Tudomány és Technika

Started by Exo, 2004-07-08, 21:40:16

Previous topic - Next topic

Zsiga

Jó nagy kövér marketing-bullshit.
Egyrészt a már említett cső-túlhevülés miatt, másrészt meg azért, mert hiába lő ki másodpercenként soktízezer lövedéket, ha a négy csövébe összesen belefér 100db... Rövidtávú automata légelhárításra meg tökéletesen megfelel a már meglévő és működő Phalanx, az is ki tud lőni 100 lövedéket másodpercenként, és nem egy másodpercig tud folyamatosan lőni ha kell, mellesleg az újratöltése is gyorsabb és egyszerűbb...

Manitu

Ahogy elnézem a cső túlhevülése nem gáz, mivel az újratöltéshez a csöveket kell cserélni. Legalábbis nekem az tűnik a legegyszerűbbnek.
Mindenesetre katonai bemutatókon látványos tüzijátékot lehet vele csinálni.

Darkstar

Ahogy már előttem is írták, nemsok értelmét látom. Minden célra megvan a jobb eszköz, vagy már elölrehaladott a fejlesztése. Pl nagy földi területre (videón a sok tank) csillagbomba jobb, repülőgép-/rakétaelháritásra rakéta, a már említett kedves Gatling  (:whoah:), vagy az épp fejlesztett lézerrendszer, aminek most nem jut eszembe a neve. :)
小野寺梓のラブリーすきぴちゃん

Rounin

Öhm? Ezt biztos viccnek szánták. Valami 250K/min tüzelési sebességet említ egy helyen a lelkes kommentátor. Ahem. Elméleti szám :). Ahogy Zsiga is mondta, ez szép és jó, de nem fér bele annyi lőszer, mint amit ki tudna lőni.
A vén palit meg végképp nem értem, hogy hogy helyezheti az elektronikát ennyire "superior" státuszba O_O.
Beragad a vacak - földhöz vágom, vagy elő az oldalfegyvert (esetleg valamelyik hulláét) s utána szétkapom, megcsinálom.
Elektronika behal - ende. Nem vagyok én elektroműszerész. O_o

Fazék

Zöld rakéta, ólommentes golyó: környezetbarát fegyverek
szeptember 19. kedd 13:05                                                 
[MTI]                                                                     
Környezetbarát fegyverek fejlesztésén munkálkodik egy nagy brit hadiipari 
cég: ólommentes golyón, zajmentesebb robbanófejen, zöld rakétán. Az       
ólommentes golyókkal - mint a cég, a BAE Systems közleményben fogalmazott 
- az a cél, hogy kevésbé szennyezzék nehézfémmel a környezetet, és kisebb 
egészségügyi veszélyt jelentsenek az emberekre. A halkabban robbanó       
töltetekkel a zajszennycsökkentés a cél, a biológiailag lebomlani képes   
robbanószerekkel a környezet védelme, a füstszegényebb gránátokkal pedig a
levegő tisztaságának megőrzése - adta hírül a The Sun című brit lap. A     
Fegyverkereskedelem Ellenes Hadjárat nevű szervezet szóvivője, Symon Hill 
nevetségesnek minősítette a fejlesztési terveket.

kikuchiyo

Ja, nehogy a katonák zajártalmat szenvedjenek és bepereljék a hadsereget...

De a kevésbé környezetszennyező lőszerek alkalmazása nem olyan nagy baromság, mint amilyennek előszörre látszik. A háború vége után tudniillik a civilek visszaköltöznek a nehezen lebomló robbanószermaradvánnyal, ólommal, uránnal szennyezett terepre és házakat, veteményeskerteket meg játszótereket építenek rajta.
Failure is the default option

Lythis

Na igen, abban van valami, hogy végülis evvel teleszemetelünk egy csomó helyet, de egy háborúban szerintem nem azt fogják nézni, hogy mégis mennyire zajszennyeznek, vagy hogy mennyire fertőz egy töltény, elvégre eleve arra van kitalálva, hogy megöljön valakit. Szóval ez a "zöld fegyverkezés" dolog nekem egy kicsit önellentmondásosnak tűnik, de jó tudni, h van ilyen is. :)

Jahm, találtak nemrég rengeteg új tengeri állatfajt >>msnbc cikk<<. Az uszonyain járó cápa azért poén volt.
Az év folyamán meg pápuában találtak egy totál izolált ökoszisztémat.. >>bbc cikk<<.
Érdekes, hogy annak ellenére, hogy mennyire elvagyunk magunktól, hogy műholdakkal az egész földet meg tudjuk nézni, mégis vannak ilyenek...

Dreamcleaver

A biológiailag lebomlani képes aknának pl látnám értelmét. Kevesebb csonkolt lábú gyermek a polgárháború súlytotta térségekben. Persze azért ez egy kicsit morbid, tegyük "emberségesebbé" a háborút.

Wow az a pápuai izolált ökkoszisztémás cucc azért nem semmi, bár félő, hogy így már nem marad soká embertől érintetlen terület.

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

sirtomi

Quote from: Dreamcleaver on 2006-09-20, 03:07:28
Wow az a pápuai izolált ökkoszisztémás cucc azért nem semmi, bár félő, hogy így már nem marad soká embertől érintetlen terület.
Pont ez jutott eszembe nekem is!

Kvikveg

Jah, muholddal meg tudjuk nezni, de azert joooo nagy az a Fold.
A capa korrektul vonszolta magat. Erdekes. :)

A lebomlo akna nem lenne rossz... csak attol tartok ha dragabb, mint a normal, vagy barmi hatranya van, es szinte biztos vagyok benne, hogy van, akkor a normalt fogjak kesziteni. Akkor meg megette a fene az egeszet.
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

sirtomi

Quote from: Kvikveg on 2006-09-20, 16:13:51
A lebomlo akna nem lenne rossz... csak attol tartok ha dragabb, mint a normal, vagy barmi hatranya van, es szinte biztos vagyok benne, hogy van, akkor a normalt fogjak kesziteni. Akkor meg megette a fene az egeszet.
Hátrányról jutott eszembe.
Lebomlás közben nem robbanhat fel az akna? Pl ha előbb bomlik le valami retesz, szeg, stb (nem tudom minek hívják) mint a robbanóanyag?

Kvikveg

Gondolom ugy csinalnak, hogy a lebomlasi folymatba ezt beleveszik.
Tulkepp lebomlas soran robbanhat, akkor 2 evvel haboru utan szep tuzijatek nezoi lehetnek a helyiek.  :lol:
Ez talan jobb is, mert igy egyertelmu, hogy igen, lejart a szavatossaguk. Es valszleg csak a rosszul lebomloak maradnak ott.
Ha meg nem robban, akkor lehet aggodni, hogy eles meg, vagy nem...
WARNING: module "coffee.exe" did not run correctly. Brain running in limited mode.
Do not meddle in the affairs of dragons for you are crunchy and taste good with ketchup.

Rounin

Quote from: Kvikveg on 2006-09-20, 16:22:25
Es valszleg csak a rosszul lebomloak maradnak ott.

Ez vígasztalja a legkevésbé a cafatokra szakadt gyerek szüleit. Gondolom a garancia nem terjed ki erre. :rolleyes:

Viszont jó ötlet, az ellentmondásossága ellenére. Bár szerintem inkább a megszálló csapatok dolgát akarják könnyíteni vele, nem pedig a civilekét :)

sirtomi

Gondolom ugy csinalnak, hogy a lebomlasi folymatba ezt beleveszik.
Tulkepp lebomlas soran robbanhat, akkor 2 evvel haboru utan szep tuzijatek nezoi lehetnek a helyiek.  :lol:
Ez talan jobb is, mert igy egyertelmu, hogy igen, lejart a szavatossaguk. Es valszleg csak a rosszul lebomloak maradnak ott.
Ha meg nem robban, akkor lehet aggodni, hogy eles meg, vagy nem...
Aggódni a mostani aknák miatt is lehet. Rozsdásodik a földben hosszú évekig, aztán mikor előkerül, lehet hogy egy lehelettől is felroban vagy épp csinálhatsz vele amit akarsz akkor sem. Belegondolva elég komoly tervezőmunkát igényelhet ez a lebomló akna, meg a többi környezetbarát cucc :)

Kvikveg

Vegulis... csak azt kell elerni, hogy rozsdasodas kozben minden barmi tovabbi rahatas nelkul robbanjon, es a robbanas idopontja kb szavatolhato legyen.  :appl:

Dreamcleaver

Quote from: Rounin on 2006-09-20, 16:25:38
Es valszleg csak a rosszul lebomloak maradnak ott.

Ez vígasztalja a legkevésbé a cafatokra szakadt gyerek szüleit. Gondolom a garancia nem terjed ki erre. :rolleyes:

Viszont jó ötlet, az ellentmondásossága ellenére. Bár szerintem inkább a megszálló csapatok dolgát akarják könnyíteni vele, nem pedig a civilekét :)

Valószínű.  :szemuveges: Meg aztán a garancia kinek járna, gondolom annak, aki telepítette az aknát. Akkor meg mikor, ha csonkolt valakit vagyha nem.  :eek:

"But there's no sense crying
over every mistake
You just keep on trying
till you run out of cake"
- GLaDOS

Kvikveg

Quote from: Dreamcleaver on 2006-09-20, 21:06:01
Valószínű.  :szemuveges: Meg aztán a garancia kinek járna, gondolom annak, aki telepítette az aknát. Akkor meg mikor, ha csonkolt valakit vagyha nem.  :eek:
Bizonyitsd be, hogy tenyleg atment rajta valaki, es nem robbant.  :lol:
A csonkolasos karteritest meg nem tudom hogyan intezik. Ez egy erdekes kerdes. Gondolom valami allamkozi latszatgaga egyezmennyel, ami a gyerekhez el sem juto penzekrol szol. Vagy en vagyok manapsag depi?

Shali

when in trouble, when in doubt, run in circles, SCREAM and SHOUT!!

Kvikveg

Exoagyat nem akrnak csinalni, ami megcsinalja helyettem a melot, es kozben animezhetek?

I.N.K.A.

Az exo-dolog eléggé belendült mostanában. A hírekben volt az a mili-árdosv.omos aki neten keresztül irányította egy másik kontinensen lévő gépkarját tapintás (még) nincs de fogni egyre biztosabban tudnak vele, szénszálas százkilókat elbíró műizmok stb... már prototipusként léteznek  :szemuveges: szóval 100 év mulva (vagy talán csak 50) a gits ben szereplő dolgok valósággá válhatnak.  :hopp: :cool:
Szeretem a fánkot...

Tycho

Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-25, 18:34:14
Az exo-dolog eléggé belendült mostanában. A hírekben volt az a mili-árdosv.omos aki neten keresztül irányította egy másik kontinensen lévő gépkarját tapintás (még) nincs de fogni egyre biztosabban tudnak vele, szénszálas százkilókat elbíró műizmok stb... már prototipusként léteznek  :szemuveges: szóval 100 év mulva (vagy talán csak 50) a gits ben szereplő dolgok valósággá válhatnak.  :hopp: :cool:
és te vagy mechatronikus? ezt 10 éven belül meg lehet csinálni... (illetve direkt neurális interfészekről és a többiről inkább boimechásokat és főleg neurológusokat kérdezz, mert az már az ő dolguk, de ami ezen mechanikus azt meg lehet csinálni 'elég lazán'  :jee: )
mint mechás gondold el kérlek mi kell ahoz hogy összerakjunk egy tachikomát, leszámítva a személyiséggel rendelkező AI-t? (ahoz infós kell, de egész komoly AI-k vannak, igaz nem az emberi intelligencia értelmében véve :D )

Próféta

Quote from: Tycho on 2006-10-25, 21:32:45a személyiséggel rendelkező AI-t? (ahoz infós kell
Öööö... nem akarlak kiábrándítani, de szerintem... nos, a személyiséggel rendelkező MI megtervezéséhez biztos szükséges infós, de aligha elég :)
Vagy legalábbis hozzám hasonló kvalitásokkal rendelkező infósok, nem akarok másokat megsérteni ;)
(Amúgy valóban, a mesterséges intelligencia számtalan kutatási területe bámulatos dolgokat produkált, de speciel pont személyiséggel rendelkező ágensekről nem hallottam még, ahol a személyiséget a Tachikoma értelemben gondolom)

Cobra

Exoskeletonoknál is a legnagyobb probléma az energiaellátás. Turbinát tudnak ugyan elég kicsire csinálni, hogy ne foglaljon túl sok helyet, viszont az üzemanyagnak még mindíg sok hely kell.
Tachikomából meg már építettek a japánok egy mérethű működő példányt, persze külső áramforrással és minimális AI-val.
Hide and fear, Cobra Commander is here !

Kvikveg

Tudtommal tachikomanal k problemas az AI, az eszleles es a hatasos mozgas. Szoljatok ha tevedtem. Erdekelne ugyanis.  :3x3:

Tycho

Quote from: Próféta on 2006-10-25, 21:48:38

(Amúgy valóban, a mesterséges intelligencia számtalan kutatási területe bámulatos dolgokat produkált, de speciel pont személyiséggel rendelkező ágensekről nem hallottam még, ahol a személyiséget a Tachikoma értelemben gondolom)

nah arra gondoltam én :D mert az MI azért elég sok dolgot magába foglal :)

hatásos mozgás... hehehe :) ebből csak a hatékony terepfelismerés okoz problémkat, lásd a villámgyorsan mozgó robotkarok, ügyesek, de fix pályán...  tehát ha meg tudjuk oldani hogy villámgyorsan felismerje a rendszer a környezetét akkor úgyanúgy tud majd ugrálni mint az animében, házról házra :D itt csak a kognitív rendszerekkel kell már csak foglalkozni ( mert itt az a probléma hogy míg a robot látja a képet és sokkal hamarabb feldolgozza azt mint mi, addig nem tudja megmondani, hogy van-e a képen hörcsög, míg mi szinte ezzel egyidejűleg fel is ismerjük, hogy van hörcsög a képen...) és azzal, hogy a legfelső funkcióit mi vezérelje (MI, vagy ember vagy mi... azaz merre menjen.. aztán majd eldönti a gép beépített reflexrendszere hova lépjen milyen lépéstávval stb)... amíg ezeket kidolgozzák addigra meg úgy felgyorsulnak a számítógépes rendszerek hogy szuperreflexeket tudunk programozni egy helyzetfelismerő, döntésképes robotba :D (ha a mai rendszer nem elég gyors :D)  (amúgy meg a sony robotkutyái meg az android robotja se teljesen suta azért, csak annyi a baj hogy lassú még  :hehe: )

I.N.K.A.

Quote from: Tycho on 2006-10-25, 21:32:45
Quote from: I.N.K.A. on 2006-10-25, 18:34:14
és te vagy mechatronikus?
az 50-e'vvel az a'lca'zo' berendeze'sre gondoltam. 3.e'vezredben(magazin vagy something) van egy cikk kamu a'lca'za'sro'l ami a'll k*sok kamera'bo'l e's a tu'loldalon megjeleni'ti. Az "igazi" az valami kompozit anyagbo'l bo'l ke'szu:l.  :hehe:  ehez kell 50 e'v...Meg ahoz hogy a ko:nyvta'rba bevezesse'k a magyar betu:ket mer ez i'gy nagyon    :Eztneked:
Szeretem a fánkot...

Tycho

nem akarlak meglepni, de már csináltak olyan álcázót ami a mikrohullámú elektromágneses hullámokat körbevezeti az adott tárgy körül, így az bármilyen szögből  láthatatla  :jee: ettől már nincs messze a fény ugyanilyen körbeterelése  :hehe: :angyali:

(remélem megtalálom a cikket, és belinkelem ide akkor :D )

I.N.K.A.

A feny  korbevezetese lenne az igazi attores a tobbi csak kutyu,
  valami okos kis szerkezet ami segit elbujni.
De bujocskat nem nyersz tole.... :D

Ja es he...ne koss bele minden szavamba :morci:....Inkabb jarj be fegytervre :hehe:

Vissza a temahoz a feny korbeveyetesevel a test korul csak annyi latszana hogy gyengebb a targy felol jovo feny mert
korbe yellett futnia azt az anyagon keresztul igy tokeletes ez se lehet, de olyan merteku hogy fenyes nappal is csak par meterrol ismerheto fel ha mozog es tudod mit keressel :whoah:
Szeretem a fánkot...

Kuroi Tenshi

Most volt egy hír a BBC-n, japánban pár új androidot mutattak
be. A "bőrük" szilikon-alapú, és az eddig általam látottak közül
a legélethűbb; ami még vicces volt, hogy az őket bemutató nő
neve Motoko :D
BBC honlapján jobbra le: http://www.bbc.co.uk/
közvetlen link a videóhoz: http://news.bbc.co.uk/1/hi/help/3681938.stm