Anime információs sarok

Started by .Attila, 2004-07-02, 21:26:26

Previous topic - Next topic

Gregory

Elgondolkodtatónak elgondolkodtató, de szerintem nem emészthető nehezen, és a gondolkodás irányát se határozza meg olyan mértékben, tehát elég szabadon lehet utána filozofálgatni. Én mindenesetre lefekvés előtt szerettem nézni, a gyakran melankólikus hangulat ellenére engem általában megnyugtatott. Számomra tehát azért számított könnyednek, mert nem igényelte azt, hogy teljes éberséggel, kipihenten kezdjek bele egy-egy részbe, mert egyébként nem értenék belőle semmit.

Rounin

Ah, vagy úgy. Én a könnyedet itt nagyobbrészt a hangulatra értettem, nem az elgondolkodtatás mélységére. :redface:

chilip

valakinek megvan a sima Dragon Ball sorozat (153 rész) kiírva DVD-re jó minőségben ÉS Budapesten lakik? japán hang, angol felirat lenne az optimális. láttam én neten olyat, hogy 180-200 mega egy rész mkv-ban, de ha tehetem, nem szedek le 32 gigát ilyen net mellett... egy örökkévalóság...

Bishop

Na jah én töltöm, keméyn 2%nál tart, de ha letöltődik szerdára(amit nem hiszek) kiírom úgyis meek Pestre. 

noriko

vigyázat, most jól lespoilerezem egy anime végét!!!

Melyik az az anime, amiben van egy srác és több csaja párhuzamosan, akik aztán bosszút állnak, és a végén van valami levágott fej is... ?

A választ Spoiler gomb alá kérem!

köszi :)
"I wish I could, but I don't want to."

Én

[spoiler]School Days[/spoiler]
Élvezni fogod. :Kiraly:

Liquid Snake

Vki adna nekem egy linket a Detroit Metal City eddig megjelent részeihez? Anime nem a manga.

Én

Topicjának első postjában benne van az első rész, több még nincs.

NLZ

Az nem az első rész, csak valami promo cucc, nem?
[reserved]

Én

Jó de ha valamit nézni akar belőle, mást nem tud még... ::)
afaik.

pniko

Valaki tud olyan helyet ahonnan megszerezhető (letölthető) a
- Saiyuki OVA (2 rész)
- Saiyuki Reload : Burial OVA (3 rész)

Elméletileg innen letölthető de mikor letöltöttem nem játszotta le egyik progi sem : VLC, Windows Media Player, Media Player Classic, BSPlayer

http://www.animea.net/download/1090/Saiyuki+Reload+Burial+OVA.html

Próféta

Quote from: pniko on 2008-08-22, 22:02:35
- Saiyuki OVA (2 rész)
AniDb nem tud a létezéséről... biztos van ilyen? Vagy a két Movie-ra gondolsz?

- Saiyuki Reload : Burial OVA (3 rész)
Az első kettőt megtalálod torrenten.

Elméletileg innen letölthető de mikor letöltöttem nem játszotta le egyik progi sem : VLC, Windows Media Player, Media Player Classic, BSPlayer
A több darabból állókat (.001, .002, stb...) összefűzted?
Méretre mekkorák azok letöltött fájlok, amelyek nem működnek? Valamivel (pl. mediainfo) megnéznéd, milyen tartalom van bennük?
Az illető lejátszók ill. a kodekjeid elég frissek?

pniko

Köszönöm a választ.

Saiyuki OVA 2 rész-t ajánlották a köv. infóval : Release date : April 23, 1999 and August 27, 1999 de ezek szerint összetévesztették a Movie-val? (esetleg egyenlő ezzel : Gensomaden Saiyuki: Kibou no zaika, ha nem akkor ennek hány része van?)

A problémám a Saiyuki Reload : Burial OVA-val időközben megoldódott (kivéve hogy a 3-hoz nincs felirat és nem is találom :( ). Azért köszi az ötleteket.

Lehetne 1 olyan kérésem hogy valaki felsorolja hogy összesen hány season van és melyik hány résszel? Nekem ezek vannak meg, remélhetőleg nem nagyon hiányos :
- Saiyuki (50 rész)
- Saiyuki Reload (25 rész)
- Saiyuki Reload Gunlock (26 rész)
- Saiyuki Burial (3 rész)
- Saiyuki Requiem (1 rész)
- Gensou Maden Saiyuki Premium (2 rész)

Bishop

A reload grafikai szinvonal megmarad az utánna következőknél is? Mert az első Saiyukit szerettem de a reload grafja valami förtelem volt, a karakterek teljesen át lettek rajzolva  :Eztneked:

gregtom8

Hy mindenki! A Death Note anime miért nincs az FTP-n?

Lehet, h nem ide kellett volna, de nem találtam a kérdésnek megfelelőbb topicot.

Gewin

Üdv!

Egy kis segítséget kérnék. Tervbe vettem, hogy ghost in shell-t szeretnék nézni mostanában. Viszont relative jó sok címet találtam.
http://animeaddicts.hu/search.php?where=00010000&search=shell&x=0&y=0
(remélem nem baj, hogy egy másik magyar oldal linkjét tettem be, amennyiben igen, úgy elnézéseteket kérem.)
Szóval valaki segítene, hogy most meliykkel kéne kezdenem?(oké évszámok alapján össze lehetne rakni, de gondoltam megkérdezem, hogy a történet-ha összefüggő-akkor hogy is van sorjában.-azért is érdeklődöm, és kételkedem az évszámos sorrendben, mert pl évszámok alapján egy movie az első, és sajna ilyet még neml láttam, hogy először egy movie és aztán jön a sorozat, azért nem láttam, mert még csak most ismerkedem az anime-kkel és amit eddig láttam, ott pont fordítva volt . :lame: vagyok még egyelőre na! :kocc:)

Próféta

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 00:57:41
Szóval valaki segítene, hogy most meliykkel kéne kezdenem?
Gyakorlatilag két külön Ghost in the Shell variáns van (mármint animében, mert ott vannak a mangák is...). Lásd szemléltető ábra.

Az egyik változatot a két Mamorou Oshii mozifilm alkotja: Ghost in the Shell (1995) illetve Innocence (2004).

Körülbelül ugyanazokkal a főszereplőkkel, hasonló világban, esetenként ismerős helyzetekkel találkozhatsz a Stand Alone Complex névvel fémjelzett TV-változatban, de ez egy alternatív történet, se nem előzmény, se nem folytatás, egyszerűen helyette van (de ha valamit mindenképpen akarsz, akkor előzmény). Érteremszerűen az első sorozat után a 2nd Gig következik, végül a Solid State Society című egész estés special. Ami megkavarhat: a két sorozatnak van egy-egy zanza mozija is, azok kihagyhatók.

Ebből az 1995-ös eredeti film az "alap", szerintem kezdheted azzal, utána szabadon folytathatod az Innocence-szel (szintén Oshii stílusában, csendesebb, elmélkedős, művészies, kicsit eltúlzott látványorgia), vagy a Stand Alone Complex-szel (talán akciódúsabb, fordulatosabb, de szerintem kevésbé maradandó).

Gewin

Köszönöm!

Tehát akkor először a két movit nézzem a 95'ös és az Innocence-t és utánna a sorozatot? (mindeyik-a moviek és a sorozatok is-feliratosak, vagy van esetleg valmelyikből szinkronos?)

Solid Snake

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 17:27:19
(mindeyik-a moviek és a sorozatok is-feliratosak, vagy van esetleg valmelyikből szinkronos?)

Az alapfilm szinkronos, a többi GitS nem került (még) forgalmazásba Magyarországon.

Gewin

Értem.
És ami itt az usteam-es ftp szerveren van fent, az is szinkronos? Illetve, innen az usteam-es ftp-ről melyiket töltesem, mert találtam egy 2gigás, és egy 2cd-s verziót.(ugyanaz a kettő?)
:_off:
Valamint ami lehet, hogy picit off:
http://images.netbag.hu/20080826/17253558120.jpg
Nemtudja valaki, hogy ez miért lehet? A felirat eleje és a vége le van vágva, mintha ott vége lenne a képnek, de ugyanez van egy pár esetben, sokkal rövidebb (pl. 6-8 betűs )szónál is, ahova elvileg bőven kiférne...

NLZ

[reserved]

Solid Snake

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 18:28:47
És ami itt az usteam-es ftp szerveren van fent, az is szinkronos?

Tudtommal egyik ftp-s anime sem rendelkezik magyar szinkronnal.

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 18:28:47
Illetve, innen az usteam-es ftp-ről melyiket töltesem, mert találtam egy 2gigás, és egy 2cd-s verziót.(ugyanaz a kettő?)

Tartalom szempontjából ugyanaz, minőség szempontjából nem.
Ha combosabb géped (főleg procid) van, akkor javasolt a 720p-s verzió a magasabb felbontás és élesebb kép miatt.

Gewin

Igen, bsplayert használok. Az lehet a hiba okozója?

Tehát akkor a két film azonos. Azt hiszem a gépem bírni fogja, úgyhogy a jobb verziót szedem, ha innen szedem. Kérdéses, hogy a szinkron mennyire jó, megéri-e leszedni szinkronosan?(máshonnan, dvd rip elvileg)

Próféta

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 22:48:04
Azt hiszem a gépem bírni fogja, úgyhogy a jobb verziót szedem, ha innen szedem. Kérdéses, hogy a szinkron mennyire jó, megéri-e leszedni szinkronosan?(máshonnan, dvd rip elvileg)
A szinkron korrekt lett. Ha rákeresel, másoknak is ez volt a véleménye.
Van egy halvány emlékem valahonnan, hogy az usteam-es .mkv változatba beoperálták a magyar hangsávot, de már nem emlékszem pontosan.
Amúgy kapható DVD-ként.

Gewin

Értem. Akkor az lesz azthiszem. Köszönöm a gyors és korrekt segítséget :kocc:
(majd még jövök a nyavájimmal :whoah: :lol: )

NLZ

Quote from: Gewin on 2008-08-26, 22:48:04
Igen, bsplayert használok. Az lehet a hiba okozója?

Tehát akkor a két film azonos. Azt hiszem a gépem bírni fogja, úgyhogy a jobb verziót szedem, ha innen szedem. Kérdéses, hogy a szinkron mennyire jó, megéri-e leszedni szinkronosan?(máshonnan, dvd rip elvileg)
Szerintem igen, mert nekem is volt ilyen gondom, azóta DirectVobSub-ot használok és nincs ilyen gondom.
[reserved]

Dreamcleaver

Valaki nem tudja, hogy az Eureka Seven 27-41-hez hol találok DVDrip-et? Elvileg kb a 42-től már a Nanashi is DVD-t használt, szal onnan ők is okésok, csak a közbeeső részek kellenének.
A [moo-shi] kiadta 13-ig, a [kyo] 26-ig, ezeket megtaláltam.
Elvileg egy [G_P] nevű csapat az anidb szerint kiadta 44-ig, és egész szép pontokat is kapott, csak az a baj, hogy se torrenten nem találom, se emule-ról nem akar jönni.

Ötletek? Nanashi TV verzióban idegesít az óra. :/

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS