bénák, és szintén nagyon erõltetett (illetve inkább indokolatlan) az összeverbuválásuk - ennél még egy kezdõ KM is jobbat csinál. :D

Dan Simmons: Hyperion

Háááát... nem tudom. Alapjába véve a "sokat markol, keveset fog" esetet érzem a könyvben. Nagyszabású történelme van a mai jelen utántól, de csak lassanként derül ki, mindig egy másik darabja, az viszont nagyon aprólékosan. Érdekes, ahogy az emberben kezd kialakulni egy homályos kép, hogy hogyan is lehetett, de túl homályos az a kép 300 oldal után... Aztán az összeverbuválódott csapatról: itt sem érzem indokoltnak. Elvileg az elsõ kötetbõl még nem derül ki, hogy miért pont õk jöttek össze, de akkor sem szeretem ezt a fajta "szereplõszerzési" módszert (ld. Gyûrûvilág, bár ott próbálták megindokolni). Pláne, hogy a szereplõk olyan "tipikus karakterek", és így könnyû õket mozgatni, reagáltatni, beszéltetni, hogy az olvasó úgy érezze, hogy mennyire "élõk", de éppen ezért túl kiszámítható a dolog... mint egy szappanoperában. Mindegyik elmond egy sztorit magáról, ez meg arra ad lehetõséget, hogy az író más-más stílusban, más-más sztorikat adjon elõ. De ezt nagyon fárasztó olvasni, és nem igaz, hogy 300 oldal alatt sehova nem jut a cselekmény, amikor Lem vagy Clarke 200 oldalban sci-fi remekmûveket tud írni!!!
Azért lehet, hogy mégis továbbolvasom (ha megvan a FSZEKben), puszta kíváncsiságból (mi a szösz ez a Shrike?).

Raggie

Most olvastam újra Rejtõ egyik zseniális mûvét a Piszkos Fred a kapitány-t. Hát még mindíg hulláraröhögtem magam, még mindíg csodát tesz a saját nyelvezetével, és még mindíg olyan jó, hogy az csak nna!
"-Elnézést, itt felejtettem a késemet!"...
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Ramiz

Quote from: Raggie GordonMost olvastam újra Rejtõ egyik zseniális mûvét a Piszkos Fred a kapitány-t. Hát még mindíg hulláraröhögtem magam, még mindíg csodát tesz a saját nyelvezetével, és még mindíg olyan jó, hogy az csak nna!
"-Elnézést, itt felejtettem a késemet!"...
Elfelejtetted, hogy van egy Rejtõ topik, ugye? :)

Kvikveg

Quote from: kikuchiyo
:A:
Kb igen. Biztos, hogy nem O es nem E. Nyelvezet neha P...

Fazék

Quote from: KvikvegKb igen. Biztos, hogy nem O es nem E. Nyelvezet neha P...
légyszi, légyszi fejtsétek ki, ezek miknek a rövidítései, mert ezzel az értékelési skálával én még nem találkoztam :(

Kvikveg

Ordinary Wizarding Level Results
Pass Grades:Outstanding (O)
Exceeds Expectations (E)
Acceptable (A)
Fail Grades:Poor(P)
Dreadful (D)
Troll(T)

Fazék

Quote from: KvikvegOrdinary Wizarding Level Results
Exceeds Expectations (E)
Acceptable (A)
Dreadful (D)
Troll(T)
jajj... ez valamiért nem jutott eszembe... :o

Kvikveg

Quote from: Fazékjajj... ez valamiért nem jutott eszembe... :o
Nem vagy egyedul, kikuchiyo :A: postjanal nekem se.

Raggie

Quote from: KvikvegOrdinary Wizarding Level Results
Exceeds Expectations (E)
Acceptable (A)
Dreadful (D)
Troll(T)
Én meg még az elõzõ postodnál teljesen azt hittem, hogy poénkodsz! :D
"I know what you're thinking. "Did he fire six shots or only five?" Well, to tell you the truth, in all this excitement I kind of lost track myself. But being as this is a .44 Magnum, the most powerful handgun in the world, and would blow your head clean off, you've got to ask yourself one question: "Do I feel lucky?" ...

Well, do ya, punk?"

Meske

Elolvastam Friedrich Dürrenmatt-tól A fizikusokat.

Nekem nagyon tetszett! Ezt szívesen megnézném egyszer színházban is. :)

E szerint az ertékelés szerint egy szép E-t adnék rá!

Szóval ajánlom elolvasásra, mivel nem is hosszú (csak 60 oldal kb.) :)

The secret to concentration is the acceptance of endless distractions.

Ramiz

Azt én is rég el szeretném olvasni, de a legutóbbi pár alkalommal nem volt bent a FSZEK-ben. :( Viszont a krimi novelláit imádom! (Raggie nem annyira, inkább csak szaggatja... :grr: )

Viktor Pelevin: A tervhivatal hercege
Egy kis kortárs orosz. Nehezen érthetõ számomra, kulturális okokból inkább, mint fogalmazásmódból. Viszont a fenti kötet elsõ novellája (2 van benne) erõsen a Prince of Persia c. õsrégi játékra játszik rá, amit imádtam, úgyhogy már csak emiatt is :cool: .